ОСЕМгодишни ДЕКЕМВРИйчета!

• 75 663
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
И ние сложихме силанти на Вики на млечните кътници - също не са по здравната каса, но бяха по 10 лв на зъб. Аз още съм в чуденка дали са полезни или напротив, защото после четох, че съдържат флуор, чиито ползи са под голям въпрос. Освен това ми се струва, че зъбите се развалят около силанта, та за постоянните зъби тепърва ще мисля дали да слагаме или не.
Поздрави на всички!  Hug

# 586
Здравейте! Помните ли ни?
Нищо не може да извини дъъъългото ми мълчание, но днес най-сетне се наканих да пиша, не само да чета.
Ние сме добре. Зъби-паднали или клатещи се - 0. И на ластик не скача пущината. Иначе кара колело като хала, не млъква (а как се бях спекла заради говоренето Simple Smile. Сега се учим да пишем, че според тукашните наредби е хубаво да могат да си пишат имената и да рецитират личните си данни + родителските телефони и пр. Скоро ще ходим на моренце, че тук времето ми докарва трайни психически отклонения-вали, та се къса. Обещавам скоро да пиша пак, че моят почти пенсиониран мъж дудне да го извеждам на разходка.
Поздрави!

# 587
Ивчок и мама-шуши, разбира се, че ви помним! Само наминавайте по-често, че липсвате! Hug
Силанти ние сложихме на баткото, но на постоянните кътници. Ще сложим и на Венета. Неговите минаха по здравна каса, нали имаше някаква национална програма. Не знам в момента дали я има тази програма и дали пък не го приеха да го покрива ЗК по принцип. newsm78
Не знам дали е вредно, но знам, че в Съединените щати го правеха на децата още преди 20 години.

# 588
  • sofia
И ние сложихме силанти на Вики на млечните кътници - също не са по здравната каса, но бяха по 10 лв на зъб. Аз още съм в чуденка дали са полезни или напротив, защото после четох, че съдържат флуор, чиито ползи са под голям въпрос. Освен това ми се струва, че зъбите се развалят около силанта, та за постоянните зъби тепърва ще мисля дали да слагаме или не.
Поздрави на всички!  Hug

До колкото знам има различни видове силанти – ние избрахме по-скъп, защото е с цвета на зъбките и прави по-добра спойка със зъба, т.е. няма да падне като люспа преди още да се е изтъркал от дъвкането.  Аз се консултирах с няколко стоматолози и всеки беше положително настроен към силантите. Аз лично ги приех за нещо хубаво, което ще спести на детето ходенето на зъболекар и болките от развален зъб и до някаква степен гарантира по-здрави постоянни зъби. Ние също сложихме само на тези зъби, които имат дъвкателна повърхност и които падат последни, т.е. към 10 годишна възраст.

# 589
Аз да се гмурна отново тук. Много ми е мило като чета. Чета и си мисля колко ни се промениха темите за разговор. Колята, да ми е жив и здрав, грижи никакви ме ми създава. Само писането го върши с крайно нежелание и очичките му шарят като на джебчия към края на листа, но аз съм магарешка порода и не му отпущам края. А и прекрасното време не ни позволява много да излизаме.
Аз съм и нахъсана от диетата. Не виждам и грам да съм се доближила до Синди К., но, пак по причина на гореспоманатата магарешка порода, ще издаяня. Защото на плажа е силно вероятно да ме объркат с хипопотама от "Мадагаскар"  Mr. Green.
Отделно дъртизма на любимия ме вади от равновесие. Като се тършна с едни болки в крака през декември...още се търкаля из къщи и ми танцува по нервите. Скучно му е, ясно му е, че щом не се е оправил, значи нервър се е калцирал и никога няма да излезе от измерстения прешлен без операция. А оперира ли се - става инвалид по болест. Та съм тревожна лумбагото му да не стане причина за проблеми с простатата или нещо дето все до там ще го доката  #Crazy. Семейни радости...едно време ме плашеше, че на 40 ще ме смени за 2 по на 20. Сега е мой ред  Twisted Evil.
Симо, детенцето сладко, също се татуира (ЛСД - с разбиране към теб!). Информира ни за решението си, отказа да направи таз вандалщина в БГ, защото "им нямал доверие!!!". Цъфна си емблемата на една група на рамото. Не ми се мисли какво следва като ги разлюби тези. Трябва да викам Пешеходката да помага. Добре, че е голям, а мазалото-малко.
Сега свършвам с целувки за всички!

# 590
Вчера падна зъбчето, дето се клатеше. Със смесени чувства съм. Растат си децата... Confused Тя беше много доволна, сега си чака подаръчето - от мен, щото развенчах мита за зъбната фея.

# 591
  • Vaudreuil Canada
Бети да нацелуваш от нас щърбавата Венетка  Mr. Green  Много бързо растат тия деца ... ужасно бързо.

# 592
Непременно!
Как сте вие, Шеметче? Марти помага ли ти с бебока? Не планирате ли разходка насам?

# 593
  • Vaudreuil Canada
Непременно!
Как сте вие, Шеметче? Марти помага ли ти с бебока? Не планирате ли разходка насам?

Идвахме си началото на това лято, но беше такава лудница, че пет години не си бяхме идвали и докато видим всички роднини накрая вече давахме заето. А Марти по-добре и да не помага с бебока че като помага става сложно  ooooh!

# 594
Бети, честито ви паднало зъбче! Дано всичките постоянни зъбки да са белички и здравички! Аз също се опитах да развенчая мита за зъбната фея и обясних, че това е обичай в други страни, а ние като деца сме си хвърляли зъбите на покрива с думите "на ти сврако млечен зъб, дай ми сврако костен зъб". Обаче тя беше категорична, че няма да си хвърля зъбите на свраката и си иска подаръците на феята на зъбките.  Naughty Mr. Green Сега на всички се хвали, че е сменила два бебешки зъба.  Mr. Green
ивчок, разбира се, че те помним. Май е било време блудните дъщери да се завърнем.  Grinning

# 595
Здравейте от нас отново.  Mr. Green
Ние продължаваме на зъбна вълна.  Heart Eyes
Падна ни и второ зъбче.
Като отидохме на зъболекъря, се оказа че има два кариеса. Вчера оправихме единия. Предстои ни другата седмица другия. Голяма драма.  ooooh! То не бяха сделки, то не бяха сълзи. Вечерта си представях чак че ще сънува зъболекарския кабинет. Но нищо подобно. Спа си блеженно. Май само аз бях с главоболие от притесенние как ще мине.  Mr. Green

Да споделя, какво ме учуди. Нашите две предни, долни зъбчета избиха отдолу леко отзад, още преди да паднат млечните. Като го заведох на зъболекаря, си мислех че ще ги извади старите веднага. Но ми казаха, че не трябвало да се вадят, а най-добре било да си паднат сами.
При което аз разбира се шокирах и зададох 100 въпроса, но накрая скептично се съгласих.
Интересното е че наистина, след като падна първото зъбче, новото вече почти си се е наместило на мястото си.  Peace

# 596
Тани, това доста често се случва. Peace И Венета при първото си посещение на зъболекар, за кариеси, голям рев му хвърли, изобщо не успяхме да свършим нищо. Даже по-лошо, зъболекарката успя да ги отвори и си останаха на дупки. Девойката дори ухапа лекарката, срааааам! Поне успяхме да ги затворим дупките с розов цимент някакъв. Няколко месеца по-късно, след доста говорене от моя страна и след като вече беше станала на 5!, успяхме да направим зъбите без никакъв проблем. Както каза самата Венета "просто си седнах и си отворих устата"! Joy
Честити паднали и нови зъбчета на декемврийчетата! Големи деца са вече!
Звездичкова, при нас се получи номерът със зъбната фея, защото си получи подаръка от мен. Сега само го разнася из къщата зъбчето, крие го на различни места и се чуди какво да го прави. Като се замисля аз пазя и на баткото зъбчетата някъде в кутийка, ама къде.... че нали огромен ремонт правихме и много неща още са ми по кашони.
Шеметче! Не мога да повярвам, че сме ви изпуснали...  Sad

# 597
Здравейте отново, Зъби нямаме никакви, т.е. паднали  Laughing. След 3 седмици ваканция констатира сам за себе си "Аз май се лигавя, а". Ходихме на моренце : http://iv4ok.snimka.bg/children/nikola-2012.680596.28036032 и Коковите очаквания да си завари стаята с играчките там бяха много смешни. Дъждът ни заваля още във въздуха и не спира вече почти цяла неделя. Диетата ми даде много частичен, но достатъчен резултат, за да ми смигат готини младежи на плажа  Embarassed. Коко плува поне 2 пъти по-бързо от мен. Благородната ми половинка скочи в басейна с дистанционното на алармата на колата, за да спаси един 3 годишен малък бандит, който безразсъдно скочи в басейна за възрастни с дрехите. Беше весело и емоционално.
Сега чакам неизвестен датски чиновник да ми обработи документите и да се хвърлям в ново поприще, батко чака да започне в ново у-ще, мъжо си чака операцията, респ. пенсията, а Коко нищо не чака, просто оставя дните да му се изнизват безгрижно в игри и екскурзии от градината и даже не знае колко е щастлив.
Та това от нас. Пишете по-често, че около мен толкова бебета са на поточната линия, че няма как да не се връщам често в мислите си към 2006-8 и да не ми липсват "онези" вълнения!

# 598
Добър вечер и здравейте !
Не влизала от години в сладкия бебешки форум Simple Smile  , реших да надникна, в последствие и да се обадя 
Силно ме заинтригуваха тези силанти на млечни зъби, които спрягате - най малкото , че нашата зъболекарка на която сме си редовни познайници и пациенти, не само не ни предложи до сега , а и ми отказа преди 1-2 години , когато я питах , тъй като ми обясни, че се слагали само на постоянни зъби ...
Гого смени два долни зъба , които прораснаха и двата преди да паднат старите и по този повод бяха се усукали харминично в която посока им е било угодно , но впоследствие се изправиха така, че сега дори не личи че са нови зъби.
Горния резец в момента се клати силно и то настрани, до толкова , че се е образувала дупка между него и съседния зъб .
Стига зъбни теми от мен Simple Smile Отчетох се.
С повечето от вас мили дами сме се позабравили , пък децата ни които докато бебееха срещахме заедно , вече не се и познават  Grinning Усмихнато , ама и тъжно . Мда.

Като за не писала отдавна стига за днес.
Поздрави на всички Simple Smile
Ивчок, приятно е да те чете човек ! Simple Smile

# 599
Здравейте, само наминавам да попрочета какво ново при вас. Ние със зъбите сме никак - ни клатене, камо ли паднали... в очакване на Зъбо сме така да се каже!

Бяхме на море - страхотно място на северното (ама най-северното) черноморие. Чудесно за малки деца и спокойствието на техните родители. Комплексът е Дивата патица, ако имате интерес ще ви разкажа повече.
Също бяхме на беглика фест http://fest.beglika.org/ - има много инфо в нета. Незабравимо преживяване - догодина пак сме там. Див(н)ата ми дъщеря спа на палатка при 0 градуса и беше изключително очарована, каза че искала да живее "на гора" завинаги. Посетихме навръщане музея в Батак и пещерата Снежанка - от първото нищо не разбра, но в пещерата беше в свои води, нали сме почти сраснали с Дисни Joy. Невероятна красота, просто трябва да се види.

Ив, драго ми е да те чета пак. Добре че си тук - да знам, че не съм сама на "тихия" двайсет годишен фронт.

ЧРД на Тини - помня аз, помня, нищо че остарявам!

Общи условия

Активация на акаунт