На море в Гърция - 3

• 231 142
  • 724
  •   1
Отговори
# 315
Шани,

Ето ме и мен Grinning Страхотна по4ивка си изкарахме, но определено не препоръ4вам мястото. Забавлявахме се основно заради хубавата компания, добрия сървис и свободата да се излежаваш колкото си искаш, когато няма деца наоколо да те вдигат през 30 секунди Laughing Инак т.нар. Олимпийска ривиера, ако това е популярното у нас наименование на областта, е от зле по-зле. Такава мръсотия и в Бг не съм виждала. Плажът не е по4истван вероятно от миналия сезон, а самото селце, в което спахме, е същи4ката циганийка, като у нас Laughing Китайски боклуци извират отвсякъде, парцали, игра4ки, надуваеми всякакви джунджурийки, само дето не се носеше 4алга от кръ4мите. Мястото се казва Олимпиаки Акти, на навигацията кой знае защо излизаше като Скала Катеринис. Най-близките населени места са Паралия Катеринис/ същата цигания/ и град4ето Катерини. Забележителности - Олимп и древно македонско селище Дион. Последното е доста интересно място, на Олимп не се ка4ихме, разгледахме само подножието, нищо особено.
Плажът, както ве4е казах, е свинщина. 4адърите са на гъсто и непрекъснато минават негри и ктайци да продават какво ли не и да предлагат масажи и татуировки.
Като цяло мога да кажа, 4е много добре си по4инахме и с удоволствие бих отишла пак в Гърция, но със сигурност не на същото място.

Циганийка си е,две думи няма

# 316
НелиБлу,
виж тези отзиви първо по-добре Simple Smile

http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g667130-d1180858-Reviews … donia_Region.html

# 317

хм, наистина не са добри Embarassed Предложиха ми много добра цена от немския туроператор, с който винаги пътуваме и за мен е гаранция за качество, обаче тези отзиви наистина ме разколебаха newsm78 А толкова го харесахме с мъжа ми, наистина добре изглежда на сайта им newsm78

# 318
  • Düsseldorf
Като се заобсъжда Олимпийската ривиера, да си побутна пак въпроса от преди доста време, тогава никой нищо не писа, но сега се вкючиха и други хора....
В holidaycheck отзивите са доста по-добри, отколкото за Олимпиан бей, примерно, но след писанията за циганийката и боклуците в района пак взе да ми се свива под лъжичката дали няма да ми се карат за къде съм резервирала.... Wink Wink Wink

За POSEIDON PALACE, Leptokaria, отзиви от първа ръка? И как е плажът в Лептокария?
Чета тук някакви смущаващи неща, примерно, че не всичко е включено в инклузива и имаш разходи за някои напитки; че се празнували сватби в комплекса с до 700 гости!!!! - малко странно, наистина....  newsm78

Здравейте,
тъй като съм била само веднъж в Гърция, но много ни се ходеше отново, резервирах малко насляпо за това лято за края на юни - хванах много добра оферта през немски сайт. Но да попитам познаващите близкото до БГ крайбрежие - нещо за хотел Посейдон Палас в Лептокария на т.нар. Олимпийска ривиера можете ли да споделите? За населеното място, и въобще всякакво полезно инфо.
Аз го резервирах понеже е близо до София и е ОИ, с две малки деца, едното почти бебе все още ми се струва най-удачно, колкото и да знам, че чарът на Гърция е другаде... Wink
Но изобщо не съм била там и ми е леко неспокойно..
Благодаря!
И приятни мечти за топли дни и плажове!....  Hug

Последна редакция: чт, 10 мар 2011, 15:54 от alex_shu

# 319
  • софия
Бяхме на Касандра. Сега искаме юни пак да отидем в Гърция, но на Ситония. Някакви мнения за хотели или вили под наем...разбира се с хубав плаж Peace

# 320
  • с/у ОколоМръсТното
И как е плажът в Лептокария?

http://atom.snimka.bg/family/h-l-olympian-bay.289356.7851332.big  виждаш ли една черна лодка? Та зад нея е плажът към Лептокария. аз съм снимала от "нашия" плаж пред Олимпиан бей.

