Раждане вкъщи 7

• 63 233
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 1 230
Стелт, ти с колко и какви организации си запозната? Или и ти пишеш колкото да не заспиш?!?

Явно тук всички пишат, колкото да не заспят, та и аз с тях... Питам неща, които не са ми ясни... С Родилница не съм запозната, не знам каква точно организация са и до колко имат законови права да пишат критерии... След като искате от тях да пишат нещо и държите то да бъде написано, се обърнете към тях и ги питайте какви са причините да го няма това нещо... После елате тук да обясните на такива прости като мен, ако все още не са заспали... Да се размахват разни критерии, които ги има друга организация, но в държава, в която нещата са уредени законово не знам до колко е съпоставимо с бълг. организация... А критериите, които се предлагат до законотворците са съвсем друго нещо, дали пък те не са предлагали такива?

# 1 231
http://www.estestveno.com/team

http://www.estestveno.com/node/1897

ето една сериозна организация
поне на пръв поглед

# 1 232
А критериите, които се предлагат до законотворците са съвсем друго нещо, дали пък те не са предлагали такива?

Не знаем, нали това се чудим и ние. Струва ми се естествено да имат идея за подходящи критерии, щом се борят за регламентиране на домашното раждане?

Не ми ли предлагаше ти едно тяхно изявление като отговор на всичките въпроси, зададени в тази тема?

Би трябвало да имат мнение и по критериите за това кой е подходящ и кой не да ражда у дома.

Без конкретни предложения и само с викове "има проблем, има проблем" няма да се постигне много.

# 1 233
  • Куциндрел
Стелт, ти с колко и какви организации си запозната? Или и ти пишеш колкото да не заспиш?!?

Явно тук всички пишат, колкото да не заспят, та и аз с тях... Питам неща, които не са ми ясни... С Родилница не съм запозната, не знам каква точно организация са и до колко имат законови права да пишат критерии... След като искате от тях да пишат нещо и държите то да бъде написано, се обърнете към тях и ги питайте какви са причините да го няма това нещо... После елате тук да обясните на такива прости като мен, ако все още не са заспали... Да се размахват разни критерии, които ги има друга организация, но в държава, в която нещата са уредени законово не знам до колко е съпоставимо с бълг. организация... А критериите, които се предлагат до законотворците са съвсем друго нещо, дали пък те не са предлагали такива?
Ти пак се отнесе. То и аз съм проста, щот не мога да ти схвана мисълта повечето пъти.
Надявам си, че си разбрала, че всеки може да излезе със свои критерии, правилници и искания.

# 1 234
  • София

И аз нещо не разбирам... Аз мога ли да напиша мои си критерии и препоръки за раждане вкъщи? Ще има ли законови последствия, ако го направя? Мисля, че за да нямат критерии, значи имат причина... Ето това се питам...

Можеш да напишеш твои критерии и препоръки, и ако си твърда и не те е страх да отстояваш позицията си, ще намериш начин да лобираш за тяхното нормативно приемане, както правят много други организации и лица.

Не става с лозунги по форумите, а после като дойде гафът, да се криеш като хлебарка. Отговорност на всеки, който стои зад някоя кауза, е да се бори за нея, да я защитава и да има доблестта да посочва и грешките си, и то със своето име и лице.

Ако вашата кауза се защитава иззад никове, или се изразява в мили думи по адрес на успешно родените деца и страхливо мълчание по повод мъртвите, не се чудете, че не ви вземат насериозно.

# 1 235
И тъй като ти не си модератор, моля да не определяш дали това е правилната тема за въпросите ми.

Въобще не ме интересува къде ще си задаваш въпросите, нито съм определяла в коя тема да ги задаваш... Аз официална информация по въпросите, които те интересуват не видях в тази тема...

Надявам си, че си разбрала, че всеки може да излезе със свои критерии, правилници и искания.

Да излезеш с някакви искания някъде е едно, а да си ги плеснеш в страницата като критерии за спазване при раждане вкъщи в държава, в която това не е законово уредено е съвсем друго... Както виждаме и от страницата на Естествено, излиза се с искания пред законотворците...

# 1 236
стелт, самият факт, че имат критерии, би означавал много
даже да не са законни
защото това значи загриженост, а не постигане на целта на всяка цена, както се вижда тук

тук е тънката разлика, която явно ти е трудно да разбереш

постнатите от мен критерии са изготвени от АГ специалисти от европейска държава с една от най-ниските нива на смъртност на новородени
ако тези онлайн дули си бяха направили труда да потърсят подобни критерии за Холандия и Англия и да напишат свои въз основа на проучванията, нямаше да бъдат виновни
но не, раждане у дома на всяка цена
и резултатът не закъсня

мисля си дали пострадалата майка не може да ги осъди за нанесени щети и опит за неумишлено убийство?  newsm78
защото именно това се случи в крайна сметка
Флип?

# 1 237
от веганската тема леко ни следят и споменават с половин уста: "онази тема"  Sick
всички аристократки там са потресени от хаоса, който натвориха и за който обвиняват нас, а не собствената си глупост

И от тази тема тарторите са се разбягали.Умишлено естествено,след като се има впредвид,че доста от пишещите и децата им са с хранителни недостици,в резултат на веганско суровоядство.
Но какво не прави човек,за да е в тон с природата...животинската.

# 1 238
, така е
аз няколко пъти водих битки с тях по този повод
за съжаление скоро и това ще доживеем, смърт на веганско дете заради вманиачена зелена майка
поне ще настигнем Европата и в това отношение

дано съм лош пророк

# 1 239
  • София
И тъй като ти не си модератор, моля да не определяш дали това е правилната тема за въпросите ми.

Въобще не ме интересува къде ще си задаваш въпросите, нито съм определяла в коя тема да ги задаваш... Аз официална информация по въпросите, които те интересуват не видях в тази тема...

Аз видях - в един от постовете имаше позоваване на аутопсията, и то не от д-р Григорова, а от съдебна медицина. Значи поне те си направиха труда да обявят обществено становището си.

Вярвам, че ще се намери и някой медицински компетентен, който да даде професионално становище по резултатите от аутоспията. Това, че ТИ не можеш да ми отговориш, не означава, че АЗ не съм на правилното място да питам.

Но сега пък не виждам неофициалната информация. Убедена съм, че помагачките на Цвета четат тук сега и пишат тук по принцип. Не знам причината никоя от тях да няма доблестта (силно казано, след като се пише зад никове, но все пак) да обясни какво се е объркало според нея при раждането и защо се е стигнало до смъртта на бебето. След като успешните домашни раждания се публикуват, обсъждат, анализират и т.н. без проблем, защо точно по толкова важния въпрос - как се стигна до смъртта на малкото момиченце - тези дули или както там се наричат - мълчат и се крият?

# 1 240
Единственото, което не разбрах и което продължавам да не разбирам е има ли право някаква организация да пише критерии (та дори да следи за спазването им) за дом. раждане, ако то не е законово уредено у нас... Т.е. влизам аз в страницата на Родилница, виждам че в критериите им има и домашен VBAC и си оставам вкъщи да си родя спокойно, защото критериите допускат такова раждане... Наистина ли не ме разбирате, че не говоря за критерии и искания, които да се предложат на законотворците (нещо, което съм сигурна, че е предлагано), а за критерии, които родилките да видят на официалната ти страница и да са наясно, че това е законово уредено и спокойно могат да го практикуват...

# 1 241
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=455469.525

тук Персона (явно е с мед. образование) се е опитал да ги освести

# 1 242
Понеже нямам време тези дни, но чат- пат ви чета през телефона, та се чудя дали да се смея или да плача.
И може би щеше да е смешно, ако не е тъжно.  Sad
Жената не носела отговорност, докато раждала или след това, защото психичното й състояние било не знам си какво...  Shocked
Абе, хора, вие чувате ли се какво говорите???
 ooooh!

Чл. 120. За убийство, извършено от майка върху рожба във време на раждане или веднага след него, наказанието е лишаване от свобода до три години.

Чл. 122. (1) (Изм. - ДВ, бр. 26 от 2010 г.) Който причини другиму смърт по непредпазливост, се наказва с лишаване от свобода до пет години.

Само не ми казвайте, че при тук коментираното раждане е имало предпазливост!  Tired
Мисля, че коментарите от тук насетне са излишни.
А вие?

П.С. А сега се връщам да чета, после пак ще се включа.

# 1 243
  • Пловдив
Flip, задаваш и моите въпроси, но аз нещо не мога да се организирам да пиша. Нямат критерии, не защото не могат да ги напишат, а защото не са им удобни. Нали като напишеш, че раждането в домашни условия, не трябва да става на всяка цена, а при строг регламент, всичките им захаросани идилии се обезмислят. stelt77 , айде да не са критерии като ти звучи толкова сложно. Препоръки да ги кръстим за по-просто смилаемо. Никъде на първа страница, не видях препоръки кога да не родиш в къщи, или при какви ситуации да тръгнеш за болницата......Нали темата е точно за това: за препоръки, споделяне и обмяна на опит или не е за това  Thinking

# 1 244

Общи условия

Активация на акаунт