Мартенчета сладки чакат с нетърпение подаръци прекрасни!

• 29 369
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Едно закъсняло "Честито" за Коледа, с пожелание за здраве и топлина в семействата ви!
Честит рожден ден, Добро настроение! Да си щастлива и обичана майка и жена! Много късмет и сбъднати надежди!

Веси петровска, честита бременност, много лека и безпроблемна да си я изкараш, със здраво бебче на финала!
Мънки, времето найстина беше като за Великден. Ние бяхме към Велико Търново.

Всички закъсали го със здравето, по- бързо да се оправят! И по- за дълго Mr. Green

# 106
Благодаря на всички!

# 107
Ехааа, имаме си нова бременна мама! Веси, честито! Много леко да бременееш и на финала здраво и кротко бебче да гушкаш!
Съвсем коледно ми подейства тази новина!
Добро настроение, честит рожден ден, макар и със закъснение! Да ти пожелая нещо, което много ми хареса:
Животът е кратък,зарежи правилата,
прости бързо, целувай бавно,
обичай искрено, смей се от сърце
и никога не забравяй това,
което те е накарало да се усмихнеш!

Шу, дано и за напред новините да са така обнадеждаващи!

Никита, СЗА, Дез, дано бързо да оздравяват малките (а и големите!) и да се радвате на весели празници!

Ериус и аз съм давала при един ларингит и от тогава стриктно си давам (понякога и без предписание, ако започне да диша по-учестено и повърхностно или има промяна в гласа), защото точно когато лекувах ларингита на Митко, в една болница, май беше в Разград или Русе, не помня точно, едно детеце почина от спазъм в следствие на ларингит и задушаване. А и реакцията на лекарката в педиатрията беше показателна - както ми обясняваше, че щом няма температура, явно не сме спешни и когато му чу промененото гласче, веднага смени тона.

# 108
  • София
Само да прошепна, че Тони са пристигнали благополучно  Hug

Веси_петровска
, честито  Hug Hug Hug

# 109
  • София
Весела Коледа на всички, с пожелание да се радваме на здравите ни дечица и да правят живота ни по-красив, стойностен и смислен. Много любов и топлина в семействата ни!!!
Много хубаво си изкарахме и на Бъдни вечер и на Коледа!!! Стела много се радва на всякакви коледни фигурки, лампички и т.н, постоянно повтаря "дядо Коле" и даже пее песничка за него - текстът на коята се състои от Коле, Коле  Crazy Crazy Crazy... Стела получи много хубави подаръци - кухня със светлини и звуци, с която много се заиграва и ми прави по сто кафета на ден, боулинг, чиито кегли разбива с огромно удоволствие, но като че ли най-се радва на един детски сет за чистене, състоящ се от четка за метене, четка за миене, кофа и лопатка за 6 лв от Джъмбо. Simple Smile
Вили, дано успеем да се видим и с вас, много ще се радвам. Звънни и/или пиши, щом имаш повече яснота. Дано и времето го позволява.
Всички болнички бързо да оздравяват, много ми стана жал като ви четох. Прегръдки.
Шу, прекрасни новини.
С удоволствие бихме се присъединили към срещички и Рд-та, Шу и Кафе с мед, много сте мили и благодарим за поканата... Лошото е, че при мен е малко сложничко да планирам, пък и не знам дали ще сме по половин ден още на ясла или по цял... Зависи много от колко ч. са събитията, желание огромно - имам, и ако успеем - ужасно ще се радвам да се видим.
Елвинг, Елг, много хубави снимки сте показали.
Веси Петровска, честито - много се зарадвах. Лека бременност и здраво бебче на финала.
ЧРД на Добро настроение - да си жива и здрава и много да те глезят мъжете ти.
Стела уж щях да я давам на ясла и между празниците, но си остана вкъщи - с леки сополки е и не ми се рискува. Освен това и те са в сборна и ще е с други дечица и госпожи, а и нали седмицата е 4 дни, пък са и празници все пак и затова реших да си я гледкам вкъщи. Иначе, 3ия и 4тия ден на ясла също минаха ОК, но вече се усеща и на оставяне - плаче. Сърцето ми се къса да се обърна и да тръгна, а да я чувам отвътре колко сърцераздирателно плаче и вика мамоооооо, но няма как. Хубавото е, че казват, че бързо се успокоява и добре се заиграва с децата - дано не ме лъжат, за да съм спокойна. Всеки ден минавал и музикален педагог и си имат и занимания, а и слава Богу вече по малко си и хапва... Ох, не знам... не си го представям, обаче, как ще заспива там. Окич, Бухта, Мънки и останалите мами на ясленчета, бихте ли споделили при вас как стана - колко време се взимахте на обяд и как става това чудо със заспиването там?
Тони, дано сте си вече тук и сте пътували нормално.
Мънки, радвам се за вашия батко, че вече си е тук.
Много весело посрещане на новата година, че не знам кога ще мога да се включа пак. Целувки.  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 110
  • София
Честита Коледа и от мен!

