ОСЕМгодишни ДЕКЕМВРИйчета!

• 75 137
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
Честит рожденник, Диди, да ти е жив и здрав и все така да сте усмихнати всички!

Бети,  Laughing за викането вкъщи! ... Много амбициозна програма си им организирала, ама явно така се налага, за да станат човеци...ръчкане, викане, обясняване и търпение...

Аз днес чувам, че таткото се смее с мойта и като приближих, разбирам, че е казала на татко си откровено: "Тя си мисли, че ще си играем, ама аз няма да си играя с нея" - за мене по повод това, че я ръчкам да си изяде яденето на обяд!!!!!!!!!!... което после изяде, докато й подавах лъжичката в устата, седнала в скута ми, като бебе! Защото й е скучно да се храни!!?!? Става дума за ядене, което обича, а не за броколи например...та така,...

# 136
Моите пък си умират за броколи! Laughing
Венета вече за втори път заявява на баща си, че "мама обичам повече". Миналата година беше по-дипломатична. Веднъж я питахме кого обича повече - а тя се замисли и каза - и двамата. Сега обаче като я пита баща й "не ме ли обичаш" - тя му казва директно - обичам те, но мама обичам повече. Rolling Eyes

# 137
Утре ще ходим тук да отпразнуваме баба Марта Grinning   Ако някой от вас иска и може да дойде, ще се радвам да се видим! thumbsup

# 138
Диде, честит ти празнк! Да е здрав, красив и умен порасналия мъж!

Венета вече за втори път заявява на баща си, че "мама обичам повече". Миналата година беше по-дипломатична. Веднъж я питахме кого обича повече - а тя се замисли и каза - и двамата. Сега обаче като я пита баща й "не ме ли обичаш" - тя му казва директно - обичам те, но мама обичам повече. Rolling Eyes

Моята ме брои в съвсем отделна категория - аз, мама и останалите. Изобщо нямам конкуренция Laughing

Мен ме изуми друго - преди няколко време поиска да напиша името и на едно листче. После го преписа гледайки от него и от тогава се подписва на всичките си рисунки, в детската само нейните са с автограф Flutter Преди два дни преписвам една рецепта за ориз от нета и оставям листа на бюрото. По едно време гледам - седнала тя, оплезила езиче и преписва та пушек се вдига. Първите три реда се четяха съвсем спокойно
1ч.ч. ориз
50 мл. олио
36 бр. маслини

smile3501

# 139
Браво на Дивнето, може да стане писателка - ще наследи писателските възможности на майка си!
Като имат интерес си заслужава да им се подпомогне интереса! Мойта вече може да си пише името (на латински, сега иска и на български, но още не ги е овладяла) и разпознава много букви. А в градината познава написаните имена на всичките си съ-градинчовци.
А на моята братовчедка детето, което се роди през май 2006та, вече може да чете пише писмо на баба си... Simple Smile

За любовта към мамата - и ние сме така, понякога се чудя как да постъпя, защото ми става много мъчно за татито. Аз съм й като нейна лична собственост и най-редовно ми се открива любовта й и предпочитанието пред таткото и други близки... Предполагам, че с всички деца е така!? С мен - определено предпочитам майка си!

# 140
Опасна е Дивнето!  smile3501 Ама дайте я тази рецепта, която съдържа най-любимите неща на Вики - ориз и маслини.  eat
При нас не възниквал въпроса кой обича повече и сякаш има равномерно разпределение - даже ако питаш съседите ще кажат, че е по-привързана към баща си, защото той обикновено я къпе и тя само вика от банята  "тате, тате, татеее" и ви е ясно как се чува по тръбите в банята в целия вход.  Smile Освен това той я води и прибира от детска граднина; наполовина приспива, чете на приказки и т.н. Обаче пък малкото момче е яко залепено за мен засега.   remybussi

# 141
Мойта вика така: мамооо, мамооо, МАМООО, МАМИЧКООО. Ако по някаква причина не мога да се появя - отива баща и. А тя спира да вие и му казва - Тебе пък кой те вика тука?! Аз си викам мойта мамичка!

Ориза нищо различно - само добавяш маслини, ама и аз се чудех, та търсих рецепти в нета, че имаме една кутия с 3 кила маслини да изяждаме.

# 142
Ех, тини, вашият татко е образцов татко!
Ели като ме вика и отиде таткото изревава като малко заякнало лъвче и вика ННННННННе тииии!!!
И нищо не може да я умилостиви. По инат няма равна.

А как така ядат маслини вашите, че и броколи - при мойта всичко, което не е: суджук, друг вид колбас, ориз или макарони се яде с огромно нежелание, ако въобще. Пробутвам с хиляди кандърдисвания разни пасирани супи, за да яде зеленчуци, или супа от картофи и моркови на ситно, евентуално с грах и накълцан на невидимо ситно лук...Не яде толкова много неща, а пък аз готвя доста добре, да си кажа  Embarassed Но затова пък в градината яде всичко  newsm78.

Пък аз обожавам и маслини, и броколи..., авокадо... все супер полезни неща, които не се ядат от щерката. Обаче, тя пък обича да яде мед - понякога по няколко лъжички чисто! Също и киви - може по няколко да изяде.

# 143
Аз броколи правя на пара смесени с майонеза, чесън и копър - много ги харесват. А, маслини Дивна обожава - по една купичка изяжда наведнъж. То по тоя повод са ни тия 3 кг, щото баба и замина да живее в друг град и смята, че ги държа гладни и жадни в нейно отсъствие, та им купила тази консерва да имат да си дояждат милинките.  Joy Киви също яде много, моркови, абе... май няма още храна, която да не обича сериозно.

# 144
И при нас маслините са на почит, а сега и Коко ги прояде и поне по кило ядем на седмица:)
Елена не яде леща, като види че съм сложила в супата и категорично заявява "Няма да я ям и внимавай довечера да не ми дадеш пак от кафявата супа, защото пак няма да я ям" Grinning Grinning Grinning
Но пък маслини, моркови, ориз, картофи яде, в градината също казват че яде повечето неща, та за сега съм доволна Peace
tini-mini и при нас е така, малкия е като гербова марка за мен ooooh!...особено за храненето, там ли съм, друг не може го нахрани,  "мама ам ам" и това е. Като дойде вечерята бягам да играя с Ели или както е в момента учим стихче за тържеството им в градината:), а те се хранят с баща си.
При нас е обратното, аз съм вечер с Ели, а мъжа ми е с Коко за приспиването, приказките. Peace

# 145
Честита Баба Марта!
С пожелание за много здраве, късмет, успехи
и пролетно настроение през цялата година!

# 146
  • сто акровата гора

ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!

Да сте много здрави и винаги засмени!

# 147
Честита Баба Марта, да сме здрави и силни, румени засмени:)

bouquet

# 148

Честита и от мен!

# 149
  • Русе

Честита баба Марта!Много здраве и късмет! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт