Отговори
# 75
Полита дано всичко лошо се е разминало, ако не е тайна инфекцията каква беше?

Инфекция на пикочните канали  Cry която се характеризираше с едно безкрайно повръщане  Sick също ми беше супер зле, по зле от началото на бременността, когато си мислех, че ще умра всеки момент Sad
На килограми и аз съм качила май доста +7, корема ми е огромен, особено вечер, а всъщност преяждам с много малко храна, не се тъпча / поне в повечето случаи  Rolling Eyes /, а от сладкото не спира да ми се гади, въпреки че си похапвам от време на време. Точно по средата съм и ако кача още толкова, ще е супер, ама не ми се вярва да  е такава закономерността. И аз исках да отида на училището за бременни тази сряда, но си отложих часа при доц. Томова за ФМ точно за тогава, че нали бях в болница  Close
 Hug

# 76
момичета калкулатора за бременни при мен ми показва идеално тегло ,задоволяваме Simple Smile))
Благодаря на всички за коментара относно шарката и аз мисля да не рискувам ,утре съм на преглед при доки и ще я разпитам.

# 77
Здравейте! Честита нова темичка Simple Smile
Румен пак е  болен и сме си вкъщи с него  днес, слушаме детски песни и оцветяваме... Заразихте ме с погачите и снощи направих един успешен опит, който не ми се отрази добре на фигурата Simple Smile
Шишета аз няма да купувам...поне засега Mr. Green Ако се съди по опита ми с Румен, ще минем направо на чашки с накрайник.
Лек и спокоен следобед Simple Smile

# 78
Двете ми най-добри приятелки са с деца.Едната е ползвала Авент,а другата Томи типи.И двете са много доволни.
На мен лично на Томи типи са ми по симпатични,а и Пигисхаус ми е близо.

# 79
милички специален поздрав за вас http://vbox7.com/play:2b269610#commentTop
Невероятна песен

# 80
  • гр. София
Здравейте момичета,

Много сте изписали. Аз тези дни съм в леки притеснения. Живеех си чудесно и безгрижно доката не прочетох, че за нухалната транслуценция граничните стойности били от 2.5 до 3, а моята е 2.6. Записала съм си час за фетална ама чак след Нова Година, а ако има проблем и трябва да се прави амио ще трябва да се прави сега. Иначе риска ми от втория БХС е 1:830 и док каза, че не се налага амио ама нали аз все чета по тия пусти форуми и сега се чудя какви да ги "къдря". Колко беше вашата гънка и риска ви? Дайте съвет какво да правя ?

# 81
Нелили, какво означава BPA за шишетата???
Бонбонка, тази песничка и аз я слушах наскоро, много е хубава. Да се поздравим с нея Simple Smile  Heart Eyes  bouquet
Хайде аз започвам подготовката за среща с бебо Simple SmileSimple SmileSimple Smile После ще пиша като се завърна Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 82
примерен отговор:
След миналогодишната забрана в Канада, през тази година и в САЩ изтеглиха от пазара шишетата с биберон, съдържащи бисфенол A (BpA), често причиняващ аномалии в развитието. Според изследване на Университета на Синсинати, под въздействието на горещи течности BpA се отделя 55 пъти по-бързо  от материала на шишето с биберон, което вече може да бъде вредно за развитието на кърмачетата.  В кръвта на кърмачета концентрацията на BpA е 10 пъти по-висока в сравнение със средната стойност  при възрастните. (Приложение относно шишетата с биберон с BpA и относно техните въздействия) През изминалите години над 130 изследвания доказаха, че освен че има хормонално въздействие, BpA може да повиши риска от ракови заболявания, даже може да благоприятства  затлъстяването. След забраната в Америка,  в Западна Европа повечето фирми изтеглиха от пазара шишетата с биберон, съдържащи BpA, но в Унгария за съжаление и до днес основният материал  за по-голяма част от шишета с биберон е поликарбонат, който съдържа BpA. Работната група за изследване на въздуха отправя молба към всички представители на Унгария в Европейския парламент и номинираните за представители, както и към правителството,  да окажат своята подкрепа с цел Европейският съюз да ограничи употребата на съдържащите BpA шишета с биберон.

# 83
Ако някой се интересува от крем против стрии, казаха ми крем, който се забърква в къщи и бил много ефикасен, довечера ще мина през аптеката и ще си купя съставките, а те са:
1 кутийка крем невен 100мл.
1 тубичка дефламол
1 ампула витамин С
1 ампула витамин А

В малко по-голям съд \ непременно стъклен или ако е пласмаса да е кутия от крем\ се изсипва крема, изстисква се вътре дефламола, слага се и двете ампули и се бъркаш. Колкото по-еднородна се получи сместа, толкова по-добре. Разбъркването трябва да е с дървена, стъклена или в краен случай пласмасова бъркалка. Не трябва да се докосва и съхранява в метални съдове, защото се окисляват витамините. Сместа се получава като по-гъст лосион, но по-течна от обикновен крем. Попива доста бързо и кожата става невероятно мека и кадифена.

И да питам  някой откри ли лек за досадните пъпки, аз не съм имала толкова много през целият си живот както в момента. Всяка сутрин ме е страх да се погледна в огледалото, а и много болят  Cry

# 84
Здравейте,
влизам да се пооплача,че да ми олекне.

Вече 10 дни ме боли гърлото.Пробвах всичко възможно безвредно.Боли:(
И на всичко "отдолу"снощи като ми стана едно тежко на сърцето,един такъв "секлет"-място не мога да си намеря.
Преди малко звъннах на мед.сестра на гинеколога,тя ми каза,че мога да взема един Валидол за тревожността.На някои от вас предписвали ли  са?
Досега бях толкова спокойна,така сладко си спях-снощи какво стана,не разбрах.Че и мъжът ми цяла нощ не мигна,днес не знам как работи,че при условие,че трябва да е в абсолютна кондиция на работа....не ми се мисли.

# 85
  Деси, на мен гинеколожката, която ми издава болничния ми каза, че мога да си взимам валидол когато изпитвам тревожност.
  Принцес, мила защо не се обади и аз имах някакво чувство, че се познаваме, понеже тайничко се озъртах дали няма да се появиш от някъде. Даже си помислих, че едва ли ще ме познаеш с тоя голям тумбак, ще си речеш:а това едва ли е майска мама:)))))))).Между другото с ЛедиДиди после като пообиколихме мола и една любезна консултантка с купища брошурки , тръгна към мен да ми предлага неща за бременна, та трябваше да и казвам, че бременните сме ДВЕ, да ни даде двойни. Ох завиждам ви момичета за малките пупки, писнами да ми казват с леко извинителен гласец:Да не са две #2gunfire

# 86
  • Варна
Здравейте майчета Simple Smile

Благодаря на Креола за новата темичка и ЧРД на патерица! Ние пък вчера правихме 6 месеца от сватбата и отпразнувахме с по-специална вечеря.

Cenka, относно козметичните процедури, аз не съм ги спряла, даже ходих на обезцветяване + боядисване + кичури /как ми остана коса след всичко това, нямам идея Shocked/, както и подстригване /то след всичко това нямаше как да мина без отрязване на краищата/. Опитвам се от почти черна да стана руса, но оттук нататък вече само кичури ще правя, горе-долу успях да си върна естествения цвят и вече само кичури ще мацам. На козметик също ходя редовно, само че вече пропускам дарсонвала и йонофорезата, както и ултразвука.

bonbonkata-maia, и аз на твое място не бих рискувала, периодът на заразяване с шарка мисля е около 2 дни преди обривите до пълното им изчезване. Другият вариант е да се изследваш за антитела срещу съответния вид шарка и ако се окаже, че си боледувала, то тогава няма опасност. Аз знам със сигурност, че съм карала варицела, скарлатина и заушка, срещу рубеола имам ваксина, за морбилите не съм сигурна...

babybu, относно килограмите свекърва ти е направо за бой  #Cussing out - ами не е само бебето, плацентата и водите също слагат килограми и ако задържаш и вода също се трупат. Отделно че зимата по принцип повечето хора трупат мазнини, а някой път и разбърканите хормони влияят. Аз също съм качила доста - вече съм +7, по онзи календар постнат от Теди, ми остават още 1-2 кг които да кача до края, а дори не съм преполовила бременността. Какво да направя - не се тъпча, не ям повече от преди, даже съм ограничила сладкото и тестяното, движа се, но въпреки това качвам много, ако някой ми каже нещо такова като свекърва ти, супер много ще се депресирам, знаейки, че не качвам от преяждане и застояване, какво да направя, на вода ли да карам Confused. Всеки организъм си е индивидуален и няма универсално правило колко кг да се качат. И аз се надявах да успея да удържа до +10 до края, ама виждам, че е невъзможно каквото и да правя Sad. Живот и здраве лятото ще ги смъкваме. Мъжът ми обеща да гледа детето вечер, докато аз ходя на гимнастика или танци. Най-вероятно ще започна с ориенталски танци, че качвам най-много в корема по принцип и този вид танци се оказаха най-ефикасни за прибиране на корема при мен /и аз като зу съм имала какви ли не вариации в теглото/.

genisi, според мен рискът ти е нисък и правилно ти е казал док, че няма нужда от амнио. По принцип при 1:250 и по-голям риск се препоръчва амнио. Нухалната гънка сама по себе си не е достатъчен индикатор за риск, оценката е комплексна от УЗ и кръвта, а на теб оценката ти показва ниска вероятност, въпреки граничните стойности за нухалната гънка. Освен това при втория БХС май няма смисъл да се гледа нухална гънка, гледа се до 13 седмица дали е в норми, след това вече не е индикатор за риск, така знам от доктора си, затова и се смята, че ранния БХС е по-точен от късния и дава по-малко фалшиви положителни резултати. Та моето мнение е, че не си за амнио, но разбира се, ти си решаваш.

Ох, утре съм на ЖК, чудя се дали да не си платя допълнително за ехограф, че после чак около 10 януари ще ходя на ФМ, пък не съм си виждала бебето от ноември...Предчувствам как и докторката ще ми направи забележка за килограмите, вече се чудя дали нещо не ми е наред и затова да качвам така бързо newsm78.

Бързо оздравяване на всички болни мами и лека вечер  bouquet!

# 87
Днеска уж не се миело ама аз измих две мивки чинии  ooooh! и ме чака поне още една.  Crazy
Ужас някакъв, оказа се че сме останали без чинии и прибори  Blush
Сложих набързо една леща и сядам да почивам  Simple Smile

# 88
Яяяя, нова темичка! Отивам да ви изчитам !  Hug

# 89
  Деси, на мен гинеколожката, която ми издава болничния ми каза, че мога да си взимам валидол когато изпитвам тревожност.
  Принцес, мила защо не се обади и аз имах някакво чувство, че се познаваме, понеже тайничко се озъртах дали няма да се появиш от някъде. Даже си помислих, че едва ли ще ме познаеш с тоя голям тумбак, ще си речеш:а това едва ли е майска мама:)))))))).Между другото с ЛедиДиди после като пообиколихме мола и една любезна консултантка с купища брошурки , тръгна към мен да ми предлага неща за бременна, та трябваше да и казвам, че бременните сме ДВЕ, да ни даде двойни. Ох завиждам ви момичета за малките пупки, писнами да ми казват с леко извинителен гласец:Да не са две #2gunfire
Клюки, на никой не дължиш обяснения за корема си! Да си гледат работа!!!!!!!!!!!  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт