Бебето от Горна Оряховица е родено мъртво

• 37 347
  • 1 129
  •   1
Отговори
# 840
  • София
Да, но лекарите бяха обвинени точно в предумишлено убийство от експерта ЦЦ, а не в некомпетентност, престъпна небрежност липса на ред и организация в болницата и прочие.

# 841
Да, но лекарите бяха обвинени точно в предумишлено убийство от експерта ЦЦ, а не в некомпетентност, престъпна небрежност липса на ред и организация в болницата и прочие.

Така е - беше изхвърляне това и то съвсем ненужно.

Но пък не знам как се нарича това - лекар да гледа едно денонощие как пациент умира и да не му помогне? "Небрежност" ми се струва малко слаба дума.

# 842

Досега обвинение няма повдигнато, имаше разследване с подобни подозерения.  Peace

# 843

Така е - беше изхвърляне това и то съвсем ненужно.

Но пък не знам как се нарича това - лекар да гледа едно денонощие как пациент умира и да не му помогне? "Небрежност" ми се струва малко слаба дума.

Да... по принцип не обичам подобни изхвърляния, а и поста му не ги предполага, но емоционално ми е обяснимо.

# 844
  • София
Това, което ми прави впечатление е, че разговорите м/у лекарите са по телефон, т.е. те не водят този ужасен разговор надвесени над плода. Струва ми се, че има вероятност акушерката, виждайки потрепващия плод, да се е обадила на докторите с инфото, че детето е живо и те, без да са запознати с действителното състояние, да обсъждат начини да се измъкнат от създалата се ситуация.
Не претендирам за достоверност, просто си размишлявам на база изнесената информация! Peace
multimodal, не говоря за обвинението като институционален акт, а изказването на ЦЦ.

# 845
Това, което ми прави впечатление е, че разговорите м/у лекарите са по телефон, т.е. те не водят този ужасен разговор надвесени над плода. Струва ми се, че има вероятност акушерката, виждайки потрепващия плод, да се е обадила на докторите с инфото, че детето е живо и те, без да са запознати с действителното състояние, да обсъждат начини да се измъкнат от създалата се ситуация.
Не претендирам за достоверност, просто си размишлявам на база изнесената информация! Peace
multimodal, не говоря за обвинението като институционален акт, а изказването на ЦЦ.
Цветанов можеше и да не изнесе публично информацията, което обаче какво щеше да промени.. в разследването?
Лекарите не са спазили процедурите (главно това се разбира от СРС-тата), в това спор няма, нали?

# 846
Не мога да си обясня защо действията, т.е. липсата на такива се ръководят от информация подадена по телефона от акушерка, а самите лекари не са отишли лично да проверят!!!!

# 847
"Едно живо бебе Е умишлено умъртвено" - заключителни думи/негови на ЦЦ/ след прочитане на СРС-тата от трибуната на Народното събрание.  "Е" - това как ви звучи като емоция ли, или като обвинение/негово лично/, преди още да е повдигнато официално обвинение.

В какво точно има спор, или не относно СРС-тата, много многоточия има в тях /а там не знаем думите/, както и по-назад в темата се установи, че на едно от многоточията има дума, която значи нещо, но е премахната при прочитането, защото явно или нищо не е значела за някой, или просто им е звучала "грозно"/защото сме специалисти по всичко/, а тя си е имала точно определено медицинско значение.

Така, че...

Последна редакция: ср, 29 дек 2010, 14:07 от inna-bubulina

# 848
  • София
Цветанов можеше и да не изнесе публично информацията, което обаче какво щеше да промени.. в разследване
Лекарите не са спазили процедурите (главно това се разбира от СРС-тата), в това спор няма, нали?
Не познавам процедурите, но най-вероятно е така!

# 849
Не мога да си обясня защо действията, т.е. липсата на такива се ръководят от информация подадена по телефона от акушерка, а самите лекари не са отишли лично да проверят!!!!
Единия от разговарящите лекари е в болницата и проверява от време на време бебето.

# 850
Ами за мен безразличието към влошеното състояние на бебето е равносилно на предумишлено убийство. И на фона на угасналия детски живот всичките " ох " и  " ах " върху разни дребнавости от рода на как и по какъв начин точно е разбрано за бездействието им са меко казано нелепи. От интервюто с въпросните медицински лица и от птичи поглед се виждаше, че се чудят как да се измъкнат. Стига вече безумия, дори самите те не се опитаха да опровергаят " загрижените " си коментари. Да не говорим, че човек, който се е чудил как да помогне на детето и искрено е съжалявал, че е безсилен да го направи щеше да използва съвсем други думи за да опише ситуацията и съответно нямаше да го притеснява факта, че разговорите се записват.

# 851
Карайте...
Дано да се стигне до повдигане на обвинение, в противен случай, направо ще ми стане доста зле, че нищо в тази наша държава, не се прави както трябва. Confused

# 852
Лекарите се притесняват от обвинения в предумишлено убийство,обаче очите боде ЦЦ ,който обяснява от какво е предизвикано задържането.

# 853
Не го "обяснява", направо "обвинява", ако беше да го обяснява, нямаше да се стигне до тук, и може би лекарите щяха наистина да си получат заслуженото. Те, в това е проблема.

# 854
Не го "обяснява", направо "обвинява", ако беше да го обяснява, нямаше да се стигне до тук, и може би лекарите щяха наистина да си получат заслуженото. Те, в това е проблема.
Искаш да кажеш ,че ако не бяха разгласявани СРС-тата , лекарите щяха да си получат заслуженото ?
Сигурно се шегуваш?

Общи условия

Активация на акаунт