Кари2 - чела съм Белинда. Но и аз съм била... Wink

# 321
  • София
Момичета, благодаря ви много. Засега се спираме на Ситония, най-вероятно Вървуру с наш транспорт Simple Smile
Шани, ама аз много искам с кола, но мъж ми в чужбина не щял да се затормозява с шофиране, пък само аз да карам не се наемам. Обаче за Ситония взе, че се нави Wink Сега другият проблем е, че трябва да намеря хотел чрез фирма, по възможност с ол или халб борд. Ако от мен зависеше, бих тръгнала и без резервация, но мъж ми държи винаги всичко да ни е предварително резервирано и то чрез фирма... Много си харесах хотел Вергус, въпреки, че четох и недотам добри отзиви. И нямам търпения да видя Кариди и Протокали бийч Simple Smile

# 322
  • София
Лекси, личното ми мнение, е, че част от чара на Гърция са малките семейни таверни с прясно приготвена храна, сервирана от семейства. Няма нищо общо с ол инлкузв, с халф борд или каквото и да е от сорта. Била съм в Океания - 5 звездни Касандра, Порто Карас- 5 звезди, Ситония, но изобщо не ги заменям за почивка в семеен хотел и семейни таверни, част от предните теми дискутират тези разлики...

# 323
Но не излиза ли по-евтино ако си поне със закуска и вечеря, отколкото ако храната изцяло е на свободна консумация?

Последна редакция: чт, 10 мар 2011, 22:14 от slavina_S

# 324
Щани,
не може  да не се радва човек  от положителни отзиви.Оказва се обаче, че това е изключение на фона на
           http://www.tripadvisor. … #CHECK_RATES_CONT
Донякъде съм изненадана от тази оценка имайки предвид и какво писахме за Ол инклузива в Гърция и вълшебните местенца като  плажовете на Сикия например.
Независимо от това, за мен остава да е първостепенен фактът, че благодарение на форума не си даваме парите за надценени места, а почиваме там,където съотношението качество/цена  е точно.
Няма  нищо лично,била съм два пъти в Паралия Катерини и намирам мястото за пошло и незаслужаващо си .
На фона на райските кътчета в Гърция, грехота е да се ходи там

# 325
  • софия
slavina_S , аз също мисля, че е по- добре оферта HB( ако гледаме сумата).
Например- за порция калмари, октопод, снежанка, пърж. картофи и 1 кола дадохме 25 евро. И това извън сезона. Т. Е. на хранене не мърдат 30 евро, в силния сезон предполагам вдигат цените.
За лятото и аз търся пак хотел HB

# 326
За 2ч. си на границата с Гърция и за около час и нещо стигаш до тези места.
Само не разбирам, защо искаш да си с автобус? Аз без кола и с деца на никъде не тръгвам.

Момичета, как успявате да стигнете за 2 ч до границата? Ние винаги пътуваме доста по-дълго. Обикновено отнема час само за да излезнем от София, на Княжево винаги има задръстване, да не говорим за отбивките, ремонтите и разбитите пътища. Откъде минавате вие?

По отношение на ол инклузива и халф борд - сигурно е по-евтино и можеш да опиташ повече храни наведнъж, но пък е обвързващо. Ние обикновено много обикаляме и предпочитаме да не сме вързани с храна в хотела. Харесва ни да откриваме нови места, малки тавернички, понякога когато сме изморени си правим салата на терасата с чаша вино и хубав хляб и сирене и някой друг готов деликатес. Аз лично бих отишла на ол инклузив само извън сезона (когато и без това повечето заведения са затворени) за 2-3 дни да релаксирам в хотела, да се радвам на спа и други процедури:-). Но всеки има различни виждания за почивката Simple Smile

# 327
  • София
Е, то зависи колко бързо караш и от къде излизаш. Аз например, живея то4но на южния изход на София и до границата наистина ми идва към 2.5 4аса. Оба4е ако съм в северна посока, слу4вало се е да излизам от София и пове4е от 4ас и тогава до Плевен, който е на 160-70км., пътувам над 3 4аса Confused
Едно е сигурно - до Бялото море стигаме по-бързо, отколкото до 4ерното Laughing

# 328
  • с/у ОколоМръсТното
За 2ч. си на границата с Гърция

Момичета, как успявате да стигнете за 2 ч до границата?

При тръгване в 04ч., таман около 6ч. си на границата. Няма трафик, няма задръствания...
И до обяд си на морето.
Кари2, аз отдавна съм се отказала от организирани почивки в Гърция. Еле пък да са с конкртетно изхранване... Мнееее...
Няма чар, няма тръпка. Палим колата, стигаме на морето... Избираме си градче и докато аз плажувам с децата, мъж ми търси квартира. Идеално ни е. Ядем когато и където си пожелаем.

# 329
  • Букурещ
През май мислим да ходим в Тасос, х- л. Илио Маре- http://www.iliomare.gr/ . Като потърсих намерих отрицателен отзив от Богиня и малко се притесних.
Някой друг ходил ли е скоро ?

Общи условия

Активация на акаунт