Бебето от Горна Оряховица е родено мъртво

• 38 095
  • 1 129
  •   1
Отговори
# 645
Изобщо важното е да се плюе по личности, че е по лесно.
Толкова е тъпо, че ме е яд, толкова ни е лесно за манипулиране обществото.

И ми е тъпо, и ме е яд, и недоумявам - колко лесно се прие, че цял екип (и половина) е умъртвил умишлено бебе. Аз отказвам да го повярвам, отказвам дори да го допусна. До доказване на противното. Плашеща и отвратителна би била лекарската некомпетентност, лекарската жестокост, но плашеща и грозна е и лекотата, с която много приеха, че има умишлено убийство.
Наистина ли не разбирате за какво говорят Флип и Хармаяни? И колко ужасяващо е това, което допусна вътрешният ни министър? Дано само не е и знаково.

Peace Има някои, които разбират, даже мисля, че не са малко, ама явно сме коледно време, и повече предпочитат да вярват в Дядо Коледа.

# 646
Наистина ли не разбирате, че става въпрос за две отделни неща? Че ако не беше ревът на БЛС и искането за законови промени, които да не позволяват задържане на лекари, никой нямаше да чете СРС-та по телевизията? И никой нямаше да разбере мащаба на тази гнусотия?
Някой вчера пак постави под общ знаменател тези лекари и всички в държавата и се жалва как българите не ги уважавали. Ами ако всички лекари са като тези, както се опитват да ги изкарат защитниците на гинеколозите от ГО, няма за какво да ги уважавам. Да им имам гробарския хумор и жаргон. Всяка гилдия си има жаргон, но техните думи показват душевна извратеност, меко казано.

# 647
Ментова, никой не го приема, но и никой не го отхвърля.
Аз, за съжаление си мисля, че е възможно. Собствен опит и наблюдения.

# 648
Аргун, обясни с две думи кое точно е гнусотията?
Ако не друго, поне да разберем от закона ли се очаква да я накаже, или от нас с обществено порицание. Защото ако е второто, не ни се получава.

# 649

Бояна, във Франция здравеопазването е безплатно за осигурените, като в България също се плаща, и то немалко извън осигуряването.
Средната заплата на френски лекар е 5600 евро спрямо средна за Франция 2700 евро.
В България едно джипи взема средно 2000 лева, спрямо средна заплата за страната 600.
Тоест, в съотношение ние плащаме същото и явно въпросът не е в заплащанията.
А пък разликата между българската и френската болница е, че тук в повечето случаи надплащаш настрана и без фактури, дори и да си осигурен.
И пищенето не е за мръвката, а ако мога така да се изразя, пак с пример от Франция, че тук няма никакви гаранции, че ще бъде отсъдено справедливо.
За българската правосъдна система по едно време не бяха достатъчни доказателствата, събрани от френското следствие и български съд оправда убиеца на Мартин Борилски изобщо без да им мигне окото.
Тоест, всичко се извърта и всичко е възможно, а хората си отиват без възможност за възмездие.
Явно нещо трябва да се промени и то не е в по-високото заплащане - защото магистратите не вземат малко, съдебната система не се неглижира, но въпреки това батакът, замазването и неморалното отношение към справедливостта и възмездието са на същото ниво.

# 650
Дали?

Приехме увеличаване с милиони на бюджета за СРС, окълцани от образование и здравеопазване.
Приехме съдилища по бързата процедура, въз основа на донос и СРС.

Пак имат късмет тези доктори, ако беше догодина, вече щяха да са осъдени, а тълпата да се радва и да яде пуканки пред ешафода.

Последна редакция: чт, 23 дек 2010, 14:57 от птица

# 651
Е, ако за последните три седмици не сте видели кое точно е гнусното в цялата история, няма шансове тепърва да го разберете. За малко хора е проблем, че единствената причина да не извикат екип от Плевен са били парите, сами си го казват на записите.

# 652
Стига с това безплатно, наивно е. В Австрия ден болничен престой струва 627 евро. Да, здравноосигурените плащат минимална част от лечението и лекарствата по принцип, но! това че не ги плащат пряко от джоба си, не значи че не са ги платили с данъци, вноски и т.н. Държавата пари не генерира, тя прерапределя.

Аргун, аз задавам въпрос, ти сучеш и въртиш  Rolling Eyes Ако е гнусно, че са убили начоно- не е доказано. Ако е гнусно, че са допуснали грешка- не е доказано, случва се на всеки и навсякъде. Ако е гнусно как говорят помежду си по телфона- категорично съм против това да бдат съдени от обществото, свободата на словото е право, още повече когато е тет-а-тет.
Това с проблема с парите за Плевен, както писах многократно, не е еднозначно, тук половината твърдят, че става дума за пари за майката. А и всъщност това винаги ще е проблем, дори и в държавите с най добро здравеопазване, всеки разход се преценява от лекар, субективно, разбира се.

Последна редакция: чт, 23 дек 2010, 14:53 от Рокси

# 653
птица експерта изготвил експертизата възмутен от некомпетентността на колегите си ,ти ги жалиш ?!
Явно за доста хора е невъзможно да разсъждават обективно.

# 654
  • София
Аргун, ако говориш за изказа на лекарите, аз също бях доста стресната, когато за пръв път прочетох разговорите. Но после се замислих - как говорят юристите, как говорят полицаите... Когато работиш в най-голямата помия, когато професията ти по дефолт изисква да се занимаваш с най-тъжните и най-гадни черти на човешката душевност и съдба, няма как да не сложиш маска на циник и да говориш като идиот. Ако започнеш да приемаш лично и с душата си всяка болка и несправедливост, с която те сблъсква професията, ще откачиш за една седмица. Това е инстинкт за самосъхранение... И с лекарите е така.

# 655
Аз лично никога не съм се съмнявала и за секунда, че това е мъртвороден плод. Изумява ме по-скоро ужасяващото невежество на тези, които повярваха, че плод в пети месец може да се роди жив и най-вече да оцелее 24 часа, и то не в кувьоз, примерно?! Тогава защо бременността трае 9 месеца, след като, според т.нар СРС-та, си имаш живо и здраво бебе още в пети месец...та белите му дробове въобще не са развити, не се е образувал сърфактант дори....но това е бебе-чудо според нашия министър, то живее и диша 24 часа САМО! Това, което обаче ме притеснява много по-силно е, че някакви си лекари в някаква си горнооряховска болница са били подслушвани със СРС-та!!! Ето затова си струва да се замислим.

# 656
Рокси, през последните три седмици съм се опитвала да ти обяснявам точно на теб и съм видяла, че няма смисъл. Ти циклиш едно и също. Както и да е.
Точно за парите и за екипа от Плевен ти ми скочи като ощипана още на първите страници на предишната тема. Пък какво се оказа - ми хората са толкова предвидими, че е направо жалко и тъжно.

Флип,
както казах всяка гилдия си има жаргон, моята също. Но между жаргон, цинизъм и извращение има разлика. Те и колегите им го казват.

# 657
Имам чувството, че всички тук са раждали и били в болница само в първокласни частни клиники или не зная при какви условия живяли. Rolling Eyes
Сериозно ли мисли някой, че това е невъзможно да се случи?

# 658
  • Майничка

Бояна, във Франция здравеопазването е безплатно за осигурените, като в България също се плаща, и то немалко извън осигуряването.
Средната заплата на френски лекар е 5600 евро спрямо средна за Франция 2700 евро.
В България едно джипи взема средно 2000 лева, спрямо средна заплата за страната 600.
Тоест, в съотношение ние плащаме същото и явно въпросът не е в заплащанията.
А пък разликата между българската и френската болница е, че тук в повечето случаи надплащаш настрана и без фактури, дори и да си осигурен.
И пищенето не е за мръвката, а ако мога така да се изразя, пак с пример от Франция, че тук няма никакви гаранции, че ще бъде отсъдено справедливо.
За българската правосъдна система по едно време не бяха достатъчни доказателствата, събрани от френското следствие и български съд оправда убиеца на Мартин Борилски изобщо без да им мигне окото.
Тоест, всичко се извърта и всичко е възможно, а хората си отиват без възможност за възмездие.
Явно нещо трябва да се промени и то не е в по-високото заплащане - защото магистратите не вземат малко, съдебната система не се неглижира, но въпреки това батакът, замазването и неморалното отношение към справедливостта и възмездието са на същото ниво.

Ружа, само да попитам, ти правиш ли разлика между заплата и приход при търговско дружество/едноличен търговец?

# 659

Хайде пак с този шлагер със СРС-тата, три страници по-нататък.
Бюджетът за СРС за 2011 г. е 25 милиона.
За 2007 и 2008 г. са изхарчени за СРС 95 милиона.
Какво увеличение?
Не четете, не можете да смятате или съвсем умишлено се извърта тази тема?

Защо револвирате върху това, а не ви обръща внимание "капацитетът" на "експерта", на който разчитаме за експертиза от национално значение?
Явно не ви е обърнало внимание, затова ще го болдна:

д-р Станислав Христов

Разследваният шеф на моргата катастрофирал пиян

Станислав Христов, който е обвинен за търговия с тъкани от трупове, карал с 2 промила алкохол в кръвта
Сн.: БГНЕС Шефът на катедрата по съдебна медицина в Александровска болница доц. д-р Станислав Христов е катастрофирал пиян в понеделник, съобщава в. “Стандарт“.
...
Той бе арестуван през март 2008 г. и обвинен за 98 незаконни вземания на тъкани и кости от починали хора, преди да им бъде направена аутопсия. Впоследствие те били изнасяни за САЩ. Прокуратурата проверяваше данни за участието му в още 500 подобни случая от 2004 г. досега. Той остана за две седмици в ареста, след което беше освободен срещу 2000 лева гаранция. До този момент делото срещу него не е влязло в съда и той продължи да изпълнява длъжността шеф на Съдебна медицина.

http://dnes.dir.bg/news.php?id=5359713

Тежко ни, щом се налага да се осланяме на такива "специалисти" и това ни е "цветът.
И явно и в този случай е нямало "достатъчно доказателства".

Дали?

Приехме увеличаване с милиони на бюджета за СРС, окълцани от образование и здравеопазване.
Приехме съдилища по бързата процедура, въз основа на донос и СРС.

Пак имат късмет тези доктори, ако беше догодина, вече щяха да са осъдени, а тълпата да се радва и да яде пуканки пред ешафода.

Общи условия

Активация на акаунт