ОСЕМгодишни ДЕКЕМВРИйчета!

• 75 139
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
Понеже в къщи предимно се готви и в тоя ред на мисли децата предпочитат всичко що се маже на филия. Тия броколи стават за гости, за мазане на филия, за гарнитура към нещо - абе ... универсални са Peace

# 166
Не разбрах нищо, пешеходке, как ги мажеш на филия?

Аз досега съм ги ползвала само така:

.попарени и омармалячкани в зехтин, лимон, сол и чесън, сервирани като гарнитура;

-попарени и намачкани на пюре с картофи;

-в крем-супи от всякакви зеленчуци, със сметана;

-в огретен с картофи с няколко вида сирена (българско, моцарела, ементал) и подправки.

Обаче самите броколи (първата рецепта и последната) не са й любими, нито на мъжа ми. А пък аз много ги обичам...

# 167
Шаменет, преди няколко страници писах рецептата...

Аз броколи правя на пара смесени с майонеза, чесън и копър - много ги харесват.

# 168
  bouquet

Леле момичета какви неща пишете, че дечицата вече могат да пишат  Shocked ние сме направо на светлинни години тогава след вас  #Crazy че аз ако го накарам да вземе молива да порисува викам УРА  Mr. Green

Верджи благодаря за този хороскоп  Laughing забавен е и доста верен.

Шеменет ние ядем броколито само на салатка със зехтин и сол.  Heart Eyes

Последна редакция: сб, 19 мар 2011, 18:54 от Tani@

# 169
Много мерси, пешеходката, не съм видяла.

От няколко дни така много яде детето, не спира да дъвче и колкото пъти влезе да пишка в тоалетната, свършва и другата работа  Mr. Green явно е в момент на бърз растеж, пу пу пу!

Преди няколко дни ходихме на лекар, понеже вече няколко пъти ни каза, че я боляло сърцето от време на време, няколко пъти от декември насам. Даде ни направление за детски кардиолог, ще ходим да видим дали няма нещо. Наблюдавам я, че понякога си фантазира, че й има нещо, да привлече внимание...дано да е всичко наред! Иначе, докторът я измери  - 102,5 см и 16,5 кг. Пу пу пу, добре е на цифри  bowuu Крачето е малко по-малко от 26 номер.

Таня, мойта наистина много добре рисува и има интерес да пише, но това не значи, че вие бихте имали проблеми в училището  Heart Eyes развиват се различно децата, различни характерчета, различни интереси...

# 170
Момичета извинявам се за нахлуването в темата ви, но едва сега ви открих. Майка съм на декемврийче 2006, но досега посещевахме ДГ с набор 2007. След изменението на закона за предучилищно възпитание в градината ни задължават от септември месец да посещаваме предучилищна група. Питането ми е всички от вас ли от септември 2011 ще посещават предучилищна група? благодаря ви предварително  bouquet

# 171
  • Варна
не знам последните изменения какви са, но последното което чух беше че
деца които не са посещавали ДЗ до сега (като нас) задължително ще посещават предучилищна от 5г възраст
а останалите - според правилника на градината .... newsm78

# 172

Леле момичета какви неща пишете, че дечицата вече могат да пишат  Shocked ние сме направо на светлинни години тогава след вас  #Crazy че аз ако го накарам да вземе молива да порисува викам УРА  Mr. Green

Това че детето ти не пише не е недостатък.
Давам пример с едно приятелче на дъщеря ми
ТЯ-обича спокойните игри (може да пише няколко букви,обича да и чета приказки)но не кара добре колело,не може да играе с топка(обикновенно пада пред топката преди да я ритне  Laughing)
ТОЙ-катери се на всякаде,много енергичен и жилав абе направо атлет,но накарай го да слуша приказка повече от 5 секунди или пък да седне да пише абсурд.

Всяко дете има нещо в което е много добро.Не е задължително на всички да им харесват едни и същи неща,просто интереса на твоето детенце е другаде.

# 173
  • Русе
Привет! Hug
Наш Бойко не пише,не говори още ясно,но така крещи и вика по цял ден Crazy ужас. Шест-седем месеца си е вече вкъщи не ходи на градина и като решихме да го пуснем се осополиви,че още си е вкъщи! Crazy Предполагам е много назад от другите деца в градината. Rolling Eyes
Малкият Кардам проходи,вчера прощъпулник правихме! Crazy Хванахме се за черпака. Crazy
Абе живи и здрави сме ,използваме хубавото време за разходки извън града,бране на коприва и търкаляне по полянки! Hug
Броколито го пробутвам единственно в кремсупи. Crazy Ама това в вариант за филии ме заинтригува. Peace

# 174
  bouquet Благодаря за успокоението момичета!
Но не съм се притеснила, че Криско не иска да хвана молива в къщи, просто споделих  Simple Smile
Явно грешно съм се изразила!  Heart Eyes Всяко нещо с  времето си  Hug

# 175
  • Бургас
Здравейте момичета!
Помните ме нали  Mr. Green
Ние с Пешко сме долу-горе добре. Аз съм в тотална депресия и отчаяние, но хич и не мисля да се предавам, а може и вече да съм се сдала...
Пешко, не е много редовен на градината напоследък, но когато ходи посещава народни танци. Честно казано нищо не знаехме за тези танци, докато не дойде първомартенското тържество Simple Smile Там нашето диване така ни изненада, беше много сладък с едни потурки и ръце на кръста  Joy. Гвоздея на програмата просто, много се смяхме....защото нищо не подозирахме.
Ето и едно клипче, с не много добро качество, но надявам се ще успеете да отличите главното действащо лице.... Приятелката ни е лекичко високинка, но госпожата каза, че за любовта няма пречки и граници  Joy

http://www.facebook.com/video/?id=1382846782

Клипчето е във фейса, така че който ме няма съм Nikki Ivanova

Английски в градината има, но категорично ми отказаха, защото били още малки четиригодишните деца, само сме щели да си даваме парите.... А, Петърчо знае много думички, предимно от бейби тв, бейби айнщайн и английскоговорящия му лаптоп и исках да продължи....., но уви - от догодина. Не че аз толкова държа, но на него му е доста интересно да казва краставица на български е краставица, а на английски кюкюмбъ или както го е чул от телевизията. Трябва да си призная, че краставицата беше една изненадваща и за мен дума  Grinning
Обича много да рисува, да апликира и да дивее. Пуска "Сик енд дистрой" на Металика и вика това е нашата песен /на него и на баща му/. И такива щуротии у нас.

За таткото няма какво повече да искам от него - помага ми във всичко. Нямаме строго определени правила, ти ще миеш, ти ще готвиш, ти ще гледаш детето... разпределяме си задълженията, според случая и времето, общо взето гледаме да вървят нещата. Обстановката обаче напоследък у нас е доста изнервена т.е. аз я изнервям, защото съм пред разпад, но дано с пролетта, ми дойде и веселото настроение  Peace

На Петърчо му откриха някакво заболяване на очите - кератит - възпаление на роговицата на окото и от около два месеца, ходим по мъките. За сега безрезултатно за съжаление.... Прави алергии от капките и постоянно ги сменяме, слагаме противоалергични и изкуствени сълзи... Всичко това придружено с едно истерично, недаващо да му се капят капки в очите, дете! Побееееляяяяях и остааааарявааааааам.....Дано скоро да има подобрение.
Преди това пък вадихме трета сливица... точно по времето, когато се случи трагичния инцидент с 4-годишното момиченце...само аз си знам, какво преживях  Cry абе общо взето от октомври насам съм в омагьосан кръг, но искрено се надявам скоро да му се види благополучния край....
Старая се да гледам на нещата от добрата им страна и да запазя бодър духа си, но не винаги се получава. Извинете ме за дългия пост и дано той да не ми е разписването в темата за тази година  Mr. Green

# 176
 Hug Heart Eyes Ники, една голяма прегръдка за кураж!
Горе главата   bouquet Дано се намери какво да му повлия на Пешко да се излекува и да отминава заболяването.

# 177
Nikki, дано всичко е наред с Петьо!  Hug
Днес милото ми момченце става на 1 годинка!
Черпя за негово здраве! Hug

# 178
  • сто акровата гора
Да ви е жив и здрав рожденника Тини, много да ви слуша и радва!  bouquet
Ники Hug
Ние сме добре, по разходки плъзнахме  Party
Кънките свършиха, няма лед вече, сега сме почивка и след 2 седмици започват сухи тренировки,
за големите де, ние ще ходим да си играе с малките. А можело и ролери да карат.
Сонка е много доволна, че вече ходим да караме колело и тротинетка и въобще да беснеят с приятели из НСА, обаче малко й липсват кънките, свикнала си беше.
 Пролетта й била любимия сезон и само тръси минзухари, защото в
градината имали в калта теменужка и зюмбюл, но нямало минзухарче и се притесни да не се забави
нещо пролетта сега  Joy
Такива работи при нас  Grinning

# 179
  • Русе
tini-mini , жив и здрав да ти е рожденика!

И аз не съм писала от мнооого време...
Интересното при нас е, че Вайана вече е кака и много се вживява в тази си роля  Grinning Постоянно е край бебето- да я целува и прегръща, активно помага в къпането, пее й песни  Heart Eyes ...
Все още не може да пише цели думи, освен името си. Пише буквите на всички роднини и познати.
Не може и да чете още, но за сметка на това е много компетентна по всички въпроси и за всяко нещо има свое мнение като се започне от дрехите, с които да се облече, та до това дали днес ще ходи на градина или не  Laughing Сега, като знае, че аз съм си вкъщи, си позволява да се поинати и да не отиде...

Общи условия

Активация на акаунт