Професионални серии за коса - 15

• 51 448
  • 710
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Момичета, здравейте Simple Smile
Признавам си без бой, че не съм чела цялата тема, но знам,ч е имате богат опит с повечето продукти и затова се обръщам към вас за съвет.
Косата ми е гъста, но с доста фин косъм. Със сешоар успявам да постигна доста прилични форма и обем и затова това не ме притеснява. Имам блясък, косъмът не се къса и цъфти, но си мисля, че е загубил еластичност. Не съм сигурна, че всъщност това е правилното определение, но ще обясня за какво става въпрос. Преди измивах косата, изсушавах я на две на три и до следващото измиване си седеше перфектно - права и подредена. Сега обаче за да има форма не стига само да я подухна със сешоара, нужно е да си поиграя и с четката. Освен всичко друго дори ако си позволя да я сложа зад ухото за малко, вече даденият кичур се извива и седи на вълнА. А след едно преспиване не ми се описва за какво става дума - сплескана и с чупки на места в зависимост как съм спала  ooooh! Налага ми се до следващото миене (мия я на 2-3 дни) да я нося вързана или да я накъдря допълнително.
Какво бихте ми препоръчали да ползвам в дадения случай? Искам отново да я върна към предишното й състояние. Боядсвам се от доста по-отдавна, така че не го отдавам на това  Rolling Eyes

# 361
  • в 1001-та нощ
хм  newsm78 един вид е по-скоро дехидратирана  newsm78

може би ще е подходящо да погледнеш Elasticizer-а на Philip Kingsley; продава се в онлайн сайтовете и средната опаковка излиза по-изгодно

обаче - не съм убедена това ли е разковничето

има и други такива продукти; ползва се преди измиване с шампоан  Peaceще си прочетеш; има писано и в деминерализиращите терапии в първия пост - като линк  Peace

съшо мисля, че е добре да се пмисли - защо се е стигнало до това положение? ти какво обясение имаш? как третираш косата си? как се грижиш за нея и т.н.  Hug

# 362
  • София
Алена, наистина не знам защо стана такава моята коса. От години я третирам по един и същ начин. Дори сега цялостното и състояние е по- добро от преди. Не е суха, не цъфти, не се къса, блясък има доста. Доколкото знам дехидратираната коса не е бляскава. Само този проблем ме мъчи. От няколко месеца правя маски със зехтин и други масла. От тях става много жизнена и мека, но пак си се начупва така след сън както съм я залегнала... От друга страна пък ако я накъдря с ролки или друго след половин час е права. С други думи, има си някакви свои възгледи за това каква форма да заеме

# 363
Клише, ти продължи ли да се боядисваш с 10 минутната боя?

# 364
Според мен трябва да помислиш за стилизиращ продукт. Не се оплакваш от здравето на косата си, а от формата. За съжаление аз лично не бих ти била особено полезна, но просто помисли за продукт при изсушаването или спрей против начупване и влага.

# 365
  • София

Не съм Simple Smile
Но проблемът ми е от преди това. Горе-долу малко преди да родя се случи това с козинката ми  Rolling Eyes Даже го бях отдала на някакви хормонални промени в организма ми тогава, но и след раждането, по време на кърменето, след спиране на кърменето и до сега положението си е все същото  Thinking Мислех, че бебето може да е изсмукало някои от витамините, които поемам и това да е причина, но взимах какви ли не добавки за коса, взимах и още взимам цялостен комплекс витамини вече повече от половин година, но промяна няма  ooooh!
Люлякова, много мразя стилизанти всякакви. Може да не съм ползвала хубави такива и затова да съм на такова мнение, но все ми се струва, че променят усещането при допир на косата. Някак не е така мека и копринена след употребата на стилизант  Rolling Eyes

# 366
Люлякова, много мразя стилизанти всякакви. Може да не съм ползвала хубави такива и затова да съм на такова мнение, но все ми се струва, че променят усещането при допир на косата. Някак не е така мека и копринена след употребата на стилизант  Rolling Eyes
Да, променят усещането при допир, но в положителна посока  Mr. Green
И аз мислих като теб докато ползвах непрофесионалните стилизиращи продукти, но сега съм на съвсем друго мнение. Естествено не всеки професионален продукт е хубав, но сред професионалните продукти има наистина много хубави неща, които човек ползва с удоволствие и промяната е единствено в положителна посока.
За съжаление всичко е много индивидуално. Едни са доволни от един продукт, други от друг и е много трудно да се препоръчва продукт на непознат човек.
Ето аз много харесвам шампоанът и балсамът на Joico, но Илианка не ги хареса. Същото е и със стилизиращите продукти.
Трябва да се пробва.  Simple Smile

# 367
  • в 1001-та нощ
Клише  Peace опиши какво точно и правиш на коссата - колко често я миеш, с какво, с какви продукти полагаш грижи, как я сушиш и обработваш след това ...

има ли боядисване и т.н. ..

нещата, които са свързани с косата

колко често ползваш маслата, кои масла, къде ги нансяш, колко стоиш .....  Peace

на първо четене мисля е добре да ограничиш маслата - още повече за фина коса и на второ да вкараш лек протеинов продукт - за обща поддръжка (с отмиване)

# 368
  • София
Това е така, да. Индивидуални са нещата. Но пък в БГ рядко се откриват тестери и това за мен лично е причината да не купувам много скъпи продукти ако не съм ги пробвала преди това при фризьор или някоя приятелка. Много пъти съм оставала ужасно разочарована от покупки и затова нищо вече не взимам на сляпо  Rolling Eyes

Алена, косата си я мия на 3 дни, шампоаните ги сменям доста често, но обикновено са непрофесионални - Гарние, Рене Фурте (не съм сигурна, че така се произнася), Орзен. Редувам на всяко миене маска или балсам след това (никога не ползвам и двете накуп), отново на същите марки. Боядисвам я от 9 години. Боите, които ползвам са непрофесионални - Лореал или Гарние, в последно време Гарние (проблемът обаче е от преди смяната на боята).
Масла започнах да ползвам малко след като се получи това, от което се оплаквам - зехтин, маслото на Икаров, бадемово масло. Редувам ги и ги ползвам 2-3 пъти в месеца, не по-често. Нанасям на косата, завивам с найлон и отгоре слагам затоплена кърпа. След 2 часа измивам по стандартния начин.
Суша косата си със сешоар. Ако няма да излизам след това само я продухвам леко и я оставям да доизсъхне сама, ако ми предстои излизане я изсушавам добре и я оформям с кръгла керамична четка. Преси и маши не ползвам.

# 369

Не съм Simple Smile
Но проблемът ми е от преди това. Горе-долу малко преди да родя се случи това с козинката ми  Rolling Eyes Даже го бях отдала на някакви хормонални промени в организма ми тогава, но и след раждането, по време на кърменето, след спиране на кърменето и до сега положението си е все същото  Thinking Мислех, че бебето може да е изсмукало някои от витамините, които поемам и това да е причина, но взимах какви ли не добавки за коса, взимах и още взимам цялостен комплекс витамини вече повече от половин година, но промяна няма  ooooh!

Има жени, при които след бременност и раждане косата им променя вида си за дълъг преиод от време.Имам роднина с доста къдрава коса преди бременностите си, сега е почти права, отдава го на това, защото си се подстригва по един и същи начин и се боядисва в един цвят от както се помни.При мен също има промяна след бременностите, но пак в посока изправяне.Минаха две години от последното раждане, още е по-права от преди.

# 370
  • в 1001-та нощ
при мен, както  nakita  сподели - след бременността и раждането косата се пигментира по-тъмна, много съм учудена, но е факт

в случая на Клише дали хормоните влият или няккава нова пренастройка  не зная...но ми се вижда - твърде често ползване на масла - излиза, че е така на всяко миене

аз по същата причина имах същия проблем и понамалих плзането им и имах добър ефект, но при Клише - не съм сигурна дали е само това

по мои наблюдения - честото ползване на масла е благотворно при дами с по-дебел косъм

често пъти и фризьорски са споделяли, че през бременността косата се променя, на майка ми от чуплива е станала права  Hug

все пак - прочети в първия пост - има линк за протеиновите терапии и помисли за тях като възможност  Peace

маските, балсамите, шампоаните - за какъв тип коса - подбираш?

# 371
И аз тук да попитам,косата ми е руса,поизтощена...и с косопад.Препоръчайте серия ...шампоан,маска,ампули...чудя се вече какво да я правя,а обем никакъв.Ето сега си сложих маска с чесън....и докато я разреша една шепа опада  bouquet

# 372
  • в 1001-та нощ
а косопадът от какво е newsm78 ?

може да е сезонен, но може и да е по-сериозно? може би е добре първо да те види лекар - дерматолог и после да се предприемат мерки   newsm78 Hug

иначе - само по информацията, която даваш - прочети за протеиновите терапии - от линка в първия пост
средствата за косопада - е добре да са съобразени с причините за възникването му, така, че да се съветва на сляпо не е най-подходящо, макар, че има разни "общи средства" Hug

сега с какво я поддържаш косата? как я третираш? с какво?  Peace Hug

# 373
Записвам се в темата за да се информирам за всичко ново и интересно от професионалните серии за коса  bouquet
В момента ползвам шампоан Абсолют рипер, маска на Матрикс за изтощена коса и съм доволна от комбинацията.Реконструктор на Янсей без отмиванеблагодарение на a.l.e.n.a Hug и серум Абсолют рипер за изтощени връхчета.Преди използвах термо млякото на Лореал проф. и го препоръчвам при използване на сешоар и преса.Маски с масла не си правя поради липса на време и желание Mr. Green
Neli, аз също се изрусявам, а при последното ми посещение при фризьорката ми направи и кичури, но косата ми е в много добро състояние.Може да ползваш продуктите посочени от мен, но за косопад нямам идея.

# 374
  • София
Алена, масла ползвам 2-3 пъти в месеца, а косата мия 2-3 пъти на седмица Simple Smile Определено не ги използвам по-често от през 3-4 измивания на косата.
Ще поразгледам сега за протеиновите продукти. СЪщо бих се радвала да ми препоръчате нещо за цялостно подхранване и подобряване вида на косата (нормална е, нито суха, нито мазна, без някакви конкретни нужди и проблеми освен споделения  Laughing ). Нещо за обем (който да се задържа повече от няколко часа) също не бих отказала и най-вече ще помоля да ми препоръчате някакъв хубав стилизант, който да не утежнява и втвърдява косъма и в същото време да фиксира косата както съм я оформила със сешоара, а не подпомогне впоследствие фиксирането на тези отвратителни чупки, които ми се появяват след сън, след връзване на косата (извива се там където е бил ластика) и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт