Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)- 4 тема

• 180 278
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
Кажете някой избелващ крем с фактор,ако се сещате.
Искам да пробвам Мелабел форте,но той се слага вечер,а през деня трябва нещо с фактор и ми се иска да е подобно  http://www.eucerin.com/even-brighter/ 
Няма го засега в БГ,а не знам откъде да го поръчам отвън,пък и не ми се занимава.
Иначе съм доволна от Лумискин на Колагена,хидратира добре,изравнява тена,без да прави чудеса.Но не съм сигурна,че факторът му ще е достатъчен,в случай,че Мелабел форте ми направи кожата фоточувствителна.

# 676
Di хайде изчакай до края на месеца и от Октомври почни. Ако е нормализирано положението и вече не вземаш медикаментите, мисля че можеш спокойно да ползваш крема с фактор 30 през деня. Ако по принцип е все още фоточувствителна кожата, бих взела по-висок фактор. И не забравяй че фактора трябва да се подновява през деня. Ползвай серума само вечер.

# 677
На мен дерматоложката ми препоръча на Авен депигмент:
http://www.remedium.bg/?page_id=27&record_id=263752
Този е за суха и много суха кожа, има и за нормална и смесена. Вечерно време каза да се мажа с него, а през деня какъвто и да е  крем с фактор 50+. Не е задължително да е с избелващ ефект. На мен честно казано кремът на Авен ми  е доста скъп и сигурно ще взема на Орифлейм нощния, който е около 15 лв с намалението. От дневния на Орифлейм съм доволна. Може би някога по-натам като имам пари ще взема и крема на Авен. Ако някой го ползва, да сподели отзиви. А и само 30 мл, кой знае колко туби трябва да се изхабят, докато има ефект.  Rolling Eyes Май в листовката пишеше около година да се ползва, това са бая пари.

# 678
аз не съм срещала дерматолог който да препоръчва евтини продукти имам чувството че работят за фирмите производители и взимат %, или непрекъснато от авент и биодерма ги промотират...., ако са толкова хубави защо тогава навсякъде могат да се намерят с изтичащ срок и намалени, не казвам че са лоши продукти ползвам ги и аз просто ми прави впечатление че дерматолозите само това дъвчат авент , биодерма и още най много 2,3, работи
другото за който има нерви и време са в къщи маските с асперини , маи, лимони, млека и т.н незнам колко са ефикасни

# 679
Избелващи кремове трябва да се ползват минимум 3 месеца, колко точно за пълно изчистване е индивидуално, със сигурност не е бърз процес.

Дайте му състава на този скъп крем и ще видим дали си оправдава цената.

# 680
Di хайде изчакай до края на месеца и от Октомври почни. Ако е нормализирано положението и вече не вземаш медикаментите, мисля че можеш спокойно да ползваш крема с фактор 30 през деня. Ако по принцип е все още фоточувствителна кожата, бих взела по-висок фактор. И не забравяй че фактора трябва да се подновява през деня. Ползвай серума само вечер.
Много, много благодаря   bouquet  bouquet  bouquet
Медикаментите ги спрях още в края на миналата година, но петънцата останаха. Тормозят ме, но хубавото е, че лятото поне не се увеличиха Wink А за серума - ок, от октомври  Peace

# 681
аз не съм срещала дерматолог който да препоръчва евтини продукти имам чувството че работят за фирмите производители и взимат %, или непрекъснато от авент и биодерма ги промотират...., ако са толкова хубави защо тогава навсякъде могат да се намерят с изтичащ срок и намалени, не казвам че са лоши продукти ползвам ги и аз просто ми прави впечатление че дерматолозите само това дъвчат авент , биодерма и още най много 2,3, работи
другото за който има нерви и време са в къщи маските с асперини , маи, лимони, млека и т.н незнам колко са ефикасни
Да ти кажа честно и аз мисля така. Още повече, че имам познат, който работи в аптечната мрежа, по-точно в склад, който зарежда аптеки и ми каза, че скъпите фирми постоянно правят някакви промоции и договорки с лекари и фармацевти да препоръчват продуктите им и след не знам си колко рецепти или продадени продукти, може да участва я в лотария за екскурзия, я за нещо друго. И той лично ми е дал съвет да не купувам скъпи чуждестранни лекарства, а български, които са на много по-ниска цена, но със същия състав примерно. И откакто ми е казал това, гледам малко скептично като ми препоръчат нещо скъпо, било фармацевт или лекар. Особено като бях бременна, в нашата аптека редовно ми препоръчваха фолиева киселина на не знам си коя фирма за 15 лв, а аз си взимах българската за 3 и нещо.  Laughing Да не говорим после като дойде ред на витамини, магнезий и т.н. - все ми препоръчваха някакви скъпи - двойни и тройни на българския еквивалент, а аз си взимах по-евтините български. Ами оцелях и бебето се роди живо и здраво. Но не знам български еквивалент на избелващ крем.  Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 18 сеп 2012, 17:34 от HAPPY_QUEEN

# 682
Аз искам да пробвам тези продукти, но май се продават само в САЩ http://www.neotericcosmetics.com/. Дали могат да се закупят онлайн от някой европейски сайт? Моля, някой ако е запознат, да сподели   bouquet

# 683
  • Пловдив
Аз искам да пробвам тези продукти, но май се продават само в САЩ http://www.neotericcosmetics.com/. Дали могат да се закупят онлайн от някой европейски сайт? Моля, някой ако е запознат, да сподели   bouquet

http://www.marvi.bg/duo-paket-1-1-podaryk-isispharma-glyco-a-12- … h-30-ml-3151.html

подобен продукт на БГ пазара е този крем на Исис Фарма с 12 процента гликолова киселина, ползвала съм го преди време наистина има обновяващ ефект върху кожата , но за потресаващ ефект върху петната не мога да кажа , просто цялото лице сетва , но .... индивидуално е може да се пробва

# 684
Избелващи кремове трябва да се ползват минимум 3 месеца, колко точно за пълно изчистване е индивидуално, със сигурност не е бърз процес.

Добре де, чудя се, ако започна с избелващ крем другия месец и го ползвам 3 месеца, дали като пукне пролет пак ще ми се появят петънцата? Щото ако ще се появяват, няма смисъл да ползвам никакви избелващи козметики, тъй като през есента/зимата те така или иначе си изчезват от самосебе си.
Да уточня, че мин. лято имах петна за 1ви път, после си изчезнаха без нищо да ползвам през зимата. Появиха се отново някъде края на март, началото на април, а 50 фактор започнах да мажа през май някъде. Тогава вече си се открояваха  Rolling Eyes
(Е, имах едно петно и докато бях бременна, ама тогава не се брои - то се скри като родих и после доста години нямах проблеми)

# 685
denim123, когато кожата е предразположена към образуването на петна е малко сложно и при мен петната се влошават всяко лято, а използвам уж все продукти с 50 фактор и се старая да избягвам слънцето максимално.  Rolling Eyes
В момента се справих с луничките, но петното на бузата си ми седи - по-бледо е, но си седи  Twisted Evil
Аз до сега не съм успяла да си реша проблема само с козметика, но според мен има ефект, а и като се мажа с кремчета се чувствам по-добре защото знам, че правя нещо.  Simple Smile

http://testandshare1.blogspot.co.at/2011/12/preview-shiseido-whi … nt-intensive.html

Аз съм много доволна от White Lucency Recovery Night Cream и мисля да пробвам и серума  Grinning

# 686
И аз стигам до този извод, че и с крем, и без крем е все едно. Както деним е писала - зимата и без крем избеляват, а лятото и с 50+ се появяват.  Laughing

# 687
Обмислям за тази зима да си взема GLYCO-A 12% на Isispharma. Мис Нели, би ли могла да коментираш състава?

AQUA (WATER), GLYCOLIC ACID, CETYL ALCOHOL, PARAFFINUM LIQUIDUM (MINERAL OIL), CETETH-20, STEARIC ACID, STEARETH-20, AMMONIUM HYDROXIDE, PARFUM (FRAGRANCE), METHYCHLOROISOTHIAZOLINONE, METHYLISOTHIAZOLINONE, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, GERANIOL, LIMONENE, LINALOOL, HEXYL CINNAMAL, CITRONELLOL, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, CITRAL

(източник)

Стремя се към изравняване на тена, изсветляване на луничките (които на места под очите и на челото под влияние на слънцето в последните години почти са се слели в голямо петно) и, доколкото е възможно, изчистване на няколко по-едри петна от акне.

# 688
Ок е състава, с такъв процент киселина ще си избелва с продължително ползване. Надявам се не е по-висок клас, защото е семпличък.

Комбинирай с подходящ дневен крем, и не забравяй да включиш ексфолиране редовно в рутината,за да се премахва мъртвата кожа. Почни с ползване през вечер и ако няма реакции неприятни може да учеличиш до всяка вечер. За петната - може да нанасяш крема, изчакаш 15 мин и нанесеш втори път само върху петното допълнително. Очаквай резултати след поне месец.

# 689
Благодаря ти, Мис Нели - много полезна информация  bouquet  Не е висок клас, а и в момента е на доста разумна цена.

Относно ексфолирането - на предишни продукти, които съм ползвала, пишеше да се внимава с ексфолиантите, за да не се нарани кожата.. Би ли препоръчала някакви интервали - веднъж-два пъти седмично достатъчно ли е според теб? Също, какви маски са подходящи в периода на третиране - за пилинг маските с отлепване предполагам и дума не може да става, но подхванващи и овлажняващи дали биха навредили с нещо? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт