Ноемврийски бебчета - 2010 - тема 2

• 23 598
  • 730
  •   1
Отговори
# 615
сетих се нещо да ви питам: на кой номер звъните в НОИ за справка?

# 616
Честит Йордановден!   bouquet
Мише, голям ти е сладур малдежът! Пу, пу!
Капри, много полезна информация от отртопеда. Нашият много набързо ни претупа, че бяхме 5 бебета наведнъж.
Жирафче, Хамелеонче, дайте инфо за тази среща, моля!
Жирафче, Йоана си е кърмаче, нали?! За кърмачетата след шестата седмица  е нормално да имат запек, защото усвояват кърмата почти на 100%. Чак след 6-ия ден ,ако бебето не се е изакало, би трябвало да е притеснително. Принципно не е хубаво да се индуксира изакването нито с термометър, нито с мушкато, а овесената каша може да предизвика алергия, защото съдържа глутен.  Разхлабващи храни и това е!
Смърфи, просто недей да мислиш за такива случаи! И на мен ще ми е напрегнато след ваксините, но предпочитам детето ми да е ваксинирано.
Днес бяхме на разходка до Бизнес Парка, хем мама да си свърши работа, хем Йоан да подиша чист въздух, та такъв въдух подиша, че спа от 11 до 3! Събуди се чак вкъщи на вратата и беше изгладнял като вълк! Моите ейчари този път ме изненадаха позитивно: дадоха ми да попълня всички документи така че няма да е нужно да се разкарвам втори път като ми изтече последния болничен. Пари обаче все още йок!  Mr. Green
И аз се присъединявам към въпроса на меченце за профилактичните прегледи в Токуда! Hug

# 617
  • В две мънички очи...
Мише, мерси за инфото за социалните (не ми пречи обаче да си ги споменавам с лошо докато преведат паричките) че ние ги подадохме на 08.12. и също нямаме превод, а и акта не сме прибирали още, незнам кога ще може някой да отиде от нас защото с детето ще ми е голяма каскада да стигна до тях, ама това да остане.
А ти защо не минеш през Стамболийски някой ден да си изкараш тоя пин код, много бързо става. Момичетата вчера бяха писали в сградата на нои - ет. 1, стая 106 и единственото забавяне е да попълниш една молба от 4 реда. Много удобно е за проверка през нета, то вярно че като пише че се обработват документите не ни топли инфото но все пак.
Иначе гледам на снимката много сте сладки Simple Smile
Ох ние сме утре на преглед и първа ваксина. Със сигурност ще я сложат защото поне според мен сме здрави, засега нямаме сополки, само от време на време покашля но май е от сухия въздух в къщи (на парно сме).
Mimoza-Plovdiv, кога успя да свършиш всичко това  newsm78 аз уж рано ставам, късно лягам и пак не съм направила всичко - направо понякога съм късметлийка ако имам време да си сложа грим.
Това за ортопеда беше много полезно, а някой знае ли отколко месеца може да се ползва кенгуру?
Ако имате идеи за имена на новите теми моля да ги казвате че иначе само номера ще се смени Simple Smile
Аз да питам някой ще записва ли отсега за ясли бебчето си?
Честит имен ден на всички празнуващи! Да им е живо и здраво името и да им носи късмет!

# 618
Миньон, Мимоза, благодаря ви. Аз тези методи ги знам,но хич не съм им фен да ги прилагам....Вчера направихме една дъъълга топла вана на малката и тя ѝ подейства много добре.

Притесненията ми бяха заради напъването, но наистина си е нормално кърмачетата да не акат по-дълго както бяха писали Микки, Бръмбазела и Кьолшес...

И ние днес бяхме на консултация. Много съм доволно, че педито не ме тормози с ограничения в храненето и времетраенето. Само ме попито колко често се храним и като му казах "Когато поиска" и я премери, каза : "Браво, продължавайте така!". Малката вече е цели 4 300 гр. и 57 см.

Кьолшес, ето това със срещите в Естествени идеи http://www.estestveni-idei.com/prod/center/baby-club.html?SID=fe … 50c761d1e3ca5f121 и за утре http://www.estestveni-idei.com/prod/home.html

На мен много ми допадат срещите. Приятно разнообразие и за мен,и за Йоана. Всеки е добре дошъл  Grinning

Слънчев ден на всички

# 619
Жирафче, и ние сме със запек и то на по 6 дена. Аз също го изхождах с термометъра , даже първия път път пробвах и с мушкато, но днес тъй като е 4 -тия ден от както не се е изхождал, реших да не го тормозя пак с термометъра и започнах с масажчетата, но по -настоятелно и продължително. Като му махнах памперса започнах да му свивам крачетата към коремчето и да ги задържам по за няколко секунди, после правя свиване-разгъване на крачетата няколко пъти без да задържам. След това правя кръгови движения с дланта си по посока на часовниковата стрелка върху коремчето като натискам лекичко. После пак започвам същата процедура отначало. Това може би го правих към 7-10 мин, даже майка ми  ми вика, хайде стига толкова , че ще простудиш детето, няма да стане. Обаче аз упорито продължавам и тъкмо го понатиснах по коремчето и то започна да ака, после веднага пак му свих крачетата и така няколко минути  ака и то доста. Явно наистина си вършат работа масажчетата, просто трябва да сме по упорити, правилно съветват конуслтантките. Добре,че не тръгнах да му давам овесените води  и лекарства. Просто  трябва всеки ден масажчета, дори и да не стане от първия път. Много съм щастлива, че не стояхме запечени пак 6 дена, а успях да го изходя на  4-тия и то без друга намеса. надявам се занапред да се регулира и да отмине този период, както и при всички други мами , чиито бебчета имат този проблем.

Искам да попитам ,относно ходенето на ортопед, как става това.Педиатърката ли ви насочва или вие по собствено усмотрение ги водите. И като станат на колко месеца,дни, ги водите.

Другото което е , аз съм раждала нормално, но никой не ми каза , дали трябва да ходя на някакъв контролен преглед след това.  Някой знае ли след колко време се  ходи и сами ли си решаваме къде да ходим, с направление ли става, изобщо някой запознат ли е с това?

# 620
Франческа,  направление за ортопед поискай от педиатъра на детето. На гинеколог е препоръчително да се отиде около месе след раждането. Тъй като ти се полага от касата, не е нужно направление от личния лекар, отиваш направо при твоя гинеколог, който ти е следил бременността. Полага ти се също още един преглед към 6-ия месец с цитонамзка, колпоскопия и микробиологични изследвания!
Жирафче, ще разгледам линковете! За утре може и да не стане, но за някой друг път задължително!

# 621
Капри-з  Hug

Честито на всички празнуващи днес   bouquet

Успех на бебчетата с ваксини  Hug

# 622
Франческа , освен това , което ти е писала Кьолшес , да допълня , че този преглед може да се направи до 40 (ако не и до 45) дни след раждането и освен гинекологичен преглед ти се полага и ПКК , а мисля че и изследване на урината .
Момичета , аз за избягване на усложнения от ваксината давам едно хомеопатично - Thuya occidentalis 15 ch . Схемата е 5 гранулки в деня на ваксинацията , както и по още 5 в деня преди и след нея . Но се консултирайте с лекар все пак ако решите да давате  Peace
В кенгуру е добре да се слага след 3-ия месец , нищо че всички се водят 0+ . Това се отнася особено за момченцата .
До мамите , които ползват многократни пелени - имате ли вече някакви успехи с пишкането и акането извън тях ? Аз моята бебка понякога след хранене я изканвам и тя си пишка в леганче , но си е реакция от студения въздух . Иначе веднага след като се наака почват едни ревове докато не и сменя памперса . Все си казвам , че ще съм по-постоянна с изканването , но с две деца в къщи ми е малко трудно да се организирам Tired

Последна редакция: чт, 06 яну 2011, 18:14 от tonivil

# 623

И аз се присъединявам към въпроса на меченце за профилактичните прегледи в Токуда! Hug

Мои приятели междувременно ми казаха, че са се записали, та така разбрах че се правят все още, обади се на 02/403 4000 и готово Simple Smile все още имаха доста часове за 29.01

# 624
Меченце, златна си! Мерси много!   bouquet
Едит: записах детето!  Peace

# 625
Кьолшес, тонивил, мерси за инфото.

Да ви кажа , момичета , май - май и моята кърма е взела нещо да намалява, днес след като  накърмих бебчо и от двете гърди(които, неслучайно ми се струваха доста меки) , а и след като го накърмих беше един неспокоен, реших да му дам  АМ. И познайте изцока си 80мл. След като се наспа му предложих пак двете гърди, но той продължи да си мрънка нещо недоволен и хайде пак направих АМ и този път изпи 40мл. Хич, не ми се ще да преминавам на АМ, много ме е страх , че сега като започна да го дохранвам с АМ и ще се отбие, но пък не мога да го държа и гладен.Така ми се ще да го кърмя поне  6месеца. Пия от този бългърския лактогонен чай, но дали е достатъчен само той?

# 626
  • София
Здравейте мамчета!!!Едвам смогвам да ви изчета,но за писане все не остава време... Sad

И ние днес бяхме на консултация - станали сме 5 кг и 58 см. - направо страхотно!!! Grinning Камък ми падна от сърцето - след боксуването миналия месец...Биха ни и двете ваксини - поплака си Габи,но после я разходих хубаво с количката и сега е спокойна.За утре записах час при ортопед,да видим как ще мине при нас.

За гинекологичния преглед- аз ходих един месец след раждането и трябва да ходя пак около 6-тия месец.

Мама МиМи ама много ни е готин зета!!! Grinning
Ние сме на Фризовом.Бях взела и Лактана био за всеки случай,ама засега няма да я пробвам - Фризовома много добре ни се отразява за сега - наддаваме,вече не повръщаме и нямаме запек...За запека и Биогайа-та има голяма заслуга!!!Откакто я давам акаме почти на всяко ядене.Благодаря много на мамите,които бяха писали за нея!!!

Честито на всички именници!!!

# 627
Привет мацки!  Hug

Днес моето момче стана на 40 дни. Имахме погача и гости-орисници. Много хубав ни се получи ритуала, доволна съм, че го направих и за мен си беше голяма емоция. Много хубави пожелания получихме, имаше и подаръци, и играчки. Малкия спа през цялото време  Party. След това ходихме да му чете попа чиста молитва - и там спа  Mr. Green. Като се прибрахме си помрънка малко, а сега пак спи. Уча  го да стои буден след 18 ч. /не много успешно май  Mr. Green/, че като го изкъпя и нахраня да може да си спи от 21 ч. до към 2 сутринта.
Айде чао от мен  Hug.

# 628
Писах, писах, писах та си изписах клавиатурата и какво направих та прее.ах всичко. Изчезна  ooooh!
С две думи днес бяхме на ортопед, всичко и е ок на момата. Утре ще ви напиша това което преди малко изтрих, че сега ме е яд и ме мързи пак да пиша.

# 629

Мама МиМи ама много ни е готин зета!!! Grinning

И мойта снахичка си е сладуранка  kiss

Общи условия

Активация на акаунт