Алтернативна козметика 4

• 60 066
  • 746
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря Деси  Hug и аз го оставям цяла нощ, а напоследък го използвам особено често защото съм се амбицирала да се справя с проблемната си кожа и за моя радост съм доста напреднала в това начинание за много кратко време.
Сайтът ти е чудесен и вдъхновяващ!! А начина по който изглеждаш е истинско доказателство за действието на нещата, за които пишеш...
 Peace

# 76
Радвам се, че ти харесва блога ми! Grinning Много се старая да  е вдъхновяващ. И аз много години имах проблемна кожа и съм изпробвала хиляди неща, а колко пари съм пръснала просто не е истина. А такива простички неща като мед и алое вършат чудеса. Другото, което установих е пряката връзка консумация на млечни и акне. От както ги изключих напълно забелязох коренна промяна в кожата.

# 77
Мда.. и аз колко пари съм издавала за скъпи козметики, междувременно винаги съм използвала и природни такива, но смятах че те са само помощно средство... Обаче... откакто спрях вякакви химии положението е по-добро.. а в съчетание с хранителен режим стават чудеса... в момента съм спряла само месото... млечни от време на време... много сокове (пресни разбира се, особено лимони)... салати... За млечните отдавна имам съмнения...но за сега не напълно доказани с личен опит...
Радвам се да откривам, че простичките неща са най-ефективни. Вътрешно в себе си винаги съм го знаела, но... сега се и доверих и действам...
 Peace

# 78
Неделята ми е "ден за сапуни" Simple Smile. От няколко седмици мисля една рецепта и днес я забърках, сапун за лице на азиатска тема. Използвах кокосово, палмово, оризово, сусамово масло и масло от жожоба . Добавих едросмляно оризово брашно за ексфолиация, прах от перли, ситно нарязана ванилова пръчица, соево мляко и запарка от бял чай, както и етерични масла от иланг-иланг и кедър. Нямам търпение да го пробвам, но ще отлежава до края на февруари.

# 79
Mмммм звучи много елегантно и нежно азиатско...  Flutter

# 80
Момичета, да побутна темата и да напомня за едно мое питане по-горе:
Какви дневни кремове ползвате за лице? и да допълня въпроса си А шампоани?  Simple Smile
Знам, че сме коментирали доста, но искам да събера информация за конкретни марки и дали сте доволни от тях.

# 81
за дневен крем ползвам масло от карите
шампоаните са ми болна тема Sad

# 82
Аз от години не ползвам крем за лице и кожата ми се чувства много по-добре от преди. Само да подчертая, че съм ползвала и органични. Ако случайно забележа изсушаване на кожата слагам малко органично масло от жожоба или органично кокосово масло. Наистина съвсем малко. От маслата по-добри овлажнители няма. Иначе през деня по няколко пъти на ден си почиствам лицето с тампонче, напоено с органична розова вода. Ето малко информация за уникалното кокосово масло:
http://desilifestyle.net/2011/02/%d0%ba%d0%be%d0%ba%d0%be%d1%81% … 1%81%d0%bb%d0%be/
Относно шампоаните в момента съм на един на Faith in nature с алое вера. Преди известно време ползвах един сух шампоан от Зоя с амла, шикакай и други билки, но миенето с него беше голяма играчка. Не всеки път бях доволна от резултата. По-лесно ми е с готов био шампоан.

# 83
Да се включа и аз.. кремове вече не ползвам никакви... когато имам нужда използвам кокосово масло, ако е вечер може дори зехтин, а понеже съм с мазна кожа чудесно ми се отразява и гроздово масло.
Искам да благодаря на Деси за споделеното измиване с мед.. имах наблюдения от разни маски, че меда ми прави кожата малко с хартиен опип, обаче съм грешала.. било е явно от нещо друго... Реших да пробвам метода на Деси и съм изключително доволна от резултата и наистина не винаги имам нужда от "крем". Аз си правя малко и мои си варииации на измиването като понякога към меда добавям зелена хума и куркума или пък сода за хляб...

За шампоан - дълго време дирех решение и май най-накрая открих такова...
Ето този шампоан с алое и без всякакви дразнители http://www.iherb.com/Jason-Natural-Aloe-Vera-84-Shampoo-16-fl-oz-500-ml/6230?at=0.
Не мога да ви опиша колко брагодарен е скалпа ми  Grinning... Винаги беше сух раздразнен сърбящ, лющещ се... а сега е толкова спокоен само след 2-3 седмици употреба...
Мисля да си взема и балсама вече, след като се убедих в действието на шампоана.

Peace

ПП Радвам се че пак се оживи темичката.. липсваше ми Wink

# 84
Благодаря за включванията!
Аз също ползвам олио от гроздови семки повече от година и ми се искаше да го сменя за известно време, а и не знам внушавам ли си, но като, че ли ми запуши порите  Rolling Eyes. А не го използвам директно, винаги с розова вода пръскам лицето и после олиото. Определено има ефект при мазна кожа, защото лицето ми не лъщи и въобще нямам нужда да го подсушавам с пудра, както преди.

А за шампоаните - ще си запиша тези, които ползвате. Аз в момента си смесвам прах от сапунени ядки, шикакай и амла, но наистина е играчка и като смятам, че ги купих за около 18 лв., а свършват за месец и нещо, доста скъпичко ще ми е, ако ги употребявам редовно.

Ще очаквам и други мнения за кремове и шампоани  Simple Smile.

# 85
  • Варна
 Момичета, дъщеря ми е на 10, а наскоро забелязах, че косата и започва да се омазнява и дори има пърхот, отдадох го на недобро измиване на шампоана и последните седмици все това и повтарям - да изплаква добре косата си. Реших да се поровя и да и взема подходящи продукти за косата, толкова ме е яд за този пърхот, има най-прекрасната коса - дълга, здрава, лъскава и гъста, при това с цвят-мечта. Моля ви, препоръчайте подходящ шампоан baby_neutral  bouquet

# 86
  • Варна
Много Ви е хубава темата  . Peace
desi82  комплименти за здравословния блог.
 Hug

# 87
Запис от мен.
Само да вмъкна за пакетчетата от чая - след като изстине пакетчето, се налага върху лицето - по този начин кожата се подхранва естествено с билки.
Пиша го, понеже видях в предишната тема, че сте писали  за маска за коса.

# 88
За лице - масло от шеа, за шампоан - засега не съм ползвала кой знае какви алтернативни марки, но съм решила да пробвам на Лавера. Rolling Eyes

# 89
Леовита, благодаря! Grinning
Момичета, аз реших да изпробвам една алтернатива на шампоана и бих казала, че съм очарована от резултата. Смятам да редувам този начин на измиване с био шампоан. Ето и линк:
http://desilifestyle.net/2011/03/%d0%b5%d0%b2%d1%82%d0%b8%d0%bd% … 0%b0%d0%bd%d0%b0/

Общи условия

Активация на акаунт