Математически турнири - 7

• 64 063
  • 757
  •   1
Отговори
# 285
Интересуваме, по кой учебник решават задачи на курсовете в СМГ за пети клас?
Благодаря Ви предварително!

# 286
  • у дома
Къде мога да намеря начините за решаване на логически задачи от типа на: Иван, Стоян и Петкан седели на 3 стола, единия бил с червен потник, а другият имал куче.. кой седи на третия стол #Crazy newsm78 Намирам задачи и решения, но не и пътя, по който се достига до там. Пише, че се решават с табличка, и аз самата решавам някои,но как да ги обясня на детето?
Има ги обяснени в Математическата читанка за 3-4 клас.

# 287
Матем. читанка? На кое излство? Автор?

# 288
# 289
# 290
Ние също сме я ползвали, но тази с таралежа http://www.trud.cc/?cid=9&pid=91&lng=bg
чудесна е Simple Smile 
Можете ли да препоръчате нещо за 5 клас?

# 291
Ще ги поръчам още сега. Благодаря.  по ЗИП ли са ги ползвали?

# 292
E, таралежковата е следващата по ред.  Grinning И аз се интересувам от сборник със засукани задачи за 5 клас. Нещо като за състезатели.
Ще ги поръчам още сега. Благодаря.  по ЗИП ли са ги ползвали?
Ами ние първо по ДИП ( домашно избираема  Grinning), а в трети клас - в школата. За четвърти клас е добра зелената с таралежа на корицата. Иначе и двете са подходящи за домашна подготовка.  Лично на мен, като обяснения на задачите жълтата като че ли ми допада повече.

# 293
  • у дома
E, таралежковата е следващата по ред.  Grinning И аз се интересувам от сборник със засукани задачи за 5 клас. Нещо като за състезатели.
Ще ги поръчам още сега. Благодаря.  по ЗИП ли са ги ползвали?
Ами ние първо по ДИП ( домашно избираема  Grinning), а в трети клас - в школата. За четвърти клас е добра зелената с таралежа на корицата. Иначе и двете са подходящи за домашна подготовка.  Лично на мен, като обяснения на задачите жълтата като че ли ми допада повече.
Аз имам едни на издателство Летера за 5 клас-там пак са си разработвани теми като за школи,но в момента не го намирам у нас ,а и в нета не го намирам...беше зелен с едно роботче отпред.Потърси го от познати,но е издаван поне преди 7-8години,ако не и повече.Имам и един друг,той е за СИП и кръжок,но него съм си го купувала още като студентка,та абсурд да го намерите,лятото,когато имам време,може да ви сканирвам по малко темите от него.

# 294
За 5 клас стават ли или са много бебешки?

# 295
Детето на едно състезание го наградиха с тази. Има доста интересни задачки в нея, но ми се вижда тъничка. Grinning

# 296
  • у дома
Детето на едно състезание го наградиха с тази. Има доста интересни задачки в нея, но ми се вижда тъничка. Grinning

Аз я имам и нея-решавахме,когато на изпита след 7-ми клас имаше и логически задачи.В нея има доста тежки задачи.
Ето това мернах скоро ,но го нямам

# 297
http://www.book.store.bg/p27369/-magiata-na-intelekta-sbornik-po … hristo-lesov.html

Магията на интелекта, има и за 4 и за 5 клас.
Включени са и задачи от състезания.

Има нещо като входно ниво, темите са с различна трудност, има и решения.

# 298
Моето предложение е http://www.book.store.bg/p2208/matematicheski-systezania-za-4-7- … dosi-vitanov.html
Има много диви задачи, главно от ЗМС и олимпиади. И за 4ти клас е полезна.
Например има много задачи с кубове, които моят младеж хич не отбира (те не са ги и учили де).
Тази книжка засега ми е фаворита.

Последна редакция: пн, 31 яну 2011, 10:51 от peppia

# 299
Моето предложение е http://www.book.store.bg/p2208/matematicheski-systezania-za-4-7- … dosi-vitanov.html
Има много диви задачи, главно от ЗМС и олимпиади. И за 4ти клас е полезна.
Например има много задачи с кубове, които моят младеж хич не отбира (те не са ги и учили де).
Тази книжка засега ми е фаворита.

Ами, да, благодаря!
Купували сме я миналата година и остана за по-натам. Намерих я. Отзад има решения.
Почваме  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт