ОСЕМгодишни ДЕКЕМВРИйчета!

• 75 484
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Момичета Hug,
Чета ви и изведнъж ми става едно такова хубаво, бебешко, замирисва ми на мляко, всички чувства отпреди шест години, които споделяхме заедно, са толкова ярки  Heart Eyes. Май започваме по-добре за разбираме майките си, а  Mr. Green.Времето си лети, а колкото й да се опитваме да сме в крак с това, все си спомняме децата като малки беззащитни бебенца. Понякога, когато Криско се дърпа нещо от мене, аз го прегръщам силно и се шегувам " не се дърпай, защото ти беше моето малко бебе, аз по цял ден и цяла нощ те държах и хранех, разхождах в зелената количка, ти, ти, ти беше мойто бебе..... Joy" Той много се смее.
Имаме два паднали зъба, като единия нов е почти наполовина пораснал. Имаме няколко кариеса, както и един постоянен зъб със силант. Книжки обожаваме, никога няма да ми каже да спра да чета. Радва ме и това, че може да чете двусрични думи, дори от по-сложните.Може и многосрични думи, но когато не го мързи  Mr. Green
Предлагам да се размърдаме и завършим темичката, защото не сме петгодишни вече  Laughing. Споделете какви подаръци ще купувате за празниците?

# 631
Мда, споделете, защото аз нямам никакви идеи. Венета като види нещо по рекламите все го иска! Rolling Eyes
Детелини, Hug!
Аз исках да ви питам дали още вярват в дядо Коледа декемврийчетата? На Венета се опитах да й кажа истината, тя я прие спокойно, но месеци по-късно реши, че дядото съществува и толкоз. Все ме пита "Мамо, нали дядо Коледа е истински?", е как да отговориш на такъв въпрос. На баткото му казах миналата година, че вече е голям и повечето деца на неговата възраст го убеждаваха, че няма. Той не беше разочарован, още повече, че частта с подаръците не се променя. Mr. Green
Първо бях възложила на мъжа ми да му казва и една вечер си говорим по темата и мъжото почва да му казва - и от много категоричното НЯМА дядо Коледа накрая завърши с "ми щом, тате, искаш да вярваш, вярвай си, никой не може да ти каже в какво да си вярваш, и аз, тате, вярвам"  Joy. Та след време аз взех нещата в свои ръце.

# 632
  • Vaudreuil Canada
Темата за подаръците при нас е лего и аналозите му обожава да сглобява и много обича човечетата към различните комплекти та съм взела човечета тази година - няколко серии от тези LEGO® Minifigure Collection. Пък ще видим колко колекции ще получи - аз ги купих от китайците в ибей защото иначе се купуват на хаотичен принцип всяка фигурка в пликче и докато събереш колекция стават златни а така китайците са ги комплектовали и взимаш целия комплект накуп - само че са отворени и всяка фигурка е в прозрачно пликче - има и тарикати дето ги продават запечатани фабрично - как са ги разпознали не знам но са си пълни колекции.
И ние още вярваме в дядо коледа - миналата година беше много впечатлен от филмчето което му направих в интернет със Санта - който иска да се възползва ей това е линка http://www.portablenorthpole.com/home - много беше забавно ама е на английски - но пък доста дечица в бг вече учат езици от детската градина още.
Нямаме паднали зъби още но пък имаме кариеси и това при положение че пие основно айрян почти не яде сладко .... нямам думи!!!! явно е до ген - аз съм с ужасни зъби та ей на ...

# 633
И ние сме се още от вярващите, надявам се да позапази тази детска наивност по-дълго. Даже днес ще дописваме писмото, Зори му нарисува и една картичка на Добрия Старец, и утре ще го пращам за Лапландия, на онзи уж истинския адрес с работиницата. Някои майки казват, че са получили отговор на английски, да видим дали и нас ще ни огрее. Не съм й казвала, че има такава опция де, ако дойде писмо тъкмо ще е приятно изненадана.   Grinning
С подаръците и на мен вече ми е много трудно. Хем не ми се дава една торба пари за някаква глупост, с която ще си играе 3-4 дни, хем ми се иска да я зарадвам с нещо типично за малки деца, че като тръгне на училище може да се промени и изведнъж да иска неща за по-големи. Зори пък си иска книжка за Кокмоса и детска масичка със столчета за нея и Коко. Но разбира се каквото види по рекламите естествено го иска.  Grinning
За Коколинчо пък съвсем нямам идея какво да му взема. Не че той разбира нещо или пък има някакви претенции.  Mr. Green От друга страна пък имаме много бебешки неща от Зори и направо не знам...може би все пак някоя по-джиджана метана количка  newsm78 нали е мъж все пак.
За Зори си мислех евентуално, ако не намерим някаква подходяща масичка със столчета да прегледам някой по-поносим комплект на Play Doh, за сега усилено зяпам по сайтовете и се  newsm78

# 634
Бети  Hug,
Говорихме с баткото за дядо Коледа и му казах, че това е приказен герой - съществува, но в приказките Simple Smile. Той беше поучуден  Rolling Eyes, как така идвали подаръците тогава и нали го бил виждал в градината?
Миналата година дадохме куп пари за скъпи играчки, които бяха вървежни за по един ден. Дори един джип с дистанционно, който съм гледала в разни игрални филми как върви все едно е истински - абсолютно същия джип се счупи при първата среща със стол  ooooh!, и за тази хубост 40 лв, не мерси  Crossing Arms. Искам нещо образователно и търся ли, търся...
Момичета, след всичките ми перипетии с хомеопатия и няколко хомеопата / класически, боаронови, в Пловдив, на Луната..../ най-накрая случихме - от две години децата ги лекува хомеопат-педиатър, който от другия месец ще бъде личния лекар на семейството! Тва не бяха гнойни ангини, бронхити и куп други гадости, които лекарката овладяваше за часове. Благодаря на Господ, че я прати!

# 635
Момичета,помогнете ми,с идеи за игри за рождения ден на сина ми!Детския клуб в града вече не работи,и празника,който е в събота ще е в обикновено заведение,и искам да направя някаква програма за децата. Hug

# 636
предполагам, че не можете да наемете аниматор да дойде на място  newsm78. До третия рожден ден на баткото и тук нямаше клубчета / сега проблема е друг, чудим се в кой Rolling Eyes/ . Можеш да им направиш тематично парти - например всички са дедективи и търсят нещо. Ще е нужно ровене и подготовка, но се получава добре. Може да им направиш някаква викторина с малки наградки, децата обичат да се надпреварват. Не се притеснявай, с много настроение и съвсем малко усилие, пак ще се получи добре!

# 637
Ние ще го правим вкъщи тази година. Досега не сме го правили с деца, само с роднини. Първите години не се усещаше, но последните 1-2 вижда, че брат й празнува с приятели и сега и тя иска. Ще се съберат 10-тина деца у нас. Лудницата ще е пълна! Laughing Сигурно ще им измисля 2-3 игри и после ще ги оставя да играят на воля. Ще има пица и торта, някакви други дребни неща за хапване, сокчета, шапчици и свирки!

# 638
  • сто акровата гора
Ние пък винаги празнуваме РД на Соня с деца, в крайна сметка си е неин празник, родителите са свити в ъгъла щото ни е тесничко и важни са малките гости Mr. Green Ама то само като преброя племенниците и на кръстницата на Соня дечицата и като добавя най- най -добрите й приятели и .... 10 деца са се събрали. Тази година обаче няма да сме в клубче - иска в градината, най после се пада така че имат градина, обикновено уцелваме ваканция и после у дома само племенниците. Ще почерпи и на кънките, че има тренировка на 18ти и готово!
За подаръците и аз съм в чуденка. Играчки от реклами не купувам, тя до сега е искала само принцесите на дисни всъщност и ги вземах от симба - красиви и на добри цени, ама вече има всички и не иска други. Сега иска нещо за правене и нещо за четене, защото вече чете - сричките с 3 букви я затрудняват, та ако може само с по 2  Grinning  Мисля играта с думите - Скрабъл да е един от подаръците, имаше за деца, започва като си напише името в средата на полето с плочиците и после вече се редуват играчите, звучи ми добре. Другото е някакъв комплект с фокуси, защото много й харесва. Гледах един в хиполенд ама само карти вътре и пръчка с кърпичка и чашки със зар, а съм виждала преди разни с въженца и монетки ... трябва да потърся. Тоалети ще има естествено, от леля й по традиция и от нас с тате. Именният ден - Стефанов ден - ще бъде с детски парфюм, на малиция има с уинксите, иска го отдавна, ама аз се дърпах, но видях на едно детенце 1 го по-голямо и ми хареса.
Това съм намислила.
А, майка ми и баща ми традиционно книжки подаряват, луксозни разни, панорамни, тази година си е поръчала енциклопедия някаква.  Другата баба има поръчка за станче  - да си плете шал момичето, хванала се е за главата къде да го дири  Mr. Green
 Такива работи.
 Само да сме живи и здрави, че миналата Коледа както я изкарах по болници и сега ми е свито на душата. Знам, че не може всяка Коледа извънматочна да правя, ама е ирационален страх и мисля да се хвърля с всички сили в подготовки и украси за да ми се разсее  Heart Eyes

# 639
soceress, не знам как сте с науката, ето някои идеи:
http://www.toy.store.bg/c/p-l/c-931/syzdavane.html
http://www.toy.store.bg/c/p-l/c-932/modelirane.html
http://www.toy.store.bg/c/p-l/c-1545/shiene-i-brodirane.html
http://www.toy.store.bg/c/p-l/c-1384/nauka.html
http://www.toy.store.bg/search?srchstr=%EA%F0%E8%F1%F2%E0%EB%E8& … ;=%D2%FA%F0%F1%E8
Всичко ще е наред тази Коледа. Не мисли за нови такива премеждия.
Тази година намислихме да поръчаме аниматор за градината на Зори и там да й спретнем еднин празник. Излиза в пъти по-евтино от клуб. Пък вече за вкъщи ще видим как ще са нещата.

# 640
Soceress, чудесни идеи за подаръци - благодаря, че сподели! Hug Венета си е поръчала рокли, за принцеса - това не знам как ще го изпълнят бабите. От мен иска къща за кукли. Нещо такова имам предвид, но да видим къде мога да го намеря - http://katinatoys.com/-for-dolls/83--.html. Ако някой е виждал, много ще ми помогне! Hug

# 641
Ох, къща за кукли, и ние сме на такава тема.  ooooh!
Бети, моля те, ако намериш по магазините хубава къща да ми пишеш и на мен.
Къщите на Катинатойс, които харесах, ги няма в наличност. От тук очите ми останаха по доста от дървените къщи и макар да са наполовин цена спрямо в БГ, пак са доста скъпи, а не съм сигурна колко ще си играе с нея. Така стигнах до решението да си направим сами къща за кукли от кашон или ламинат, хем да се занимаваме. Чакам таткото да намери време да види дали може да направи тази от ламинат, и ако не, ще се захващам с кашонена. Simple Smile Не е ясно дали ще успеем, но ще пробваме.
Във форума има добри идеи:
http://media.snimka.bg/8339/022932505-big.jpg?r=0
https://picasaweb.google.com/prelababa/CBBSNB#

Едва ли ще е преди Коледа. На дядо Коледа писахме за мозайка.
Поздрави!  Hug

# 642
  • сто акровата гора
Betty L и tini-mini сестра ми подари на Соня по миналата година кукленска къща. От Карфур беше, около 35 лв, http://media.snimka.bg/s1/1359/028962358-big.jpg?r=0 тук се вижда част от нея - това е принцесната къща в момента  Mr. Green
Красива е, и мебелите са хубави, обаче ги проверявайте, че ние имаме 2 кухни и нито една спалня, иначе и вана и тоалетна има  Grinning
Zvezdichkova  Hug много хубави линкове си дала, ще разгледам с бижутата тези и с кристалите. Освен това се чудя за едно Моят първи комплект за шиене, Бод по бод се казва, пише че имало кройки вътре лесни и плат за изработката на играчка и дрешки за нея,  и упътвания та дали ще става за нашата възраст. Че ме е затормозила да шием на котката дрешки защото е дебеланка пухкава - много порасна и не й стават кукленските които имаме  hahaha

# 643
  • Vaudreuil Canada
Ние трета поредна година ще сме в същия клуб - много ни харесва та повтаряме и без това скоро няма да иска да е там  Wink А и на мама и харесва щото не трябва да чисти после  Mr. Green
Подаръците са комплекти за сглобяване тип лего пък за коледа лего-човечета.

Я да питам могат ли децата ви да си връзват връзките на обувките? Аз за сега съм го оставила на лепки ама го гледам че мъчи едни връзки да ги връзва  ooooh!

# 644
Охх, и Зори иска къща за кукли ама аз нещо не мога да намеря хубава и на приемлива цена.
Тук има много, но евтините варианти не ми харесват, а пък хубавите са пари, които не бих дала за подобно нещо.  newsm78
http://www.toy.store.bg/search?srchstr=%EA%FA%F9%E0+%E7%E0+%EA%F … ;=%D2%FA%F0%F1%E8
Накрая май ще се окаже, че ще дебна в e-bay за нещо приемливо, ама то не се знае кога ще стане.
Бети, една приятелка поръчва дрехи за кукли на една жена някъде от интернет....тя шие такива за Барби, ама те май всичките анорексички дето ги продават са по нейните габарити. Ние имаме някакви тук подарени и като ги премерих и сравних с тяхната Барби се оказаха с еднакви мерки. А тая жена шие всякакви - от булченски, през обикновени, пък панталони, пък чантички, пък аксесоари. И ти ги праща по пощата, а ти плащаш с наложен платеж май. Ако искаш ще питам моятап риятелка да ми даде координати.
soceress, за шиене и плетене не знам. Би трябвало да могат вече. Зори нее проявявала интерес, но пък ако Соня има мерак може и да й е интересно.
Шеметче, Зори е много далече от връзването на връцзки. За сега само циповете и копчетата може да си закопчава. Иначе май има мерак и на пролет започваме уроците с връзките за да е готова за училище.

Общи условия

Активация на акаунт