Раждане вкъщи 7

• 62 728
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 1 095
Да си дойдем на темата за неонатолозите. Не е ли твърде егоистично спрямо детето да се рискува така животът му? Ами ако има някакъв проблем с него и се наложи спешно лекарска интервенция?

Тук стигаме до нещо, с което повечето жени не са наясно. При една нормална, щастлива и желана бременност, няма основания да има някакви проблеми с бебето. Единственият проблем в този случай може да се окаже самото раждане - страховете на родилката, индуцирано раждане, упойки, пришпорване на процеса и други подобни могат да се отразят на психиката на плода и това да причини някакви проблеми веднага след раждането.

Никой не се поставя на мястото на бебето и не се опитва да си представи какво изпитва то, какво чува, какво усеща. Всеки гледа само от мястото на майката и на лекаря и другият фокус е нещото там, което се е родило, което ни е мило и искаме на всяка цена то да е добре. Обикновено не съзнаваме, че неговото благополучие зависи най-вече от нашето собствено.

Не може аз да се мъча, да търпя всякакво отношение и ненужни болки, само и само ДЕТЕТО да е добре. То зависи от мен. Моите емоции определят състоянието му.

Затова най-голямата травма за едно бебе е типичното болнично раждане и не рядко се налага лекарска намеса, за да се оправят последиците от другата лекарска намеса.

# 1 096

Тук стигаме до нещо, с което повечето жени не са наясно. При една нормална, щастлива и желана бременност, няма основания да има някакви проблеми с бебето.

Яко, защо не влезеш в Недоносени или в темите на родителите на деца родени с малформации да им обясниш, че те са виновни, защото не са имали "щастлива и желана" бременност?

# 1 097
...ако в болниците (достъпните за тях) им се предлагаха по-добри условия - това е...

За съжаление там има няколко идиота, които не стават за лекари, но има и немалко добри, които се съобразяват напълно с желанията на родилката.

Има избор. Просто някои хора обичат да се чувстват жертви и алтернативни и поради собствените си прищевки рискуват живота на децата си. Че и живота на чуждите деца.

Къде го има този избор, бе, вбесяват ме някои тук...   ooooh!   Ако обичаш, би ли ми посочила къде рискувам живота на детето си, че и живота на чуждите деца...  Tired   Къде съм писала, че обичам да съм жертва...  Tired   Идиоти ли сте, кви сте някои, не мога да ви разбера... Хайде върни се и ми прочети постовете, кажи ми къде точно ми е избора...

# 1 098
  • София
stelt, aide stiga vkarva manipulativna drama! Vidiahme kak zashtitavate detsata si s otkaz ot lekarska pomosht i do kakvo vodi tova - kvo fuchish

# 1 099
Тук стигаме до нещо, с което повечето жени не са наясно. При една нормална, щастлива и желана бременност, няма основания да има някакви проблеми с бебето.

Яко, защо не влезеш в Недоносени или в темите на родителите на деца родени с малформации да им обясниш, че те са виновни, защото не са имали "щастлива и желана" бременност?

Както написах - Тук стигаме до нещо, с което повечето жени не са наясно.
За всяко нещо си има причина, нищо не е просто прищявка на природата и гените. Тези жени не са виновни!!! Просто на тях им се е случило нещо по време на бременността, нещо за което не са си дали сметка, нещо с което не са наясно, че може да навреди по някакъв начин на децата в утробата им....
Разгледайте така наречените бабини деветини по отношение на бременните и се замислете, защо ли са казани повечето неща и предупреждания, които ние днес, модерните умове, осмиваме като остарели предразсъдъци.

# 1 100

Къде го има този избор, бе, вбесяват ме някои тук...   ooooh!   Ако обичаш, би ли ми посочила къде рискувам живота на детето си, че и живота на чуждите деца...  Tired   Къде съм писала, че обичам да съм жертва...  Tired   Идиоти ли сте, кви сте някои, не мога да ви разбера... Хайде върни се и ми прочети постовете, кажи ми къде точно ми е избора...

И мен ме вбесяват, но се владея... Пробвай и ти.

И nenaatoa го каза дори - има всякакви лекари. Има и "немалко добри, които се съобразяват напълно с желанията на родилката". Може би на нея ще й повярваш повече.

Ако ще се подготвяш няколко месеца за раждане вкъщи, не можеш ли да отделиш същото време да се подготвиш за раждане в болница? Да си избереш лекар, екип, да му обясниш какво искаш и не искаш и чуеш доколко е склонен да се съгласи с теб?

Рискуваш живота на детето си с неасистирано домашно раждане. За това говорят всички статистики, пише го на първа страница сайта на сдружение "Естествено", даже и Бащатко го написа с големи червени букви.

