Ревматоиден артрит - тема 2

• 220 685
  • 757
  •   1
Отговори
# 210
Аз ползвам шведска горчивка като компрес върху възпалените стави и определено ми помага.Не трябва дяа се забравя ,че преди това кожата се маже с мазнина.

# 211
  • София
Аз ползвам шведска горчивка като компрес върху възпалените стави и определено ми помага.Не трябва дяа се забравя ,че преди това кожата се маже с мазнина.
супер и аз от скоро ползвам и ще споделя по-нанатък впечатления

# 212
  • И тук, и там, навред....
Здравейте, момичета! И аз се вмъквам във вашата тема, макар все -още да не знам за къде съм.....Ужасно ме боли в кръста и се установи от снимка, че имам възпаление на сакроилиячните стави. Все още чакам ревматоложката да се върне от отпуск. Сега ме вълнува и нещо друго.... Възможно ли е CRP в рамките на един месец, да има различни стойности????? Изследването съм го правила в една и съща лаборатория Sad
Мн. ще съм ви благодарна, ако някой ми отговори!
Хубава вечер на всички! Hug

# 213
Здравейте! Искам да споделя за "моя" ревматоиден артрит. Аз съм на 26  години и от 13  годишна съм със тежката диагноза  ревматоиден артрит. Вече 13  години се  боря с коварната болест,  изпих  сумати лекартва ... бях на  вякакви  лечения„ НОООО болеста продължава да се  развива. Стигнах до там че  обувки  немога да  си на меря ( освен по поръчка  )  Изкривяванията на краката  и ръцете ми са  жестокии Sad със  две  изкуствени стави на колената Sad и  още много поражения. Била съм на  златотерапия, пила съм всички видове  сулфаинтерин, салазопирин и т.н , на преднизон съм била и в момента единственото ми спасение  е  Хумира + метотрексат. Благодарение на  тях аз се чуствам добре... ходя на работа  и с е грижа за семейството ми. НОО сега въпроса ми е  има ли някое момиче в мойто положение, което иска да  има бебе или е  бременна или е  родила? Много искам дете, но страха  от самата бременост дали ще мога да  износя плода..... и  след  това  дали ще  съм в състояние да  отгледам детето си е  голям. Страхът да не предам заболяването на детето си е  още по-голям... И след  лечение  с  метотрексат  и Хумира  дали ще е възможно да  забременея.

# 214
Здравейте! Искам да споделя за "моя" ревматоиден артрит. Аз съм на 26  години и от 13  годишна съм със тежката диагноза  ревматоиден артрит. Вече 13  години се  боря с коварната болест,  изпих  сумати лекартва ... бях на  вякакви  лечения„ НОООО болеста продължава да се  развива. Стигнах до там че  обувки  немога да  си на меря ( освен по поръчка  )  Изкривяванията на краката  и ръцете ми са  жестокии Sad със  две  изкуствени стави на колената Sad и  още много поражения. Била съм на  златотерапия, пила съм всички видове  сулфаинтерин, салазопирин и т.н , на преднизон съм била и в момента единственото ми спасение  е  Хумира + метотрексат. Благодарение на  тях аз се чуствам добре... ходя на работа  и с е грижа за семейството ми. НОО сега въпроса ми е  има ли някое момиче в мойто положение, което иска да  има бебе или е  бременна или е  родила? Много искам дете, но страха  от самата бременост дали ще мога да  износя плода..... и  след  това  дали ще  съм в състояние да  отгледам детето си е  голям. Страхът да не предам заболяването на детето си е  още по-голям... И след  лечение  с  метотрексат  и Хумира  дали ще е възможно да  забременея.
Здравей! Аз имам РА от 6 години... Не съм пила метотрексат и хумира и подобните, мъчиха ме с какво ли не друго... Преди 10 дни родих живо и здраво момченце. Не се страхувай , посъветвай се с гинеколог и ревматолог и действай. До колкото знам трябва да спреш метотрексата и хумирата , за да се изчистят от организма ти и след това няма проблем да забременеш. През бременността  нямах нито болки, нито схващания , нито подувания, чувствах се много добре. Сега след бременноста все още съм добре... казват че артрита  се връщал с пълна сила след бременността , но дано грЕШАТ ....

# 215
Здравейте,

Отдавна не съм писала. Чувствам се добре и започнах да чета доста по-малко в интернет. Нали ви писах, че от 01.12.2010 ми включиха към сулфасалазина и резохин, защото първото не действаше достатъчно. Още от първия месец почувствах облекчение, след това нещата постепенно станаха много добре. Сега почти нямам никакви отоци, някакви съвсем дискретни на старите места между пръстите и съвсем леко на едната китка, и то само сутрин. А пък сутрешните отоци станаха за по 10 минути. В началото на болестта ми траеха до към 18.00 ч. вечерта. Извадих си и два мъдреца, нали ви бях писала, че ме боли челюстта от време на време доста. Първо мислех, че е от самия артрит. После започнах да загрявам, че изглежда е от зъбите. Говорих с лицево-челюстен хирург, който ми каза, че мъдреците правят страхотни и най-разнообразни проблеми. Можело дори артритът ми да се дължи на тях. Така че ги извадих постепенно, засега болките в челюстта значително намаляха. Покрай ваденето на зъбите ми бяха казали да спра за ден-два със сулфасалазина. Междувременно много ме беше заболял вече стомахът от непрекъснатия прием на лекарства, и то при положение, че пиех всеки ден ланзопрол или контролок. Така че реших да го спра за малко повече. После реших да рискувам, защото и без това имах чувството, че сулфасалазинът не ми помага и го спрях изцяло. Сега съм доста добре от около 1 месец само на резохин. Стомахът ми е по-добре, но не е изцяло възстановен, предполагам, че се оформя язва. Резохинът също дразни стомаха. Има ли някой, който пие само резохин, моля да ме посъветва пак ли трябва да пия ланзопрол за стомаха, че аз и него го спрях. Ходих на очен лекар във връзка с резохина - имах съвсем дискретни натрупвания след 6 месеца пиене на резохин, след още 6 месеца трябва да се прегледам пак. Това е засега от мен. Пожелавам на всички успех! Явно болестта е много индивидуална и на приливи и отливи. Дано скоро да няма прилив при мен, а при вас да дойде отлив!!!

# 216
  • София
aлбенааа честито бебче.пожелавам ти да го отгледаш с много радост и любов и никога повече да не узнаеш що е то артрит. пиши от време на време как си.

Вълканова
,  относно бременност след Хумира и метотрексат- не се притеснявай. просто като спреш с лекарствата трябва да изчакаш мисля поне 6 месеца и тогава да пробваш за бебче. така и ти ще си по-спокойна.и на мене много ми се иска ама не ми стиска;)) аз понеже съм без терапия отново и се мъча тука с разни други методи. за сега се справям . дано така продължавама и другата година да се похваля и аз с хубавата новина;)
но незнам аз си имам отоци и все си мисля че при мене при евентуална бременност едва ли ще спаднат.....

# 217

Bunnie, Хумирата е  спях сега предстои и метотрексата и се  надява началото на другата  година да  има положителни резултати. Сега се  чуставм много добре , но да  видим след  спирането им как ще съм. А ти не се  страхувай и започвай опити Simple SmileДогодина да се похвалим Simple Smile

# 218
  • София
вълканова а колко време беше на Хумира?

# 219

Bunnie направих 3 курса на лечение по 6 месеца, като правех почивки между всеки един курс по 2-3 месеца. Веднага след първите 6  месеца получих облекчение. Искам да  ти кажа, че аз  съм със много тежък РА и със много изкривявания и със две изкуствени стави.

# 220
  • София
споко, и аз съм тежък случай. само е не съм сменяла стави
днес си правих кръвни изследвания и съм много хепи че са горе долу добре;)

# 221
  Може ли да ми кажете какви изследвания се правят при съмнения за РА? Искам да ги направя и с готовите резултати да отида при лекаря.

# 222
  • София
хм на мене ми пуснаха ПКК, СУ, CRP,Ревма фактор и Анти CCP
по-добре иди първо на лекар за да ти каже аккво точно да си пуснеш , защото последното е скъпичко, май към 100 лв беше

# 223
  • София /Абсурдистан
Освен тези неща, прави се и пакет ревматоиден артрит задължително, струва 106 лв и касата не го поема, така че аз си го платих сама. И още, правят се и рентгенови снимки на проблемните места. Снимките са по 20лв едната, важно е апарата да е по-нов и читав, аз всичко правих в "св. Иван Рилски", ако е ръце и китки, там това е 1 снимка на двете ръце общо. После ти дават снимките на диск. Други по-специализирани изследвания се правят в болницата вече, аз на 15-ти влизам пак  Confused Whistling Това със зъбите, по-точно с мъдреците ме замисли  Thinking Може и така да е ...

# 224
Като сме тръгнали в посока ,причина за заболяването -Споделете  боледували ли сте в детските си години често от гнойни ангини?Вземан ли ви е гърлен секрет?Защото аз и две мои познати болни от РА сме  имали този проблем в детството .Може и да е съвпадение.Трябва да има някаква причина и лекарите трябва да тръгват от там.

Общи условия

Активация на акаунт