Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)- 4 тема

• 180 363
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
Някой ползвал ли е този крем за слънцезащита http://www.wakeupwithmakeup.co.nz/afawcs0153101/CATID=5/ID=25/SI … nblock-SPF40.html. Поръчах си него.

# 556

Първият ми проблем е със слънцезащитния флуид , прави ми голям кир ефект като го нанасям върху дневния крем. Първо го пробвах върху Effaclar Duo na La Roche , резултатът - кир ефект. На следващия ден го пробвах върху гела на MD Formulations и се получи отново същия ефект , въпреки че изчаках много добре да попие и изсъхне гела. А после като почна да слагам ФДТ става още по-голяма мацаница  Confused

Втория ми въпрос е към Мис Нели , специално. Прочетох че съветваш продукти с гликолова киселина да не се ползват лятото. Аз живея в Скандинавието и си мислех да си ги ползвам тук кремовете с фактор 30 , а евентуално лятото в БГ да ги спра докато съм там , или да ги ползвам само вечер а през деня да ползвам фактор 50 и да се пазя повече от слънцето .
Какво според теб е по-добре ?

Смени крема с фактор, щом не се става.
С оглед на подробностите при теб -  не става въпрос за пигментни петна, а белези, и къде живееш, бих казала да, може, но съчетай фактора с пазене от слънцето, и не разчитай на нанасяне сутрин да те издържи цял ден. Ако носиш грим и не мможеш да го подновяваш, ползвай пудра с фактор отгоре.

# 557
Да си повторя въпроса

След цяла зима борба с петната резултата е 0. Няма дори леко избледняване. Ползвах депигментиращия на Дюкре и Изис фарма.
Днес в кварталната аптека видях Лумискин на Колагена. Чудя се дали да го взема,  мога ли да го ползвам сега, когато вече слънцето е силно?

# 558
Мис Нели , благодаря за отговора. И на мен първото , което ми дойде на ум беше да сменя крема , но в момента не мога да дам още пари за козметика , че доста се охарчих напоследък  Embarassed

Засега си го ползвам така , като нанасям много леко без да търкам , а по-скоро с потупване и не се получава чак такъв кир ефект.

Исках да те попитам дали знаеш каква е зависимостта между кремовете , кое ги кара да се "бият" , че да се получи този т.нар. "кир ефект" ? Четох в една друга тема , че се получавало като се постави флуид върху флуид , но на мен всичката ми козметика е тип флуид или гел , т.е не с консистенция на крем , заради мазната ми кожа.

Знам че си спец по козметиката и гликоловата киселина , какво мислиш за MD Formulations , тук където живея много ги хвалят , засега и аз съм доволна , въпреки че ги ползвам от седмица  ?   bouquet

# 559
  • София
MissNellie   bouquet
Незнам как да определя дали кожата ми е фоточувствителна  Blush, за да отговоря на въпроса  Laughing
По принцип съм с мургава кожа, но от няколко години ми се появи алергия към слънцето, та в този смисъл Ретин А кремът ще пречи ли? Иначе лицето ми много добре понасяше химичния пилинг  Peace

# 560
  • София

Исках да те попитам дали знаеш каква е зависимостта между кремовете , кое ги кара да се "бият" , че да се получи този т.нар. "кир ефект" ? Четох в една друга тема , че се получавало като се постави флуид върху флуид , но на мен всичката ми козметика е тип флуид или гел , т.е не с консистенция на крем , заради мазната ми кожа.

Знам че си спец по козметиката и гликоловата киселина , какво мислиш за MD Formulations , тук където живея много ги хвалят , засега и аз съм доволна , въпреки че ги ползвам от седмица  ?   bouquet

Ще си позволя да дам обяснение, което аз получих, но ще бъде много ползено и Мис Нели и други специалисти да споделят мнение. Специалистка ми е обяснявала, че роненето на даден крем се дължи на филмообразуващи съставки, най-вече полимери, които като изсъхнат на кожата, някои започват да се ронят. Обикновено такъв тип полимери има в повечето лифтинг кремове или други филмообразуващи продукти, защото изсъхвайки, се съкращават (?), създават филм или опъващо и лифтинг усещане ( при лифтинг кремовете). Не съм попадала на информация за закономерност между типовете текстура на дадени продукти- аз съм ползвала матиращ флуид и върху него фдт с маслен компоненент и нямах проблем. Консултантите в магазините са ме съветвали да изчакам преди да нанася веднага друг продукт или да не наслоявам, но е факт, че и при спазване на тези съвети, кремът може да се рони.  Peace

# 561
Преди години бях останала доволна от Even out на Орифлейм.Третирах гадно упорито петно над горна устна,така наречения мустак,и той взе,че се махна.Няма 100% гаранция,че е точно от този крем,но останах с добри чувства към него.
Сега имам упорити петна на бузите,симетрични,и пак се присетих за него.Имат избелващ концентрат,дневен избелващ крем-и двата с фактор,и нощен.Не са агресивни и с УВ защита спокойно могат да се употребяват и през лятото.
Само че преди години не се зачитах в състава,а сега чета и виждам следното при серума:
aqua, ethylhexyl methoxycinnamate, butylene glycol, octocrylene, dicaprylyl carbonate, glycerin, cyclopentasiloxane, glyceryl stearate, peg-100 stearate, butyl methoxydibenzoylmethane, cetearyl alcohol, dimethicone, hydroxyethylcellulose, cyclohexasiloxane, silica, ethylhexylglycerin, stearic acid, propylene glycol, methylparaben, imidazolidinyl urea, parfum, propylparaben, tocopheryl acetate, disodium edta, xanthan gum, rumex occidentalis extract, glycyrrhiza glabra extract, ascorbic acid, bht, ascorbyl methylsilanol pectinate, phenoxyethanol, ci 77891
Има си парабенчета и пег-чета.
В дневния още повечко:ethylhexyl methoxycinnamate, butylene glycol, caprylic/capric triglyceride, glycerin, octocrylene, cetearyl alcohol, aluminum starch octenylsuccinate, glyceryl stearate, peg-100 stearate, talc, ceteareth-20, potassium cetyl phosphate, sodium citrate, propylene glycol, phenoxyethanol, butyl methoxydibenzoylmethane, tocopheryl acetate, c18-36 acid glycol ester, citric acid, parfum, imidazolidinyl urea, magnesium aluminum silicate, dimethicone, alumina, methylparaben, disodium edta, silica, glyceryl acrylate/acrylic acid copolymer, sodium polyacrylate, rumex occidentalis extract, butylparaben, ethylparaben, glycyrrhiza glabra extract, propylparaben, sodium methylparaben, isobutylparaben, ascorbic acid, bht, ascorbyl methylsilanol pectinate, ci 77891
Какво мислите за това,момичета?
Обмислям вариант да взема само серума,а за крем да ползвам Лумискин на Колагена,по-малко нахакан с химия... newsm78
Абе не знам...

# 562
  • Пловдив
Този крем Лумискин на Колагена може ли да се ползва и лятото?

# 563
Този крем Лумискин на Колагена може ли да се ползва и лятото?
Всъщност аз така и не рабрах може ли да се ползва през лятото, проблемът ми с него е друг. Поръчах го преди около два месеца, заедно с перления избелващ крем на Колагена, който първо започнах да ползвам.
Ефект от перления - никакъв, след упоменатите 56 дни употреба и очакване на чудото. Е, чудо - няма.
Реших да пробвам и Лумискин-а, който стои прибран в шкафа с козметика - на тъмно и хладно, неотварян, в кутията. И този, както и другия правят кофти впечатление с липсата на защитно фолио, запечатващо бурканчето с крем. Пестят явно хората...
С отварянето на капачката ми направи впечатление, че кремът, в някакакъв момент явно е бил съхраняван недобре, предполагам се е поразтопил, утаил в странна форма и в  момента представлява желеподобна смес, с втечнено някое от  маслата по средата. Не мирише лошо, но е абсурд да се ползва - самият крем е твърдо желиран  и безумно мазен като консистенция и няма никакъв начин да се размаже по кожата, а за абсорбация да не говорим.
Дори обмислях варианта да им го пратя обратно и да питам дали точно така би трябвало да изглежда "натуралното" им, което както се оказа не е никак натурално кремче.
Съветът ми е, ако купувате - така или иначе можете да го ползвате като опция - просто отворете опаковката и погледнете какво купувате.
Може и да имат ОК продукти, но от закупени 2броя и  от 2-та съм твърдо недоволна, а за БГ козметика, дори не са евтини.

# 564
Преди години бях останала доволна от Even out на Орифлейм.Третирах гадно упорито петно над горна устна,така наречения мустак,и той взе,че се махна.Няма 100% гаранция,че е точно от този крем,но останах с добри чувства към него.
Сега имам упорити петна на бузите,симетрични,и пак се присетих за него.Имат избелващ концентрат,дневен избелващ крем-и двата с фактор,и нощен.Не са агресивни и с УВ защита спокойно могат да се употребяват и през лятото.
Само че преди години не се зачитах в състава,а сега чета и виждам следното при серума:
aqua, ethylhexyl methoxycinnamate, butylene glycol, octocrylene, dicaprylyl carbonate, glycerin, cyclopentasiloxane, glyceryl stearate, peg-100 stearate, butyl methoxydibenzoylmethane, cetearyl alcohol, dimethicone, hydroxyethylcellulose, cyclohexasiloxane, silica, ethylhexylglycerin, stearic acid, propylene glycol, methylparaben, imidazolidinyl urea, parfum, propylparaben, tocopheryl acetate, disodium edta, xanthan gum, rumex occidentalis extract, glycyrrhiza glabra extract, ascorbic acid, bht, ascorbyl methylsilanol pectinate, phenoxyethanol, ci 77891
Има си парабенчета и пег-чета.
В дневния още повечко:ethylhexyl methoxycinnamate, butylene glycol, caprylic/capric triglyceride, glycerin, octocrylene, cetearyl alcohol, aluminum starch octenylsuccinate, glyceryl stearate, peg-100 stearate, talc, ceteareth-20, potassium cetyl phosphate, sodium citrate, propylene glycol, phenoxyethanol, butyl methoxydibenzoylmethane, tocopheryl acetate, c18-36 acid glycol ester, citric acid, parfum, imidazolidinyl urea, magnesium aluminum silicate, dimethicone, alumina, methylparaben, disodium edta, silica, glyceryl acrylate/acrylic acid copolymer, sodium polyacrylate, rumex occidentalis extract, butylparaben, ethylparaben, glycyrrhiza glabra extract, propylparaben, sodium methylparaben, isobutylparaben, ascorbic acid, bht, ascorbyl methylsilanol pectinate, ci 77891
Какво мислите за това,момичета?
Обмислям вариант да взема само серума,а за крем да ползвам Лумискин на Колагена,по-малко нахакан с химия... newsm78
Абе не знам...

Според мен и двата продукта не са нищо особено. Има фактор,да, и дотам. Не мисля, че ще имат особено впечатляващ ефект върху петна, откъм активни работата е мнооого постна.

# 565
MissNellie   bouquet
Незнам как да определя дали кожата ми е фоточувствителна  Blush, за да отговоря на въпроса  Laughing
По принцип съм с мургава кожа, но от няколко години ми се появи алергия към слънцето, та в този смисъл Ретин А кремът ще пречи ли? Иначе лицето ми много добре понасяше химичния пилинг  Peace

Фоточуввствителната кожа е тази, която при излагане на слънце образува пигментни петна. Понеже темата обхваща и хората, борещи пигментни петна, и тези, борещи белези и петна от акне, е малко объркващо, първите са доста по-органичени от към продукти лятото и трябва да са доста по-стриктни, за да не се задълбочи проблема. Ако не образуваш пигментни петна летния сезон, а бориш само акне или последиците от него, бих ползвала Ретин А  и лятото, комбиниран с ползване на фактор И пазене.

# 566
Ефект от перления - никакъв, след упоменатите 56 дни употреба и очакване на чудото. Е, чудо - няма.
Реших да пробвам и Лумискин-а, който стои прибран в шкафа с козметика - на тъмно и хладно, неотварян, в кутията. И този, както и другия правят кофти впечатление с липсата на защитно фолио, запечатващо бурканчето с крем. Пестят явно хората...
С отварянето на капачката ми направи впечатление, че кремът, в някакакъв момент явно е бил съхраняван недобре, предполагам се е поразтопил, утаил в странна форма и в  момента представлява желеподобна смес, с втечнено някое от  маслата по средата...
Да не са били от някоя промоция,продавани чрез Колектива или някой подобен сайт?
Защото аз си купих именно такава,след което описах на Колагена,че продуктите пристигнаха в много смачкан,подозрително неизряден вид,все едно са били върнати от някого.Не ги върнах,защото бяха в годност,околоочният с помпичка,и добра констистенция.Но вече само от аптека и отварям на място.
Смятам обаче,че ти би трябвало да им го върнеш не само,защото Лумискин е скъп,а най-вече да се научат да са отговорни към дистрибуцията си.
Аз чудеса се отказах да чакам,но иначе кремовете им ми действат прилично.На дъщеря ми взех няколко техни продукта за акнеична кожа,които не отстъпват по резултати на скъпата козметика,която ползваше по рецепта.
Трърся крем,който не само избелва упорити,стари петна,но и изравнява тена,защото сега до кафевите участъци имам млечнобели,чак синкави такива,и контрастът е гротеска.Пълен клоун.
Поне ако не избелва петна,да поизравни тена.
Четох за минералните гримове на Лили Лоло,и сега се ослушвам някой да каже нещо за тях...да позамажа положението.

# 567
С отварянето на капачката ми направи впечатление, че кремът, в някакакъв момент явно е бил съхраняван недобре, предполагам се е поразтопил, утаил в странна форма и в  момента представлява желеподобна смес, с втечнено някое от  маслата по средата...
Да не са били от някоя промоция,продавани чрез Колектива или някой подобен сайт?
Защото аз си купих именно такава,след което описах на Колагена,че продуктите пристигнаха в много смачкан,подозрително неизряден вид,все едно са били върнати от някого.Не ги върнах,защото бяха в годност,околоочният с помпичка,и добра констистенция.Но вече само от аптека и отварям на място.
Смятам обаче,че ти би трябвало да им го върнеш не само,защото Лумискин е скъп,а най-вече да се научат да са отговорни към дистрибуцията си.
........
Трърся крем,който не само избелва упорити,стари петна,но и изравнява тена,защото сега до кафевите участъци имам млечнобели,чак синкави такива,и контрастът е гротеска.Пълен клоун.
Поне ако не избелва петна,да поизравни тена.

И аз искам същото Peace
А кремът - Лумискин поръчах директно от сайта им, което е още по-неприятно, защото този път търговците и дистрибуторите няма как да са виновни Mr. Green

# 568

Трърся крем,който не само избелва упорити,стари петна,но и изравнява тена

По това време на годината - нищо. Наесен - серия химически пилинги. Или фракселен лазер, ако има възможност.

# 569
Получих тестер на Lemon Whitening Sleeping Pack и се мазах с него две вечери. Резултат не видях, но за мое голямо учудване не ми дразнеше кожата и ми се отрази много добре.  Grinning
Мисля да си го поръчам и да се мажа с него.

Общи условия

Активация на акаунт