Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)- 4 тема

• 179 708
  • 749
  •   1
Отговори
# 300
Румид, може да ползваш, киселината е салицилова, нисък процент, и продукта най-важното се отмива.

като започнах да търкам, а и една четка имам, та и с нея доста търках и след няколко дена забелязах леко потъмняване на кожата, където бях търкала  ooooh!

По -скоро малко в повече ти е дошла цялата процедура, особено пък и четка ако си включила. Потъмняването, което си забелязала, е нещо като коричките на рани, само че в по-ниска степен, защото все пак не е имало нарушаване на целия епидермис, а само на най-горния му слой. Такова потъмняване се наблюдава и понякога при пилинг, ако се попадне на точно тази степен на нараняване повърхностния слой на кожата.

За химическите пилинги, правила съм доста, първо при дерматолог, после като добих увереност и сама, писала съм доста из форума, ако имате въпроси, питайте.

# 301
Да, търкането ми дойде прекалено много. Аз съм със суха кожа и въпреки всичко използвах този продукт всекидневно и всеки път търках с четката  Laughing (за по-добър и по-бърз резултат  ooooh!)
На мен това търкане ми действа зле и го спрях.

Купих си Bi Oil и съм решила да се мажа с него. За Bi Oil има доста противоречиви мнения, но аз реших да  пробвам. Днес ми е вторият ден от както се мажа с него и за сега се чувствам добре и съм доволна.  Simple Smile

# 302
Вижте какво намерих за домашния  химически пилинг http://spa-life.bg/index.php?option=com_content&view=article … mid=5&lang=en
изглежда доста интересно и примамливо Grinning

# 303
Нормален пилинг - може би. Нищо общо няма с химическия обаче.

В нормално състояние, кожата има една скорост, с която се регенерира постеппено във времето. Когато целостта й обаче се нарани, регенерацията на клетките се стимулира и кожата се обновява много по-бързо, за да възстанови целостта си.

С нормалните пилинг продукти се цели премахване на най-горният слой от вече мъртви клетки. С химическите пилинги и на практика почти всичко, което обсъждаме тук като ефективно срещу петната, лосиони маски и т.н., целта е да се изгорят и наранят здравите клетки от най-горният слой на кожата, за да се стимулира обновяването й. Някой продукти го правят по-бавно и неусетно, някой по-бързо и болезнено, но принципа е един и същ.

За маската от линка - всички съставки, освен желатина, са успокояващи.  Алоето регенерира кожата, но ако няма нараняване, няма нужда от регенериране също. Единствената функция на желатина е, че като стегне като лепило залепва леко за кожата и като се издърпа премахва най-горният слой от мъртви клетки. За да има ефекта на химически пилинг, тази маска трябва да има някакъв инвазивен за кожата елемент - да кажем естествени киселлини от лимон. Проблема обаче в случая е,че трудно може да се дозират в една домашна маска и никога не знаеш на практика с каква концентрация работиш, и вероятността да се изгориш е доста голяма.

B & C  информирай ни за опита си с Био Ойл като има развитие. Доколкото знам обаче се препоръва предимно за белези от акне и други такива, не толкова з а хормонална хиперпигментация? За съжаление за мен е силно комедогеннен продукт и не мога да го ползвам.
Ако мислиш., че имаш нужда от ексфолиране, прегледай продукти с ензими, всичко с абразивни частици ще ти бъде прекалено агресивно. И използвай само веднъж седмично.

# 304
Bio-Oil  се препоръчва при белези, стрии, пигментни петна, зряла кожа и суха кожа.

Цитат
Uneven skin tone occurs when there is an inconsistent production of melanin by the body. This can be triggered by external causes, such as excessive exposure to the sun or the use of poor quality skin lightening products; or internal causes, such as hormonal fluctuations related to pregnancy, menopause or the use of oral contraceptives. Bio‑Oil helps improve the appearance of uneven skin tone.

Bio‑Oil should be applied to the affected areas, twice daily, for a minimum of 3 months. Bio‑Oil does not contain a sunscreen factor. If using a sunscreen apply once Bio‑Oil has been fully absorbed.

Results will vary from individual to individual.
http://bi-oil.com/en/application/uneven-skin-tone

Аз нямам белези и стрии, но ще мога да споделя, как се е отразил на пигментните ми петната.
Bio-Oil е много харесван продукт, но има и недоволни от него. Проблемът идва от първата му съставка, която е Paraffinum Liquidum и доста хора не я харесват и я избягват, но Paraffinum Liquidum присъства често в козметичните продукти.
Да, възможно е и аз да се сдобия с пъпки вследствие на използването на Bio-Oil, но ми се иска да опитам и да си изградя собствено мнение на базата на личния ми опит.
В момента използвам Bio-Oil сутрин и вечер и не ползвам крем за лице. Bio-Oil ми е напълно достатъчен за кожата на лицето. Преди да започна да го ползвам, кожата ми беше суха, а сега не е. Ползвах го и за тялото, но за тялото не че не ми харесва, но определено предпочитам Honey Drops Body Cream на Elizabeth Arden  Heart Eyes
В момента единственото, което мога да напиша за Bio-Oil е, че при мен попива изключително бързо, не ми дразни кожата, не си я чувствам мазна, но и суха също не е.
След време, като натрупам малко повече опит с този продукт, пак ще пиша.  Peace 

Последна редакция: чт, 16 юни 2011, 21:00 от B & C

# 305
B&C,аз ползвам Even better Фдт и много го харесвам Heart Eyes,като ми свърши ще си го купя пак.
Естествено първо го пробвах от тестер,не исках да рискувам,защото не знаех дали ще се сработи с кожата ми.Моите петна са от пъпки и мога да кажа ,че доста са избледнели,но едновременно ползвам и вечер NUXE ETINCELANTE,крема с плодови киселини и сутрин фдт на Клиник(той си има витамин ц и някакви други съставки срещу петната),така че може би от самата комбинация да има при мен този ефект,а и много удобно,че фдт си има и spf 15 Peace
Доволна съм от резултата и ще продължа да го ползвам. Simple Smile

# 306
  • Пловдив
на мен лично продуктите със салицил ми действат ужасно зле на петната и не ползвам

# 307
*MAGNOLIA* , ще го пробвам задължително и този ФДТ, но ми се иска да не е сега. Есента задължително ще си купя серума Even better и ако ФДТ ми понася и него.
Със серума нямах абсолютно никакви проблеми и се надявам и с ФДТ да нямам.
Толкова продукти искам да пробвам, че ще се побъркам  Crazy
Миналата година си съсипах косата от проби, а тази година е наред кожата Rolling Eyes

# 308
*MAGNOLIA* , ще го пробвам задължително и този ФДТ, но ми се иска да не е сега. Есента задължително ще си купя серума Even better и ако ФДТ ми понася и него.
Със серума нямах абсолютно никакви проблеми и се надявам и с ФДТ да нямам.
Толкова продукти искам да пробвам, че ще се побъркам  Crazy
Миналата година си съсипах косата от проби, а тази година е наред кожата Rolling Eyes

Серума съм го пробвала от тестер и много ми хареса като усещане върху кожата Peace,за ефект не мога да кажа,защото пробата беше за кратко,но и аз се замислям да си го взема есента,само цената му е доста надута,гледах го значи 50 мл. ,78 евро.... Whistling
А някой да е ползвал крема Even Better spf 20 май ,че беше newsm78?

# 309
Здравейте  Hug, да споделя резултатите които имам с ето този серум на Avon - Anew Clinical Luminosity Pro Brightening Serum  

Миналото лято получих петна на бузите от слънцето, които очаквах че през зимата ще изчезнат, но не би... Confused и с първите по-силни слънчеви лъчи се засилиха.
Сега ги лекувам с този крем маже се само вечер, през деня  слънцезащитен използвам. За сега съм изразходила към една трета от крема и за моя голяма радост петната на бузите ми станаха шарени  Laughing ,тук таме явно е подействал крема и се избелвам  Party Надявам се като свърши да са се загубили.
Но явно че крема действа Party, дори да не изчезнат през лятото напълно ще го използвам пак наесен и тогава още по-бързо предполагам ще се загубят.
Като свърши опаковката пак ще ви пиша какви са резултатите.

# 310
Момичета намерих нещо ново и добро. Купих си един комплект за 10лв от една аптека, защото изтичат нещата сега юли-август. (иначе на ЛЕД са по-скъпи кремовете)
Комплекта съдържа:
неверятно за петна!

измиващ гел

кремче

И трите са много добри. Рол-она е малък, но като намажа някое старо петно с него и за седмица ми изчезва. Да не говоря, ако имам пъпка и я мажа два дена с това и тя изсъхва и пада. Просто са страхотни. Но имат АХА киселина и други неща, които за лятото не са подходящи Mr. Green 

# 311
  • София
Някой да е ползвал нещо за потъмнели колене.... Embarassed

Заради дисковата херния вече оправям легла коленичейки и скоро установих,че много са ми потъмнели коленете...никога не е било толкова....Sad

дали ахромин ще помогне или той е за друг тип пигментация?

# 312
Здравейте! Не съм чела темите- признавам, така че не знам дали е коментирано. След раждането на сина ми, ми се появиха петна. Пробвала съм много неща-без ефект! Предлагат ми да ми направят крем с живак на прах/може да се намери в гърция или македония/ Но съм чувала, че падал горния слой на кожата и се притеснявам. Вие как мислите, да пробвам ли? newsm78

# 313
Момичета намерих нещо ново и добро. Купих си един комплект за 10лв от една аптека, защото изтичат нещата сега юли-август. (иначе на ЛЕД са по-скъпи кремовете)
Комплекта съдържа:
неверятно за петна!

измиващ гел

кремче

И трите са много добри. Рол-она е малък, но като намажа някое старо петно с него и за седмица ми изчезва. Да не говоря, ако имам пъпка и я мажа два дена с това и тя изсъхва и пада. Просто са страхотни. Но имат АХА киселина и други неща, които за лятото не са подходящи Mr. Green 

Тези продукти он-лайн ли си ги купи?

# 314
Комплекта съдържа:
неверятно за петна!

измиващ гел

кремче

Първия линк нещо не работи, а точно той ме интересува   Sad

Общи условия

Активация на акаунт