На море в Гърция - 3

• 231 161
  • 724
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Здравейте,

Някой случайно да има отзиви за това място:
http://www.villa-george.gr/

или поне за плажа в Kriopigi? Доколкото разбрах вилата се намира непосредствено след хотел Kassandra Palace.

За вила Джордж нямам наблюдения, но за плажа на Криопиги мога да ти кажа само - твърдо не става - каменист и имаш чувството, че не си на море, а на езеро или язовир.
Самото Криопиги е едно селце, където няма нищо интересно, т.е. ако сте без кола е твърде възможно да ви е скучно. Ако сте с кола, може да ходите на плаж на друго място - Посиди, Сани, Ханиоти, Афитос, поне разстоянията не са чак толкова голями...

# 166
mia., мерси много   bouquet. Отпада значи, а и от агенцията не можаха да ми кажат нищо за тази вила.

Сега ми остава чуденето между:
http://www.philoxenianet.gr/ и бунгалата http://www.gerakina-beach.gr/

Ако може да ме посъветвате ще съм ви много благодарна. Ще бъдем с децата (1 и 3г) и не сме ходили в Гърция досега. Най-вече ме интересува плажът и да има свястна храна наблизо, която да става и за деца. Ще бъдем с кола, така че може и да обикаляме, но все пак предпочитам плажът, където сме отседнали да е хубав. Мерси   bouquet

# 167
  • с/у ОколоМръсТното
В Геракина бях само за разходка. Мисля, че е подходящо за 2 малки деца, но ако сте в бунгалата. Не знам отвътре как са, но отвън е огромно. Има да тичат на воля децата...
Плажа е непосредствено пред бунгалата и е с хубав пясък и сравнително плитко в началото.
И е съвсем близко до Солун. Имам предвид няма да се утрепете от пътуване...

Кари2 - гледката към Каламици и плажа на Сикия... Еееех, спомени...  Peace

# 168
mia., мерси много   bouquet. Отпада значи, а и от агенцията не можаха да ми кажат нищо за тази вила.

Сега ми остава чуденето между:
http://www.philoxenianet.gr/ и бунгалата http://www.gerakina-beach.gr/
Lilcho , с теб писахме и на лични ,но по въпроса , малко мнения от форума :
от Фреш : Геракини е на плажа, самият плаж е с хубав пясък, бунгалата са сред много зеленина и казват, че кухнята е ок.
Самите бунгала са доста остарели, както и стаите в основната сграда.
 от Nadina: И аз да си кажа, май месец бяхме на Халкидики-Геракини бийч, голяма компания, аз бях с най-малкото дете и съответно най-доволна. Базата е леко старичка, но не отричам, че е ултра чисто:всеки ден се сменят и чаршафи и хавлии има и реноивирани бунгала и не такива, но и да попаднеш в малко по-старички не е беда. Топла вода нон стоп, климатик също. Комплекса е огромен има си хотел с незнам колко стаи, а останалата част е на принципа на бунгалата дали на един или на два етажа.
Между всяка група бунгала има огромни поляни идеално поддържани. Храната е както другите са споделили по-много и сладолед на всяко ядене. Лично ние бяхме само на закуска и вечеря и цената беше 17 евро на човек плюс храната. Офертата е издирвана чрез Алма тур, но от София ни уреждаха всичко. А има си и басейн и за деца и анимация, уличихме момент около великденските празници когато целия комплекс беше фул само с българи и за децата беше много добре.
Има си и лекар( да не се налага) в комплекса.
А да и не на последно място плажа е на 2 минути пеша в най-лошия случай.

ot маr маr : два пъти по ред ходим и сме много доволни.Сега пак се опитвам да направя резервация за там но продажбите са спрени.Идвата пъти стаите се падат към морето до площадката.Много добре си починахме и чудесно си изкарахме.Храната вярно,че не е много разнообразна,но е вкусна и достатъчно.Има за всеки вкус.Обслужването е доста на ниво...Все пак този хотел е с най-ниските цени като че ли в района.Ако сте тръгнали за развлечения,не е това мястото,но ако искате пълноценна почивка и безопасност за деца е чудно.Плажа е полегат и дълго разстояние и плитко.Шосето което се пресича,не е оживено.Дано съм помогнала.Приятна почивка.
 Peace

# 169
  • Пловдив
Момичета, а как в действат слуховете за блокади от гръцка страна по граничните пунктве. Много се надявах по гергьовден да идем сами с мъжо, а сега се чудя дали да продължавам да мечтая , или да отивам при другите съседи newsm78

# 170
  • София
Уф, аз и резервирах за Сани от 15 май, плащането е до края на този месец. Надявам се да няма стачки, ако има - тогава ще му мислим. Тур-оператора връща ли парите в такъв случай?
А някой бил ли е в малките хотелчета на Каламици - на Нова Година минах оттам и много ми хареса плажа, дали става пренаселен през лятото?

# 171
Olive, туроператора не връща пари, за наше съжаление.  Mr. Green
Миналият м.май ние ходихме на Тасос и загубихме един ден от резервациите си заради стачката, ферибота не работеше и нямаше как да стигнем на острова. Тогава говорих по телефона с куцо и сакато - турагенция, хотел, пристанищни власти на острова и кой ли още не. Всички казаха - форсмажор, никой не плаща нищо на горките туристи.  Mr. Green
Ти ако ходиш на Халкидики, не виждам как може да те засегне стачката евентуално, нали ще пътуваш с кола.  Peace За блокада на граничен пункт не знам, не съм чула някой познат да е бил потърпевш о това. 

# 172
  • Пловдив
Все си мисля, че ще се изстачкуват "предварително" и че няма да засегне сезона. Както и че по стръмния път от Гръцко на Златоград например няма да катерят трактори. Но мъж ми вика "Ми те ще те причакат долу, в равното". Сигурно ще се откажем за пролетта, може би на есен...

# 173
  • София
Olive, туроператора не връща пари, за наше съжаление.  Mr. Green
...Ти ако ходиш на Халкидики, не виждам как може да те засегне стачката евентуално, нали ще пътуваш с кола.  Peace За блокада на граничен пункт не знам, не съм чула някой познат да е бил потърпевш о това. 
Да, с кола, но миналата година не затвориха ли всички гранични пунктове - и Кулата, и на Гоце Делчев, тогава май Златоград не беше открит. Около месец поне беше блокадата, началото на януари, после ранната пролет също.

# 174
Тази година няма да има блокади. Полицията ги спря. Но, и да има, това е зимата, как може да се притеснявате чак за май. тогава имат работа фермерите. а и как така ще ви причакат - това да не са партизански отряда. Блокадите, ако ги има, се съобщават официално и се знае къде и кога са.

# 175
  • Düsseldorf
Здравейте,
тъй като съм била само веднъж в Гърция, но много ни се ходеше отново, резервирах малко насляпо за това лято за края на юни - хванах много добра оферта през немски сайт. Но да попитам познаващите близкото до БГ крайбрежие - нещо за хотел Посейдон Палас в Лептокария на т.нар. Олимпийска ривиера можете ли да споделите? За населеното място, и въобще всякакво полезно инфо.
Аз го резервирах понеже е близо до София и е ОИ, с две малки деца, едното почти бебе все още ми се струва най-удачно, колкото и да знам, че чарът на Гърция е другаде... Wink
Но изобщо не съм била там и ми е леко неспокойно..
Благодаря!
И приятни мечти за топли дни и плажове!....  Hug

# 176
Тази година няма да има блокади. Полицията ги спря. Но, и да има, това е зимата, как може да се притеснявате чак за май. тогава имат работа фермерите. а и как така ще ви причакат - това да не са партизански отряда. Блокадите, ако ги има, се съобщават официално и се знае къде и кога са.

Ами много лесно. Който се е опарил като мен, не ще се притеснява, ами много ще помисли дали да иде пак в Гърция. След миналия май, когато загубихме пари заради стачката, повече не стъпихме в Гърция. Тази пролет вече ни се е поразминал миналогодишния яд, но пак имаме едно на наум.
Миналият май, не само че загубихме един ден и една нощувка от пакета, който бяхме платили, но и трябваше да си платим още веднъж за да пренощуваме някъде, докато чакаме да пуснат ферибота. Ние спахме в Благоевград, но наши приятели, които бяха тръгнали от София по-рано, са нощували в Кавала. Платили сме си двойно плюс неудобството и цялостното лошо впечатление от почивката. Пакета и без това беше малък, за 4 дни само, то като загубихме 1, целият път до Тасос се обезмисли. Mr. Green
Олив е много права да се притеснява, защото вече си е платила резервацията с ранно записване. Не може да се откаже, губи. При форсмажор като стачка, също губи. Откъдето и да го погледнеш, туриста е прецакания.  Mr. Green
Така, че притесненията ни са напълно основателни.

# 177
  • софия
Аз също имам притеснения, но няма какво да направя. Неустойките са такива, че нищо не връщат. Рискуваме и чакаме да стане 3.3.
Така, че както дойде. Laughing

# 178
За стачки по принцип нищо не мога да кажа, такива ще има, но може да има и навсякъде по света. може и пак да пропадне пътя да кулата. но, специално фермерски затваряния на границата през май няма да има.

# 179
  • София
Е, това е добра новина! Grinning
А иначе - да, аз съм платила или по-скоро до края на февр. цялата сума, ако спретнат блокада - и по-рано да знам - не ми помага - явно губя сумата. Всъщност на туристите в Египет не им ли върнаха парите, извинявам се за отклонението от темата?

Общи условия

Активация на акаунт