На море в Гърция - 3

• 231 190
  • 724
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Има ужасно много комари, но аз бездруго страдам от комарите навсякъде в Гърция, та все тая. Носете си Райд.

Параход, то затова е хубаво, че духа на гръцките острови - има вятър, няма комари Simple Smile

# 136
Мани, мани, и вятър, и виелици не помагат. Допреди 3-4 години се търпеше, но откак забременях и родих, ме разкъсват на парчета и ме отнасят просто (през бременността особено к'во беше... а бая духаше...).

Оффтопик, вярно, ама не са за подценяване комарите в топлите страни Simple Smile

Пиша средствата, които единствено работят за нас:
Райд с течност за контакта в спалнята
пръчици Spiralette за навън, палят се и миришат ужасно
стик чист амоняк за вече ухапано (последно си го купих в Кипър, в Гърция може да има, но в Бг със сигурност няма такова неща)

# 137
Тема за Керамоти от 2009

И от 2008

Моите впечатления на преминаващ: по-евтино е дори от Тасос. Ходят преобладаващо българи и има доста български собственици и персонал по заведения и хотели.
Сравнително скучно място, но позволява голямо разнообразие с кола/ферибот - столицата на Тасос Лименас е чуден градец за еднодневна разходка, Кавала също е място, на което си заслужава да се отделят ден-два. Плажът е добър и пуст. Има ужасно много комари, но аз бездруго страдам от комарите навсякъде в Гърция, та все тая. Носете си Райд.

Благодаря за темите! Ще ги прочета. Това с комарите е проблем защото и аз и детето ставаме на огромни плюски от ухапване на комар.

Хареса ми като добро място за комбинирана почивка...малко плаж, на хубав и пуст плаж..и малко пътуване - Тасос, Атон не е чак толкова далече, Кавала.

# 138

В тази връзка искам да попитам - някъде близко до и около Солун - примерно около Кавала - или някъде другаде, но да е до 400км от София - има ли безлюдни местенца с що-годе прилично плитки плажове, където може да се отседне в края на юли или началото на август. Питам за изпитани места - дали ще е бунгала, дали ще е хотелче, няма значение, но ми се иска да е село и да е сравнително тихо. Тъй като съм с деца - най-вече ме интересуват плажовете. Забележителности - няма да мога да видя, поне не докато не пораснат малките. Предварително благодаря!
И аз ще чакам отговор на питането ти Simple Smile Иска ни се да отидем някъде,но не сме пътували с децата зад граница и искам да е близичко . Харесаха ми едни бунгала,които ми препоръча едно момиче от тук ,но ще ми е интересно ако ни посъветвате и за други.
Ето ги тези,ако някой иска да види - http://www.odysseiacamping.gr/eng-bungalows.html

# 139

Мама Мариана,
относно Златоград копирам свой пост от лятото:
Пътувах миналия уикенд по този път-завой след завой особено в първата част-тя е около 20км-всъщност това е новоизградения път.Като се минат трите села терми-горни,средни и долни, започва стария път,който е малко по-лек.разстоянието не е голямо, но се кара бавно.на всеки му понася различно.Иначе хич не е натоварено,но и дума да не става за сравнение с другите пътища, по които ходим до Гърция.
Две думи и за :
Ксанти-приятно градче,с много кокетни заведения/Рок ен рола кафе ме изненада приятно с интериор/въпреки,че седнахме на друго място.Има стара част
Езеро Вистонияди-красиво,там са розовите пеликани,които зърнахме за миг.Църква Св.николай навътре в езерото-ходи се по мостче-най-често нея дават в тур.справочници
Фанари-дълъг плаж със ситен пясък,без камъни,кристална вода и малко хора.Заведения-добри,с класическото меню-гаврос,панирани калмари,октопод на скара.мидите бяха с интересен сос.Попаднахме и в едно кафе много свежо като  дизайн с чилаут музика,страхотни коктейли-идеално за край на плажния ден

# 140
Относно репелентите, ако някой се интересува за бебета - миналата година използвах на Chicco Zanza No - устройство за контакт с ултразвук и един гел против комари (тъй като повечето репеленти ги дават за деца над 2 години, а за това пишеше, че може да се използва от 0 мес. Как са го тествали не знам и доколко може да се разчита че е безвредно. Така или иначе аз го използвах за мен и за детето и нямаше нахапани от комари.

# 141
  • На брега на реката
За Тасос мога уверено да твърдя, че не съм била на друго по населено с насекоми място. Не съм и предполагала, че съществуват толкова много видове скакалци и щурци.

Подгответе се и с противоалергични комплекти против оси и пчели ! Болница има само в Прино, а по места -  медицински кабинети.

# 142

И аз ще чакам отговор на питането ти Simple Smile Иска ни се да отидем някъде,но не сме пътували с децата зад граница и искам да е близичко . Харесаха ми едни бунгала,които ми препоръча едно момиче от тук ,но ще ми е интересно ако ни посъветвате и за други.
Ето ги тези,ако някой иска да види - http://www.odysseiacamping.gr/eng-bungalows.html

Джина, виждам че и ти си с близнаци - и те разбирам защо търсиш такова местенце. Тези бунгала много ми харесаха, обаче в сайта никъде не виждам цени, ако имаш връзка с момичето което ти ги е препоръчало - можеш ли ориентировъчни цени да дадеш?

# 143
  • софия
Гърците нещо пак се надигнаха да стачкуват... Close

# 144
  • София
Някой беше казал, че ще даде сайт с къщички за наемане на Халкидики - аз да си кажа, че го чакам Wink

# 145
  • зад парка
Ей, малко да светне слънцето и темата тръгва ...  Laughing

# 146
Sunglasses

Ето този сайт за настаняване на Халкидики може би съм го давала и преди, много е обстоен.
Някои от нещата са самостоятелни вили (не много обаче).

Ако някой се интересува конкретно за Торони, мога да препоръчам по лични впечатления една - за около 6 души е, струваше мисля 140 евро на вечер.

# 147
Ей, малко да светне слънцето и темата тръгва ...  Laughing

Simple Smile
И в студа мислех за лятото и за ваканция, и сега пак, въобще целогодишно.  Wink
Точно се бях навила за почивка в Албена и от комплекса се постараха бързо да ме откажат, като вдигнаха цените за българи.  Mr. Green
Сега мисля да избирам между Гърция и Турция, като си ме влече към Гърция.  Simple Smile
Прочетох темата от началото и видях доста мнения, че на гърците не им е силна страна ол инклузива.
Аз мога да споделя за една кратка почивка миналия м. май по Гергьовден, в Александра Бийч хотел на Тасос със закуска и вечеря. Трябва да кажа, че храната беше страхотна, като изобилие, разнообразие и вкус. Хотелът беше напълнен с българи предимно и атмосферата беше много културна, и в ресторанта, и на басейна. За детето беше идеално откъм условия. Хигиената в хотела не беше баш достойна за четирите му звезди, ама това не е Турция, нали.  Laughing Стаята, пък, голяма,просторна, и балкона, градините с розите, виличките, открития бар, инфраструктурата - всичко чудесно.
Обаче отчитам един голям недостатък на този комплекс - плажа не става, за съжаление. Изкуствено насипан с камъни, не може да се стъпва просто.  Mr. Green Времето беше топло, но водата и в морето, и в басейните студена все още, макар че последните се напълниха с народ. В Потос беше приятно за разходка, снимки и похапване в крайбрежните таверни. Дори попазарувах. Писала съм подробно и в темата за Тасос. Като цяло Тасос не ни очарова и не мислим да се връщаме там. По-назад се коментира пътя през Златоград, минахме по него на връщане от Тасос, ужасни завои, детето се уби да повръща, на мен също ми стана зле, абе много лошо го понесохме този път.  Mr. Green
Ходила съм на почивка и във Вурвуру на Ситония, ако някой го интересува нещо конкретно, да пита.

Сега аз да питам.
Искам семейна почивка (с пълно или полу-изхранване), пътуване не с кола, а със самолет, някъде по островите, мястото да е подходящо за детето като условия и инфраструктура. Казвам някъде, защото не съм ходила и не ги познавам, имам още много да чета. Какво ще препоръчате? Параход, разчитам много на твоите съвети и ориентир.  Hug

# 148
Little wingels, мен ме съблазнява почивка на Вурвуру, сподели за твоя престой там, хотели, студиа, храна, плаж и всичко което се сетиш. Даже и като цени, ако може

Параход, много благодаря за линка - има наистина изчерпателна информация, но ако някой лично е посещавал някои хотели ще съм благодарна на съвет, за да избера...

# 149
Някой беше казал, че ще даде сайт с къщички за наемане на Халкидики - аз да си кажа, че го чакам Wink

Аз казах, но нещо не мога да ги намеря....ще продължавам с търсенето.
Но да споделя нещо друго, което може да е полезно за някой. От минала година много си бях харесала това : http://www.philoxenianet.gr/ . И тук, а и в tripadvisor коментарите бяха много положителни , но тогава нямаше свободни стаи за периода, в който исках. Тази година се разрових доста рано, вече са пуснали цени, а на http://usitcolours.bg/philoxenia-bungalows-3/articles/130 цените са най-добри, което мен лично много ме изненада, защото не знаех, че правят и почивки за Гърция. Та....вече имам направена резервация. Мисля, че мястото е доста подходящо за икономична почивка и е доста добре и за деца. Юни...живот и здраве, ще го пробваме ! Peace

А за NellyDi - на Вурвуру с две ръце : хотел Vergos : http://www.booking.com/hotel/gr/vergos.bg.html?aid=323176;label= … RgS6413950524;ws=

Общи условия

Активация на акаунт