Израел-52

• 37 982
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
  • Някъде там...
Мъж ми разказа сега, че са имали престой в тази болница.Била най-добрата в Израел.Към болницата има хотел който може да се ползва. Казва, че цените са нормални (сега ще провери, точно колко са нормални) По този начин няма да има нужда от превоз.Стаите били обикновени, но чисти. Ще го помоля да звънне да провери (ако вие не сте) дали след хоспитализацията бихте могли докато трае химиотерапията да продължите да нощувате там.

Пак съм аз, значи не можахме да се свържем с тази болница а в интернет намираме цени само за кратък период от време. Довечера ще говоря със свекърва ми, че сега при тях е нощ. Все пак мъж ми продължава да търси. Понеже в момента зубря ще помоля за информация наготово: От коя дата до коя дата имат нужда от настаняване?

Последна редакция: вт, 18 яну 2011, 17:01 от Boryana

# 241
   Нямам много време да пиша, но моя съвет е, ако няма възможност за хотела да търсят на руски квартири и изобщо на руски има много информация Peace
     Редактирам да добавя и сайт http://doska.orbita.co.il/nadlan/for_rent/ Има даже обява за квартира за хора на лечение в Израел, но е за района на Тел Авив, не успях да прегледам всички обяви вероятно има и за Йерусалим Rolling Eyes
   Иначе официално братушките тук са около 2 милиона Peace

Последна редакция: вт, 18 яну 2011, 18:12 от mimkis

# 242
  • софия
и аз за братушките се сетих, че те нали са по много и навсякъде
не може да няма квартири или стаи под наем
до 23.02 ще са в болницата, за след това са им казали 2 месеца химио и лъчетерапии
а за хотела към болницата доколкото разбрах 60 долара на вечер, за два месеца... брррр  Shocked
то като гледам и хостелите горе долу са на тия цени

писах на майката да се включи и тя тук, предполагам скоро ще пише

# 243
shhhh, не знам дали е добра идея, но би могло да се направи запитване до израелското посолство в София - мисля, че все ще се намерят сърцати хора от там, които  да съдействат за намирането на квартира.  Hug
Попитах тук-там и утре до края на деня ще получа отговор за квартира в Йерусалим за следболничния период на Габи. Надявам се да се намери вариант на добра цена (аз лично не знам как вървят наемите там, но мои познати се ангажираха да потърсят). Ще пиша веднага щом имам информация.
Бубе  Hug много си добричко!

# 244
  • T"A
Аз ще си напомня за предложението:

Аз бих препоръчала да се установи контакт с някой от родителите на децата, които вече са били тук на лечение и те да посъветват къде са нощували. Не за друго, но вече са минали по този път  Peace

Не бих препоръчала да се ползва такси, освен за идване/настаняване и може би накрая, когато човек напуска с багажа, а и когато се пътува с детето може би...
На договаряне се пътува само когато се знае маршрута и приблизително цената на пътуването, иначе задължително с автомат!!! От хотела до болницата може да се ползва автобус  Peace
Пускам страничката, в която изброяват кои линии стигат до болницата, пък като се знае къде е квартирата/ хостела, може да се мисли за това как ще се стига до там: линк

# 245
  • софия
благодаря ви момичета, много сте добрички   bouquet
пратила съм линк към темата на цецка, дано да чете

# 246
  • Някъде там...
Друг е хотела, не е този към болницата  Peace Остава сега свеки да отговори на скайп и да каже те в кой хотел са били. От линка, който е дала Мента се вижда, че автобус 19 минава през центъра на града а в центъра на града намерихме хостел за около 50 шекела на вечер ( около 12$ ) Все пак ще изчакам свеки да ми даде инфо те къде са спали  Peace
Месечния билет за автобус, който можеш да ползваш колкото пъти си искаш в рамките на месец е около 300 шекела (стотина лева)
Надявам се, че чете тази жена: Мъжо казва, че ако тя не говори дори руски ще и изпратим листи написани на иврит да ги дава на шофьора на автобуса например като иска да си купи карта, ако иска да си купи карта за телефон и т.н. Надявам се, че тя говори руски, това много ще и помогне Simple Smile

Последна редакция: вт, 18 яну 2011, 20:11 от Boryana

# 247
Многови благодаря за бързите отговори.Единственият хотел до болницата е еин керен но там е от 3000 долара нагоре за месец.Стаксита и автобуси е невъзможно да се притвижваме след операцията и химиотерапията . Ако някой има някаква информация моля да ми се обадите 0886358304

# 248
Според мен,ако цената на хотела кьм болницата е 60$ на вечер,  най-добре да се настаните там.. . .
1-во - защото няма да пьтувате.
2-ра защото цената по траснпорта до хотела или квартирата ще коства доста пари.
Не мисля, че ще сте  в сьстояние да пьтуватe с автобус половин час или повече, след химиотерапията.
До колкото знам, човек физически  става доста слаб и се чувства зле след химиотерапия.Детето може да поврьща и да се чувства доста слабо.Така че най-вероятно ще ползватe такси, ако се налага транспорт. А такситата са доста скьпи в сравнение с БГ.

Не мисля, че хостел е добра идея в случая- верно че е много по-евтиния вариант, но там се спи в обща стая с още няколко човека и е с общ санитарен вьзел.

Мьжо намери 2 манастира в Ейн Керем. Единият се намира на 10 минути пьт пеша от болницата.А другият на малко повече.Там предлагат стаи на хотелски начала. Но цените са от порядька на 80-100$.Утре ще говоря с тях дали няма да направят отстьпка за болно детенце. Все пак са манастири, знам ли...  Thinking

Иначе цена на такси от летището до Ерусалим разбрах , че е от порядька на 220  шекела. Но сьм питала само на едно място.Утре ще поразпитам още фирми.

# 249
  • софия
това за манастирите е страхотно, аз и за някой кибуц си мислех, ама има ли наоколо  newsm78
иначе хостелите, които аз гледах са със самостоятелна стая и баня, но не се ориентирам на какво разстояние са. ако са 7-8 км от болницата може би няма да е толкова скъпо таксито. то единствения вариант остава хотела на болницата без да се ползва транспорт тогава.

п.п. всъщност има ли още кибуци?

цеце, дай на хората мейл или скайп, надали ще ти звънят от израел по телефона Peace

# 250
Наблизо няма кибуци. Иначе си има и то доста. Каквито и колкото искаш.

Най-вероятно, че в болницата има супермаркет и Цецка ще си пазарува храна от там. Сьщо така от магазините в шопинг центьра ще може да си купи карта за телефонни разговори. Както в БГ, така и тук има предплатени карти. Препорьчвам да си вземе или на Селком или на Ориндж. Продават ги там кьдето има киоскове(като будки за цигари  ядки и др.) и в повечетео чейнч-бюра.Там продават и карти за стационарен или уличен  телефон, с които могат да се правят най-евтините разговори до БГ. Но трябва да пита колко минути за каква цена.

В болницата, както и кьм хотела на болницата 100% има интернет. Т.е. ако си вземе лаптоп от БГ ще може да говори безплатно.

Докато в манастирите, шансьт да има такьв е почти нулев .

Ето линк кьм единият манастир:

http://www.sion-ein-karem.org/guesthouse.htm#heb

И другият (по-близкият):

http://www.rosary-einkarem.com/

# 251
Скайпа ми е koketnata82 а имейла ми е c.jeleva@abv.bg

# 252
     По темата, която сега се обсъжда, не мога да помогна с инфо. Само искам и аз да си изкажа мнението.  И аз си мисля, че в хотела на болницата ще е най-добре, поради всички изброени от момичетата плюсове, а и за детето в неговото състояние не знам дали изобщо е нужно да се мисли за други варианти.  60$ не са малко, но със сигурност накрая ще излезе най-евтиния вариант и най спокойния при условие, че жената не познава града.  Онзи ден си взех такси- излезе ми 80шк, вчера с мъжо пак ни се наложи да вземем такси по същия маршрут и по същото време на деня- взеха ни 45шк. що така?  

# 253
  • Някъде там...
Аз все пак продължавам да чакам да се свържа със свеки, защото мъж ми казва, че не са били в този хотел а в някакъв друг  Rolling Eyes Не ви ли намалиха от цената когато разбраха, че е за 2 месеца???

# 254
Говорих с пьрвият манастир. Казаха ми че престоят при тях не може да е по-дьльг от 1 седмица.Така че отпада като вариант.

Вьв втория манастир може да се направи такьв престой.В момента приемаха група и не ми дадоха цени и инфо. Помолиха ме звьнна след 2 часа.
Така че пак ще се включа тук
Това е от мен за сега.

Общи условия

Активация на акаунт