Убеждавайки други жени, че нямат друг избор освен неасистирано домашно раждане, че това е най-доброто за тях и децата им и че при такова раждане не могат да настъпят проблеми, рискуваш и живота на техните деца. А съвети от рода на "ако възникне проблем в хода на раждането, ми се обади на Скайп", са си живо престъпление.

nenaatoa, пак ти заговориха звездите. Жалко.

# 1 101
колкото повече чета доводите на жените и мъжа за раждане у дома с единствената цел да намеря една поне основателна причина да ги разбера-все повече се убеждавам ,4е ги води леко егоистичната мисъл на тях да им е удобно и приятно и уютно-потресена съм!!!ако съм голяма претенция и искам всички тези неща дето изброихте-ще събера пари,ще отида в 4астна клиника,ако трябва и в чужбина ще ида да родя-но няма никога да си рискувам живота на детето и да го оставя на естесвения подбор!!!вие наистина приличате на секта ей! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!

# 1 102
http://www.monitor.bg/article?id=291199

Хахаха, наръчник.  ooooh!

И сега ако направят асистираното раждане възможно и платено. Пак ще плюете и лаете. И пак ще сте недоволни.

# 1 103
Ако ще се подготвяш няколко месеца за раждане вкъщи, не можеш ли да отделиш същото време да се подготвиш за раждане в болница? Да си избереш лекар, екип, да му обясниш какво искаш и не искаш и чуеш доколко е склонен да се съгласи с теб?

Уфффффф, ама и ти - така ли не разбра, че бременните не са болни по презумпция.  Whistling
Защо да е нужно да раждат в болница, ако самите те не искат? Защо трябва да избират между болнца и болница, след като има и други, при това работещи (в други държави) варианти? Защото ти и една маса от любителки на болниците + лекарите, които имат финансов интерес, не позволявате на другите да имат дори желание ли? Извинявай, ама вярно темата се върти в затворен кръг.

# 1 104
....все повече се убеждавам ,4е ги води леко егоистичната мисъл на тях да им е удобно и приятно и уютно-потресена съм!!!
Хм, а на кого да угодят? На такива като теб, дето не виждат по-далече от собствената си камбанария ли?  newsm78

# 1 105
  • Под кленовите дървета
В България няма родилни домове, затова има болници.
А пак да питам - те хубаво какво искат, ми детето дали иска да му се откаже лекарска помощ, да му бъде отказана аспирация при погълнати води и т.н.?

# 1 106
....все повече се убеждавам ,4е ги води леко егоистичната мисъл на тях да им е удобно и приятно и уютно-потресена съм!!!
Хм, а на кого да угодят? На такива като теб, дето не виждат по-далече от собствената си камбанария ли?  newsm78
не-не на мен ooooh!на децата си!

# 1 107
Ставате смешни. Децата са на техните си родители, не са ваши. И най-добре един плод (още в корема на майка си) се чувства там, където на нея и е най-добре.

# 1 108

Уфффффф, ама и ти - така ли не разбра, че бременните не са болни по презумпция.  Whistling
Защо да е нужно да раждат в болница, ако самите те не искат? Защо трябва да избират между болнца и болница, след като има и други, при това работещи (в други държави) варианти? Защото ти и една маса от любителки на болниците + лекарите, които имат финансов интерес, не позволявате на другите да имат дори желание ли? Извинявай, ама вярно темата се върти в затворен кръг.

Ами в нашата държава ги няма тия други избори. Нека да се борят да ги има, но да не правят глупости преди това.

Това колко пъти да го повторя, за да го разбереш?

Между другото, вече споменах, че идеята на БЛС за домашно асистирано раждане просто е още един начин да се прави бизнес.

Защото е много по-лесно да прибереш няколко хилядарки (а то няма как да струва по-малко) с новата много специална услуга, отколкото да решиш истинските проблеми. Да ви е честито.

ПП И между другото, супер плоската асоциация-клише "болен" - "болница" не ти отива.

# 1 109
Къде съм написала, че ще раждам вкъщи? Писала съм, че съм рязана първият път и това ми затвори всички врати за нормално раждане следващият път... Аз ли зная какво ми се предлага и на какво са склонни лекарите или тези от вас, които никога не са се интересували? Който може да събира пари и да ходи да ражда в чужбина, който не може - да мре в България, заради страха и алчността на някои лекари тук... Кога последно четохте темата за VBAC, за да видите какъв избор имат жените и в градовете с повече избор (разказът, който копирах вчера е от болница в голям град, не от село)... Единственият ми избор е да планувам секцио следващият път... Само че след първото имам доста лоши спомени и проблеми, а те са си мои, а не ваши, кво ви пука... Някои, като например Елвира, нямат и спомени след секциото си... Що си мислите, че е лесно да се прави някакъв избор? Родилката, бебето й и семейството им са единствените потърпевши от всичко, което се случва по време на раждането... Не давайте тон за избора на други хора, след като няма да носите последствията от избора им и от компетентността на лекарите, в чийто ръце попадат/избират...  Tired

Общи условия

Активация на акаунт