Коледно настроение! - 4

  • 51 094
  • 335
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 34


Благодаря за съветите.Довечера като се прибера ще опитам да се поправя.

# 166
  • Мнения: 6 390
аз ще дам няколко линка за бисквитени топчета - шада ме заинтиргува..
може и да са давани вече, но ще ги постна тук та да са ми под ръка, а може и на някой също да му хареса нещо...
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,307.msg30229.html#msg30229
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,249.msg181.html#msg181
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,825.msg21497.html#msg21497
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=112564.0;all

забърках тесто за меденките на Селма
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=351414.msg12803625#msg12803625
и сега ще ги правиме с децата, но исках да ви питам как правите цветни глазурите на меденките?
смятах по рецептата на Наталина да са, с мед, вода и какао... но вашите цветни са страхотни  Blush

# 167
  • София-Младост
  • Мнения: 23 356
Praynig  Praynig  Praynig Момичета,никой не ми отговори за "Забравените сладки" - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=292227.0 Бях включила фурната както е по указание на 180,загря,сложих тавата и изключих,като изстина след 1-2часа,отворих да пипна - бяха мекии ми залепваха на пръстите,може би фурната бързо изстина защото е набалкона и е студено,има ли вариант като целувките да ги пека по-дълго и на какви градуси?
Без да съм голям специалист не е от печенето, по-скоро от белтъците може би. Първият път когато ги правих станаха идеални, втория много меки и ми залепнаха за хартията, но тогава белтъците така и не ми се разбиха на хубав сняг. И двата пъти съм ги пекла през деня и не устоях да чакам 3 часа...

# 168
  • Мнения: X
Ето част от моите изкушения....
Трюфел сладки


Коледни кантучини


Прасковки


Отивам да действам по другите...     Grinning


# 169
  • Мнения: 85
Момичета здравейте  Simple Smile Голяма емоция е в тая тема ... И мен ме запалихте да правя сладки .... Имам един проблем , ще правя звездите на Габи и си направих тестото и го оставих в хладилника за около 5 часа и сега  исках да ги почна , но не мога да ги отлепя звездичките . Тестото залепва даже по точилката . Незнам какво да правя . Иначе го опитах вкусно е и с марципана ще си отиват много ... Ако някой има идеи  Hug Благодаря !

# 170
  • Мнения: 472
Мацки имам спешен въпрос,ако направя Меденките на Джема днес,ще стават ли за ядене към събота?! Но няма никакви форми,за да режа тестото,моля помагайте  Hug

# 171
  • Мнения: 111
Спешен въпрос - за тази рецепта от първа страница: http://vkusnoikrasivo.com/forums/viewtopic.php?p=31454#p31454  с какво може да се замени глюкозата, дали с още мед или да направя захарен сироп? Цял ден обикалям и не намерих глюкоза, а ми се искаше меденките да ги направя тази вечер.

# 172
  • България
  • Мнения: 4
Мацки имам спешен въпрос,ако направя Меденките на Джема днес,ще стават ли за ядене към събота?! Но няма никакви форми,за да режа тестото,моля помагайте  Hug

Аз не съм ги правила точно тези меденки, така че не мога да ти кажа кога омекват. Относно формичките имаш много варианти: аз си поръчах от тук и съм доволна - пристигнаха много бързо. Малко по-пипкаво, но ефектно е да си ги изрежеш от дебел картон (човечета, елхички, къщички, каквото се сетиш) и после по контура с остро ножче... или класиката - кръгчета със тънкостенна стъклена чаша...

Ако обаче искаш нещо, което да става за консумация веднага - виж няколко страници назад линка за джинджифиловите бисквитки. И те са с мед и за тях не ти трябват форми - правят се на топчета и те си се оформят на идеални кръгчета във фурната.

# 173
  • Мнения: 139
здравеѝте и от мен.кажете ми след като нямам хартия за пе4ене с какво мога да я заменя.

# 174
  • България
  • Мнения: 4
Момичета здравейте  Simple Smile Голяма емоция е в тая тема ... И мен ме запалихте да правя сладки .... Имам един проблем , ще правя звездите на Габи и си направих тестото и го оставих в хладилника за около 5 часа и сега  исках да ги почна , но не мога да ги отлепя звездичките . Тестото залепва даже по точилката . Незнам какво да правя . Иначе го опитах вкусно е и с марципана ще си отиват много ... Ако някой има идеи  Hug Благодаря !

Не съм правила точно тази рецепта, но с много лепкаво тесто процедирам така (ако си сигурна, че си сложила вече достатъчно брашно в сместа, защото понякога това е проблема)- точа върху хартията за печене, като върху топката тесто опъвам стреч фолио (свежо фолио). Така не залепва за точилката. Когато достигнеш необходимата дебелина, махаш фолиото, режеш с формите, и внимателно махаш изрезките. Слагаш хартията за печене в тавата и... оттам нататък е ясно   Simple Smile Дано да ти помага това обяснение

# 175
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Мацки имам спешен въпрос,ако направя Меденките на Джема днес,ще стават ли за ядене към събота?! Но няма никакви форми,за да режа тестото,моля помагайте  Hug

Да, ще стават. Аз преди винаги така си ги правих няколко дена предварително. Направи ги на топчета и ги слепи с мармалад. От него ще поемат влагата и ще омекнат. В оригинал всъщност рецептата е имено за такива медени орехчета, слепени с мармалад. Peace Мога да изям цяла доза сама, когато съм ги направила така. Heart Eyes Ужааасно вкусни са.

# 176
  • София
  • Мнения: 135
има ли тънкости в разточването на марципана? на мен ми залепва по точилката.... дали ако го сложа в хладилника ще се работи по лесно с него или със стреч-фолио , както са дали съвет за звездичките няколко поста по нагоре  Rolling Eyes

# 177
  • Мнения: 472
Мацки имам спешен въпрос,ако направя Меденките на Джема днес,ще стават ли за ядене към събота?! Но няма никакви форми,за да режа тестото,моля помагайте  Hug

Да, ще стават. Аз преди винаги така си ги правих няколко дена предварително. Направи ги на топчета и ги слепи с мармалад. От него ще поемат влагата и ще омекнат. В оригинал всъщност рецептата е имено за такива медени орехчета, слепени с мармалад. Peace Мога да изям цяла доза сама, когато съм ги направила така. Heart Eyes Ужааасно вкусни са.
Мнооого ти бллагодаря,че се включи.Аз ще взема назаем сега едни формички и ако ми харесат дали става пак да мажа и формичките с мармалад и кой е най-подходящ?! Crazy А ако не са в метална кутия,ами в пластмасова,че за металните трябва да ходя до нашите,а в тази мъъъгла  ooooh!

# 178
  • Мнения: 1 485

Нат, свещниците са невероятни! smile3501 smile3501 smile3501
Да се отчета и аз с част от коледните сладки! Grinning







Повече-ТУК

# 179
  • София
  • Мнения: 2 658
краси мира, чудесни сладки!
fior, невероятни сладки! Браво на теб!

има ли тънкости в разточването на марципана? на мен ми залепва по точилката.... дали ако го сложа в хладилника ще се работи по лесно с него или със стреч-фолио , както са дали съвет за звездичките няколко поста по нагоре  Rolling Eyes
има, да, ръсиш плота с пудра захар и разточваш, напудряш и точилката.

Общи условия

Активация на акаунт