Бебето от Горна Оряховица е родено мъртво

• 38 245
  • 1 129
  •   1
Отговори
# 345
baibibi права си, но споменах за информационна асиметрия, индуцирано търсене...те са другата страна на монетата...както и да е

# 346
А как ще коментирате изказването на Иван Костов, че върху извършилите експертизата лекари е оказван натиск.
Защо се впряга цялата държавна машина да бърше след Ц.Ц.?

Дай този цитат да го видя, моля те.
Натиск за какво?

# 347
  Но в случая майката не съди лекарите... та да подозираме, че става въпрос за опит да се измъкнат от тях пари. Напротив, в срс -тата даже в техния разговор имаше предложение да и дадат, за да се замаже работата.
  И доста е пресилено да се дават за пример други двусмислени разговори. Това е адвокатска тактика, която действително може да изкара от черното бяло и сигурно ще бъде използвана и в съда...  но все пак.

# 348
Iris, откъде сме сигурни, че става въпрос за пари за майката?  Доколкото помня argun твърдеше, че става дума за пари за болницата в Плевен. И не само тя де. Толкова са 'ясни ' тези разговори...

# 349
 Но в случая майката не съди лекарите... та да подозираме, че става въпрос за опит да се измъкнат от тях пари. Напротив, в срс -тата даже в техния разговор имаше предложение да и дадат, за да се замаже работата.
  И доста е пресилено да се дават за пример други двусмислени разговори. Това е адвокатска тактика, която действително може да изкара от черното бяло и сигурно ще бъде използвана и в съда...  но все пак.

Не, парите не са родилката, а за екипа, който ще дойде от Плевен.

# 350
Че що да ги съди? Нали пари трябват? А когато дори не е доказана вината на бъдещите ответници и дете ще прозре, че подобна кауза е обречена, а парите- на пътя захвърлени. За иск за вреди има няколко години давност, ще поживее, ще изчака и ще си реши.     Sunglasses

Всеки разговор, взет сам по себе си, нечут изцяло и в оригинал на записа, не може сам да докаже нищо. Пък бил той адвокатски или докторски.

# 351
Според мен между 'лекарски грешки' , " криминални аборти", "немърливост" и "некомпетентност" има много голяма разлика.
Особено между първото и второто.

# 352
Flip, ако форумът те съди - заминавате си. Налице е самопризнание записано на СРС и труп. И ако в апартамента на бабата няма отпечатъци, само ти и Г. може да сте я убили.  Mr. Green

baibibi, много вярно.

# 353
Според мен между 'лекарски грешки' , " криминални аборти", "немърливост" и "некомпетентност" има много голяма разлика.
Особено между първото и второто.
Аз мога да прибавя и вопиющото "умишлено умъртвяване".

# 354
Никой от юристите не защитава лекарите. Но тъй като сме прочели твърде много записани показания, които на живо звучат съвсем различно, сме скептични относно годността на един прочетен текст, да установи какъвто и да е обективен факт, ако не е подкрепен от достатъчно други доказателства.
Тук не става въпрос за показания,а за реален разговор между лекари.
И те признаха ,че са го водили!    Peace
Самият факт ,че такива разговори са водени ,е съмнителен,а не как звучат .
Кой лекар,разбиращ от работата си,ще води подобен разговор за бебе ,родено мъртво преди 24 часа?    Thinking
Ясно е ,че има нещо гнило...
Което ,за съжаление ,ще си остане неразкрито!

# 355
  • Rio de Janeiro/Austevoll/Varna occasionally
А как ще коментирате изказването на Иван Костов, че върху извършилите експертизата лекари е оказван натиск.

Натиск за какво?

Ето тук:
http://dnes.dir.bg/news/ivan-kostov-expertiza-sluchayat-bebeto-g … vica-7654940?nt=4

# 356
Краси с ушите си ли го чу този разговор, мила... или ти беше прочетен?

ПП. Аз пък го чух от устата на един от докторите по телевизията, че Да, водили са такъв разговор, но прочетените от ЦЦ думи, са извадени от контекста на проведеният разговор.Даже каза, че има прочетени от ЦЦ думи, които въобще не е казвал.

Последна редакция: ср, 22 дек 2010, 11:59 от inna-bubulina

# 357

Натиск за какво?

Ето тук:
http://dnes.dir.bg/news/ivan-kostov-expertiza-sluchayat-bebeto-g … vica-7654940?nt=4

"По негова информация в частни разговори лекарите са споделили, че са били притискани по времето, когато са я изготвяли."  Stop
Политически изказвания без доказателства, поне аз не желая да коментирам.

# 358
ILiana, не е сигурно дали всъщност са говорели за бебето като за живо. Холограма си направи труда да изпише хубав пост – потърси го малко назад.

Представи си същия разговор, ама с кавички тук-там и без удобните многоточия, и ще видиш колко лесно се манипулира писмен текст.

Преди около година в моя вход убиха една баба, която живееше сама... Сестра ми минавала покрай блока с колата и ми звъни да пита защо има куп патрулки и линейки пред входа. Аз "Абе, не знам, очистили някаква баба (простете за жаргона, пак казвам, професия – изкарах си стажа в РПУ), та сега е лудница тука." Сестрата: "Хаха, сигурно Г. (съседче-келешче) я е убил, той нали все мрънка, че бабите от входа му се цупят за силната музика" Аз: "Той ще е". В тоя момент полицията ми звъни на вратата - хората си вършат работата, събират показания. Аз по телефона: "Айде, трябва да затварям, че ме изловиха вече, идват да ми взимат отпечатъци". Сестрата: "Аааа, знаех си аз, че ти си убила бабата..." Отговарям: "Аз ами, кой да е - тия дни се скарахме заради асансьорните такси, та затова я убих".

Абе идиотски разговор с две думи. Я си го представете записан без моите коментари, без интонациите, без нищо. Дали не си заминаваме аз и Г. за умишлено убийство директно, а сестра ми - за съучастие?

Явно въображението ми не е голямо ,но не мога да ги приравня двата разговора.

# 359
  • Майничка
Че що да ги съди? Нали пари трябват? А когато дори не е доказана вината на бъдещите ответници и дете ще прозре, че подобна кауза е обречена, а парите- на пътя захвърлени. За иск за вреди има няколко години давност, ще поживее, ще изчака и ще си реши. ...

Още повече, че в случая държавната машина ще "свърши работата" предварително и, теоретично, ще стане ясно има ли смисъл такъв иск. А може, пак чисто теоретично, да възникне смисъл и от друг иск - към медии за нарушени права, например (все пак момичето е непълнолетно, изписа се какво ли не за нея...).

За мен обаче продължава да е неясен поводът за полицейското разследване - първоначално Ц.Ц. каза, че е по сигнал от майката, после стана ясно, че такъв не е подаван, някъде (ама къде ли newsm78) четох, че става въпрос за сигнал от служител в болницата, после пък чули разговора и се самосезирали... има ли окончателна версия?

Общи условия

Активация на акаунт