ОСЕМгодишни ДЕКЕМВРИйчета!

• 75 138
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
  • Düsseldorf
Хехе, пък Свиленка най-обича да пише ОБИЧАМ БОБ, не знам защо. Може би защото първо с кратки думички се учихме да четем и пишем (боб, кон и пр...). И последно подписа една коледна картичка (рисувана от двете ни, с лъскави елементи и пр.)  с ОБИЧАМ БОБ ... Simple Smile
А инак напоследък ме удивява с лафове. Карам й се аз, че тормози много брат си и й казвам: Много си лоша Лени. А тя отговаря: Ми такава си ме родила...  Embarassed
Друг пък й казвам, че щом не се облича отиваме сами на вилата и ще я оставим сама. Баща й допълва, че ще я заключим за един ден в къщи, какво толкова, а тя възкликва: Дете на четири години ще го оставите само! Трябва да стане поне на осем или единайсет..  Joy

Поне не ни е скучно... Wink

Честита Баба Марта и от нас и много здраве и румени, усмихнати бузки!

# 151
  • Русе
Честит празник,момичета! bg

# 152
Честит празник, мили форумки-българки! Да пази Господ свободата на България

А пък аз днес имах родителско-учителска среща с учителката от градината - тук са 2-3 пъти в годината, една на откриване с всички родители общо, и други две по средата и в края на годината с по 10 мин на родител/семейство. Та днес имах среща и ето какво ми докладва госпожата за моето съкровище:
1. Много богат речник на френски, впечатлително добър изказ, говори преспокойно и разбира всичко.
2. Страшна памет!
3. Супер бърза в логическите задачи и смятане.
Нноооо....
4. Мнооого бавна в поставените й задачи за действие (обличане, събличане на якето и шала, слизане по стълбите, подреждане, приложните и художествени апликации и пр.)
5. Като си науми нещо, не може да я накараш да направи обратно, не било въпрос на инат и напук, ами просто...била très "cool" цитирам точно, т.е. нещо от рода на широк живот, тесни гащи Simple Smile - има си свой ритъм и той определено е по-спокоен от изискваното напрежение и организации..., не се съсредоточава по конкретната задача, а блее и мечтае във висините, разсейва се, оглежда се...често пъти като правят нещо (всеки ден имат различна "работа") и тя не го е свършила, то (учителката) знаела, че не е по причина, че не било разбрало детето или че не може, ами понеже просто още не е готова...
6. Отваря се да търси помощ (при нужда, от учителката). Преди като имала проблем си е стояла свито в ъгъла и не смеела да попита, но сега открито отивала и питала, т.е. от интровертност, към по-екстровертност минава.
7. Познава добре авторитета, но си има свое мнение по някои правила Simple Smile))) което прави учителката (и мен вкъщи!!!) да си скубе косите
8. Приятелка била със всеки. Няма точно определен най-добър приятел/приятелка, защото й било еднакво забавно с всеки.
9. Много обича да помага на другите, когато имат нужда - да отстъпва фулмастерите си например или да помогне на някого в някакъв важен за него момент Simple Smile Цитирам ви точно, това ми го казва за втори път, както и за това, че била "в облаците" ...
Общо взето, каза че определено е такъв характер, това са черти, които не се променят - да е разсеяна, бавна и ... да се притичва на помощ...  newsm78

Та това е...интересно  bowuu нали Simple Smile Не знам това с "нейното виждане по правилата" как ще го оправяме...

# 153
Не се вторачвай чак толкова - според мен госпожата ти е казала много хубави неща за детето Peace И от позицията на "стрелян заек" (имай предвид, че отглеждам вече почти 20 години един Стрелец (вярно, че предните 20 го е отглеждала майка му и наистина, ама много сериозно никога не съм се интересувала от зодии, но приликите с дъщеря му на гореспоменатия - и като поведение и като манталитет са толкова очебийни, че няма как да ги отрека) никога не съм успявала да го накарам (мъжът ми и дъщеря му в настоящия момент) да направят нещо по различно от това дето са си го наумили. Тя, Дивна от много малка се облича сам сама и не че не го умее това изкуство - напротив може за 3-4 минути без ничия помощ да се облече от - до, НО ще го направи само и единствено когато ТЯ реши. Нищо не е в състояние да я спре. И аз като Алекс използвам заплахи и ултиматуми, но тя изобщо не се трогва - довършва си каквото е решила (и е много съсредоточена в това) и чак тогава прави каквото и както трябва. Просто се примири, че имаш още един човек със свое собствено мнение, като член на семейството. Laughing

# 154
Пешеходке, много ме разсмя пак! (със стреляния заек)

Laughing Да, известна доза вироглавост, но не съвсем неразумност, има в Стрелеца. Общо взето много се радвам, че детето ми е позитивно човече, търси постоянно поводи за празник и усмивки и гледа да накара хората да ... купонясват. Затова и не бърза да си ляга да спи вечер, все й се играе (ама с компания, не сама)..., а когато четем приказките..., въпреки че умира за сън, до края на приказката търка очи и се напъва да е будна, за да види развръзката и разсъждава по нея.  Сеща се след време как да зарадва с изненадка човека и пр. Все хубави неща наистина. А за моткането, при нас има откъде да е, защото по бащина линия всичките мъже са такива - татко й (на рождения ден на детето бях поканила деца с родители в един музей на играчките и ние закъсняхме с половин час!, защото той ни кара...), неговият татко и т.н., та това може би е ген, не знам.

Надявам се просто да има успех и много приятелчета, особено като се има предвид, че няма братче/ сестриче. (За което тя вече е заделила играчки и се успокоява, че един ден ще дойде...)  Grinning

# 155
  • Варна
тука в сайта има един много хубав детски зодиак  Wink с времето се убедих че наистина характеристиката отговаря до колкото е възможно, все пак хората си имат и индивидуални черти Simple Smile

та ето статията за стрелеца
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=375

# 156
  • Под Сините камъни
Честит празник на всички майчета!

# 157
Честит 8 Март мили дами, мами и приятелки мои:)
Бъдете здрави, усмихнати, лъчезарни и винаги заредени с оптимизъм, вяра и положителни емоции:)

# 158
Невероятно, Вержи, много ти благодаря за този линк! Така съм се смяла и толкова ме трогна! Познавам Стрелци и винаги съм ги харесвала (аз съм едно разлято водолейче...), въпреки честите глупости, които правят с живота си... и описанията са доста близки до това, което познавам. Много, много, много ми харесаха метафорите!

Това ме разсмя от сърце Simple Smile Ели наистина точно така прави и е готова да се захване вместо мен с тези работи, само и само купон да става...
Цитат
Малките Стрелци постоянно ви пречат и ви се мотаят в краката докато бършете прах или чистите с прахосмукачката.

А ето това отговоря супер точно на двама-трима Стрелци, които познавам много добре (едно момиче /вече жена и едно момче/ вече мъж)
Цитат
Един Стрелец без кауза е като куче без кокал за гризане. Борбата за каузите развива неговата сила. А известно е, че като няма кокал, кутрето разкъсва дивана или фотьойла до неузнаваемост. По същия начин и юношата Стрелец, останал без кауза, може с такъв плам и фанатизъм да разпердушини идеите си, че безвъзвратно да погуби своето бъдеще.

# 159
Осъзнаваш ли колко си хубава ?
И колко си истинска. Без да знаеш това!
...Създадена до болка да бъдеш обичана....
Макар и понякога да си безкрайно сама.

От най-нежното цвете, с най-красивите думи,
Творецът е в теб ЛЮБОВ въплътил...
И пролетна свежест, с поглед чист на кошута.
Своя малка богиня чрез теб е открил..
Но си поела на съдбата си тежкото бреме,
да бъдеш любима и майка-ЖЕНА
Всички други да дирят у тебе утеха!
Да се радваш с децата си, а да тъгуваш сама...
И да страдаш обичайки, дори неразбрана,
но в живота си труден да не свеждаш глава!
Бъди просто ВЕЧНА,ДОБРА, и ЖЕЛАНА!!

И ангелски хубава и СВЯТА ЖЕНА

# 160
  • Düsseldorf
Прекрасно е!   Hug

От кого е?

Осъзнаваш ли колко си хубава ?
И колко си истинска. Без да знаеш това!
...Създадена до болка да бъдеш обичана....
Макар и понякога да си безкрайно сама.

От най-нежното цвете, с най-красивите думи,
Творецът е в теб ЛЮБОВ въплътил...
И пролетна свежест, с поглед чист на кошута.
Своя малка богиня чрез теб е открил..
Но си поела на съдбата си тежкото бреме,
да бъдеш любима и майка-ЖЕНА
Всички други да дирят у тебе утеха!
Да се радваш с децата си, а да тъгуваш сама...
И да страдаш обичайки, дори неразбрана,
но в живота си труден да не свеждаш глава!
Бъди просто ВЕЧНА,ДОБРА, и ЖЕЛАНА!!

И ангелски хубава и СВЯТА ЖЕНА

# 161
Прекрасно, красиво и нежно стихотворение, много ме развълнува Hug
Благодаря ти Ине:)

# 162
# 163
Момичета, на които децата ядат броколи, може ли да споделите как ги правите?
Аз днес успешно пробутах попарени броколи само с масло и леко посолени като гарнитура и с картофено пюре.

liletka, мерси за цветето, какво ново?

# 164
Броколи - най-често в смес с други зеленчуци, само сварени, с малко масло. Peace Но ми се ще да пробвам рецептата на Пешеходката. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт