На море в Гърция - 3

• 231 166
  • 724
  •   1
Отговори
# 150
NellyDi , ние отидохме без резервация, на място си взехме едни студиа, на брега на морето, с една хубава морава отпред. Нямаше проблем с наемане на квартири, но ние доста се повъртяхме и питахме, докато си намерим на първа линия. Ходихме с приятелка, която вече беше ходила там и ни беше като гид, един вид. Тя има и каравана и беше обикаляла къмпинги из Ситония да разпитва за цени и условия. Разходи ни до Сарти и до Порто Карас, спирахме в разни скътани заливчета с райски плажове, обикаляхме Ситония. Това пътуване беше 2007 година. Имаше много българи във Вурвуру по това време, ходихме май месец. Вурвуру си е едно село като цяло, имаше таверни достатъчно, няколко хранителни магазина тип минимаркет и това беше. Сега не знам, може да се е разраснало селото. Ситония е абсолютно очарователна като природа и атмосфера, като комбинация от море и планина (последното формално де, няма планини като в БГ). Всъщност природата там прилича на българската. Много ми хареса.
Морето във Вурвуру е малко като езеро, една такава тиха и застинала вода, плитко и малко тинесто беше. Това в селото. Плажът пред нашите студиа ми приличаше повече на язовир, отколкото на море. Но извън селото, плажовете са чудни, като на картичка, водата изумрудена и прозрачно чиста, абе любов от пръв поглед.  Laughing Имам снимки някъде от заливчето, където ние ходехме на плаж, и което беше пренаселено от българи  Laughing, ще ги потърся. Помня, че едни българчета там се забавляваха в морето като ловяха малки октоподчета с импровизирани детски харпуни.  Laughing
Като си тръгвахме от Вурвуру, приятелката ми записа телефони на студиа на първа линия до морето, за следващо ходене да резервираме предварително.  Simple Smile Ще й ги поискам, вярвам, че ги пази, защото тя си е парче пътешественик по душа и доста пътува. Ти си с деца, според мен трябва да направиш предварителна резервация. Ще пиша пак като взема телефоните.  

ПП. Току-що питах живата памет на семейството (мъжа ми) за цените, каза, че сме платили по 30 евро за нощувка в студиото. Студиата бяха в двуетажна сграда, отвън на моравата имаше градинска мебел, шезлонги и барбекю, разбира се. Студиото представляваше една голяма стая, с възможност за спане на 2 възрастни и 2 деца, кухненски бокс (оборудван) и балкон.

Последна редакция: вт, 08 фев 2011, 21:22 от Little wingels

# 151
Ох, много ви благодаря, наистина много ми помогнахте.

Little wingels, наистина изчерпателна и страхотна информация. Ще чакам телефоните, когато ти е удобно

Liuliu, влюбих се в този хотел Вергос от пръв поглед. 90% ще сме там, но понеже не знам точно датите на отпуските, може и да закъснея с резервация. Дано се запази едно студио. Исках да питам във всички ли студиа има кухненски бокс - защото на мен ми е много необходим? Имаш ли наблюдения като си била там? Или не си обръщала внимание

Това е - аз реших - чакай ме Вурвуру!  newsm68 Бандата ще дойде. Пък може и този климат да е благоприятен за "женско чедо"  Praynig Crazy Rolling Eyes Дай боже, стискайте палци....

# 152
Ох, много ви благодаря, наистина много ми помогнахте.
Liuliu, влюбих се в този хотел Вергос от пръв поглед. 90% ще сме там, но понеже не знам точно датите на отпуските, може и да закъснея с резервация. Дано се запази едно студио. Исках да питам във всички ли студиа има кухненски бокс - защото на мен ми е много необходим? Имаш ли наблюдения като си била там? Или не си обръщала внимание
Това е - аз реших - чакай ме Вурвуру!  newsm68 Бандата ще дойде. Пък може и този климат да е благоприятен за "женско чедо"  Praynig Crazy Rolling Eyes Дай боже, стискайте палци....
Ние бяхме две години поред с деца в този хотел. Имат стаи с бокс, но ние бяхме в стандартна двойна стая( без бокс), а нашите приятели имаха и бокс, по точно имаше мивчица в стаята и малко котлонче+ хладилник, разбира се. Стаите са напълно достатъчни като големина и обзавеждане, кухнята в ресторанта е чудесна, цените, напълно нормални, градината е страхотна, преминава директно към плажа и морето....Еххххх...размечтах се....Наистина сме много доволни от хотелчето, никакви проблеми не сме имали и си изкарахме две чудесни почивки там. Иначе, както писаха и преди мен, самото селце не е нищо особено, няма много място за разходки, но има магазинчета, които са напълно достатъчни и няколко ресторантчета, които определено стават. Другото хубаво е, че Кариди :  е съвсем наблизо и за децата е рай....без преувеличение ! това е , което се сещам сега, ако имаш питания, на разположение съм.... Peace
това е от вергос : и  това ;

Последна редакция: ср, 09 фев 2011, 18:59 от Liuliu

# 153
  • Пловдив
От известно време във фейсбук гледам страницата на това място.
http://www.holidaysinkeramoti.com/
На картинки изглежда много добре, но може ли да ми кажете нещо за Керамоти. Гледам на снимка плажа е великолепен, но такъв ли е всъщност? Как е градчето? А някой дали е бил в тези студиа?

За другото са ти писали, абсолютно подкрепям. Ние се базирахме в Керамоти през септември за 4 дни с идея да пропътуваме околността и да открием място за почивка с децата за следващото лято. Та в тази връзка търсихме и тези апартаменти, ама така и не ги открихме. Не искам да кажа, че ги няма, по-скоро вероятно са разположени на място, където не бих отседнала (в смисъл извън градчето/селото).
Ако е за Керамоти според мен най-читавото място е http://www.greek-hotels.ltd.bg/02-Kavala-002.htm. Плажът на Керамоти се вижда от ферибота за Тасос, но се пада от другата страна на носа (от снимката). Наистина е дълъг 7 км. (пясъчна ивица), много полегато влизане в морето. Комари в края на септември липсваха  Laughing
И понеже търсех място да ми е близо (през Златоград), обиколихме Тасос (не ми допадна за почивка с деца) и също около Кавала и не открих това, което търся. Не знам как стоят нещата от западната страна на Кавала, за там не ни стигна времето. Определено с малки деца клоня към Халкидики.
По въпроса за стачките - май Златоград досега никога не е бил затварян при стачка, което означава, че може да се ползва евентуално.

Последна редакция: ср, 09 фев 2011, 10:05 от jul

# 154
Liuliu, страхотни снимки!  Hug Припомних си Вурвуру, размечтах се...
Студиата, в които спахме, са почти същите като на твоята снимка, двуетажна сграда, морава отпред, абе всичко идентично.

# 155
  • с/у ОколоМръсТното
... ние отидохме без резервация, на място си взехме едни студиа, на брега на морето, с една хубава морава отпред. , 

мда, това е начина за почивка в Гърция, поне за мен.
Разбра се, че ОИ не е като нашенския и звездите не си отговарят баш, затова отиваш и което ти хване окото.
Торони за мен няма хубав плаж. Бързо става дълбоко, а плажната ивица е с много едър пясък.

# 156
  • софия
Четох, че обиколката на Касандра е 100 км. Заслужава ли си да се обиколи, хубав ли е пътя?
Нещо интересно, което не трябва да се пропусне?
Ще спим в Неа Каликратия.

# 157
  • София
За да не изгубя темата, бързам да се запиша Wink

# 158
Iniici, хубав е пътят, но няма нищо особено за гледане - виж, на Ситония си струва такава обиколка, но ви идва далечко.
Идете до Афитос, Солун и Петралона (ако работи).

Little Wingels, благодаря за доверието Simple Smile Има и доста други момичета в темата, които могат да ти бъдат полезни с информация, често са полезни и на мен.
Ето малко разсъждения по въпроса ти. "По островите" е доста по-скъпо от споменатите от теб Тасос и Вурвуру. Детето е малко за сериозен път, а и върви в комплект с обемен багаж Simple Smile
Моето е горе-долу на същата възраст и аз лично за последен път ходих до Цикладите в края на бременността си през 2008... (и му хвърлих яко повръщане на ферибота...) Така че, ако държиш на остров, бих предложила Корфу или Скиатос, с кола.
Не са чак толкова по-далеч от местата, където сте ходили, с малко организация си става. И двете са близо до сушата и фериботът не е много по-дълъг от този до Тасос. И двата са зелени, средно големи, не са много планински и със сравнително развита инфраструктура. По-южните острови една голяма част са си "лунен пейзаж" и често много стръмни градове - плюс че ако ходите в активния сезон, е ужасно претъпкано и скъпо.

Иначе за Циклади, Додеканези и други по-далечни е горе-долу следната схема: самолет до Атина - имаше много удобен сутрешен полет на Aegean на приемливи цени, който вече го няма (предполагам има на Olympic), после пресичане на цяла Атина с метро или обиколен автобус до Пирея, от Пирея ферибот за островите. Другият вариант е прекачване на друг самолет на атинското летище. Някои острови, обаче, нямат летища. И излиза по-скъпо така, а и аз обичам пътуване по море.
Пресичането на града с малко дете и багажи оБаче ми звучи като сбъднат кошмар Simple Smile

Иначе, Крит е някакво място за пакетни почивки и е супер топло морето, то нищо чудно и чартъри да има лятото от бг до там.

# 159

Задължително обиколете полуострова.
Щом идвате от Касандра,продължете по южната част.
След Геракини има едно място с чудна панорамна тераса -отлично място за фото пауза.
Може да влезете и разгледате и комплекса Порто Карас срещу входна такса, но си заслужава.
В Порто Кофу има добри рибни ресторанти.
Следва заобикаляне на носа и се отзовавате на северната страна на полуострова.
Гледката от върха към Каламици е впечатляваща.
Сикия има отлични плажове/пуснах снимка/но и селцето на 2 км навътре е приятно.
Следва Сарти-тук има много заведения ,магазини,кипи живот.
Малко след това е Портокали-чуден плаж , и след около 20 км прословутия Кариди бийч на края на Вурвуру.
Желая ви слънчево време !

# 160
Кари2, тя питаше за обиколка на Касандра девойката - Неа Каликратия е доста далече от Ситония.

Между другото да кажа, че най-близкият банкомат до Каламици и Торони е в Порто Карас, така че сме влизали доста пъти като на парад - и никога не са ни искали входна такса.

# 161
Във Вурвуру препоръчвам тези студия: http://www.studioanna.gr/ Огромен двор с детска площадка, игрище и барбекюта. Близо е до морето. Стаите са малки, но много чисти и поддържани. Имат легло спалня и двуетажно легло + кухненски кът. Преди 2г. студиото беше 40€ през юни месец. Ходят много българи и румънци.

# 162
  • софия
Кари 2, Параход, благодаря Ви. Наистина Ситония ни идва далечко, но информацията е от полза  Heart Eyes
Ако и лятната почивка я организираме пак в Гърция, ще посетим точно този ръкав!

# 163
Параход, благодаря за разсъжденията, много полезни като отправна точка за моите.  Hug
Аз някак съм настроена за Гърция само през май и септември, като си представя адските жеги там през лятото не ми се стъпва, не понасям жега.
На лични ми писа Смърфиетка, която още няма достатъчно публикации във форума, за да пише тук, но е полезна за темата с личен опит. Копирам съобщението й:

Здравейте,
Не мога да пиша все още във форума, но мисля че мога да бъда полезна поне малко на всички, които искат да прекарат отпуската си в Гърция. След като се отказахме окончателно от Турция, заради пълните с руснаци хотели с над 500 стаи, от 7 години почиваме всяко лято в Гърция. А и доста от по-дългите почивни дни сме ходили до там. В началото обиколихме Халкидики. Били сме в:
Oceania Spa – истински 5 звезден хотел. Големи стаи, кана за топла вода с кафе и чай, много богата и качествена храна на шведска маса, хубав СПА център с вътрешен басейн, разкошни външни басейни, дискотека, кино и др., минус е тясната плажна ивица и по-едрия пясък. Близо е до Солун.
Sani resort – на същите собственици на Oceania Spa, много е писано във форума за него, няма да повтарям, подходящ за семейства с малки деца. Много хубав.
Alia palace http://www.alia-palace.com/ – в Пефкохори, Касандра. Хубав 4 звезден хотел, богата храна на шведска маса, супер басейн, тихо и спокойно място, далеч от плажа, но има бус до там. Всъщност на Касандра най-хубавите плажове са между градовете, има много импровизирани паркинги, където може безплатно да си оставите колата, хубав пясъчен пясък, бийч барове
Hanioti Renaissance hotel http://www.renaissance-hanioti.gr/ – в Ханиоти, Касандра. Супер 4 звезден комплекс, двойната стая всъщност е апартамент с малка кухня, много вкусна и хубава храна на шведска маса, тихо и спокойно място почти до центъра на Ханиоти. Близо до плажа.   
Vergos hotel http://www.halkidiki.com/vergos/index.htm/ Вурвуру, Ситония. Вурвуру е прекрасно и много спокойно място. Няма много хотели, повече къщи и апартаменти под наем, има малки хранителни магазинчета и таверни. Много хубав е Кариди бийч, но плажът точно пред хотела е доста тесен. Водата е изключително спокойна и плитка, супер е за малки деца. Самият хотел има прекрасна градина, хубава храна на закуска, но стаите са точно 2 звезди. От съседното градче тръгват корабчетата до Атон. Ситония като цяло е по-дива и по-малко застроена от Касандра.

От 3 години почиваме на Тасос.
За първи път там бяхме в Makriamos bungalows – 4 звезден хотел, на 2 километра от столицата на острова, където спират фериботите. Затворен комплекс, тих и много спокоен, уникален плаж, за всеки гост на хотела има чадър и шезлонг, струват 7 евро на ден, вечер си ги заключваш с ключ. Има и безплатен басейн, богата и вкусна храна на шведска маса, напитките се заплащат допълнително, подходящо за малки деца, самите стаи са доста семпли, не бих казала че това са 4 звезди, но всичко останало е супер.
Следващата година открихме Golden beach на Тасос. За мен това е най-хубавият плаж на острова, в двата му края са две села Skala Potamia и Hrisi Amoudia. Ако не гледаш табелите, не може да разбереш къде свършва и започва другото село. Малък участък от плажа – по-точно към Skala Potamia е тесен и с камъни, но всичко останало е фин бял пясък и чиста вода. Селцата са много спокойни, с доста хранителни магазинчета и таверни. Отсядали сме в http://www.pleiades-thassos.gr/ и http://www.studios-corali.gr/. И двете места са много хубави, имат паркинг за колите, а във второто и безжичен интернет. Близо са до плажа, но ние винаги ходим с колата, защото най-много ни харесва плажа пред 5 звездния хотел Александра http://www.alexandragoldenhotel.com/en/thassos-hotel.html/. Там плажната ивица е широка, но има само по един ред чадъри. Чадър+два шезлонга+масичка струват 5 евро. Просто е разкошно там. Колата си я спираш на паркинг безплатно. Най-вкусно ни беше в таверна The Captain. Навсякъде има български персонал, така че няма проблеми с езика. Досега съм видяла само хубаво и любезно отношение към нас.
Стана много дълго, но ако имате въпроси винаги съм на разположение. Мога да споделя и снимки, ако искате. 

# 164
Здравейте,

Някой случайно да има отзиви за това място:
http://www.villa-george.gr/

или поне за плажа в Kriopigi? Доколкото разбрах вилата се намира непосредствено след хотел Kassandra Palace.

Общи условия

Активация на акаунт