ОСЕМгодишни ДЕКЕМВРИйчета!

• 75 509
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
Тини, да ти е жив и здрав! Кога стана на 1 годинка, малеее!

Ние бяхме на кардиолог, прегледът беше много интересен като преживяване, слава Богу не видяха анатомични причини да я "боли сърцето", както тя се оплакваше. Казаха, че ако пак се оплаква и се зачести, например веднъж седмично, или ако има и други симптоми, тогава да й направят един преглед 24 часов - с едни залепени електроди по тялото, с които ходи през целия ден... О, Боже, ама аз вярвам, че това са нейни измишльотини, че я боляло сърцето, просто ме плаши, защото и тя се плаши прекалено много понякога. Сега кой знае и колко ще ни струва това, щели сме да получим фактура по пощата и в цялата поликлиника никой не можеше да ми каже колко струва прегледът... Ама беше много технически интересно - първо графика-кардиограма, после - ехограф, ама много обстоен, на сърчицето. Такъв ехограф съм виждала само в една частна клиника в СФ...да не беше и по-сложен. И целият етаж беше оцветен и украсен в рисунки, куклички, висяха едни подаръчета от тавана и имаше специални въртящи се детски футьолчета, голяма красота.

А, един въпрос:  Кога най-после да очакваме да се бършат сами при голяма работа  newsm78  Embarassed ?

Та така...Къде изчезна iv4ok?

Последна редакция: пт, 01 апр 2011, 21:31 от шамЕнет

# 181
Ами ако си спомняш при мен тези терзания бяха миналата година , когато започвахме детската (всъщност - по-миналата). Защото това беше изричното условие на директорката, че нейните госпожи не били бърсачки на дупета. Е, всъщност помагаха като за начоло, но ... не са се престарали. Във втора група (от есента на 2010) - пък хич! Тъй като Магаривната е с много чувствителна кожа (на теб ли ти го казвам?) веднага пролича липсата на участие. И тъй като нямахме никакъв избор тя се бърша сама -къде добре, къде не чак толкова - вечерта на миенето веднага разбирам. И след много говорене, покзно, обяснение и пр. се прибира вече почти всеки ден с чисто дупе, което си е изцяло нейна заслуга. Даже имаме традиция - "виж, мамо, дали са ми нацапани гащите" (следват похвали, аплодисменти и пр)- да чукам на дърво, от доста време са чисти, което ми дава основание да мисля, че дупето няма да  е червено (както и се оказва), което ми дава основание да мисля, че се справя отлично и сама. Е, перфектно не е, има чат пат издънки, но вече са редки - прави разлика, че ако се почисти ще е похвалена и добре, и ако не се - ще я боли и аз ще съм разочарована от нейното "какинство".

# 182
Ха-ха-ха,Шаменет! Аз имам отговор за теб. Баткото при нас цяла година се пазари да му бърша дупето докато стане на 8. Оправдаваше се, че хаби много хартия, което си е истина. Та - преди три дни навърши 8. Как ти харесва този отговор?  Wink

# 183
хе хе Simple Smile Бети, отчайващо!

Пешеходке, браво на вас! При мойта като е правила тази работа в градината, обикновено после гащите не стават за следващ път, направо ги хвърлям. И понякога я боли и като я мия после...Да, добре напредва Дивнето, браво... Значи ще продължавам да настоявам да опитва...

# 184
Шаменет, и ние сега се учим да си бършим дупето! И при нас като при Дивнето не можели вече да им помагат в градинката, та и Криско се бърше сам.  Simple Smile Къде по добре, къде добре, къде е много бързал (както той се изразява), но сега се учим и ние  Mr. Green

Тини - Мини да ви е жив и здрав още дълги години Simple Smile

Адриана, честит ви нов бебок и на вас! {}

# 185
А по колко сладко изяждат на ден децата ви? Моята имам чувството, че ужасно много. Все се разправяме по тази тема и аз все отстъпвам по малко, а и тя хитрува и уж още само веднъж, или само малко...и така по няколко бонбона, дъвка, захарен памук, подсладени кексчета и пр....

# 186
За захарта, аз съм обяснила на Криско, че има добра и лоша захар  Mr. Green Добрата захар, са плодовете, а лошата захар всички шоколади, бонбонки, кексчета и тн. Купувам само дребни и ситни бонбонки, шоколадчета или каквото и да е било, просто винаги са в малки форми и той може да хапва само по едно  Grinning а ако му се яде още сладко, да си хапва някакъв плод. За сега действа.  Hug

# 187
  • Vaudreuil Canada
Ние ядеме за закуска бисквити или кроасани през 1-2 дни иначе друго сладко само ако правя сладкиши домашни яде (около 3-4 порции в месеца), веднъж в месец може да докопа близалка и с това се изчерпваме - шоколад извън кроасаните яде само на гофрета пак около веднъж на месец друг шоколад не яде. Сокове не пием щото не ги обичаме, млякото го пие без захар. За сега си мисля че е добре... ама никога не се знае как ще се развие апетита му. Обожава целувки (домашни си правиме) ама напоследък не правя често точно за да не му стимулирам интереса.
Това което ми харесва на тукашните градинки е че никой не яде - там си играят - яденето е в къщи - то няма и капанчета от които да вземеш нещо че другите деца да видят какво ядеш и да поискат и те.... въобще много семпло но работи - много рядко яде солети иначе от посолените или подсладени зрънчовци не е пробвал, но за сметка на това обичаме пуканки .... там е трагично положението добре че и тях ги вижда веднъж в месеца.

# 188
При нас шоколада и соковете (така наречени "натурални") са изключение - едно заради неизяснените алергии, второ заради захарта и пр гадости в тях. Близалка още не е яла. Дъвка за първи път преди седмица - дъвка я 1 мин и я глътна (сега обаче ме врънка пак Rolling Eyes). Има тук едни овесени бисквитки на Престиж от тях взимам - харесва ги, вярно и те са със захара, ама поне по малкото зло. Сладко, мармалад, конфитюр никой в къщи не яде. Правя и кълнове от слънчоглед, люцерна и жито - много ги кльопа, у нас им викаме паячета Laughing Това за градинките в Канада много ми хареса, много се дразня като я зачерпят с желирани мечета, чипс и разни други  Sick

# 189
  • Vaudreuil Canada
Близалките ги открихме покрай св Валентин а сега подозирам че за Великден ще стане страшно с шоколадите - слава богу хелуина го минахме тънко - още беше будала и мама му прибра всички лакомства - дадох една близалка и с това се приключи - иначе събра една торба бонбони под торба разбирайте баш торба - пазарска чанта и това от обиколката само на нашата улица.

# 190
  • сто акровата гора
Соня много рядко яде сладки неща. Едно че аз не насърчавам, от малка още, едно че явно по принцип не я влече. Чай зимата пие с лъжичка мед, нескуика й го правя без да добавям захар, той си е сладък, като идем в магазина иска дъвка - детски орбит или сок, но не и бонбони.
 Захарен памук в зоопарка като ходим иска, или някъде като види, но то е по скоро защото й е интересен и рядко го вижда. Като ходеше на кънки стана традиция преди или след тренировка кроасанче да хапва, напоследък пък го смени с активиа с мюсли - според нея млекце с трохички  hahaha а и хрупкаво мюсли харесва много, с кисело млекце.
Шоколад й подаряват, или по-скоро й подаряваха, но откакто видяха, че го прибира и където го дадат там остава, спряха. Аз от много време обяснявам че шоколади подарени на момичето се отразяват пряко на д....то на мама, просто защото детето не ги иска, но явно никой не ми вярваше (особено по далечната рода, която ни вижда по-рядко).
Обича плодове и често иска банани и ябълки, а тази зима стана фен на помело-то.

# 191
И тук детските градинки са далече от места за джънк-фуд, то всъщност такива места тук няма, само в супермаркетите май може да се купи такава. Няма "капанчета" Simple Smile Проблемът е, като отидем на седмичен шопинг, то се обикалят едни огромни стилажи с бонбонени изделия...., подреждат още куп такива боклуци и пред касите..., та докато чакаш на дългите опашки, децата ти се лепват там, защото са с ярки цветове и картинки...и просто е невъзможно да не купиш нещо. Няма откъде да си купиш закуски, банички, някакви солени изделия със сирене и т.н., всичко тестено е сладко, с кремове, ганаши и пр. куп красоти. Та така и у нас все има някакви бонбони, ама то и не можеш да си купиш малко пакетче, продават се в големи пакети, та детето като знае колко има вкъщи, тръшка се , че иска и още един ... и сама си се качва и си ги взима сама от там. Та така. Иначе, поне съм я научила, че сладкото е за десерт! Ако няма да яде друго, няма десерт.

Пешеходке, да ти докладвам, откакто се съветвах с теб, имаме напредък с бърсането Simple Smile))

А да ви питам още, спят ли децата при вас след обед? В колко си лягат после вечер? Тук ги отучиха да спят следобяд, само миналата година спяха, но от тази година - не. Та и в събота и неделя не спи. Ляга в 8.30 и към 9 най-късно е заспала. Иначе според мен още от 7 часа вече й се спи, само тананика и си говори сама на себе си, а аз повтарям като развален грамофон едно и също по 100 пъти, докато не я стресна с вик, за да реагира...

# 192
  • сто акровата гора
...... много се дразня като я зачерпят с желирани мечета, чипс и разни други  Sick
И аз така. Ми питайте бре хора! Една баба даже ми каза, какво толкова, то ето и ние пушим! Ми аз пък не пуша и категорично отказвам детето ми да яде боклуци, те да си ги хранят с каквото щат!
Да, опашките в големите магазини са "капаните", ние като ходим в Била примерно, редовно има ревове от опашките, от някой малчуган, който иска някое от шарените изкушения.
Соня е имала и такива моменти като по-мъничка, но ако избере бонбони накрая, й казвам че трябва да остави нещо друго, което си е харесала по-рано и само веднъж до сега е направила тази размяна. Явно не й допадна сделката и повече не е.
За следобедният сън, последно е спала редовно миналото лято. После като се прибрахме от бабите в София много рядко спи следобяд. Като тръгна на кънки в началото след тренировка събота и неделя заспиваше веднага, идваше й много изморително явно, но след 2 месеца свикна и сега след тренировка тичаме из НСА.
За заспиването вечер - по рано от 10 - 10.30 не става. Ако спи следобяд и по късно откарва.  А сутрин ставането е към 8 до 8.30 в събота и неделя.
Тя от малка будува повече, поне в сравнение с дечицата около нас. Може би обаче лятото пак ще
дремва следобяд, защото играе повече навън, а и като е горещо почиваме.  На морето примерно винаги спи следобяд изморена от сутрешните игри на плажа.
За бърсането, при нас проблема с ходенето по голяма нужда е решен радикално - само в къщи. Тя по-принцип Сонка сутрин ходи, като стане, така че не е проблем. Оставям я да се бърше сама и само контролирам, рядко има проблеми.

# 193
Венета също последно миналата година през лятото спеше редовно следобяд.  Сега обаче в детската също спи. Събота и неделя не. Лятото предполагам, че през горещината ще спи. Но пък баткото ще е вкъщи и едва ли ще иска.
Сладко у дома не купуваме, или купуваме и с таткото тайно си похапваме  Embarassed. Шоколади и други сладки неща понякога им подаряват, но не много често. Баткото редовно иска да си избере нещо "сладко" от магазина и обикновено си взима пуканки или хрупанки. Не е най-доброто решение, но поне не е захар. Той обожава плодове, може само с това да се изхранва. Венета по-трудно ги яде, но хапва. При нас върви репликата, че ще стане дебела, ако прекалява със сладкото. Нали сега е балерина, та се опитва да внимава! Laughing

# 194
Изумявате ме Shocked! Мойта мома си спи задължително. Може да издържи и без, но това го правим в краен случай. Сутрин става в 7.30 -8 за детската и в 9-10 когато е у дома. В дните когато е у дома 2-3 ляга, става в 4-5-6 и в 10 вечерта най късно 10.30 спи. В къщи е шумно, абсурд е да легне в 20.00 часа. Peace

Общи условия

Активация на акаунт