Бродирана красота - Гоблени 79

• 98 602
  • 769
  •   1
Отговори
# 330
  • UK/София

Тъй като започнахте темата с иконите, искам да попитам дали някой е шил гоблен на Солария.Скоро ще започвам една икона, но схемата им е ужасяваща за мен.Гледам, гледам и нищо не разбирам.На самата схема едно квадратче е от 10 реда хоризонтално и 10 вертикално.А пише, че като се шие 1:1 един квадрат отговаря на 4 бода.Как става така Rolling Eyes

# 331
За първи път влизам тук и съм очарована.Аз също шия гоблени,но все още не съм достигнала желаното ниво.Видях снимки на красотите ви и помествам една от моите.Снимката не е много хубава, но дано добиете представа

Тук може да се види по-голяма
http://keep4u.ru/full/d326b103782a0e631e66eb8ae163e8e9.html

# 332
  • Варна
Привет на всички ,Искам да ви помоля ако ви се намира схема и ключ на Мадоната на Тусет да ми изпратите,но да не е РМ формат,    на d7815@abv.bg  Деси иконата,която шия в момента я оставям само за празниците/в смисъл,че не шия/,но в неделя си шия,вечерно време също, vishenka много красоти си показала,Все още не ми е ясно как стои номера с това бисероплетене,но няма равна,Поздравления,Приятен зен на всички и ви благодаря предварително ,ако някой може да ми помогне,

# 333
  • Варна

Тъй като започнахте темата с иконите, искам да попитам дали някой е шил гоблен на Солария.Скоро ще започвам една икона, но схемата им е ужасяваща за мен.Гледам, гледам и нищо не разбирам.На самата схема едно квадратче е от 10 реда хоризонтално и 10 вертикално.А пише, че като се шие 1:1 един квадрат отговаря на 4 бода.Как става така Rolling Eyes
  Аз в момента шия икона на Солария,Става въпрос за Троеручица и става много хубава,Моята схема е за 1/4  с детайли 1/1, Схемите им са с кофти знаци и едни имам чувството,че са еднакви,но пък си заслужава труда,

# 334

Аз в момента шия едно към едно-четири квадрата от твоята схема се равняват на едно квадратче от панамата. Т.с един символ един бод

# 335
[quote  vishenka [/b] много красоти си показала,Все още не ми е ясно как стои номера с това бисероплетене,но няма равна,Поздравления,Приятен зен на всички и ви благодаря предварително ,ако някой може да ми помогне,
[/quote]
Питай и ще разкажа подробно, ако наистено интересно ти е)

# 336
За първи път влизам тук и съм очарована.Аз също шия гоблени,но все още не съм достигнала желаното ниво.Видях снимки на красотите ви и помествам една от моите.Снимката не е много хубава, но дано добиете представа

Тук може да се види по-голяма
http://keep4u.ru/full/d326b103782a0e631e66eb8ae163e8e9.html
Много е хубав. Важното е да ти доставя удоволствие процесът на шиене, а нивото, което желаеш,  ще си дойде с времето.

# 337
  • БГ
На всички , който досега са имали поводи за празнуване - само най-хубави пожелания!

Здравейте дружки-червенушки!
Някой питаше за белият молив - аз го ползвам и личи на етапчето ,което ви показах на стр.17 или 18.Моливът се изпира чудесно - ползвах и го и за Испанката на Ланарте,който е върху черна панама.Ползвам и сапунени кредички за тъмните панами.
Ама защо така момичета тия срещи все в делнични дни ги правите - така лишавате от възможност ние ,които работим да дойдем и да се опознаем в по-пълен състав.
За шиенето на икони - аз специално съм си правила консултация със свещеник  - такова освещаване (така се казва) се прави само когато иконата е наречена за определен човек и за определено нещо,както и когато се подарява в друг храм,различен от този в родния ви град или село,т.е.когато се ходи на поклонение в манастир или друго свято място и носите тази икона за дар. Сега за дните за шиене - по православните християнски канони в неделя не се работи шие,пере,глади,чисти и др.женска работа.Разрешено е само готвенето.Но има и изключения-например за родилки и бебета.
Ние обаче сме работещи момичета и като станем пенсионерки ще спазваме тия мурафети - сега да си шием когато можем и както можем - изключение да направим само големите християнски празници .Поне така правя аз.
Мали-и-и  ooooh! Улях се...  Embarassed ама клавиатурата е виновна Twisted Evil

# 338
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
Добре! Приемам, че в неделя не се работи, шие, пере, чисти и др.женска работа. Ами кога тогава да си изчистя, когато излизам в 7,30 сутрин и се прибирам в 17,00 вечер без всякакво желание да гледам, та какво ли остава да чистя, пера, да не говорим за готвене - като видя тенджера ми иде да я изхвърля.   newsm29 То това което е изброено по-горе е по-скоро женско задължение, така че по силата на моята логика бродирането не е само "женска" работа(защото вече и доста мъже бродират), а е по-скоро удоволствие. Не съм шила икони, но съм шила една малка Богородица и я уших за 2 дни и то точно в почивните дни на Цветница. Стана прекрасна и я подарих. Пак стигаме до извода, че бродирането е удоволствие. Но който иска нека вярва - няма нищо лошо в това.

# 339
 Laughing и някой друг е заложил на такива подаръци! Ivanichka чудесни са! Поздравления!
И аз моите ги купих, не се престраших да си ги направя аз престилчиците, а и време нямаше да имам, то и така едвам успях, но пък всички си харесаха много подаръците!

Сега започнах това Да видим дали ще успея да го завърша за повода, който съм намислила!

Деси, чисто информативно - каква е тази молитва? И аз съм подготвила една икона, която ще бъде за точно определен човек и повод и ми стана интересно.

Едит: забравих да питам за срещата - пуши ли се на мястото, на което ще бъде?

# 340
  • София
To и аз повечето ги купих, (ама от друго място - познавам по кройката:))) ама като поръчвах бройката ги казах ей така, без да се замислям, после чак взех да броя колко ми трябват и от неволя се наех да ушия 1-2 на машина, колко криви и колко зор видях докато ги ушия няма да казвам  Joy
За пушенето - нямам никаква идея - май още от преди само там имаше пепелници по масите, ама пък не беше отделено с плътно затваряща се врата, та сега по новите разпоредби незнам с какъв статут е.

# 341
Най-многото, ако успея да се разходим с беболина, пък ако се пуши ще се помотаем и ще си се приберем.

# 342
  • Плевен
Момичета някой може ли да ме насочи от къде мога да си купя комплектовка на този гоблен!Може и от българска фирма,даже е за предпочитане !Благодаря ви предварително !  bouquet

Схеми имам не ми предлагайте! Grinning

# 343
  • Атлантис, Галактика Пегас
Момичета, син маркер не се вижда на черна панама. В момента не ми е спешно, предполагам ще видя в магазина на ДМС.  Peace

# 344
  • UK/София

Аз в момента шия икона на Солария,Става въпрос за Троеручица и става много хубава,Моята схема е за 1/4  с детайли 1/1, Схемите им са с кофти знаци и едни имам чувството,че са еднакви,но пък си заслужава труда,

Аз в момента шия едно към едно-четири квадрата от твоята схема се равняват на едно квадратче от панамата. Т.с един символ един бод

Явно много съм блокирала, но наистина нищо не разбирам.От схемата 1 квадрат е от 10 бода вертикално и 10 бода хоризонтално.Но панамата ми е разграфена 20:20 бода.Как така един символ ще е един бод?????????????

Общи условия

Активация на акаунт