Израел-52

• 37 874
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Живота е едно голямо приключение, живейте го и никога не се отказвайте от него - не се знае какво чака зад ъгъла Simple Smile  1swing baloni

Живота е едно голямо приключение, живейте го и никога не се отказвайте от него - не се знае какво ви чака след него...    Laughing

hahaha hahaha hahaha

# 106
Аааа, не , не  - зад ъгъла  Naughty Laughing Laughing

След него (живота) е винаги едно и също - Ад или Рая - просто минаваш или по хубавия път или по лошия път, накрая се озоваваш на едно и също място   bouquet Simple Smile  bouquet Simple Smile Peace

Последна редакция: пн, 03 яну 2011, 21:10 от PuRpLy

# 107
  • Някъде там...
Всички здрави ли сте? Аз карам някакъв гаден грип, втори ден съм на легло...Първата нощ изобщо не спах, луда треска, цялата се гърчех  Tired Сега вече температурата е в рамките на нормалното, но ме болят бъбреци и дробове  Tired

Няма да ви прегръщам и целувам, от далеко ще се провикна само: Бъдете здрави вие и вашите семейства  Peace

# 108
И аз в групата на болните, не съм яла от 3 дни само спя... даже милото си остана да ме гледа, от онзи ден нямам спомени......сега станах, но така ми се вие свят, че пак лягам  Tired

# 109
  • Някъде там...
Кошмар, аз съм по-добре само от 2 дни не съм яла.Всъщност мъжо ми обели една огромна купа портокали и всеки път като ми е горчиво си вземам резен та...Сега го чакам да се върне и да ми направи една салата с мноооогоооо оцет и ще оздравея  Crazy

# 110
Бубе, Тали бързо да оздравявате! Hug Много е мило да има кой да се погрижи за теб, когато си болен...
Мента, благодаря ти за информацията!   bouquet Този метод на захранване определено е добър, но си признавам, че не бих могла да го приложа на 100% и причината за това е недостига на време.  Embarassed При мен нещата са малко смесени - от самото раждане на беба съм се придържала към режим, който режим обаче 50% е наложен от мен и 50% е съобразен с нейните предпочитания. Преди малко повече от месец тя сама премина към 5-кратно дневно хранене. Отдавна й давам да си гризе разни храни - коричка хляб, банан, солети, картофче, но не съм я оставяла на столчето с купичка храна пред нея. Скоро забелязах, че предпочита храните в чистия им вид - хляба го яде и то с голям апетит, но не и надробен в супа, бисквитата и киселото мляко също, рибата и нея. Не обича месо и храна от предния ден.  Rolling Eyes Опитах се (от практична гледна точка) да отделя в бурканче от сготвеното за деня ядене, но уви - на следващият ден отказа да го яде.  ooooh! Май ще трябва всеки ден да бъркам бебешки манджи.  Whistling А пюретата съвсем не ги иска вече и то откакто опита човешка храна. Crossing Arms

# 111
  • Някъде там...
Не обича месо и храна от предния ден.  Rolling Eyes

А може просто да не обича едно и също ядене два поредни дни  Rolling Eyes
Аз както не бях гладна и не ми се ядеше, като намазих едни филии с масло  Crazy Още ми се яде ама свърши маслото  Joy Талинда, пробвай, шарена сол, масълце и каквото чайче обичаш  Peace

# 112
За много години и от мен!  Hug Hug HugЖиви, здрави и много щастливи!!! Party

Тали, Борянка, милички болнички, оправяйте се скоро!  Hug
И аз като сьм се разкашкала обичам нещо по-кисело- я лимонче, я кисело мляко, я кисели краставички! Някак по-леко ми става на душата...
И си пийте витамин Д-то и Ц-то!

# 113
  • T"A
Бубе, по принцип за бебета разнообразието на вкусове не е толкова важно, както за нас (нали всеки ден сучат мляко и не им е еднообразно)  Simple Smile

В България лятото ме питаха и много се чудиха как се храни бебе без "детска кухня". Отговорът е, че всеки ден се готви нещо ново и се дават много пресни плодове.

Строубери джем, и при нас вчерашната храна не се харчи добре  Crazy
Ето го разбойникът в снимки как започна да се храни с броколи на 6 м. и с любимият му плод - банан
Този метод на захранване определено е добър, но си признавам, че не бих могла да го приложа на 100% и причината за това е недостига на време.  Embarassed
Този метод се води по-спестяващ време от стандартния, защото не готвиш отделно за бебето, но от моя опит заключението е, че много време отива да се разчисти след ядящото само бебе, което мята храна във всички посоки, размазва я, разхвърля я и т.н. По-трудното е да се освободиш (като родител) от това да следиш колко яде детето, да изпуснеш контрола върху храненето...  Peace
А и аз не спазвам стриктно схемите, напр. давам му стафиди  Whistling (заради желязото в тях)

Тали, Бубе, желая ви бързо оздравяване  Hug Аз, откакто не съм бременна, не ме ловят болести  Mr. Green На 1 януари бяхме на гости при едно болно дете, бях в страшно напрежение да не зарази малкия, голям стрес е  Crazy

Пак по темата за ваксините... Преди бях споменала, че ние се колебахме за ваксината за Рота вирус, но не я сложихме, а вече касата я покрива - за деца, родени след 01.11.2010  Peace
http://www.tipa.co.il/articlePage.asp?articleId=1180
Мимкис, вас ви хваща  Peace

Ох, да, вярно  ooooh! Честита Нова година, приятели   bouquet Дано е по-добра от старата!  Grinning

# 114
И греяно червено винце с малко черен пипер.  Wink
Няма да забравя как преди години и двете с щерката лежахме завити до ушите повалени от грип и нямах сили вода за чай да сваря, когато един приятел ни посети с...тенджера супа (авголЕмони - сварено в пилешки бульон фиде, а може и други фигурки и застроена с яйце и лимон, от там и името й). Е, нямаше по-вкусна супа от тази! Crazy
Мента, точно почистването ще ми коства доста време (аз и без друго сега едва смогвам  ooooh!). Иначе контрол върху изяденото количество беба сама си упражнява - яде колкото й се яде - понякога по-малко, понякога повече. Нито я насилвам, нито се притеснявам, че е гладна. А и вече казва "ам-ам" и макар че не е блондинка, гладна няма да остане.  Joy
За Рота вирус няма да я ваксинирам. Правим й задължителните и ги понася без усложнения.
Момичета, на вас не ви ли липсва снега в Израел?  newsm78

# 115
  • Някъде там...
newsm45

Греяно вино незнам как се прави, витамин Ц под формата на портокали вземам...Аз съм малко по-добре, но ми излезе някаква топка между плаващите ребра, зверски ме боли, не мога да се изкашлям  Tired На всичко отгоре днес имам даскало  Tired
Баба ми прави така застройката...не се бях сещала  Peace

Хубав ден на всички  Hug

# 116
Ммм да ...strawberry jam, няма като пилешката супа, когато си болен!Класика в жанра! Peace

Цитат

Категорично НЕ! Ама изобщо! Хубави спомени от снега имам само, когато сьм била на ски.
Още не сьм забравила пронизващият студ и сковаващият лицето и тялото мраз...бррррр. Верно - много е красиво, когато всичко е затрупано, много романтично, но до там.... Ако работиш нещата стоят другояче. Непроходими и замрьзнали пьтища, мокри обувки, спиране на тока, замрьзване на води и пукане на трьбопроводи и т.н...Да продьлжавам ли?! ъ-ъ...Нищъ...ХИЧ Naughty

За ваксинате против Рота вирус и аз се бях навила (все още не знаех другото лице на ваксините), но ми казаха , че кьсно сьм се сетила (малкият беше на около 2-3 месеца). Кьсмет.

# 117
Цитат
За ваксините против Рота вирус и аз се бях навила (все още не знаех другото лице на ваксините), но ми казаха , че кьсно сьм се сетила (малкият беше на около 2-3 месеца). Кьсмет.
Червеничко,много странно,че така са ти казали, на линка,който е дала Мента пише, че първата е до 15 седмица, което е почти 4-ти месец newsm78
    Мента, да нас ни хваща, ако бях родила на термин,можеше да ни се размине Mr. Green, от Типат Халав обаче не са ми споменали нищо, ще попитам следващата седмица  Peace
    Болните да оздравявате Hug
    Относно зимата и снега, съм на еднакво мнение с Мъничко червеничко  Peace

# 118
Цитат
Червеничко,много странно,че така са ти казали, на линка,който е дала Мента пише, че първата е до 15 седмица, което е почти 4-ти месец newsm78

Абе не ми стана ясно и на мен  newsm78.Беше нещо свьрзано с третата порция на ваксината.Педиатьрката ми обясни, че дори и да сложим 1-ва и 2-ра порция ще закьснеем за 3-та. ThinkingТогава даже се ядосах на себе си, че сьм закьсняла и не сьм го предвидила.
Ако сега трябва да избирам доста бих се замислила...

# 119
  • T"A
Може да са искали да избегнат поставяне на повече от две ваксини в един месец или нещо от сорта  Peace Мен също ме съветваха да я сложа до 3-я месец, но в нашия случай съвпадна и с пътуването ни до Бг през 4-я, та не знам...

Някой ползвал ли е брашно от киноа? Взех от Еден, но не знам как да го слагам... искам да направя бисквитки на детето, мога ли да заменя пшеничен грис с това брашно?

А тези, които захранвате по стандартния начин - вие кога ядете? Защото аз ям, докато бебокът се храни, иначе край - загубена кауза би ми било...

strawberry jam, и тук носят супа на болни, моят мъж така ми цъфна веднъж преди 7 год., от скоро се познавахме - с 3 кутии супи, които купил от някакво заведение Laughing... бях настинала нещо...

Общи условия

Активация на акаунт