Израел-52

• 37 991
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
     Включвам се да споделя, че по мое мнение хотела е скъп и аз лично не го преоръчвам като вариант Peace Ето една проста сметка за 2 месеца престой 3,600.00 USD = 12,743.96 ILS , в центъра не Йерусалим може да се намери мебелирана квартира за 2500-3500 шекела на месец със сметки и т.н, една-две стаи максимум, но пак излиза на половин цена. Друго, аз предлагам кола под наем, за дълъг период имат специални оферти Peace Само трябва родтелите да имат валидна БГ книжка.Ще проверя цените и пак ще пиша Peace
      Така, открих кола клас Д-Daihatsu Sirion в Елдан http://www.eldan.co.il/en/step2.aspx, за 2 месеца под наем излиза 1,259.10 USD = 4,456.03 ILS, това при наем от летището и по интернет резервация, мисля, че ако се вземе от Йерусалим ще е по евтино. Колкото е по-дълъг периода на наемане, толкова  е по евтино.Това е само пример има и други фирми

Последна редакция: ср, 19 яну 2011, 12:00 от mimkis

# 256

От второто място ми направиха цена - 3500 шекела на месец. Говорих с тях и им обясних положението, така че са наясно. Казаха ми че стаята е малка, но чиста и нова, с баня и тоалетна до нея. В стаята има електрически чайник, малко гардеробче и хладилник.
Манастирьт се намира, по техни думи, на 10-12 минути пьт пеша от болницата.
В Ейн Керем (селцето/предградието, в което е манастира) живеели много доктори, които работят в Адаса.

http://www.rosary-einkarem.com/

# 257
  • T"A
На мен пък цената от 60$ не ми се вижда толкова висока - поне спестява таксита до болницата (ако трябва по 80 шекела да се добавят - това са още 20$ и ако нощувката е пр. 40$, пак ще излезе същото). А и квартира за 2 месеца не е толкова лесно да се намери, поне в Тел Авив е трудничко...
Аз не мога да помогна, но стискам палци - дане се намери решение.

# 258
Аз не мога да помогна, но стискам палци - дане се намери решение.
Mentha, всяка една информация, която всички вие, живущи в Израел подавате, е помощ и то голяма.  Hug Всеки един съвет, насока и препоръка са от полза за майката и аз вярвам, че ще се намери оптималния вариант. Вярвам също и че след операцията малкото слънчице бързо ще се възстанови - толкова много хора мислят за него и са помогнали да се съберат средствата.   bouquet
Аз още чакам вести от Израел...

# 259
Тази сума от 60$ на ден вероятно е от друг хотел защото в еин керен за месец е към 3500$.Казаха ми за общежитие до болницата , защото дори и да е на 10 15 мин манастира ще трябва да я нося а като знам след първата операция какво чудо беше не знам дали ще мога да я разнасям.Но в крайна сметка манастира е чудесен вариянт, а ако се съгласят от хотела на някаква отстъпка ще си останем там

# 260
Цвете, а ти сама ли ще си с детенцето? Няма ли да има и друг придружител, освен теб?

# 261
защото дори и да е на 10 15 мин манастира ще трябва да я нося а като знам след първата операция какво чудо беше не знам дали ще мога да я разнасям.

Цвети, няма нужда да я носиш на рьце.Тук има една организация- Яд Сара.Дават инвалидни колички и други неща на всички нуждаещи се безвьзмездно. Единствено се внася капаро в началото, което се вьзстановява веднага след врьщането на количката обратно.
Ето им сайта:
http://www.yadsarah.org/index.asp?id=61
А според това, което прочетох тук,  сега има нова услуга за Ерусалим -24 часа в денонощието-доброволци да ти донесат количката до дома.

Стискам палци да стане с хотела.Дано да ви направят сериозна отстьпка.Кога ще стане ясно дали ще ви дадат добра оферта?
Ако не -тогава вече пак ще го мислим
 Hug

# 262
Включвам се с малко добри новини за Цвети. Независимо от това дали ще имаш придружител или не, един човек от Йерусалим ще бъде на твое разположение през целия ти престой там. Ще ти помага да се придвижвате до където е нужно и изобщо за всичко. Ако знаеш английски или руски, няма да е проблем комуникацията ви. Трябва само да се знае точната дата на пристигането ви, но на лични или по скайп можем да обменим цялата нужна информация. Иначе за квартира още търсят удачен вариант, който да не е скъп и да ти е удобен като местоположение. Момичетата са дали доста полезна информация и за манастирите, и за инвалидните колички (тази услуга е наистина страхотна, кога ли ще се погрижат и в България да я има  newsm78 ), и за телефоните - така че нещата малко по малко се подреждат.  Hug

# 263
  • софия
Момичета, Цецка пристига в неделя вечерта. Предполагам, че ще поддържа връзка с вас. Операцията е на 31.01. Отново ви благодаря, че сте толкова добри и отзивчиви!!!

Тя днес има рожден ден и тук също ще я поздравя.
Цеце, пожелавам ти най вече здраве и късмет, и да бъдеш много силна, за да се справиш с това огромно изпитание!

# 264
  • София
Не съм се включвала тия дни да не разводнявам темата и информацията а Цецка да е по-подредена.
Цецка, честит рожден ден! С цялото си сърце ти пожелавам детенцето ти да оздраве и следващия рожден ден всичко това да е зад гърба ви!  Praynig

Момичета, а вие сте страхотни!  Hug

Хаг Ту БиШват Саемах!

# 265
Цвети, Честит Рожден Ден!  bouquet
Желая ти много, много здраве, радост,щастие и кьсмет! И нека операцията на твоята малка кукличка мине благополучно и да се вьзстанови колкото се може по-бьрзо след това! Hug Hug Hug

# 266
  • Някъде там...
Честит рожден ден на Цецка, пожелавам и да се сбъднат всичките желания и едно здраво детенце вкъщи!!! Стискам палци и се моля за здравето на дъщеричката ти  Praynig

Аз съм с подновена лична карта, януари 2013 ще имам зелена светлина за молба за езрахут... Мятам математиката, спокойна вечер на вас  Hug

# 267
  • T"A
Честит рожден ден, мила майчице! Дано здравето и усмивката на дъщеря ти бъдат твоя подарък за този рожден ден  Hug

Весел Ту-би-шват (със закъснение)   bouquet

Бубе, браво, много, много ме зарадва тази новина   bouquet

МЧ, евала за идеите, и за Яд Сара, и за манастирите  bowuu

# 268
Можете ли да ми помогнете с малко информация?
Законно ли е сурогатното майчинство в Израел?
Практикуват ли го за чужденци?
Не мога да намеря достоверна информация в интернет.
Благодаря!  bouquet

# 269
Благодаря Ментуш, ще кажа на мьжо. Не сьм аз.

Евала на strawberry jam !!!Шапка ти свалям!
Един такьв човек ще им е от огромна полза.Особено в Ерусалим. Улиците там са доста обьркани и никога не можеш да си сигурен дали няма да излезеш в Меа Шеарим Simple Smile

Борянка, честито за картата! И внимавай някой интеграл да не те удари по главата Wink

Можете ли да ми помогнете с малко информация?
Законно ли е сурогатното майчинство в Израел?
Практикуват ли го за чужденци?
Не мога да намеря достоверна информация в интернет.
Благодаря!  bouquet
Дончовица,мисля, че не е разрешено.Израелците го практикуват  в чужбина.Все пак ще потьрся повече инфо и ще ти изпратя.

Ту БиШват Саемах и от мен! Hug
Нафрасках се с фурми и стафиди като невидяла.  Blush

Общи условия

Активация на акаунт