Нашата Коледа не беше от най-хубавите, но не ми се влиза в подробности.

Минавам само да кажа на Роси, че според мен е по-добре по-бързо да я пуснеш за по цял ден на яслата. Теорията е, че ако свикне да я взимаш преди лягане, после ще те чака и няма да иска да заспи. А като я оставиш за цял ден преди да е свикнала напълно, ще знае, че като се събуди и мама ще дойде да я вземе.
Тошко от първия си ден в държавната ясла беше там за цял ден и не е имал никакви проблеми със спането.

Весели празници на всички от нас!

# 111
  • София
Момичета, давате ли си сметка, че след броени дни нашата първа мартеничка Биба става на ДВЕ години!!! Днес не мога да спра да мисля за това... колко бързо порастнаха малките ни буболечки! Колко бързо отминаха бременните ни дни с безброй въпроси и мечти и колко още по-бързо отминаха и първите години... с още повече въпроси и мечти... направо не мога да повярвам...

# 112
Роси, Митко още си е до обяд, защото отначало бяха казали, че те ще кажат кога да остава, а после на всички беше по-лесно да си го взимаме на обяд и да го гледа детегледачката, която така или иначе е ангажирана за 7 часа на ден. Последния ден преди Коледа позакъснях (детегледачката отива там в 12, а аз в 12.30 тръгнах от къщи) и лелите се опитали да го сложат да спи, в резултат на което ме посрещна разплакан, а и те ми звъняха да ме питат дали да настояват. Решили сме след Нова година да пробваме. Животинче е права, че колкото по-бързо започнеш да я оставаш, толкова по-лесно свиква. Просто в един момент разбират, че вече това е режима, а и знаят какво да очакват, когато се повтаря и го приемат. Митко вече не плаче на отиване в яслата, храни се там и сам (разбирам по дрехите), но знае, че след обяда ще си е в къщи.

Добре дошла на Тони.

Да не забравя да кажа - Митко си видя количката още несглобена и сума време бръмча с волана в ръцете и кръжа около баща си, който се опитваше да слага колела, кормилни лостове и да свързва кабели. Накрая доволно се настани в колата и сума време стоя в нея. Днес сутринта се дразнеше, че не зацепва добре на ламината и защото беше забелязал, че мога да го контролирам с дистанционното, от време на време ми мрънкаше да го возя, че той сам не може, но накрая се понаучи и доста време прекара пак седнал в нея. Изобщо голяма радост, даже сам си закопчава колана, само дето не може сам да го разкопчее.

# 113
Момичета, давате ли си сметка, че след броени дни нашата първа мартеничка Биба става на ДВЕ години!!! Днес не мога да спра да мисля за това... колко бързо порастнаха малките ни буболечки! Колко бързо отминаха бременните ни дни с безброй въпроси и мечти и колко още по-бързо отминаха и първите години... с още повече въпроси и мечти... направо не мога да повярвам...
Често си мисля за това. Направо ми става едно хем мъчно, хем мило.
Иска ми се да си върна коремчето, мириса на бебе, къпането в корито и т.н

# 114
  • София - Рим и обратно
Ние пристигнахме снощи без проблеми, както си бях поръчала - заваля сняг точно след като кацнахме Party
Днес сме цял ден по задачи, утре се очертава същия гърч Crazy
По- късно ще допълвам, че ме чакат още 3-4 перални, кухненски хаос и други радости Tired

# 115
Момичета, и от мен едно закъсняло Честита Коледа (ох, не помня, но май не съм я честитила в темата ни  newsm78). Пожелавам ви най-вече здраве, много любов и хармония в живота ви (напоследък си мисля, че пожелавам на другите нещата, които искам за себе си). Най-искрено искам да ви пожелая и да сте винаги заедно с хората, които държат на вас и ви обичат, защото няма нищо по-ценно от това да имаш на кого да се опреш когато ти е зле и се нуждаеш от силно рамо и утеха (последните седмици го разбирам ежедневно). Всичко ще се оправи ако сме заедно с хората, които обичаме и ни обичат и се държим един за друг!

Ето от мен да се почерпите виртуално със собственоръчно украсените ми (някои с помощта на Гого), макар и малко, меденки:

Ако на някой му се гледа още, има тук.

Честито на Добро настроение на патерица!

Благодаря на всички за съчуствието точно преди празника на моите тревоги и тъги. Ние на Бъдни вечер все пак отидохме в свекърва ми, тъй като сестрата на мъж ми се обади да каже, че не я притеснява, че сме болни, от децата й едното вече е изкарало вируса с ушите, а другото щом не се е заразило, няма страшно. Стана ми мило, иначе бях решила да ходят Гого и татко му, а ние с Ники да си седим тъжни и сами у дома... Но пък друго неприятно се случи, че на мъж ми почина вуйчо му и на Коледа баш беше на погребение, та цял ден си стоях сама с децата у дома (погребението беше в Своге и се забави заради коледната литургия). Коледната ни трапеза вечерта беше картофена салата и купени от магазина кебапчета и наденица  Wink Но пък вчера отидохме в нашите и си изкарахме много приятно, вуйчо ми също беше там и така...

Най-хубавата част за мен от празниците беше светлината в очите на децата от подаръците, истинската радост колко добър е Дядо Коледа щом са получили такива хубави подаръци, вярата, че има вълшебство. Толкова ми е мило, че Гого така искрено вярва в Дядо Коледа! А Ники само говори как Дядо Коледа донесъл подаръци за дечицата, как джуджетата му носели малки подаръчета и бонбонки - много е сладък.

Мъчно ми е, че не сме излизали няколко дни покрай болестите, но утре ще се разходим на новия сняг задължително.

Мънки, радвам се, че баткото все пак е пристигнар благополучно.

Тони, много се радвам, че сте стигнали вече, добре дошла. Хайде, дано оздравеем да се видим.

Кафе с мед, добре дошли и вие на родна земя, дано успеем да се видим.

Никита, много неприятно с Никол, дано не се повтаря. Явно много от нас тази Коледа са имали премеждия, дано тази година си отиде с всичко лошо...

Хайде да ви попитам пак (както и миналата година) правихте ли си равносметка за изминалата година, планове за новата? Аз за себе си мога да кажа, че съм изпълнила най-важните си цели за годината, но има и неща, които ще са ми за урок... За Новата година още не съм правила планове, но се надявам да успея да помисля в следващите няколко дни... Някак ме успокоява този процес, чувствам се по-спокойна, когато съм премислила тези неща, пък макар и да не се сещам после често за тях (е, понякога поглеждам ако съм си записала нещо, ей-така, да видя докъде съм)... Как е при вас?

# 116
Добре дошли на Тони и Кафе с мед!!!!!Аз не знам дали ще можем да дойдем на срещите поради различни причини, но ако все пак успеем, ще се радвам да се видим, че за Тони ми е домъчняло, а много ще ми е приятно да се запознаем с Кафе с мед, а и с всички останали, с които отдавна не сме се виждали  Hug

СЗА, много неприятно нещо, независимо дали е на Коледа или не.Наистина най-важното е в такива моменти да има кой да те подкрепи.И в този ред на мисли, за равносметките - изобщо не си правя такива, нито пък някакви специални планове за новата година.Не само сега, по принцип. За мен е важно семейството ми да е до мен и децата( както и ние, де) да са здрави. Т.е. пак каквото и ти си казала. Всичко друго ще се нареди.А и много често съдбата си прави шеги с нашите планове, така че съм на принципа "прави каквото трябва, пък да става каквото ще".
Иначе Никол си кашля, май не се влошава.Днес ги помъкнах  и двете при доки, едвам сме стигнали с колата в тоя сняг и като видях какво е пред кабинета... Crazy кръгом и бързо вкъщи. За нищо на света не бих висяла с двете деца повече от час, за едно преслушване, рискувайки да лепнат още нещо. На 23-ти като бяхме нямаше никой, а сега следпразнично - стълпотворение.

СЗА, невероятни красоти правиш и ти!!! Аз не мога да си представя да сътворя такова нещо  Crazy Но направих "забравените сладки" - ето това наистина е за мен и на това му викам супер лесна рецепта и станаха невероятни и ванилените кравайчета, които за всеобщо изумление стават за ядене  Mr. GreenВъпреки, че нито са кравайчета, нито са ванилени, щото нямах ванилия  Mr. Green, станаха едни хрупкави топчета  Grinning И тук да благодаря на всички, които се включиха с рецепти  Hug Най вече на Polly-Wolly, която много присърце прие молбата ми  HugНищо, че сладките ги правих след Коледа  Mr. Green А тези бои от къде ги взимате?

# 117
  • Варна
Аз ще драсна набързо, че малката я оставих вкъщи - пак едни хреми с покашляне. Май долните 2 кучешки са главните герои, но да видим. Никита, и тук по празниците е било лудница в кабинетите и аз се чудя утре да я водя ли или да си я мъча у дома със сребърната вода в носа. И тя така не се влошава.
Честита Коледа! Не помня дали честитих и аз. Да сме живи, здрави и заедно - напълно подкрепям, че това е най-важно. Пък късмет и берекет на никого не са навредили, дано ни сполетят и нас Simple Smile
Роси, моята дъщеря не беше свикнала още с единичния сън. Ако беше с мен си изкарваше, но там, под стрес, много се измъчваше и се  скъсваше  да реве. Те искаха да й дават успокоителен сироп и много отлагаха оставянето й да спи. Моят инстинкт се оказа по-прав. Първия ден, в който я оставиха да спи, тя се кротна. Като преспа там и погледна с други очи на яслата след сън, отпочинала -край, толкова беше с драмите. Оттогава все повече й харесва и няма проблеми. Та по-добре по-скоро да започне да спи.

СЗА, тъжна звучиш, съжалявам, мила  Hug  Hug  За равносметки - не съм правила, нещо ме е понесло течението и ми е по-важно да се хвана за някой камък, тогава ще се огледам Simple Smile

Аз нещо не разбрах защо калциевия глюконат да е добър за деца до годинка, а после толкова страшен. Само заради калция ли? А и питах какво мислите за практиката д се дават противоалергични при кашлица, която си е от вирус, от хрема, т.е. няма друга индикация за алергии, няма и други подобни оплаквания по принцип детето. Чудно ми е просто.

# 118
Здравейте,

Да разкажа и аз набързо за празниците. На Бъдни вечер си бхме сами - без бабетката. Тя отиде на гости и ми беше супер. На предната Бъдни вечер седя с нас до 22ч и нищо не можахме да си кажем. Може и да звуча гадно, но не ми беше приятно.
Сега си направих всичко- на 23 вечерта правих сладки и масленки, на 24 сутринта гозбите, даже имаше време да излезнем на пазар. После дойде кумата ни \ нали се раздели с кума\, донесе на Елия огромен подарък \ един вагон с коструктор и дъска за писане\.
На 25 след като си намерихме подаръците по елхата и имаше АЙ, АХ и т.н сутринта отидохме  мама, смях игри пак на разходка, папкане и Елия спа там. Вечерта ходихме в свеки. Да се похваля, че се отчете подобаващо с подаръците - на мен блузка, комплек чорапогащи за зимата и спрей за съхнене на лака, на мъжо тапи за уши и парфюм, на Елия касетофонче с клафиши, книжка, плюшка.
Изкарахме си добре.
На 26 се разходихме в мола и Елия намаза още една книжка.

За разносметката за отминалата година- правя си я от доста време. 2009г беше най- прекрасната за мен, нали се роди Елия. Общо взето като се обърна назад - не съм давала пари за лекарства, значи е супер.
А планове не си правя, защото не се получават.

Хайде ние отиваме навън с шейната. Hug

# 119
Здравейте и от нас!
Благодаря ви за положителните мисли и "добре дошли"-те! Hug

Пътувахме добре и по разписание, само дето Рая си показа магарията на летището в Айндховен, ама то без това не може. Иначе в самолета беше най-доброто дете.

Кафе с мед, добре дошли и вие. Hug

Утре се прибираме  София и вече сме на линия, че от вчера сме при едните дядо и баба в Пловдив и едва сега успях да седна да драсна 2 реда.

Общи условия

Активация на акаунт