Ревматоиден артрит - тема 2

• 220 792
  • 757
  •   2
Отговори
# 315
  • София
еве улучила си в десятката при Андреев.
Аз ходя при него и ти го препоръчвам с две ръце и съответно никога не бип те посъветвала да ходиш на Урвич. Особено при Рашков....
Д-р Андреев е много внимателен и търпелив, можеш да го питаш всичко, което те интересува, може да му звъниш по телефона ако нещо те притеснява и т.н.
Успех и да споделиш после впечатления.

Сисонелке права си за отношениеот на Урвич. Нали тука малко по-напред някой беше споменал че са го изписали в не добро здраве и са му казали нещо от рода- ако стане по-зле ела пак....
Браво за йогата и аз това съм намислила да пробвам. И плуване. И хранителен режим.
Ще споделя по-нататък резултатите. А ти сама ли си правиш упражненията или ходиш в група?
И не забравяйте да се смеете:)

# 316
iliana, албенааа как върви бремеността при вас момичета?
искрено се надявам, че сте добре.
разказвайте

Здр. Бременноста добре вървеше. Последният месец заради албумин и кръвно ме срязаха по спешност. Виктор се роди 2600 кг, 48 см, живо и здраво бебе. Утре ставаме на 3 месеца...  Grinning

РА все още не се е завърнал с пълна сила, но от 2 седмици насам започват да ме болят коленете.... и сигурно малко по малко ще се връща. Нямам време да ходя на лекар, гледам малкия почти сама ( само мъжът ми ми помага вечер) и сега се чудя мога ли да пия медрол. По време на бременноста ми гинеколожката ми го отричаше, а ревматолога ми каза че мога да го пия при нужда ...

# 317
  • Пловдив
Здравейте, бих искала да се посъветвам с вас относно случая при свекърва ми, защото ми е мн объркано. От година има болки в коленете, лактите, ставата на челюстта. Болките не се повлияват от болкоуспокояващи, диклаци и подобни. От скоро и се появи подутина на мекичкото на стъпалото, голямо колкото яйце, което я боли. Отиде на лекар при проф Кузманова, от преглед и поставя диагноза РА със сигурност. Каза, че била като за студенти,толкова била сигурна и веднага и изписа метилпред.../не съм сигурна точно как беше/. Направили рентгенова снимка, на която пише, че има изменения свирзани с РА. Пуснали кръвни изследвания за РА. Те всички са ок. отишла с резултатите при професорката, но нея я нямало, затова влязла при проф. Солаков. Той я прегледал, видял резултатите и казал, че няма никакъв РА и спрял хапчетата. И сега жената не знае какво да прави - има ли, няма ли... а болките си седят и горката не може да спи по цяла нощ. Моля, за коментар  bouquet

# 318
  • София
аз бих посъветвала свекървата ти да отиде отново на лекар.
знам какво е да не можеш да спиш от болки нощем.....
аналгина поне не й ли помага? докато й кажат какво да пие?

# 319
Bunnie, аз ходя в група защото сама нещо не ми се получава. Но пък сега от времето - нали е влажно и ме зорят колената Rolling Eyes и гледам малко да ги щадя,че иначе се подуват и може малко да пропусна,но пък мога в къщи да правя прости упражнения да са раздвижвам особено сутрин. Така ми тежи, че не винаги мога да стана от леглото и да хукна.
Vaninaa - посъветвайте се и с трети лекар,ако трябава. Аз знам,че артрита по кръвните изследванията се открива /повишена утайка СУЕ И CRP /,а щом са добре може и да не е тогава РА newsm78 Дано успеят да ви установят диагнозата, това е най-важното.

# 320
  • София
аз доколкото знам може артрита и да е серонегативен т.е изслудванията да са в норма но пак си има артрит.
Във всеки случай сменяйте бързо рижема на хранене- изключете месото и млечните!

албена и на мене медрола ми действа супер но не бих имала смелостта да почна да го пия без да съм говорила с лекар. по-добре се обади на лекуващият те ревматолог. Все си мисля че като го хванеш в началото РА имаш големи шансове да го стопираш и пребориш въобще.

И аз последните дни съм като робокоп, но то с тези дъждове, студове и рязка смяна на температурите.....

# 321
Vanina, аз съм  била и до проф. Кузманова и до  проф. Солаков мога  да  ти кажа, че  проф. Солаков е  уникален лекар. Той ми откри заболяването  и се  зае  със  моето лечение. За мен той е  най-добрия  ревматолог във  Пловдив. А за  проф. Кузманова не ми се  иска да  коментирам...... Има и други  ревматолози във ВМИ, които  може да  посети аз лично съм до  д-р  Стайкова, която вече  не  работи във ВМИ а в  болница  Тримонциум. Но все  пак нека направи консултация със  друг  ревматолог.

# 322
Благодарение на професор Солаков,аз останах без лечение една година.При прегледа беше категоричен ,че не е РА.В резултат на това смених две тазобедрени стави,имам  промени в китките ,търпях болки.Не може лекар  с толкова голям опит ,да ме съветва да си сменя термометъра ,след оплакване ,че вдигам температура всеки ден.Така ,че мнението ни за този п-р се разминава.Направете консултация с трети лекар,за да не Ви се случи това ,което се случи на мен.

# 323
  • Пловдив
Благодаря много на всички, които са ми отговорили.  bouquet Ще бъда благодарна, ако някой може да ми даде координати и на друг лекар-ревматолог, освен д-р Солаков и д-р Кузманова. (може на лични). Мисля да направим консултация и с трети лекар.

# 324
Момичета  ,здравейте.искам да питам има ли някой на който са му предложили да се включи в експериментално лечение с нов продукт на швейцарска фармацевтична компания  Рош   Дженентек ? Преди няколко дни ми се обадиха от "Света Марина"  Варна с предложение за две годишен курс на лечение.Не уточних че става въпрос за ревматоиден артрит.Моля да ме извините за несвързаната мисъл но пиша за първи път . Просто искам да разбера какво мислите по въпроса.

# 325
  • София /Абсурдистан
аз доколкото знам може артрита и да е серонегативен т.е изслудванията да са в норма но пак си има артрит.

Как се доказва тогава артрита, че и аз имам същия проблем - с болки по абсолютно всички стави и от време на време доста ускорена утайка, но другото е уж в норма. На рентгена се виждат леки промени, останалите кръвни проби за РА са уж в норма. При мен проблема е в гръбнака и по-точно в кръста, където е мазало направо. Какви изследвания трябва да се направят?  В ревматологията при такова положение изобщо не ти обръщат внимание. Предположението при мен беше, че РА освен ставите, разрушава и прешлените, а 3 диска ги няма въобще вече. Обаче не ми назначиха и кръвен тест за Бехтерев, за което също имаше предположение, та сега ще го правя сама, то и без това за ТЕЛК-а ще ми трябва. На мен в ревматологията ми казаха, че когато стана толкова зле, че да не мога да ходя сама, тогава да дойда, с по-леки случаи не им се занимава, както и с неизяснени такива ooooh! А пък на мен хич не ми се иска да стане така ... Та затова питам, ако някой знае - какви изследвания са нужни да се направят при серонегативен полиартрит?

Последна редакция: нд, 23 окт 2011, 12:37 от Unknown_lady

# 326
  • София
unknown lady  не мога да ти помогна по твоя въпрос.
най-добре се обърни към друг лекар ревматолог, но не оставяй така нещата.
наистина може да се окаже и бехтерев.
знам за едно момиче дето 2-3 години е лекувана от РА а накрай се оказва- Бехтерев.
Добре че поне лекарствата са едни и същи /имам предвид метоттрексата/

По въпроса за 2 год. курс на лечение - ами това си е експериментално лечение. Аз лично миналата година мнгоо се бях навила, въпреки че моите познати-доктори ме разубеждаваха, както и родителите.
В крайна сметка така и не ме включиха и го приех като знак. По-назад тъкмо за това бях писала.

# 327
Как сте момичета в това влахно време?Аз имам болки ,но са търпими.

# 328
  • София
странно! един ден ме боли, друг не. вече не знам и аз какво ми влияе.
днес примерно ме боля съвсем нов пръст на ръката Laughing дето никога не ме е болял....

# 329
Bunnie, ти как си сега?Освен болки имаш ли отоци?Преди беше писала, че имаш .Аз имам отоци и схващания, болките са слаби.Спрях йогата за момента понеже,от отоците е по-добре да изчакам да се затиши положението и тогава newsm78няма как. Все чакам видовия ден WinkТрябва да има все някога положителен край Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт