На море в Гърция - 3

• 231 174
  • 724
  •   1
Отговори
# 120
E, по-гадно от Аспровалта извън сезона няма как да е Simple Smile
Ходя в Гърция толкова години, по-кофти място от Аспровалта не съм случвала - и единственото, абсолютно единственото, на което храната в почти всяко заведение е била компромис!

Дано в Неа Каликратия имат по-голям късмет, там само направихме веднъж едно кръгче с колата (и се загубихме), но ми се видя приветливо и оживено градче през лятото. Предполагам, че са за 2-3 дни само, празниците около 3-и март. Петралона е хубава идея, предполагам, че може да се види в интернет дали ще е отворена. А и ей го де е Солун, винаги могат да убият един ден там.

Маргерита, какво точно село търсиш? Афитос е несравним като архитектура и атмофера с останалите наоколо, но плажът му е леш. Виждам, че си била на доста места, ако искаш, дай някакъв ориентир като кое да бъде?

# 121

Маргерита, какво точно село търсиш? Афитос е несравним като архитектура и атмофера с останалите наоколо, но плажът му е леш. Виждам, че си била на доста места, ако искаш, дай някакъв ориентир като кое да бъде?

Търся предимно нещо с атмосфера, ако има  и хубав плаж - супер, ако не- наоколо все ще се намери. Ама от друга страна и някой много хубав плаж също ме блази, така че идеи приемам всякакви. За дълъг уикенд от четвъртък до неделя. Нямам нищо конкретно предвид, по-скоро събирам идеи.

# 122
  • На брега на реката

Rolling Eyes

Малко снимки от плажа на Афитос.... На мен си ми харесва  Wink
Снимката е линк.

# 123
Клои,
ами ние ходим доста на Афитос, понеже ни е едно от най-обичаните места (имаме си и любими заведения, които не пропускаме никоя година), но плажът доста ме дразни.
Едно, че е далеч от селото и трябва да се ходи с кола - в такъв случай предпочитам директно да се вдигнем с колата до някой истински хубав плаж, не ми тежат 30-40 км - и две, че камъняк и на повечето места се влиза през платформа или просто с обувки. Абе не е за малки деца. Афитос за ергенско море е мммм  Heart Eyes

Маргерита,
супер плажовете са на Ситония  - в топ 5 са ми Агиос Йоанис, Калогрия, Елиа - всичките след Никити, и от другата страна на юг между Вурвуру и Сарти (самите села не струват, но предлагат разнообразни типове настаняване) - Платаници, Портокали, Кавуротрипес (който е с едни големи обли камъни като морени) и по-надолу Сикия, което е най-огромният и пуст плаж на света. От Сарти и Сикия има страхотна гледка към Атон. За Кариди бийч се носят митове и легенди в този форум, това е до Вурвуру едно плажче за бебета Stuck Out Tongue Каламици има много хубави плажове също, но то вече идва на над 400 км от София.

Просто аз с ясна цел плаж не бих отишла на Касандра, иначе тя си има своите предимства също, най-вече че предлага големи хотелски комплекси за тези, които предпочитат този тип почивка Simple Smile Но природата и спокойствието на Ситония са абсолютно несравними.

На Касандра освен Афитос харесвам едно градче Неа Потидеа, което е на тънък провлак, разделен от канал, и е гледката е доста впечатляваща. Но то също не е върхът като плаж и реално няма и много туристи.

Агиос Йоанис

Каламици

Сарти

Калогрия a.k.a Манго

Последна редакция: нд, 06 фев 2011, 16:31 от Параход

# 124
 Wink и аз съм от влюбените в Афитос  Heart Eyes неповторима атмосфера има това градче  Peace не съм открила друго такова на Халкидики все още  Rolling Eyes за съжаление наистина, както казва Параход, плажа не е от най-добрите му страни, доста е каменист ...въпреки, че на мойте синове пък много им харесва ...явно са каменарчета по душа  Joy

# 125
  • софия
Мерси момичета. да, за почивните дни по 3.3. сме, 3 нощувки. Никога не сме ходили в Гърция...ще разкажа после.

# 126
Хайде и аз вместо със запис да се включа с едно мнение и съответно с питане.

2009 година ходихме на сватба в едно малко селце (пък може и градче да е) казва се Палерос, намира се в близост до остров Левкада давам го като ориентир, защото не знам някой по-добър ориентир. Спахме в хотел Електра ето сайта им. Това селце ме очарова, защото хем е близко до планината, хем е на брега на морето. От хотела до плажа беше около 200 метра, много тих, спокоен и безлюден плаж. Държа да уточня, че бях там в началото на август месец. Плажа е каменист, но на мен много ми харесаха ситните камъчета. Водиха и ни и на пясъчен, много дълга ивица плитък плаж - водата беше като чай, като казвам плитък имам предвид около 500 метра навътре беше до кръста, че и по-плитък и много ситен пясък. Бях очарована от това място и ми се иска и децата да заведа, обаче... Много ми е далеч - 750-800км. в кола без климатик и с три деца не бих се навила да тръгна. Ето и моите снимки от Палерос.

В тази връзка искам да попитам - някъде близко до и около Солун - примерно около Кавала - или някъде другаде, но да е до 400км от София - има ли безлюдни местенца с що-годе прилично плитки плажове, където може да се отседне в края на юли или началото на август. Питам за изпитани места - дали ще е бунгала, дали ще е хотелче, няма значение, но ми се иска да е село и да е сравнително тихо. Тъй като съм с деца - най-вече ме интересуват плажовете. Забележителности - няма да мога да видя, поне не докато не пораснат малките. Предварително благодаря!

# 127

Искам да е лято !
Още малко от Ситония

Портокали

Платаници

Сикия

# 128
Прекрасни снимки на Ситония, момичета и благодаря за информацията, Параход.

# 129
  • Пловдив
Толкова ми харесват всички снимки, които сте показали.Ако тръгнем със собствен транспорт - важи ли българската гражданска, или трябва да се взима зелена карта - от къде ? И който е минавал през ГКПП Златоград, да каже надолу към морето, къде е хубаво за два-три дни през май. Решили сме тази година да пробваме с мъжо обстановката, децата ще си ги заведем през лятото в Обзор например, а ние да си направим едно ранно море в Гърция. Но информацията в нета е толкова много, че вече ми се зави свят - трета вечер вися до ранни зори и гледам снимки от "южната ни съседка" както и казваха едно време.

# 130
От известно време във фейсбук гледам страницата на това място.
http://www.holidaysinkeramoti.com/
На картинки изглежда много добре, но може ли да ми кажете нещо за Керамоти. Гледам на снимка плажа е великолепен, но такъв ли е всъщност? Как е градчето? А някой дали е бил в тези студиа?

# 131
  • София
Зелена карта винаги трябва за чужбина, вкл. и за Гърция. Макар че, обикновено не я искат, но ако нещо стане или пък ви проверят...
Минавала съм през Златоград - Кавала и Тасос ви е близо, Керамоти също.
Плажът на Керамоти наистина е хубав огромна и дълга пясъчна ивица - виждала съм го обаче от ферибота за Тасос, не отблизо, градчето е май е малко, може да има комари заради близки блата в околноста - заради това и на Тасос понякога има от страната на Керамоти.

# 132
  • тук-там
Плажът наистина е страхотен - фин пясък, малко хора, кристална и топла вода. Ако не искаш да ти е съвсем диво се ориентираш към някое от кафетата със шезлонги. Срещу едно фрапе за 3 евро цял ден ползваш шезлонг и чадър. Градчето е малко, но има много хубави таверни с риба. Имаше и един лунапарк, но моите са големи и не обърнах внимание;

# 133
  • На брега на реката
Снимка на това, което се вижда като плаж на Керамоти, сниман от ферибота  Wink Все си мисля, че истинската плажна ивица не е видима от там.  Thinking
Самото градче не го познавам, въпреки че десетки пъти минавам през него, но не ми прави впечатление на препълнено с туристи място. Стълпотворението определено е на Тасос, но и там си има все още много интересни и "диви" места за ваканция.

# 134
Тема за Керамоти от 2009

И от 2008

Моите впечатления на преминаващ: по-евтино е дори от Тасос. Ходят преобладаващо българи и има доста български собственици и персонал по заведения и хотели.
Сравнително скучно място, но позволява голямо разнообразие с кола/ферибот - столицата на Тасос Лименас е чуден градец за еднодневна разходка, Кавала също е място, на което си заслужава да се отделят ден-два. Плажът е добър и пуст. Има ужасно много комари, но аз бездруго страдам от комарите навсякъде в Гърция, та все тая. Носете си Райд.

Общи условия

Активация на акаунт