Математически турнири - 7

• 64 187
  • 757
  •   1
Отговори
# 45
Запис. Благодаря Дидева за новата тема. Simple Smile
Браво на майките извоювали медалите  Joy

# 46
Зимните мат.състезания по регламент са индивидуални. Решават се по 4 задачи за 4.5 часа.

Има и отборно неофициално състезание, в което участват отбори от 4 състезатели, които заедно решават определен брой задачи, различни от тези, давани на индивидуалното състезание.

Медали и/или плакети се дават на победителите в индивидуалното състезание.

# 47
Obsolete, това означава ли, че състезанието е два поредни дни? Все пак 4 часа и половина са доста време...

# 48
  • Бургас
Хаха, шпионираш а?
Поизгубих се, имах и аз изпити, все пак детето трябва на някой да прилича с любовта си към учението... Blush  Joy.
Почти не съм ви чела в предната тема, но сега като започна да изказвам компетентно мнение ще видите вие. За зимните говоря по спомен, но си права за някакво крайно отборно. Не искам да я занимавам да я питам по скайп, но имам спомен че едно момченце от класа й беше първенец в Русе и ги "дръпна" много напред.  Peace

# 49
Майчета,гледам,че Олимпиадата по математика започва от 4-ти клас!Възможно ли е третокласник да се яви на това състезание и да знаете конкретно в София къде точно се провежда?Говоря за Общинския кръг,който е на 12 Февруари?

# 50
Obsolete, това означава ли, че състезанието е два поредни дни? Все пак 4 часа и половина са доста време...

Като ме попита и се усъмних в предишния си пост Simple Smile и май наистина съм сгрешила. Подвела съм се по Шумен, sorry.

Прегледах резултатите от миналата година и видях, че отборното е на база предварително определени отбори от по 4 деца, но нямат отделни задачи - просто сумиране на резултатите от индивидуалното.

# 51
Майчета,гледам,че Олимпиадата по математика започва от 4-ти клас!Възможно ли е третокласник да се яви на това състезание и да знаете конкретно в София къде точно се провежда?Говоря за Общинския кръг,който е на 12 Февруари?
Моят син беше в трети клас миналата година, яви се на общински кръг, класира се на областен и там стана шести в областта. Въпросът се решава на местно ниво. Звънни в РИО за повече информация.

Като ме попита и се усъмних в предишния си пост Simple Smile и май наистина съм сгрешила. Подвела съм се по Шумен, sorry.

Прегледах резултатите от миналата година и видях, че отборното е на база предварително определени отбори от по 4 деца, но нямат отделни задачи - просто сумиране на резултатите от индивидуалното.
Понеже и аз така знам. Детето има отборна титла от Шумен и за там съм сигурна, че състезанията са две ( провеждат се едно след друго с около час разлика), но на ЗМС просто сумират ( не че нещо, ама индивидуално от 4 часа и половина и после отборно...)

# 52
Благодаря Дидева!Ще се осведомя по този казус!

# 53
ставаше въпрос за Салабашев. Някой беше пуснал линк към резултати и там видях пдф-и със задачите, които са давани заедно с решенията в предишни години (ако не бъркам до към 2006). Та там, в задачите за 5 клас имаше и НОК и дроб
Някой може ли да пусне линк със задачи от скорошни състезания?

# 54
ставаше въпрос за Салабашев. Някой беше пуснал линк към резултати и там видях пдф-и със задачите, които са давани заедно с решенията в предишни години (ако не бъркам до към 2006). Та там, в задачите за 5 клас имаше и НОК и дроби?
Мисля, че от 2006 има промяна в учебните планове.  Възможно е разминаването с изучавания в момента материал да се дължи на това. Така например, умножението с двуцифрено число( умножение от вида 29.35) до 2005 включително се е изучавало в трети клас. В момента се изучава в четвърти. Та нищо чудно по това време обикновените дроби и НОК да са се изучавали  по-рано, отколкото в момента и на това да се дължи тяхното присъствие в състезателните теми.

# 55
ммм, няма да е това. дроби и НОК учихме през 1998-99 в пети клас.. Да не би състезанията да са били в края на учебната година?

# 56
  • София
Дроби и понастоящем се учат в 5 клас. Peace  НОК - също.
http://format.netne.net/algebra-5-klas.html

# 57
http://www.math.bas.bg/salabashev/htm/archiv.htm

от тук ги гледах задачите

# 58
  • у дома
По старата учебна програма НОК и НОД се учеха в началото на учебната година ,а например обиколка и лица на фигури беше последния раздел,първо се учеха обикновени дроби,а след това десетични ,а сега по спомени разделите са доста разместени...та от там идва разминаването.

# 59
Запис и от мен.Колко много сте изписали!Благодаря Дидева за темата!Благодаря и на вас,които сте издействали медали за първите!И при нас е така-дори не знаем,къде са ни грамотите,а медалите от спорта си ги гледаме и радваме.

Общи условия

Активация на акаунт