Ревматоиден артрит - тема 2

• 220 794
  • 757
  •   1
Отговори
# 330
Момичета, сега се връщам да чета назад, но понеже има доста, а докато чета ще мине доста време, моля Ви, бихте ли споделили кой от кой ревматолог е доволен - за София?
Просто ми се ще днеска-утре да си запиша час, защото ми предстои ходене до София и да използвам и да се прегледам.

Чух добри отзиви за д-р Маринова от Урвич, както и за доц. Стоилов. На д-р Маринова звъня вече за 6 път, не вдига. Ако някой е бил при доц. Стоилов платен преглед, би ли споделил колко струва?
Не държа да се прегледам на Урвич, просто за там като цяло съм чувала, че има най-много специалисти. Но приемам всякакви съвети и препоръки.

Благодаря Ви сърдечно! Hug  bouquet

# 331
Ориентирах се за момента, че д-р Андреев от Токуда е ревматологът, когото препоръчваш, Bunnie. Аз ти писах и на лични, мисля наистина да си запиша час при него. А и в Токуда ми е хубаво да ходя, там родих детенцето си.  Heart Eyes

# 332
  • София
sisonela днес съм преккрасно, събудих се с минимално сковаване което из4езна за няколко минутки.

бибита - да, аз препоръчвам д-р Андреев. На Урвич не бих препоръчала да ходиш. Специалисти са да, но са много заети, претупват и всичките взимат 30-50 лв за преглед, а може и повече. Имам много лоши спомени от тамч така че няма да стъпа вече там посмъртно.

# 333
Момичета  ,здравейте.искам да питам има ли някой на който са му предложили да се включи в експериментално лечение с нов продукт на швейцарска фармацевтична компания  Рош   Дженентек ? Преди няколко дни ми се обадиха от "Света Марина"  Варна с предложение за две годишен курс на лечение.Не уточних че става въпрос за ревматоиден артрит.Моля да ме извините за несвързаната мисъл но пиша за първи път . Просто искам да разбера какво мислите по въпроса.
       Това да не е Роактемра?Малкият е със системен артрит и сега се готвим за вливания с Роактемра но трябва да си плащаме!Искам да попитам има ли някой от вас който вече влива това лекарство и какъв е ефекта?

# 334
  • София
ами тука имаше идно момиче което беше писало че почва по тази програма някъзе ян- февр 2011.повече обаче не се е появяввала
а, сетих се че един път се появи и каза че всичко я боли и че от урвич й казали че щяло да мине а тя едвам дишаше от болка.

хора спирайте месото и млечните! ще видите резултатите от това след 2-3 седмици.Казвам го то личен опит.

# 335
valski ,лекарството е тоцилизумаб.Аз съм от една година с диагноза  ревматоиден   артрит,обаче от тоя  Медрол лицето ми  стана като на хамстер.Просто не мога да се понасям.Надебелях   ужас,  Но ме е страх да ги спра.Само си намалих леко дозата.

# 336
Umberto, ужас е - и аз съм като хамстер,хората си мислят сигурно ,че ям като мечка newsm78 аз почти не ям, ям но определено не прекалявам и то заради лекарствата. На каква доза си на Медрола. Мен също ме е страх да го спра, защото имам схващания сутрин и не съм много добре и си го пия вече 1г и 6 м. SadВече много ме мързи да се движа,а трябва-често много усилия ми коства. Лично аз сам качила 15кг #Crazyно и това не стига,тази болест не ще да се спре и не ще. #2gunfire

# 337
Bunie,от друга тема разбрах ,че си посещавала д-р Папазова.Аз   много я харесвам и мисля ,че това е начина да се лекуват хората.Сподели как мина прегледа и всичко ,което може да ни е от полза.

# 338
Медрола ми е 8 мг. дневно, а Метотрексата 15мг. седмично.Отделно вземам Ранитидин и Фолиева киселина.Когато ме изписаха от Света Марина докторката ми каза, че трябва да вземам тези лекарства доживот.Не ми си мисли какво ще стане с органите от този дълъг прием на лекарства, но нямам друг избор.Преди 2 дни се върнах от Варна, бях на изследвания във връзка с експериментално лечение на швейцарска фирма, но не съм особено очарована защото трябва да пътувам много често, лекарствата няма да ги спирам и всъщност ползата за мен е никаква, просто искат да си предоставиш тялото за опит и не знам как да постъпя. newsm78

# 339
  • София
умберто лекарството ти е точно Роактемра. странно обаче че искат да те включат в групата и да пиеш всичко останало.доколкото знам Роактемрата е единственото лекарство при което може да не се приема метотрексат успоредно. знам го защото аз съм категорична че повече не бих го пила.

мабо нищо не мога да кажа за папазова. страхотен човек. но аз така и не можах да почна да се храня по зоната и нищо не се получи. това й беше предписанието- да се храня по зоната и доста добавки за пиене- колаген, рибено масло и тн.

# 340
При мен Медрола е 4 мг дневно,а Метотрексата го спрях след 1г. и 6м. и фолиевата киселина се пие заради него. Болестта може и да е доживот,но с тези лекарства шега не бива. На мен са ми казвали,че не е желателно дълго време да се приема /метотрексата/ или поне да се почива newsm78 все пак си е като химиотерапия, но то зависи от общото ти състояние  и ползите  Sadмогат и някой лекарства да се сменят примерно -нестероидните. По повод на тези експерименти аз лично съм против /вече за себе си така реших/ искам и дете,пък наистина никой не ти казва какво става по време на приема им,след това /поне на мен не са/т.е. ползите може да са по-малко  от вредите. Всеки организъм е различен и това,че си по-добре примерно,не се знае след спирането дали няма болестта да се засили  newsm78Това си е мое мнение, а ти си помисли и дано избереш вярното за теб решение  bouquet

# 341
Umberto,тоцилизумаба е вече регистрирано биологично лекарство/Роактемра/и определено ако го започнеш ще спреш Медрола.Искам да попитам това включване в експериментална група безплатно ли е?Малкият е 15 кг и за 3год и половина най ниската доза на Медрола е била таблетка и четвърт,Метотрексата си върви.....Имаме големи надежди че ще спре кортизона след включването на Роактемра.Но трябва да плащаме половината от сумата-1000лв месечно,другата половина поема Рош.Аз бих се включила в такова лечение,особено ако е безплатно,помисли си още веднъж

# 342
Bunie,търсих в темата януари ,февруари ,но нищо не намерих.Да не би да е Касис?А тези болки от вливанията ли са били или какво?

# 343
За пари  изобщо не е ставало въпрос.Дори в документите с които се запознах за лечението се говореше ,че ако си одобрен ще ти поемат  разходите за пътуване и храна.

# 344
  • София
да и аз рових днес в старата тема. било е едно момиче което обаче не е регистриран потребител а е влизала само като гост. така че трудно ще получиме инфо:(
иначе валски ако наистина влезнеш в такава експериментална група не би трябвало да плащаш и стотинка.

Общи условия

Активация на акаунт