Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)- 4 тема

• 179 701
  • 749
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте   bouquet
Искам да Ви попитам какво ползвате през лятото, освен слънцезащитния крем?
Кремчето на кокона или АХРОАКТИВ, или някакъв друг избелващ. Наясно съм, че силно избелващите не са за този период от годината...
Предварително ви благодаря за полезната информация  Hug

# 286
ronic_st, аз в момента ползвам единствено хидратиращи и слънцезащитни кремове.
Имам кремчето на Кокона, но не го ползвам. За мен то също е доста агресивно за през лятото.
Когато кожата е склонна към образуването на петна, тези кремове са противопоказни, а моята кожа е точно такава. Ако петната са от пъпки предполагам, че може и да не е фатално, но за предпочитане е да не се рискува. На мен кремчето на Кокона ми пресушаваше кожата, а сега се опитвам максимално да я хидратирам и едно такова кремче би ми се отразило зле.

Аз се замислям за ФДТ Even Better на Clinique. Вие какво мислите за него и добре ли е да се ползва през лятото?  newsm78

# 287
И моите петна са предизвикани от агресивното слънце. Питах за конкретните кремчета, защото не ги познавам и тук в темата за първи път ги видях  newsm78
Иначе са ми правили йонофореза и сякаш имаше ефект, но май сега имам нови петна. Освен това мисля че където е третирана кожата е по светла от останалата.
Ще се консултирам с козметичката ми и може би дерматолог  newsm78 и на есен ще се третирам Simple Smile

# 288
feyaa въпроса не беше към мен но отговарям  Hug...
Химическият пилинг може да се прави не само от козметик а и в домашни условия- на мен лично от лекар-дерматолог.Прави се с концентрирана гликолова киселина като се започва с по-малък процент 20% и с всяка процедура се увеличава % до 70% гликолова киселина е максимума.Стои се с киселината няколко минути.Вееш си с ветрилце да не те щипе Embarassed #Crazy После те пръскат с неутрализиращ спрей пак на Неострата,измива се с вода и няколко дни се маже с Цикапласт или Цикалфат примерно, и отгоре крем с фактор 50. Кожата леко се зачервява и след няколко дни се излющва, не се търка с четки и ексфолианти чакаш сама да се обели.Между процедурите с цел подготовка на кожата за киселината се мажеш с този НЕОСТРАТА СМУТИНГ ЛОСИОН 200 мл  или друг като за твоята кожа.Няма нищо страшно, но трябва да почакаш до есента поне Peace.

# 289
suni, да наистина няма нищо страшно, ако човек знае какво прави и ако успее сам реално да прецени какво би понесла кожата му и какво не.
Аз съм на мнение, че с киселина не бива да се правят опити и експерименти и е най-добре пилингът да бъде направен от специалист. Когато човек си е правил пилинг, наясно е с всичко и не му се дават пари за пилинг, тогава вече би могъл да опита сам, но въпреки всичко си е риск.
Ами ако случайно ви попадне нещо в окото, тогава какво ще правите?  newsm78

# 290
Ами ако случайно ви попадне нещо в окото, тогава какво ще правите?  newsm78

На мен ми е попадало измива се обилно с вода.
Разбира се пилингът е най-добре да се направи от специалист, но се продава свободно и го дават че е за в домашни условия.Които има опит може да си го прави сам, предполагам че ще е по-рентабилно  newsm78.

# 291
  bouquet  bouquetБлагодаря ви момичета ,сега ми  се изясниха нещата.Е.....ще почакам до есента и естествено първият път ще е при дерматолог Peace
Важно ми е да  овладея рецидивите на появяване отново и отново на пролет Rolling Eyes

# 292
Някой може ли да ми каже- този продукт    мога ли да го ползвам и през лятото за почистване...притеснявам се,че съдържа 2% салицилова к-на....да не ми се "обострят" петната newsm78,че тъкмо са се крокнали...

# 293
румид, аз си бях купила също на Garnier, но моето беше в зелена опаковка и като започнах да търкам, а и една четка имам, та и с нея доста търках и след няколко дена забелязах леко потъмняване на кожата, където бях търкала  ooooh!
В момента не си правя абсолютно никакви пилинги на лицето.
Ползвам единствено Mild Clarifying Lotion на Clinique, който нежно ексфолира кожата и нищо друго.
Есента съм решила отново да си купя Even Better Clinical Dark Spot Corrector и ще се подложа на процедури с лазер.
Честно да си призная, лазерът малко ме притеснява, но се надявам да попадна на добър лекар и да нямам усложнения. Тази седмица ще си запиша част и ще се консултирам със специалист.

# 294
ами потъмняват петната/мястото,когато си търкала  и отгоре не си сложила УВ защита, предполагам....общо взето колкото повече грижи полагаме толкова повече се задълбочава проблемът,поне при мен....я как се крокват петната като спра да ги мисля Wink
А този продукт си го взех с идеята да разнообразя артикулите ан Гарниер за почистване на лице,щото у нас имаме Гарниер 3в1 ,от който съм доста доволна, и като видях тоя решиих и него да пробвам, но може би не му е сега времето...след м.ноември... наесен с песен Sunglasses

# 295
Имате ли отзиви за този продукт newsm78 Само помага срещу появата на петна или и в борбата с вече почвили се такива?

# 296
Имате ли отзиви за този продукт newsm78 Само помага срещу появата на петна или и в борбата с вече почвили се такива?

с нищо не помага за петната ,ако са се появили.Просто е слънцезащитен с висок фактор и толкоз

# 297
  • Хасково
Здрвейте момичета!Имам две петна под мишниците от бръснене. От две години си махам космите само с епилатор или кола, но петната си стоят. Много са грозни! Ако някой има идея как и с какво да ги махна ще му бъда много благодарна. Предварително благодаря!

# 298
ами потъмняват петната/мястото,когато си търкала  и отгоре не си сложила УВ защита
Сложих, но лекото потъмняване е на лице.  Sad
Не става въпрос за някакви тъмни петна, а за леко потъмняване.

# 299
колко пъти сложи- само веднъж ли Grinning- трябва постоянно докато има слънчево греене и е светло, да имаме плътна защита...общо взето  при кожа с вече оформени петна работата е "мисията невъзможна" Confused    ........  ами...ще си обичаме петънцата и това е, май........... Grinning

Общи условия

Активация на акаунт