Математически турнири - 7

• 64 206
  • 757
  •   1
Отговори
# 540
Да, спокойно можеше и да си премълчим и детето да остане ощетено. Но ние бяхме съвсем наясно какво е правил на олимпиадата, защото решихме и сверихме задачите още същия ден и знаехме точно на кои места и какво е сгрешил. Нашето училище е езиково и е възможно да не са се престарали особено с проверяването, а и вероятно не са очаквали, че има деца със сериозен интерес, за които представянето е важно.
Лошото е, че със сигурност се случва да има ощетени деца, а на други места не е изключено да е ударено по едно рамо - темата е стара.

Summer7, браво, че сте повярвали на детето и не сте премълчали. 7 точки са много - 33% от всички точки, но и една да беше - пак си е заслужавало.

# 541
да, аз също ще искам да видя работата му...ще отида утре, дано не е късно за молба за преразглеждане... newsm78

# 542
    И според мен трябва да се воюва за всяка точка.
    Понякога, като вземат да се правят на педантични, чак прекаляват. Обикновено е прието всяко решение, алтернативно на посоченото в критериите, да се приема за вярно.
    Мен обаче изрично ме предупредиха, че ако детето използва материал неизучаван до момента, вероятността да го отрежат е голяма. Струва ми се пресилено да наказваш някого, че знае повече, отколкото се предполага за възрастта му или степента на образование.
    И накрая да ви се оплача. Така очакваното участие на ЗМС няма да се състои. Нашата госпожа е  в чужбина, а всичко свързано със състезанията - заявка, платежни документи и прочее е в нея.Както каза синът ми: " Е, мамо, явно не ми е било писано."

Последна редакция: вт, 22 фев 2011, 23:37 от Анонимен

# 543
    И според мен трябва да се воюва за всяка точка.
    Понякога, като вземат да се правят на педантични, чак прекаляват. Обикновено е прието всяко решение, алтернативно на посоченото в критериите, да се приема за вярно.
    Мен обаче изрично ме предупредиха, че ако детето използва материал неизучаван до момента, вероятността да го отрежат е голяма. Струва ми се пресилено да наказваш някого, че знае повече, отколкото се предполага за възрастта му или степента на образование.
    И накрая да ви се оплача. Така очакваното участие на ЗМС няма да се състои. Нашата госпожа е на почивка в чужбина, а всичко свързано със състезанията - заявка, платежни документи и прочее е в нея.Както каза синът ми: " Е, мамо, явно не ми е било писано."

Че тая госпожа колко време ще стои в чужбина? То до ЗМС има десет дена.  А и сигурно може да се обадите, да обясните и да поискате пак да се регистрирате. Все пак имаше отлагане newsm78

Откакто се помня и на олимпиади, и на изпити неучен материал не се признава, ако не се докаже, изведе и пр.

# 544
 И накрая да ви се оплача. Така очакваното участие на ЗМС няма да се състои. Нашата госпожа е на почивка в чужбина, а всичко свързано със състезанията - заявка, платежни документи и прочее е в нея.Както каза синът ми: " Е, мамо, явно не ми е било писано."

Е, това наистина е лош късмет. От друга страна заявките са изпратени, парите са преведени, значи би трябвало за организаторите да не е проблем да ги открият и да ви пуснат на състезанието и без оригиналите... Може да се пробвате и да си направите екскурзия до Бургас Simple Smile

# 545
  • София
Откакто се помня и на олимпиади, и на изпити неучен материал не се признава, ако не се докаже, изведе и пр.

В нашия случай не е използвал нещо неизучавано в училище, защото задачата не беше по-особена. Беше вадене на круши, събиране на круши, натамъняване на круши, докато излязат тия пусти круши. Аз също я реших по по-различен път, докато стигна до резултата.

# 546
Ами... Говорихме с останалите родители, никой не е готов да отиде до Бургас, просто за да се разходи. Изискват се копия от заявките, заверени с подпис и печат на училищата, а ние не разполагаме със заявката. Състезанието вече го отписахме, не само ние а и останалите три деца.
Гадно ми е заради децата. Толкова време отделиха за решаване на задачи, жертваха подготовката за  други, уж маловажни състезания, ходиха на школа през ваканцията...
Но пък всяко зло - за добро. Детето каза, че след задачите от ЗМС, олимпиадата му се струва направо фасулска работа. Simple Smile
Черна станция, ако става дума за някаква теорема да я докажеш, ама ако използваш решаване на системи, а си в четвърти клас какво доказателство трябва да направиш?

Последна редакция: ср, 23 фев 2011, 07:31 от Анонимен

# 547
  • Бургас
Дидева, дай да съдействаме нещо, ако искаш. Аз мога да отида до СМБ, до ПМГ, само работа да стане. Не се отказвай толкова лесно... Само кажете и ще действам, че и работа ще ви свърша.

# 548
Ами, честно казано не знам какво трябва да се направи оттук-нататък. Таксите са внесени още януари, заявката е направена, но няма как да изпълним изискванията на организаторите за заявка в три екземпляра с подписи и печати на директорите на училищата, както и да я представим на магнитен носител, защото просто не разполагаме с нея. Просто не разполагаме с нищо. Дори оригиналните вносни бележки не са в нас, а във въпросната госпожа. Идея си нямам какво може да се направи.

# 549
Черна станция, ако става дума за някаква теорема да я докажеш, ама ако използваш решаване на системи, а си в четвърти клас какво доказателство трябва да направиш?

Не знам. Системата уравнения си е логика и методът на решаване сам по себе си е обяснение какво правиш. Но за теоремите със сигурност трябва да се доказват. А ако опиташ да решаваш със синуси и косинуси сигурно трябва да се развие отделно цялата теория. Но основно правилото е за теоремите.

# 550
Според регламента задачи 1 и 2 са от учебния материал, задача 3 е от ЗИП и СИП.
Това не означава ли, че тя може да се решава по-свободно?

# 551
Ами, честно казано не знам какво трябва да се направи оттук-нататък. Таксите са внесени още януари, заявката е направена, но няма как да изпълним изискванията на организаторите за заявка в три екземпляра с подписи и печати на директорите на училищата, както и да я представим на магнитен носител, защото просто не разполагаме с нея. Просто не разполагаме с нищо. Дори оригиналните вносни бележки не са в нас, а във въпросната госпожа. Идея си нямам какво може да се направи.
Таксите са внесени, значи парите са получени, грехота е да отидат така Sad
Самите организатори могат да намерят плащанията щом са по банков път. Едва ли са хиляди заявките, а пък може да им пратите документите по-късно след състезанието.
Друг е въпросът ако не им се занимава...
Според мен положението е изврънредно и организаторите трябва да се съобразят!

# 552
Според регламента задачи 1 и 2 са от учебния материал, задача 3 е от ЗИП и СИП.
Това не означава ли, че тя може да се решава по-свободно?

Всяка задача, чието решение изисква описване, не може да се решава "по-свободно". Изисква се описване на всяка стъпка, рефериране към изучавани теореми или доказване на използваните твърдения. За да няма риск от отнемане на точки, добре е описването на стъпките да е като за "полу-идиоти".

# 553
  • София
Дидева, а как се е стигнало до това? Тази жена как така ще замине с квитанциите на децата? Много несериозно ми звучи! Да не ги е оставила все пак на някого?
Summer7, поздравления.   bouquet

# 554
Дидева, а как се е стигнало до това? Тази жена как така ще замине с квитанциите на децата? Много несериозно ми звучи! Да не ги е оставила все пак на някого?
Summer7, поздравления.   bouquet

Това не го разбирам! Що за безотговрност! Тази учителка не притежава единствен и  уникален документ. Заявката трябва да  е в организаторите, сумата също! Дори документа да е в нея от училището трябва да намерят начин да възстановят документите или да се снабдят с копия!

Общи условия

Активация на акаунт