Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)- 4 тема

• 182 888
  • 749
  •   1
Отговори
# 540
Ако петната се махаха толкова лесно, то козметиците и дерматолозите щяха да умрат от глад  Laughing
Според мен е най-добре да се запише част при лекар, който да ги премахне, вместо да се наливат един куп пари и резултатът или да липсва или да е незадоволителен.

# 541
Дерматолозите що за птици са, не са ли лекари ??

# 542
Да лекари са и точно заради това написах да се запише час при лекар  Simple Smile
Аз си бях записала час, но лекарката нещо не ми вдъхна доверие и в последния момент се отказах от процедурите и сега отново съм в процес на търсене  Rolling Eyes

# 543
Ами не,не са лекари.
Лекар е този,който те лекува.Те са търговци,които предписват кремчета,които дистрибутират,или процедури,които продават.
И нямам предвид само петната ми,а акнето на едната ми дъщеря,други едни проблеми на малката,т.е.имам достатъчно опит с тази търговска гилдия.
Конкретно за петната застават удобно зад позицията,че всичко е индивидуално.Да,ама не-петното си има първопричина.Един от тях не се хвана да ме изследва за всичко,което поражда петната:кръв,хормони,жлези,да се сети да ме пита за фамилна обремененост и още куп неща,които няма как нелекар като мен да знае.Защото може да се наложи да ме препрати към колега,а той ме иска за себе си да ме грее с лазер и чегърта с пилинг.Тук и без да го питаш,ще ти съобщи цени.И като няма резултат или стане по-зле,ти казва,че се нуждаеш да платиш още процедури.
Докато не намерите лекар,компетентен и решен да разнищи проблема и да го реши,другото е хвърляне на пари в бездънните им джобове,а петната си седят.
Ако имаше доктори,щяхме ли тук да се подпомагаме и насочваме една друга на принципа на куция и слепия...

# 544
  • виртуално
абсолютно подкрепян поста на LilaC Peace
Два пъти съм подила при различни дерматолози, и двата пъти излизах с дълъг списък със скъпи кремове и телефоните на фирмите, от които да ги купя (като задължително ми беше напомнено да им се обадя от името на лекаря)  Twisted Evil

Резултатът тази година е леко изсветляване, ползвах Биотрейд тоник Pure Skin и крем Skin Doctors SD White. Ще продължа до средата на април и спирам до есента

# 545
Да, вярно е, търговци са. Аз за това и не им търся "услугите".
И не само дерматолозите а и всички останали лекари.
Фармацевтичната индустрия влага много в това да им промият мозъците още докато се обучават за лекари.  Но както и да е

Една част от петната, които третирах изчезнаха, друга изсветляха доста.
А и още нещо съм решила да пробвам и ако работи ще пиша.

# 546
Хидратирането беше голям проблем през следващите дни. Мажех се само с цинкова паста и си пръсках лицето по няколко пъти на ден със сребърна вода.
В сряда паднаха последните корички (с моя помощ) и смея да кажа, че има резултат.
Съжалявам, че не направих снимки преди да се намажа, бях го приела просто за поредния крем.
Ще дам линк към снимката защото много ми е грозна и ме ми се иска да я мерна случайно тука Simple Smile
Направена е във вторник.
http://imageshack.us/photo/my-images/32/92321416.jpg/
Почти никога не пиша в тоя форум, но знам каква мъка е да ходиш като белязан. Моите петна и през фд си личаха много.
Надявам се да съм ви полезна с опита си в борбата с пигментните петна.

това от крем МЕЛАБЕЛ на биотрейд ли е станало?оле ужас, аз мазах само че форте 2 седмици и го прибрах в хладилника за зимата, ефект 0
от януари съм обилолила - ендокринолог, гинеколог, дерматолог, козметик , изпих сума ти лекарства , назах се с какво ли , правих химични пилинги и нищо даже за мен е по зле....за мен вече солариума се превърна в най - големият враг.

# 547
Това което сте написали е вярно до някъде, не мога да го отрека, но моля ви, не поставяйте всички лекари под общ знаменател.
При мен петната не са вследствие на акне, а са си генетична особеност, която се предава по наследство и лекарите не са ми виновни.
Пробвала съм кремчета (скъпи и евтини) и понякога е имало резултат, а понякога не, но петното ту потъмнява, ту изсветлява, но в крайна сметка си е все там. Моето мнение е, че само с кремчета няма да стане и точно заради това искам да отида на лекар, но както вече писах лекарката при която ходих не ми вдъхна много доверие и се отказах. Жената не ме е лъгала и още в началото ми каза, че ще имам нужда от няколко процедури и нещата няма да се оправят от едно ходене.
Аз вярвам, че комбинацията от добра козметика и добър лекар е най-успешната и е въпрос на време да намеря моя лекар  Flutter
И нека не забравяме, че лекарите все пак са хора, а не богове

# 548
  • Пловдив
Ако петната се махаха толкова лесно, то козметиците и дерматолозите щяха да умрат от глад  Laughing
Според мен е най-добре да се запише част при лекар, който да ги премахне, вместо да се наливат един куп пари и резултатът или да липсва или да е незадоволителен.

махат се и то лесно с хидрохинон - то той затова  и е забранен в САЩ и Европа
 да не умрат от глад дерматолозите и да цъфти и разцъфтява фармацевтичната индустрия

То това с хидрохинона ще излезе, като това с цинковата паста хем евтино хем върши работа за хората , но не е известно или забранено именно поради причината наречена фармацевтична мафия  Peace

# 549
цинковата паста и цинкова мас едно и също ли е, виждам че имам в моята аптечка маха ли белези...

# 550
  • виртуално
Мама Галя - и аз съм чувала това за хидрохинона
дори пазя и рецептата на sl за кремовете, но не мога да намеря аптека, в която да ми ги направят в София

# 551

Е това не бях го чувала.
Ще потърся още информация  book и после ще мисля как да си го поръчам (евентуално)

# 552
# 553
 да не умрат от глад дерматолозите и да цъфти и разцъфтява фармацевтичната индустрия
То това с хидрохинона ще излезе, като това с цинковата паста хем евтино хем върши работа за хората , но не е известно или забранено именно поради причината наречена фармацевтична мафия  Peace
Хидрохинона го посочиха като евентуално канцерогенно,каквото реално е всичко около нас.
Аз мисля,че дозата прави отровата.Например арбутина,който се получава като екстракт от мечето грозде,е естествено производна на хидрохинона,но мечо грозде се е пило за определени проблеми и продължава да се пие.Знае се,че дори и билка,с нея не трябва да се прекалява.
Та и с хидрохинона предполагам,че така стоят нещата.Ако някой ще се пробва с хидрохинона,нека да не е сега,а късна есен и да събере инфо за схемата на третиране на петната.В това отношение аз бях доста неподготвена,като изчезнаха петната-спрях,като се появиха-се панирах и съвсем спрях.Зачервяването,дехидратацията и обелването далеч не са страшни,чувала съм за стоене в къщи след пилинг-еми няма такова нещо,ако слагаш само вечер и стриктно върху петното.Пробвах с 4%,в САЩ препоръчват 8%.

# 554
  • Пловдив
Пробвах с 4%,в САЩ препоръчват 8%.

най високата концентрация която се предлага е именно 4%, 8% предполагам може да се изготви някъде по рецепта с връзки обаче / в предвид че е забранен
аз съм мазала с 4% по пресните и малки петна се махнаха успешно , но имам доста упорити на скулите особенно от едната страна , те вече се  разкъсаха на малки петънца  , но още не се е изчистило .
Понеже съм се напатила и ме е страх от мазила  - мажех само вечер с почивки /мажа 2-3  седмици, 1 седмица не мажа и така
ако някой е по смел може и да има по осезаеми и бързи резултати - аз не смеех

Общи условия

Активация на акаунт