ОСЕМгодишни ДЕКЕМВРИйчета!

• 75 702
  • 738
  •   2
Отговори
# 570
Аз не съм видяла нови зъби, нито клатещи се такива засега. Но на наборите по площадките се клатели вече. Аз викам, че е рано, ама кой ме пита. Simple Smile

# 571
  • сто акровата гора
И в нашата група в градината има дечица с пробили кътници и паднали зъбчета, но пък те са предимно януари - март родени. На Соня само са побелели венците и си стоят така. Ако спази традицията с другите зъби, ще пробиват дълго, за сметка на това пък болезнено   ooooh! Преди месец се оплакваше, че я боли като дъвче и доки каза, че е от тези кътници, та ще видим кога и как ще излизат.
Отиваме да караме колело, приятен ден на всички Hug

# 572
Ние се върнахме от морето, където бяхме 10 дни. Спечелих една почивка ол инклузив, която ни дойде направо страхотно на всички. Само дето Венета се върна с болно ухо, всъщност то още там я боля и после сякаш й мина, след като капахме капки. Тук вече направи любимата ми задна хрема, а от вчера е с конюктивит. Само ден изкара на градина, а така й се ходеше, че много й липсваха приятелките...

# 573
# 574
Бети, браво за почивката! Как е водата в морето, стопли се? Дано оздравее бързо Венета!
Мацки, научихте ли момиченцата да скачат на ластика? Гледам по градинките и много се радвам, че пак скачат дечицата, Вики се заинтригува и май ластика ще купувам. Обаче хич не помня как точно и по колко пъти се скачаше, пък и сигурно нови неща има в тоя спорт.  Laughing Може би е най-добре да се присъединим към някои деца да я научат.
Поздрави и прекрасно лято на всички!  Hug

# 575
Тини, това е чудесна идея! Ние с братовчедка ми много скачахме навремето. Сега тя има две дъщери, аз една и по цяло лято се виждаме и децата си играят. Ще им предложа да поиграем! В нета преди време търсих и намерих доста обяснения за скачането на ластик. Много от нашите връстнички си спомнят! Peace
Водата в морето беше студеничка, добре че имаше топъл вътрешен басейн.
От днес вече и зъб й се клати на Венета официално. Кога порасна толкова.... Sad

Последна редакция: ср, 13 юни 2012, 22:50 от Betty L.

# 576
Здравейте момичета, нещо едва смогвам с ангажиментите. При нас феята на зъбките вече дойде. Единият долен резец проби и разклати и двата млечни, но те не падаха та се наложи зъболекарката да ги вади на връх първи юни. Сега си имаме едно ново зъбче и дукза готова за следващото. Явно и кътниците са я напънали защото все ровичка нещо из устата.
Бети, браво за почивката!
Тини, на Зори феята на зъбките й донесе ластик за игра.  Mr. Green Обаче и аз съм позабравила част от нещата и бяхме голям цирк с едни приятелки докато се опитваме да сглобим "немската". Иначе на Зори й е любопитно, но опеделено й е трудно и не с всичко се справя. Но ще се научи с малко повече практика.
Ние си направихме едно чудесно пътешествие в началото на месеца в района на Габрово, Дряново, Трявна, Търново, миналата седмица пък бяхме на палатки. Сега седя и се чудя каква друга щуротия да измисля.  Mr. Green

# 577
Звездичкова, звучи ужасно забавно! Hug
На Венета още не е паднало зъбчето, клати си се. Вчера ме пита кога ще падне. Laughing

# 578
На нас нищо не ни се клати, камо ли да пада - като ви четох и отпочнах един предварителен разговор (да сме наясно със ситуацията, нали...) че като почнаха едни драми, едно проверяване - как така ще и се нарушава перфектността и ще и паднат зъбите като на баба Тошка?!?! (една баба от вилата на много преклонна възраст и изцяло беззъба). Трудно се обяснява защо и на децата и на бабите им падат зъбите. Поне започна да ги мие толкова настървено че чак ме плаши.
Толкова при нас. Ще летуваме през август на моя любим север в село Езерец, комплекс Дивата патица. Дано е все така спокойно и безлюдно! Имаме си бански с горнище което разбира се върти на всички посоки щото няма какво да го държи, но пък е украсено с камъчета и прочее сврачешки радости и се носи с голяма гордост ooooh! 

# 579
Много хубава темичка,аз доста късно я открих,но с радост ще се включа в нея! Peace
Моя син е роден на 01.12.2006 година.
По въпроса със зъбите,още няма изгледи за смяна,но и при каката това стана доста късно,след първи клас.

# 580
Tsvetkova, добре дошла! Как се казва декемврийчето? Hug Кажи нещо повече за вас! Simple Smile

# 581
Tsvetkova, добре дошла! Как се казва декемврийчето? Hug Кажи нещо повече за вас! Simple Smile
Благодаря!  bouquet
Младежа се казва Диян,от гр.Тетевен.От есента,вече редовно посещава детска градина,преди това се гледахме в къщи,защота много боледува.Махнахме трета сливица,на три тодинки,а отделно е с бронхиална алергична астма,една година беше на антихистамини,а сега е на хипосенсибилизация,надявам се,от това лечение да се оправи!Сега се наслаждаваме на летния сезон Simple Smile,и басейните! Hug Hug Hug

# 582
  bouquet Здравейте момичета!

Днес ни изби първото зъбче. Млечните не се клатят, и утре ще ходим на зъболекар.
Уж обясних какво ни чака, но си представям каква ще е драма  Crazy
Криско го прие много зряло и заяви че вече било крайно време, иначе какъв голям мъж бил с бебешки зъбки  Mr. Green

Бети браво за спечелената почивка! Представям си как са се радвали децата.  Heart Eyes
Цветкова, добре дошла   bouquet

# 583
  • sofia
Здравейте мамчета:-) Не пиша никак често, но дано ме помните:-) Виждам, че обсъждате зъбите. На мен това ми е болна тема, защото аз нямам по рождение добри зъби и влагам доста средства за да поддържам прилична и хубава усмивка, та за това по отношение на зъбите на малкия съм много взискателна. За съжаление вече имаме първото развалено зъбче и първата пломба. Тъй като намерихме страхотна стоматоложка, която направи ходенето на зъболекар за детето истинско удоволствие, след дълги разговори какво може да се направи за да се поддържат зъбките, накрая риших да сложим силанти на млечните зъби, като така ще предотвратим появата на кариеси. По принцип това се прави на постоянни зъби, но няма проблем да се направи и на млечни. Който се интересува може да прочете тук: http://www.puls.bg/health/dental/news_8482.html. Живот и здраве, като ни излязат и постоянни зъби ще сложим и на тях. Тъй като за първи кариес за мен беше важно стоматолога да е с подход, не се възползвах от здравната каса и пломбирането и лекуването на зъбчето ми излезе около 80 лв., а силанта на един зъб е 30 лв. (защото зъбите не са постоянни и не се поемат от националната програма). Та и от финансова гледна точка реших, че е по-добре вместо да ги чакаме да се развалят и после да ги лекуваме. Понякога се чудя дали не прекалявам, но когато аз бях малка, никой не обръщаше внимание на тези неща, имахме някаква зъболекарка в училище, която очевидно не е била много добра и сега си нося последствията. Дано не съм досадила със  зъбната тема:-)) Приятен ден на всички!

# 584
Здравейте момичета, ние пак си направихме една макар и кратичка почивка на палатки та викам сега да ви навестя.  Grinning
Tsvetkova, добре дошла!
Tani@, честито зъбче!
mama-shushi, не си досадила на никого, не се притеснявай, даже даваш много полезна информация. Но пък не е задължително зъбките на малкия да са като твоите, още повече, ако зад твоите проблеми се крие немърливост от детството ти. Напълно те разбирам, че това ти е сериозно притеснение, аз съм така с алергиите, но явно всяка от нас си има такава болна тема. Нашата зъболекарка каза, че хубаво било силанти да се слагат на зъбки, които са със силно разчленен релеф защото те имали по дълбоки и тесни цепнатинки, които трудно се почиствали, особено пък, ако детето само си мие зъбите, което всъщност се случва при учениците. Ако релефът не бил толкова дълбок се почиствали лесно и нямало проблем. Та ние сега ще чакаме да видим новите кътници как ще изглеждат и ще преценяваме. Аз обаче се чудя тези силанти при поглъщане дали не са опасни, че те с времето се излющват до колкото знам, и на практика детето си ги гълта макар и в микродози. Та съм в голяма чуденка.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт