Ноемврийски бебчета - 2010 - тема 2

• 23 561
  • 730
  •   1
Отговори
# 285
ммм, явно всички ще сме заедно на Нова година, в едно и също заведение  Mr. Green Ние ще сме с 2 (или повече, не е ясно още) приятелски семейства с техните деца. Ще бъде 'весело': бебето и още трима вагабонти - на 7г., на 3,8г и на 3г. На всичкото отгоре вчера се разбра, че мъжовете ще готвят - единият пърджоли, другият някаква мнг спешъл салата, третият - не слушах вече  Mr. Green А иначе уговорката ни е "само мезенца и суши"....А те - пържоли - мържоли.....

за крустите - не разбрах дали изглеждат като пърхут, т.е. каквото има Сашко, или е нещо друго? Не рабрах и дали да ги боря някак си, или сами ще минат? Мама МиМи каза да чакам няколко дена, защото може да е от шампоана, за което й благодаря, но бих се радвала да чуя и други мнения

# 286
Мише, чукни в Гугъла крусти, излиза доста инфо!
Ето от една статия на Хип:
Крустите са типични за бебетата и ако и вашето дете има такива – това не бива да ви притеснява! През първите месеци от живота си много бебета получават корички по окосмената част на главата. Именно това са крустичките.

Крустичките са сиви корички, които “излизат” под косата по главата на бебето. Често изчезват от само себе си след седмица-две, но понякога се задържат по-дълго, с месеци.

За лечение на крустички когато са в начален период можете преди баня да намажете с бебешко олио, да измиете със сапун и след това да разрешите с бебешка четка косичката. Така те сами падат. Ако не се получи след няколко подобни сеанса потърсете специално масло за крусти или съвет при своя педиатър.

Възможно е крустите да се задържат до 3-4 годинки

Виж и тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=269237

# 287
Kölsches Mädel, мерси за инфото  Hug бтв, знам, че чичко Гугъл знае всичко, но друго си е вие да споделите мисли по въпроса  Wink

Дарче, честити да са ти обущата  Mr. Green и мен ме зарадваха приятно с едно парфумче, което си бях заплюла

# 288
Мише, и аз съм така всъщност!  Joy

# 289
Мише, и аз съм така всъщност!  Joy

нал'? много е удобно  newsm48

# 290
  • Карлово
Микки, Бръмбазела - Имаме млечница и тоя дактарин й предизвиква повръщане и го спрях, не съм звъняла на док по празниците, но трябва май, че се чудя как да я излекувам иначе. Казвате, че и с гинеколог трябва да се консултирам,но сега няма как да ида на преглед, чак след нова година, а дотогава какво да правя?
Ангела-веси, днес и утре все още са работни дни за лекарите, звънни на педито за Дактарина. Може да го попиташ и за себе си какво да вземеш. Ако имаш възможност, може и по тел да те консултира някой гинеколог, или твоя личен лекар, все пак щом на детето е поставена диагноза млечница, то е ясно, че и при теб трябва да се лекува, въпроса е някой да назначи лечение - с какво да се мажеш, какво да пиеш евентуално. Без лекарства няма какво да се предприеме.

# 291
  • София
Хайде привет и от мен докато татито и Мишето се гушка и блажено спииинкат  Laughing Ние ходихме на 26. на чиста молитва, която естествено моят син проспа  Mr. Green, реагира само когато дядо поп каза нещо за гонене на дявола, а след промъркването на нашия юнак, попът: "Браво, виж как усеща"  Joy Погачата съм я замислила за 2. януари пък ще видим. Иначе по въпроса за червеният конец - вързала съм го на креватчето, че е от свеки  Rolling Eyes, ама на детето си не връзвам  Naughty Глупости на търкалета, като да има какво да му държи мокричко на ръчичката като го изкъпем  Close . А за килограмите.........множко имам да си свалям, пък много не ги обичам тия упражнения, та ще видим къде ще му излезе краят. За Нова година и ние ще сме в същото елитно заведение  Mr. Green и е силно вероятно аз да я посрещна с бебе на цицка  Joy

nikolina-pikolina,  welcome

Ангела - Веси[/b], не се отчайвай, нали знаеш, след всяка нощ идва утринта - така че отсега нататък само положителни емоции!

Дарче, честита придобивка!

# 292
Тъйййййййй доживях да се добера до PC-то и днес, че да ви и изчета  Heart Eyes Новия бисер на свеки е да се слагат ръкавички на бебето, че му били студени ръчичките и щяло да се разболее и когато се разболее щели сме тогава да си скубем косите Mr. Green За инфо в стаята температурата е постоянна и е 20 градуса  Joy Ама много ми е забавно да знайте, всеки ден се забавлявам и си "обогатявям знанията" в отглеждането на бебе  Mr. Green Не знам докога ни е на гости, а и не смея да питам, но добре че не живеем наблизо Mr. Green
nikolina-pikolina Добре си ни дошла  Hug
Кой пита за гимнастиката, че забравих вече. Аз имам един измислен уред с който се правят коремни преси, а аз си измислих упражнения за бедра и т.н. пак на него. Абе пълна импровизация, но гледам да съм редовна - всяка сутрин или по-точно когато стана Wink Уточнявам само,че родих нормално и незнам как е при родилите секцио. Килограми за сваляне имам доста, но трябва са се сборя с тях че никога досега не съм била толкова тежка и не мога да се трая Blush
И да не забравя отчета от прегледа все пак. Останахме ето така когато ни казаха че за 25 дни сме наддали 1400 гр. и 5 см. Shocked т.е. вече сме 60 см. и тежим 5400  Heart Eyes А аз се тревожех дали хапва достатъчно госпожицата, че все пак сме само на кърма. Док каза, че ако я даваме така и другия път ще сме вече за зоологическата градина Joy Ей сега вече съвсем никой няма да ни иска за снаха Crazy
Да ни е жива и здрава само, а и всички дечица Praynig Heart Eyes

# 293
Здравейте мамчета аз чак сега успях да се вредя до компютъра - то бебе ,чистене, готвене, та разходка на слънчице ( малко хапещо, но слънце  Laughing ). Ние от вчера сме с биберонка. Докато сменях памперса на малката и си викам я да ѝ я дам и много си я хареса. Веднага си я засмука, без мръщене, мрънкане и най-вече без да ѝ се повдига.Чак не повярвах. Почти цялата вечер преди да си легнем си седеше кротичко с биберонка в уста и гледкаше в пространството. Сега дори ми е съветно, че ѝ отнех удоволствието от постоянното висене на цицата.Страх ме е че е гладна, а не може да си каже, а аз я залъгвам с биберона.
За сополките - моята сестра ми каза, че е нормално бебенцата да си имат лека хрема и затова не трябва да се ползват силни лекарства като например Виброцила, който исушава прекалено много носната лигавица. Най-добрия вариант са спрейчетата с морска вода.
За килограмите - като ходих на контролен преглед при АГ на 16.12 видях , че съм свалила 12 килограма от раждането остават още 6 и ще съм като от преди бременността, нооооо проблема е че и преди бременността си бях станала тулумба  Crazy Така че ще има много сваляне на килца. Моята АГ каза, че вече мога да правя коремни преси и да бягам, но за момента тренирам само гребане с вилица и лъжица  cook  и като гледам добре се справям  Laughing Laughing Laughing

# 294
На мен ми е много студено и въпреки че грее слънце ще си остана вкъщи. Беруш, евала ти как излизаш!  Hug

Aз още съм на гости на мама и тук става за разходка. Е вярно, че само аз бях единствената луда в целия град с количка, ама имаше слънице и с дъждобрана беше супер. А и мойта буболечка напоследък спи само на вън, вкъщи спи по 5 минути и после иска да я държим права и да я подрусваме  Mr. Green Та сега я паркирах пред къщата насред улицата и спа 2 часа без да се пробуди.

По въпроса с червените конци - и аз не съм връзвала, въпреки че майка ми много настоява. За мен са глупости това и много се дразня като почнат разни лелки да ми обясняват как било задължително до годинка да е с червен конец  #Cussing out

Айде отивам да поемам смяната по дундуркане, че дядото се измори  Mr. Green Между другото нашта мома предпочита да я носят мъже - като я вземе вуйчо и си умира от кеф, и при баща си седи, а при жените мрънка  Crazy

# 295
  • В две мънички очи...
bilyana333, не се притеснявай за килограмите на малката  Joy гледай какви яки мъже са се родили и как наддават, аз се шегувам че моя ако продължава в същия дух бузките му ще увиснат като кученцата в анимационните филмчета  Joy

# 296
  • София
angela_vesi, знам, че бабата няма вина  Peace. Имах предвид под "наваксване", да поостане повечко през януари.

viviq, бързо възстановяване на малката  Hug.

Бебославче, кофти с документите  ooooh!. Вярвам, че скоро всичко ще е наред  spoko.

Плана, bobito0785, Virginia2401, bilyana333, браво и на бебоците ви за мерките и теглилките Peace.

nikolina-pikolina, добре дошла  welcome. Само хубави моменти да ви спохождат  Peace.

Кьолшес, ние сме във вашият ресторант  Wink. Само, че на гости при едни приятели с 2-дечица.

Дарка, със здраве да си носиш ботите. Може и снимчица да им метнеш  Wink.

Берушка, твойта мома от сега с характер "мъжете да я ноят на ръце"  Mr. Green.

# 297
Дори  Wink ето ти снимчица http://www.prikachi.com/images.php?images/250/2805250R.jpg

А дребното днес как зарадва тате си с гукане и усмивки , ама така сладко му отговаряше на всички въпроси сякаш ще проговори наистина  Joy и до де пусна камерата ... спря да гука  Mr. Green Mr. Green

Последна редакция: ср, 29 дек 2010, 18:43 от Дарка Подробната

# 298
И ние сме така.Марти спи в/у мен, а Йоанка в/у баща си. И повечко на ръце искат...ама толкова чакани бебета  Joy

Благодаря на всички за доброто посрещане.

# 299
Ееее, Даре, страшни са ботушките! Със здраве да си ги носиш!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт