Алтернативна козметика 4

• 58 906
  • 746
  •   1
Отговори
# 60
dragon8   Благодаря!   bouquet

# 61
Деси - радвам се да те видя тук! Не ме познаваш, но съм ти фен, скрит, хихи - чета те в Земя на заем (дневникът ти, страхотен е, имаш невероятни дневни менюта, аз точно това търсих и така попаднах на теб), а днес видях, че имаш и личен блог - страхотен е!!! Точно сега четох за почистването на лицето с мед Grinning

П.П Честито Wink  bouquet

# 62
И аз благодаря много за линка за сапуна, извини ме, че пропуснах да го напиша в предния си пост Hug. Съставките му много ми харесват, как ти действа?

# 63
Ами вдъхновиха ме първо съставките... и това че е аюрведа... подходящ е за мен... Винаги до сега съм била скептична относно измиване със сапун... Всячески съм го избягвала.. Но след като категорично реших - използвам само възможно най-чисти и прости козметични средства това ми дойде като добро решение.
Доволна съм и от действието му - използвам го от около 2 месеца... Порите са ми чисти, кожата някакси по-бистра, а и не изсушава.
Не гарантирам че на всеки би действал така...

Peace

# 64
И аз ползвам сапун за измиване, но африкански :)Made with 48% pure, organically grown shea butter and wildcrafted, virgin palm kernel oil.  Това му е съдържанието.

Много съм доволна и от тази маска от алма, зелена глина и нийм - http://www.theorganicbodycareshop.com/product-details.asp?SID=58 … Neem_Mineral_Mask

# 65
Деси - радвам се да те видя тук! Не ме познаваш, но съм ти фен, скрит, хихи - чета те в Земя на заем (дневникът ти, страхотен е, имаш невероятни дневни менюта, аз точно това търсих и така попаднах на теб), а днес видях, че имаш и личен блог - страхотен е!!! Точно сега четох за почистването на лицето с мед Grinning

П.П Честито Wink  bouquet

Много ти благодаря Стеф! Grinning Радвам се , че ти харесва блога ми!

# 66
miniemouse,и аз бях ужасно зле настроена към сапуните, докато не пробвах ръчнонаправените такива от растителни масла и натриева основа. Пробвах сапун с масло от нийм и чаено дърво оттук, но не ми хареса съвсем, но пък този с кисело мляко и лайм е страхотен за мен:
http://www.chagrinvalleysoap.com/soapbars.htm
Изобщо този маркетингов трик с pH на здравата кожа и как сапуните са вредни и как само pH неутралните средства са подходящи...
JeniB, чела съм страхотни отзиви за африканския сапун и ми е сред следващите неща за пробване Simple Smile. Само се чудя дали да е с ший, като твоя, или от мароканския вариант с арганово масло. Маската също звучи добре, фен съм на билковите маски с глина, само моят вариант е с наши билки, смлени в блендера Simple Smile.

# 67
И аз да благодаря на Деси за предложението за меда, убедена съм, че ще има добър ефект и веднага го започвам. Аз се масажирам с мед заради целулит, съчетано с добро количество движение на ден мисля, че при мен има добър ефект.
Използвам и един по-специален лосион за лице, памуче напоено с кърма Simple Smile, мисля, че много добре ми се отразява на кожата, а и със сигурност ми премахна едни тъмни петна по лицето, които ми се появиха след първото раждане!

# 68
miniemouse,и аз бях ужасно зле настроена към сапуните, докато не пробвах ръчнонаправените такива от растителни масла и натриева основа. Пробвах сапун с масло от нийм и чаено дърво оттук, но не ми хареса съвсем, но пък този с кисело мляко и лайм е страхотен за мен:
http://www.chagrinvalleysoap.com/soapbars.htm
Изобщо този маркетингов трик с pH на здравата кожа и как сапуните са вредни и как само pH неутралните средства са подходящи...
JeniB, чела съм страхотни отзиви за африканския сапун и ми е сред следващите неща за пробване Simple Smile. Само се чудя дали да е с ший, като твоя, или от мароканския вариант с арганово масло. Маската също звучи добре, фен съм на билковите маски с глина, само моят вариант е с наши билки, смлени в блендера Simple Smile.

Мда.. ако е натурален сапуна и няма химии и изкуствени аромати си е съвсем добре.. и аз съм се запалила по идеята за домашно правен сапун, ама за сега само си го "фантазирам"... Но мми е голям гъдел да се пробвам... Само ме притеснява дали наистина трябва съставките да са толкова точно измерени, защото жезната ми не е лектронна и става ли да се вари и без термометър.. че нещо за проба само не ми се инвестира в такива неща....
За африканския сапун и аз се позамислих.. но се спрях на тоя по интуиция... Но може би ще пробвам и няго някой път...

Звездичка! И аз бях пробвала масажи с мед против целулит и бях доволна... но не постоянна  Blush.. иначе усещането след масажа е супер.. една лекота такава... ама е и гомяма цапаница и лепкане...
Бих пробвала и за лицето, макари да не съм очарована от ефекта на маски с мед върху кожата ми...
 Peace

# 69
miniemouse, докато се престраша да направя сама сапун, четох почти една година материали по форуми и сайтове, плашеше ме най-вече натриевата основа. До тук имам 3 сапунчета, едното го ползвам, другите две още отлежават. Да, прецизното претегляне е важно, но най-важно е рецептата да е добра и да схванеш процеса, важно е и да се знаят свойствата на различните масла, от кое по колко да е максималното процентно съдържание в сапуна, кое да е за свръхмасленост, кое кога да добавиш... Колкото и да чета, като тръгна да го правя, пак има моменти на несигурност, последната партида почти я прецаках Simple Smile защото допуснах сместа да се охлади прекалено. Всеки път "хващам" по още някоя тънкост, но е голямо забавление Simple Smile. Аз не го варя, само затоплям мазнините, за да се разтопят твърдите такива. Правя го по cold process. Не ползвам термометър, което е леко рисковано, но и без това давам луди пари за базови и етерични масла, че и в дигитален термометър да инвестирам, по-нататък. Иначе везната ми е дигитална, без да е супер прецизна. За африканския сапун много ме изкушават тези:
http://www.zakiasmorocco.com/Moroccan-Beldi-Black-Soap-Collection-s/53.htm

# 70
Добро утро!

Като заговорихте за сапуни да споделя от кои съм доволна. Nubian Heritage, African Black Soap е с приятен аромат и прави хубава пяна, One with Nature, Coconut Milk Soap Bar ползвам в момента - също с хубава пяна, но с по-неутрален аромат,Сирийски сапун с дафиново масло 15% - този се пени по-трудно и си мирише на домашен сапун.
Nubian Heritage, Coconut & Papaya Soap още е в опаковката, но мирише страхотно.

И да попитам, момичета, какви дневни  кремове ползвате за лице? Решила съм да си взема, защото към момента ползвам растителни масла за лицето, но ми се иска да променя малко.

# 71
Аз забравих да пусна линк към аафриканският сапун, който ползвам - http://www.theorganicbodycareshop.com/product-details.asp?SID=58 … frican_Black_Soap. Има интересно инфо дадено за изработката му ''The lye used in the saponification process, which is made from the ash of dried banana leaves and the bark of the local Agow tree (harvested sustainably), give the soap its black colour naturally. ''

# 72
Аз от както си мия лицето с мед, усещам че нямам нужда от овлажняване. Но пък вечер си правя маска от алое вера и може би затова не ми се налага. Аз съм на принципа, че нещо ако не мога да го изям, по-добре да не го слагам на кожата си. И кожата ми от проблемна с акне стана нормална.

# 73
dragon8 и аз от около година се моткам... събрала съм инфо от различни места, клипчета и какво ли не и не се престрашавам още въпреки голямото изкушение... Притесняват ме точно детайлите и прецизността, ама то това освен с опит няма как другояче да се преодолее...  Crazy

Африканския който аз гледах бе6е този нубийския черен от линка на Palia

Мда, много хубав принцип Деси  Flutter като малка майка ми го е казвала, а на нея пък някаква възрастна дама с прекрасна кожа...
А алоеверата която ползваш кава е? Аз си мажа понякога гела от прясно откъснат лист от алоевера вместо маска вечер. С алое съм си лекувала и рана от порязване и рана от изгаряне...

Peace

# 74
Здравей Miniemouse! Да точно гела от прясно откъснат лист алое ползвам. Ползвала съм и готови гелове с алое, но живото растение няма равно на себе си по лечебност. Grinning И точно като маска го ползвам. Слагам си я вечер и на сутринта я измивам. Ето тук съм описала как я правя:
http://desilifestyle.net/2011/01/%d0%b0%d0%bd%d1%82%d0%b8%d0%b5% … %b2-%d0%bf%d0%b5/

Общи условия

Активация на акаунт