Алтернативна козметика 4

• 60 064
  • 746
  •   1
Отговори
# 45
Ползвали ли сте тиквено масло на Балчо и ако да, какво е било на цвят? В неделя си правих сапун, в който добавих тиквено масло, което за моя изненада се оказа оранжево-кафяво. И преди съм купувала такова масло на Балчо, но е било синкаво-зелено. В срок на годност е, нямаше как да видя цвета му при покупката, защото е в тъмнокафяво шише. Като дам изображения на такъв продукт в гугъл наистина излизат различни на цвят масла Thinking. Жалкото е, че очаквах сапунчето да има светложълт цвят, а то стана леко "поакано" с извинение Simple Smile. В Уикипедия обясняват, че това масло било дихроматична субстанция и в зависимост от гъстотата си си мени цвета Shocked Simple Smile.

# 46
извинявам се,ако е писано вече  Peace но... dragon8 , как точно си правиш сапуна в домашни условия?

# 47
извинявам се,ако е писано вече  Peace но... dragon8 , как точно си правиш сапуна в домашни условия?
Ами малко е дълго за обяснение, та накратко смесвам загрети растителни масла с воден разтвор на натриева основа докато се получи реакция помежду им, после изсипвам сместа в калъп и след 12-14 часа го вадя вече изстинал и втвърден, нарязвам на парчета и оставям да отлежи месец. Ето тук има рецепта, но честно казано тази работа иска много предварително проучване и подготовка:
http://livegreen.start.bg/article.php?aid=12607
Аз си измислям мои рецепти, но цялата ценна информация е на английски език в нета. Има и милион клипчета в you tube, но с натриевата основа трябва много да се внимава:
http://www.youtube.com/results?search_query=homemade+soap&aq=f

# 48
Прочетох доста по темата и аз търся натурални заместители на шампоана пастата за зъби и от години си приготвям домашен крем по рецепта на Петър Димков (малко съм я променила). приготвям я не само за себе си ами и за цялата рода и един куп приятелки. Рецептата е много елементарна
30 гр. пчелен восък
60 ml. бадемово масло (на Икаров)
60 ml. масло от пшенични зародиши (на Икаров)
10 ml. масло ши (на Икаров)
розова вода
лавандулово масло

Загрявам на водна баня в стъклена или порцеланова купа восъка и след пълно разтапяне прибавям бадемовото, маслото от пшенични зародиши, маслото ши и 4-5  капки от лавандуловото масло (има такова натурално) снемам купата от огъня и принепрекъснато бъркане (с дървена лъжиза) прибавям розова вода (също натурална от розоварна, аз съм от Казанлък) капка по капка докато сместа поема. получава се пухкава кремообразна смес. В книгата на Петър Димков пише че е подходящ за всяка кожа, моята е малко суха, кремчето си е доста мазно.... това е,  ползвам го от години и съм много доволна кожата става мека и бръчките се изглаждат.
Ако някой знае други видове кремчета да сподели  newsm03

# 49
  • Пловдив
А като количество много ли става и как го съхраняваш?

Моята кожа е на места мазна...не знам дали ще е подходящ? Rolling Eyes

# 50
Аз съм с мазна кожа и напоследък вместо крем използвам само кокосово масло. Ако съм попрекалила и изглежда мазно отстранявам излишака с кърпа или салфетка. Кожата изклежда добре подхранена и овлажнена. Забелязала съм че сякаш ефекта е по-добър като се нанесе върху леко влажна кожа..
За почистване използвам един аюрведа сапун слециално за мазна кожа с нийм и куркума без никакви оцветители добвяни аромати консерванти и т.н. химии. Правя маска със зелена хума и маска с куркума. Също ексфолирам със сода за хляб или с копринена ръкавица.
 Peace

# 51
  • Русе
Би ли споделила маската с куркума.

# 52
Ами аз я правя само с куркума и розова вода - така че да стане на кашичка и нанасям... Стоя 20тина минутки и измивам... Има малко неприятен момент с цапаници в жълто, но... Красотата иска жертви Grinning Може да се добави и мед например, но мен нещо не ми харесва как си усещам кожата след маска с мед...  Thinking

Peace

Последна редакция: пн, 24 яну 2011, 20:48 от miniemouse

# 53
Забелязала съм че сякаш ефекта е по-добър като се нанесе върху леко влажна кожа..

Така е, дори е препоръчително, за да се избегне запушване на порите  Peace

# 54
  • Русе
Ами аз я правя само с куркума и розова вода - така че да стане на кашичка и нанасям... Стоя 20тина минутки и измивам... Има малко неприятен момент с цапаници в жълто, но... Красотата иска жертви Grinning Може да се добави и мед например, но мен нещо не ми харесва как си усещам кожата след маска с мед...  :thquote                           
     Благодаря ти, и при мен медът не действа добре . Аз също използвам сода за почистване и се чувствам прекрасно. Сега ще пробвам и куркумата.

# 55
  • Пловдив
Я споделете за содата...как точно става номера?Аз досега само с утайка от кафе ескфолирам.

# 56
За почистване използвам един аюрведа сапун слециално за мазна кожа с нийм и куркума без никакви оцветители добвяни аромати консерванти и т.н. химии.  Peace
miniemouse, може ли повече инфо за този сапун, много си падам по аюрведични рецепти Simple Smile.
Като тийнейджър си правех парна баня на лицето и после ексфолиирах със сода, но сега смятам, че е малко груб подход за моята кожа. Напоследък си правя комбинация от маслен масаж на лицето и последваща нежна ексфолиация с брашно от нахут+куркума. Обичайно го правя вечер и нито преди, нито след това използвам почистващо средство. Кожата ми се изчиства от всякакви замърсявания, а след нахута не остава излишък от маслото, той просто го попива. Накрая наплисквам с вода и отмивам брашното. Остава чисто и свежо лице. Кожата си е поела от маслото и нямам нужда от крем. Супер е Peace.

# 57
dragon8 заповядай...
http://www.iherb.com/Auromere-Hand-Made-Soap-Sandalwood-Turmeric … z-78-gm/6339?at=0
И ти благодаря за идеята за брашното от нахут... Тъкмо се чудех с какво да заменя любимите си кестенови трици, които тук не намирам...
А би ли споделила повече за масления масаж или ако имаш линк къде мога да прочета повече...
 Peace

# 58
Има тема за перфектната кожа, в началото на която е описан този метод, има и много инфо на английски при търсене за oil cleansing method. Ето линк, още в началния пост е синтез на метода:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=370465.0
Аз си комбинирах това с последващо обтриване с нахут по индийската традиция и се радвам на резултата Simple Smile.

# 59
Здравейте момичета! Много хубава темичка за алтернативна козметика си имате! Бих искала да споделя моя метод за почистване на лице, от който съм много доволна. Използвам само мед сутрин и вечер и нищо друго. Ето линк:
http://desilifestyle.net/2011/01/%d0%bd%d0%b0%d1%82%d1%83%d1%80% … 0%bc%d0%b5%d0%b4/

Общи условия

Активация на акаунт