ОСЕМгодишни ДЕКЕМВРИйчета!

• 75 511
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
Eто ме и мен, деца! При нас нищо ново. Ходя на работа, на училище, до магазина и детската градина. И това всеки божи ден! Сега съм докопала компа, че се и регистрирах отново.
По отношение на дупебърсането сме:"Не мога, малук съм! Болят ме ръцете! Не стигам" и пр. Ама си стига палеца на крака, за да го лапне...
Сладко яде, ако баща му-подляра, му купи. Намерил кроасани на 7 дейс...чудо! Защото тук сладките им работи са блякс! Плодове яде поне по 3 дневно. Най-често закусва банан. В градината йогурт, нат. сок и сладкиши всякакви са забранени. Ако му пратиш, ще му го вземат и толкоз.
Сега сме се отворили на игри в интернет. Пак баща му, то туй дете майка си няма... Минава ниво след ниво, сам си ги разгадава и съм в ужас. Вой до небесата като му забраня...
Ще става "пулюцай"  Mr. Green Като завърши въпросното училище ще е на около 24-5. Ще си направим снимка-той висок и красив, в униформа, а мама-побеляла на 100 пр. и с бастун  Rolling Eyes. Стискайте палци утре ще си нося прашасалите даскалски дипломи да ги подавам за разглеждане в МО. Ако имам късмет ще ми зачетат някой изпити и мога да стана нещо между учител и леля в ОДЗ. Е, първо трябва да поуча още малко (около 2,5 год.) през което време чшите на децата ми може да станат прозрачни от глад...не че на батьо му е излишно.
И за да се посмеете малко: Днес от сутринта се вайкам колко съм дебела, как дънките ми стягат. Отивам на работа, преобличам се и що да видя! Аз съм с долнището на пижамата под дънките. Та така...като си правим "онази" фотография с Кольо, аз може да не знам коя съм и защо тоз левент ме е арестувал...
Поздрав най-сърдечен!  Hug

# 196
Оооххх, хубаво ме разсмяаааа,  Joy така ми липсваше....! Каква е тая пижама, бе, някоя ефирна секси сигурно, щом се е побрала все пак  hahaha просто ми събра погледа...  bouquet

# 197
Ох iv4ok  hahaha hahaha hahaha Joy Joy Joy, ти пижамата, а аз днес половината път до работата ги минах с домашните чехли ooooh! ooooh! ooooh!. Върнах се разбира се, ама после ме беше срам да кажа защо закъснях Blush Laughing

# 198
Малее дами,
засрамихте ме  Embarassed. Аз явно доста съм отхлабила положението откъм какво трябва и не трябва да се яде  Rolling Eyes. Кристиян умира за сладко, просто е луд. Ако помните, бях супер придирчива и до много късно не знаеше що е то... Моника също е хапвала вече доста от недобрите храни  Rolling Eyes. Покрай баткото, не става да я пазя. Мислила съм по въпроса, говорим много с Кристиян за храните, но това не може да промени вкуса му. / който не съм насърчавала към сладко, даже обратното - при него не е имало подсладена каша, не е имало Ганчев, много стриктна бях/. Не ми се иска да живее в постоянни забрани, за да не вземе още повече да ги иска тези неща. Разчитам на баланаса - в къщи се ядат пловоде, особено в сезона, имаме две градини и много плод и зеленчук оттам. Кристиян обожава и тях, което е чудесно и се надявам да компенсира. Страха ми е не е за килограмите, той има слаб ген и е супер активен, и двамата с мъжа ми сме динамични хора и не се залежаваме никак, не ни е в природата. Зъбите евентуално.... Confused, следи ги зъболекаря, разбира се. Като говорим за зъбки - малко инфо за мамите с по-големи дечица. След юни месец  ще започнат да се слагат силнати на дъвкачите на децата от 6 до 9 години. Това е сплав, която предпазва тези зъбки от кариеси докато узреят и станат достатъчно твърди  Simple Smile
Уф, .... пуканки ядем, домашно правени. Сладолед обожаваме и лятото си ни е част от менюто, сега ако ми кажете, че това не им го давате, съвсем ще се  Embarassed

# 199
А, не, у нас сладоледът също е редовно на масата, през лятото. Постоянно има в камерата поне един вид сладолед.
А за сладкото - аз понеже не й давам кафяв шоколад, заради хомеопатията (тя дори вече сама казва на всички, че такъв не яде и го раздава на другите, когато й дадат), та затова я поглезвам малко с всякакви други лакомства, но и аз ограничавам.
Това за силнати не го схванах - името на сплавта? Какво искаш да кажеш, задължително ли е да се слага? За първи път чувам?  newsm78

# 200
Силант идва от английското seal - запечатвам. Не зная от какъв материал е сплавта, идеята е, че служи за " запечатване" на зъбчето / слагат се на двата дъвкача - шести зъби/, имат трайност четири, пет години като през това време се очаква зъба да е достигнал зрялост. Едва ли някой може да задължи майките, но това е нещо много хубаво. Прави се май за пръв път у нас, министерството е отпуснало пари, напълно безплатна профилактика  Simple Smile

# 201
Детелини, страшно ти благодаря за тази информация. Тъкмо се бях наканила да слагам на нашия батко. Финансовата страна ни забави, но явно за добро! Ще изчакаме юни! Hug Някаква идея къде ще правят това безплатно?

# 202
Бети, виж зъболекаря дали няма да знае. Ако не, остават обичайните неща като следене в нета и ослушване  Mr. Green.

# 203
Ок, значи ще се ослушваме! Hug

# 204
  • Бургас
Привет мамчета  Heart Eyes

Гледам сладкото обсъждате. При Петър положението е така да се каже фифти-фифти. Захар не употребява изобщо. Чая до преди да тръгне на детска го пиеше чист и сега го пие така, но понякога си иска медец  Laughing Прясно мляко никога не съм давала със захар, не ми е минавало през ума да слагам  Thinking Аз обичам млякото чисто и за това съм си мислела, че и детето ми ще го харесва така  Mr. Green Цяла зима му изстисквам всеки ден портокали и лимони, но и там не слагам захар или чист сок или подсладен с мед! Ужас как издържа това моето дете на майчинския тормоз.... Нескуик обича много пак само с прясно неподсладено мляко. Хрупкавото мюсли също е на почит от всички в къщи. 
Сладички изделия обича, не мога да си кривия душата, че е така, но само ако ги види иначе не се сеща да иска. Хубавото е, че винаги изяжда малко. Едно блокче от шоколада, една бисквитка. В къщи сладки изкушения не се купуват и Петър не се сеща и да иска. Но напоследък ни се налага да си имаме баба у нас, а баба не може без сладичко, та и Петър покрай нея се научи да хапва  Crazy А, и сега нали ни се налага да капем много често капки в очите през деня и да си призная честно понякога сладичко меченце или дъвка са ми единствените помощници в тази неприятна процедура. Това си е чиста манипулация знам, но предпочитам да дам нещо вредно и всичко да стане по лесния начин, отколкото Петър да изпадне в истерия.  Hug

# 205
Ники, аз не съм разбрала май, какво се е случило с очичките на Пепи, че слагаш капки?

# 206
  • Düsseldorf

Весели празници на всички!

easter easter easter easter easter easter easter

# 207
Весели празници и от нас! [/size][/color]
Аз пак се докопах до компа, защото слънцето заспа за 2 мин. 3 ден сме ваканция и то са разходки, колело, люлки, игри на слънце. Днес даже мини мотор кара. Полудя от емоции. Запозна се с едно дете и вечерта ми вика"Той ми е приятел, ама само датски говори горкия" Joy Явно за него нормалната ситуация е да се говорят 2 езика. А той се оказва, че говори. Слушах през оградата и чак ми се приплака. Аз го мисля за глупчо, а той си ниже изречение след изречение.
Иначе и слкадоледа откри. Не знам как като в градината не ядат, а и тук не бяхме купували. То студ, вятър и сладолед не се връзват. Е, днес изяде 3! Иначе умира за диня и грозде. Баща му го види за шоколад, той си вдига динята и ...го търси на касата. Утре пак ни чакат емоции и ви оставям. Ето ви яйцата и 2-те ми пиленца: http://iv4ok.snimka.bg/children/nikola-2011.577676.23152030

# 208
  • Под Сините камъни
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!НЕКА ОГЪНЯ РОДЕН С МОЛИТВА НИ ПРАВИ ПО ДОБРИ!ДА НИ ДАВА СИЛИ ДА ПРЕОДОЛЯВАМЕ ТРУДНОСТИТЕ! easter

# 209
Христос Воскресе:)

Да сме здрави!!!

Общи условия

Активация на акаунт