Мартенчета сладки чакат с нетърпение подаръци прекрасни!

• 29 358
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
Окич, тортата ти изглежда невероятно! Стега да намеря тук от вълшебния крем ще я направя за РД на Рая. Поздравления за резултата!  bouquet

Гери, и аз се присъединявам към пожеланията за хубава и удовлетворяваща работа за теб!

# 616
Окич,честит рожден ден и от мен.Да си много здрава ,весела и щастлива  bouquet

Ох момичета аз май пак съм болна,някой от вас има ли такъв проблем
От няколко месеца насам постоянно боледувам,вече незнам какво да правя?
Давайте съвети,приемам всякакви
иМам и друг проблем,много отслабнах,и това също ме тормози,как да напълнея.може би трябва да взимам някакви добавки?????????????

# 617
  • София
Поли+, спортуваш ли? Може би не е общовалидно, но аз имам една зима, в която изобщо не съм спортувала- много работа, малки деца и прочие... Е, скъсах се да боледувам тази зима. Когато си спортувам редовно, почти не ме хваща болест. И под спорт не разбирам фитнес, а нещо, което наистина да ти раздвижи кръвта. От това и апетит ще ти дойде. Аз когато те виждах, ти си беше слаба. Ако още си отслабнала, вярно трябва да взимаш мерки. То, този организъм няма съпротивителни сили. Я идвай вкъщи да те храним. Laughing Laughing Laughing У нас слаб човек няма.

# 618
  • Варна
Гери, да си намериш много добре платена работа, където да ти е приятно и интересно! Успех!
Мерси Окич, Тони! Hug Проблемът е, че за това, което ми е интересно, нямам опит, а това, в което имам опит, вече не ми е интересно Mr. Green Отделно в провинцията (където все пак се оказва, че е Варна Mr. Green) трудно се намира работа, която да е "добре платена" по моите критерии. Но засега съм в съвсем начален етап и се надявам отнякъде да изкочи нещо подходящо.
Мънки, напълно си права, че е голям риск да оставям децата сами, но аз се бях уговорила със съседката, че Криси ще я повика, щом Монката се събуди. И преди ми се е налагало да оставям спящо бебе в къщи, докато изтичам да взема храната от кухнята, и просто гледам да не мисля за всичко лошо, което може да се случи. Дано не ви изглеждам много безотговорна....просто съм постъпила според обстоятелствата.
Поли, вземи си някакъв имуностимулатор - ехинацея, респивакс, рибено масло, саменто (това последното наскоро ми го похвалиха). И аз имах един период на срив в имунитета, след като родих Мони, та по мои наблюдения е често срещано след второто дете.

Последна редакция: сб, 05 фев 2011, 22:36 от Gery Moore

# 619
  • София - Рим и обратно
За езиците - да споделя моя скромен опит, макар че наблЮдавах същото и при племенниците ми, освен при София. Те също са родени и растат в чужда държава, само че са с 2ма родители българи. Объркване с езиците няма, вървят си успоредно, като разбира се дръпва този, на който е изложено най дълго през деня детето.  На тази възраст за децата няма отделни езици, всичко е едно. Просто знаят повече думи за всяко нещо. Примерно София усеща, когато някой не я разбира и пробва с другата дума, която знае за предмета. Един ден бяхме на гости у едни приятели на мъж ми и Софи искаше да покаже една кукла, каза им "кукла", но като видя, че я гледат умно и не реагират, превклЮчи на "бамбола" Laughing Изобщо не се обърква, разбира всичко и на итал. и на бг, не се замисля - това сега на какъв език беше  Laughing... просто е свикнала, че с баба си да речем, ползва едни думи и изрази, с мен - други. И така....дано не съм ви отегчила с тия пространствени обяснения. Мисълта ми беше, че според мен Тони не бива да се притеснява да пуска Рая на градина, няма да се стресне, още е малка и възприема без да се замисля много.

# 620
  • София
Гери, не ми изглеждаш хич безотговорна. Просто давам идеи как и на теб да ти е по-спокойно, пък и да се избегнат рискове. Щом е имало съседка наоколо, бива. Аз щото се сетих как големият ми син направи наводнение вкъщи с братовчед си, хем бяха вече 12-13 годишни. Не се затворило казанчето на тоалетната, братчедът се покатерил по тръбата да го оправя и тръбата се счупила или извадила (не помня) и почнало да тече. И в паниката, че са свършили нещо нередно, вместо да спрат просто кранчето или да повикат някой съсед, те взели, че почнали да попиват водата с хавлии и прочие, та... То, добре че е било вода, а не огън, щото пък малкият ми племенник беше подпалил завесите у тях, играейки си с някаква запалка... Просто като се случи нещо извънредно, децата се паникьосват и ако няма възрастен наоколо, не знаеш какъв акъл ще им дойде. Не ги разказвам тези случки, за да те плаша още повече, ами за да предвиждаш рисковете. Simple Smile Иначе, и аз съм оставяла по-големите спящи, докато отида до магазина, но с този си акъл (и натрупан всякакъв опит) вече не.
 А за работата, пак от опит, мога да кажа, че е по-добре да започнеш нещо, дори и с по-ниска заплата. Като работиш, вече си в по-добра позиция да търсиш нещо по-добро, а възможности се явяват. Опитът, който трупа човек докато работи, си е капитал, който рано или късно носи дивиденти.

# 621
Благодаря на всички ви за споделеното мнение за европейското училище и проговарянето, свързано с това. Имаме още 20 дни да помислим, но надеждите които ни дадохте са ни от полза. Hug

# 622
ОХ. мънки,много благодаря за поканата,много си мила Hug
Аз си хапвам ,не стоя гладна,просто 2010г. бе много трудна за мен,разделих се с много мили за мен хора и май още немога да свикна или да се науча да живея без тях.Това май си е мъка и незнам как да се боря с нея.Мисля си че съм силна,но в последно време, очите ми са все пълни със сълзи,казват че това е добре,душата така се лекувала.

А за спорт,не съм практикувала от много време,иска ми се да започна нещо но още не съм го измислила,давайте предложения,да е нещо весело и тонизиращо Simple Smile

Последна редакция: пн, 07 фев 2011, 15:43 от poli+

# 623
  • София
 Поли, ако е за весело и тонизиращо- народните танци са весели и тонизиращи. Е, трябва да попаднеш и на готин инструктор, но... А сълзите са пречистващи, ама до време. Не трябва човек да живее с това твърде дълго. Просто приемаш, че ще се видиш с тези хора по-късно и това е.

# 624
Здравейте, момичета! Кали пак е болна, вероятно е вирус, защото вдига до 39 градуса, още не съм я водила на лекар. Хремата и кашлицата са по-леки от миналия път, но спи много неспокойно, аз покрай нея също, не съм мигнала почти. Няма и три седмици да са миналия от предния път, когато се разболя и хайде пак. Предполагам, че баща й я е заразил, защото кашляше, но на него за един ден му мина.
Обаче съм много притеснена. Нормално ли е така да боледува, айде разбирам да ходи на ясла, а тя не ходи. Моля за няколко успокоителни думи, че съм голяма паника! Sad

Поли, може да пробваш и с някаква аеробика. Аз навремето ходех на степ аеробика и го правех с голямо удоволствие. Също и тае бо. Или каланетика, йога... Те не са толкова интензивни.
Предпочитам  упражненията в групи пред фитнеса, така ми е по-забавно. В последно време обаче предимно тичам на пътеката, че имам фитнес на една ръка разстояние, а навън е много студено.

Последна редакция: вт, 08 фев 2011, 15:59 от Мишел Обама

# 625
  • Варна
Мишел, не се притеснявай, ние също понякога "влизаме в серия", което според мен се дължи на факта, че след едно боледуване (особено ако не е лекувано правилно) организмът е отслабен и съответно по-уязвим и податлив на нови вирусчета. Друго обяснение (макар и не особено успокоително Mr. Green) е, че сега им е времето на мъниците да боледуват и да изграждат имунитет. Това е нормално за възрастта им и слава Богу е временно - след 5-6-тата година нещата коренно се променят. Криси не беше боледувала до 1,5г , после между 2 и 4г. ми спря тока, а сега от година и половина не си спомням да е пила лекарства (да чукам на дърво). С две думи: разбирам напълно притесненията ти, но това е само период, а и вирусните инфекции не са най-страшните болести. За твое успокоение давай на Кали някакви витаминчета или имуностимулатори. Hug Hug
Поли, и аз се присъединявам към съветите за групови занимания - йога, салса, ръченица...което на теб ти допада повече. Другото е някакво хоби, което да вършиш с удоволствие (но за съжаление, от опит знам, че в къщи трудно можеш да намериш време само за себе си и любимите си занимания Mr. Green )
Мънки, мерси за съветите! Винаги ми е приятно (и полезно) да те чета! Heart Eyes

Последна редакция: вт, 08 фев 2011, 16:25 от Gery Moore

# 626
Мънки,страхона си,имах нужда от точно тези думи. Hug
Аз съм много борбен човек,но както се казва...... и на мен ми дойде реда да си поплача и да се пожалвам малко(само пред вас споделих).

Говорих с директорката и се надявам до средата на март,борката да тръгне на ясла,та тогава ще се отдам на забавления и много работа.
Аз сега работя на две местаза по няколко часа седмично,с надеждата след това да съм на пълна заетост Praynig

За напълняването

започнах с един шоколад и вечерях сьомга и салатка,та така,..........ще се разровя за високо калорични комбинации от храни ,които се надявам да помогнат.помагайте и вие  bouquet

Мишел,децата имат такива периоди през които много боледуват.При Яна,те съвпадаха със израстването .Небеше пила лекарства повече от две години,но тази зима компенсира,от декември до сега си боледува вече няколко пъти.Бързо оздравяване Simple Smile

# 627
  • Стара Загора
Добро утро на всички. Ами освен да ви почерпя и да повеждаме хорото със всекидневните честитки друго не се сещам какво да кажа! Почерпете се за здравето на Симона

# 628
  • София
Слънцето, честит празник на Симона  Tada newsm59 Tada

# 629
  • Варна
Честит Рожден Ден на малкото Слънце!  bouquet Да е много здрава, красива и щастлива сладката ни адашка за радост на мама, тати и бати!
Аз направих едни палачинки и отивам да си пия кафето....Усещам как скоро ще ми липсва това "досадно" ежедневие Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт