Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)- 4 тема

• 179 717
  • 749
  •   1
Отговори
# 315
имате ли наблюдения към избелващия крем на Био Фреш http://www.biofresh-bg.com/ със естествени съставки е и това ме привлече

# 316
Ами при мен линковете се отварят. Zeniac Roll'activ на Noreva (LED е фирмата) Купих ги от една аптека в Кауфланд,л но бяха намалени за 10лв всичко заради изтичащ срок на годност. Не съм ги виждала по магазините иначе.

# 317
Привет, момичета!
Отскоро имам петно на носа.  Предполагам, че е от слънцето.
Днес козметичката ми препоръча крем против пигментации на ''Родиола"
Има ли ефект от него?
Досега само бебешка козметика съм ползвала.
Благодаря, предварително!

# 318
Момичета, използвала съм продуктите на ISISPHARMA и съм много доволна.
За петна имаха крем, който он-лайн беше към 25 лв.

Само да те предупредя, че при използването на такива продукти е препоръчително да се използва слънцезащитен крем по време на терапията и малко след това.

http://www.marvistore.com/index.php?main_page=product_info&c … products_id=20199

Dai4eto, мерси за инфото. Аз не съм в България и се надявах някъде из нета да го има, но не се отказвам да търся. Rolling Eyes

# 319
Съжалявам, че се повтарям ... не видях, че има по-скорошна тема, но аз лично съм доволна от мезотерапия  Nucleonix. Кремовете вероятно също помагат, но ... след доста време и то евентуално:)

# 320
Някой да има отзиви за това

newsm78

# 321
Наскоро тук бях споменала за такъв проблем.
Почти съм на оправяне. Ползвам 'Kokona&Mother''. Малко миризмата не е приятна.
За първи път пробвам нещо различно от бебешка козметика.

# 322
  • някъде под слънцето...
Писала съм  няколко пъти в темата.
Имам петна от пъпки с които се боря много упорито поне от две години.За това време съм ползвала какво ли не, от Бг козметика(миналата отпуска си доносех  пълна 4анта с  избелваЩи продукти от Бг, купени от аптеки,,  от които така и не видях ефект .Тук съЩо съм пробвала какво ли не, , от всякакви марки и всякакъв ценови клас, но вси4ко беШе с промвнлив ефект.
Миналата година си донесох и една кутия с мая за маската с мая и мляко.
Тази година лицето ми ве4е беШе станало отврат, дори ФДТ с покривен ефект(Кларинс, и Есте Лаудер) не успяваха да скрият петната.
Преди  две  години една много мила фея от форума ми беШе пратила линк, за 4астна дерматологи4на клиника , но по принцип  в Бг съм само лятото и не става за процедури,Тази година, реШих все пак да си направя някакъв пилинг .Взех си 4ас, но дерматоложката , каза, 4е няма да ми направи никаква процедура, заЩото  е противопоказна преди октомври... Само дето не се разплаках...., Тя ме успокои , 4е  Ще ми предпиШе крем, за  моя конкретен слу4ай .Написа ми рецепта за приготвянето му ..Така , малко неЩастна, 4е за сега петната си остават, взех рецептата и отидох да ми я изпълнят .Става въпрос за два крвма, единият се ползва месец, а другият 4 месеца.
Запо4нах "мазането" без да имам особени надежди, заЩото  направата  на  двата крема струваШе  20 лв,  видя ми се  много евтино, за да има някакъв ефект.
Няколко дни след , като запо4нах да ги ползвам,  забелязах, 4е петната не са толкова наситено кафяви.
Сега по4ти 9 дни след като го ползвам, петната са  изсветлели... и  има  видим ефект.
Преди да запо4на с крема, последно използвах гел Неострата, и един крем  на  една тукаШна марка  среден клас козметика.На Неострата бях две седмици преди да запо4на с крема изписан ми от дерматоложката.За товзи период, не бях забелязала разлика.
Кремът е само за ве4ер, затова продължих  да използвам неострата  и другият ми крем  по два пъти на ден(сутрин и след обед).
Между временно си купих едни измиваЩи трици със седеф, от които бях доволна преди години, след тях  продължих измиваЩата пяна на Уайт лисенси на Шисейдо и  Перфект уайт С лосион на Герлен
 От няколко дни  правя и маската със сяра и бяла хума.
С две думи, петната доста изсветляха, толкова бърз ефект не съм имала  досега.А съм пробвала какво ли не от всякакъв  вид  и ценови клас.
За да не се изтълкува като реклама, не пускам линк към клиниката.
Ако няко се интересува Ще  годам  на ли4ни.

# 323
Здравейте ,

sl, би ли ми казала какъв е крема?

Аз имах 2 малки петънца по лицето, сега се 3 големи / на почти цялото чело, на бузата и на мустака/. Много е неприятно, но и аз чакам октомври, за да видим какво ще правим
Предварително благодаря Simple Smile

# 324
  • някъде под слънцето...
Поради големия интерес Ще напиШа рецептите, но само да  уто4ня, 4е  ми ги изписаха с лед преглед и проверка на петната с някакви уреди....За това не знам доколко крем4етата са персонализирани или универсални.
Бих ви препоръ4ала, преди да ги поръ4вате да  се консултирате с дерматолог

Първият крем, който е за 1 месец
Hidrochinoni 1, 5
vit C 10 % 2 mll
Adventen crem
Wolff basis crem 15, 0

Вторият крем ,който е за 4 месеца запо4ва се след приклю4ване на предния

Hidrochinoni 2,0
Vit C 10% 4 млл
Wolff basis crem 50, 0

И задължителен заЩитен 50 плюс по избор(желателно от аптека)

Моми4ета, крем4етата не са панцея,   колкото и да са сходни проблемите ни,  толкова и кожите  ни са разли4ни  затова моля, консултирайте с дерматолог, за да няма обратен ефект.Все пак това не е патентована козметика, а крем предписан за определен 4овек с определен проблем и специфи4на кожа.

Последна редакция: нд, 11 сеп 2011, 16:04 от sl

# 325
sl, сигурна ли си за изписването на първата активка? Не ми е позната, и гугъл не знае нищо за този правопис, но много прилича на съставката Hydroquinone, която е много ефективна в изсветляването на пигметни петна, защото работи като намалява меланина в кожата когато е в излишък, т.е. атакува само петната,   но от  2001g. e забранена за употреба в Европейския съюз заради страничните си ефекти.

# 326
  • някъде под слънцето...
MissNellie , преписах от рецептата newsm78
По принцип е вклю4ено и в двата крема, зна4и не би могло да е греШка...

Сега си разрових архивите, преди  3 или 4  години, тукаШен дерматолог ми беШе изписал това
http://medicamentos.doctissimo.es/guia-de-medicamentos/pigmentas … env-con-25-g.html
http://www.pharmashop.es/parafarmacia.php?id=68
http://www.pharmashop.es/photos/m/1257937531.jpg
Бил е одобрен през април 2002, така поне  пиШе в края на статията
http://www.prospectos.net/pigmentasa_crema
основната му съставка е Hydroquinone, която явно по онова време явно  не е била забранена в Европейския съюз, заЩото не би се продавала по аптеките.Контролът тук  е невероятен.
До колкото знам от тукаШните форуми ве4е  не  намират по аптеките.
Тогава нямаШе ефект, третирах  локално едно петно,  пове4е от месец не се повлия.СъЩото това петно преди 4 месеца се превърна в пъпка, която се излюЩи и из4езна...в този момент ползвах някакъв професионален крем, закупен козмети4но студио тук ..., но пък въпросния крем не повлия на останалите петна....

Последна редакция: нд, 11 сеп 2011, 19:48 от sl

# 327
Момичета, имам някакво кафяво петно на бедрото с форма като драскотина.  newsm78 Мисля, че съм се ударила, но не помня.  newsm78 Стои някак грапаво, не се разраства, даже май се смалява, ама ще ми помогне ли крем за избелване?  newsm78

# 328
sl
Благодаря Simple Smile

# 329
http://www.geophys.bas.bg/uv_index/uv_index.htm -    поглеждайте тази страница периодично/1-2пъти седмично ,примерно / и преценявайте кога може и кога не  да избелвате лицето .....още е рано за такива процедури-вижте колко е висока радиацията...... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт