Израел-52

• 37 995
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
Дончовица, xиляди извинения за грешното инфо.  Embarassed
Сега гледам, че е разрешено
http://www.family-laws.co.il/other-topics-surrogate-motherhood-fertility

# 271
Мъничко червеничко, благодаря ти много!
Значи е законно, но дали практикуват
с чужденци?
При наличие на всички медицински показатели?
Ако ми намериш някаква информация,
ще съм ти изключително благодарна. Hug

# 272
Дончовица, намерих нещо но не сьм на 100% сигурна.услуги, които предлага тази болница за туристи.Не сьм сигурна за терминологията. Тук има Egg donation и още много други неща:

http://www.health-tourism.com/medical-centers/rabin-medical-center/treatments/

Има и още няколко такива болници:
http://www.health-tourism.com/low-sperm-count-treatment/

Разбира се най-сигурно е да се направи запитване кьм болницата.
А аз ще потьрся още.

# 273
  • T"A
Мъничко червеничко, благодаря ти много!
Значи е законно, но дали практикуват
с чужденци?
При наличие на всички медицински показатели?
Ако ми намериш някаква информация,
ще съм ти изключително благодарна. Hug

Не е законно да се практикува с чужденци, едно от условията е кандидатите да са израелски граждани  Peace Информацията ми е от тук: http://www.pundekaut.co.il/text.asp?id=8
(има линк към pdf със закона, но е на иврит)

МЧ, не съм видяла, че си писала по-горе... много съм разсеяна  Blush
Все пак мисля, че имат друго предвид (лечение на фертилност и процедурите), сурогатството е по-скоро етичен, отколкото медицински процес...

Последна редакция: пт, 21 яну 2011, 00:46 от Mentha

# 274
Mentha, Мъничко червеничко, благодаря за
информацията!   bouquet
Предполагах, че е така, но сега съм сигурна.
Благодаря ви още веднъж! Hug

# 275
  • T"A
Извинявам се, че ще задам един тривиален въпрос (след до сега обсъжданите теми, които са по-важни), но ще си го позволя...

---
Тали Дан, може би си го споменавала преди, но нали децата ти не са били на мишпахтон, направо са тръгнали на градина след 3 годишна възраст?
Говорих си с една майка, която отскоро е започнала да оставя бебето си, а точно вчера имаше един малко стряскащ репортаж по ТВ, че мишпахтоните масово работели без пикуах и ришайон и едва сега щели да мислят за решение на този... ъъъ, проблем  newsm78

# 276
  • Някъде там...
DarRina, по някаква причина ми дава, че не мога да ти пратя съобщение. Ако искаш остави си скайпа там да ти пиша  Peace Само да знаеш, че почти нямам информация по въпроса, но ще ти кажа това което знам  Peace

Мацки и мацковци, извинете ме за лиричното отклонение ама ...   bouquet

# 277
Силно стиснати палци и от мен за малката Габи  Peace  Praynig!

Мента, правилно си спомняш. До три години децата ми си ги гледах аз или майка ми. В този период изкарахме и година и половина в БГ. Не искам да обобщавам, но за мен мишпахтон/ маон йом не е удачен избор. Поне до две годинки. Казвам го като човек видял и работил в доста такива места. Разбира се има и добри, но аз не бих се доверила на късмета, когато става въпрос за най- скъпото ми.
Отосно пикуах върху мишпахтоните.. по принцип би трябвало да има. Ситуацията е следната както аз сега имам ришайон да отворя мишпахтон би трябвало да ида в ирията да подам заявление, че искам да се занимавам с това. Те идват и оглеждат мястото, което имам или съм наела за целта. Трябва да отговаря на санитарно- хигиенни условия+ свива бетихутит ле гил арах и да е снабдено с авизарим, подпомагащи итпатхут акогнитиви ве сенсо- мотори. Тогава получавам разрешение и след като ме имат в базата си данни идват и периодично ме проверяват дали всичко продължава да е наред. Представи си обаче, че просто пускам обява в интернет, събирам няколко бебета и си ги гледам в къщи. Тогава никой не ме проверява за нищо. Не плащам данъци, понижавам цената, условията не винаги са такива, каквито би трябвало и работя един вид почти нелегално. Освен ако разбира се няма жалби и оплаквания, тогава става сипур арох. Но много мишпахтони съществуват години наред без никакъв пикуах. Нещо повече майките си ги препоръчват една на друга и така колелото се върти.
Съжалявам за вмъкнатите думички, но нещо ме боли глава и ми е трудно да мисля, някакси ми дойдоха по- на място така  Confused.
Частните меонот с по няколко групи обаче имат по- добър пикуах.

# 278
    Първо - честито на Борянка за карта!
    По въпроса на Мента и аз да поразкажа малко, не че ще е нещо ново, но...  Познавам една жена, която живее в едно село до Рамле.  От доста години (15-16),  всяка сутрин майките от селото си оставят при нея децата и си ги прибират вечер.   Децата са на възраст от 3 мес. до около 3 год., а след обяд идват след училище и 6-7 годишни.  Бройката на децата понякога достига до 30, а тя е сама.   Беше ми чудно как се справя, но след като и бях на гости няколко пъти,  ми стана ясно, че и още 30 деца да има - няма да е проблем за нея.  3 месечните са й най-лесни - стоят си по цял ден в кошниците затворени в една малка стаичка, и когато много започнат да реват тя се сеща за тях и им поставя шишето с млякото в устата, подпира го в нещо, защото тя няма нерви да им ги държи и да ги чака да се нахранят.  Памперсите им ги сменя веднъж на обяд, а ако нямя време - само след обяд, преди майката да дойде да си го вземе.  Имаше две близначета на около 1 год. и пол.- те през целия ден стояха в 2 кушетки и ревяха. Първия път аз се засилих да ги взема на ръце, а тя ми се развика - не трябвало така да се свикват. После разказа, че те все така си ревяли,  защото искали да ги пуска да бягат из стаята или навън ама тя нямала време да тича след тях.  Изкарва ги от кушарите 15-20 мин преди да дойде майка им, че да ги види усмихнати.  Имаше други две близначета, но понеже били големи дивачета, за да не пречат на останалите, стояха затворени в една полупразна стая с легло и телевизор. Тези двете си гледаха по цял ден сами телевизия, тя влиза на обяд да им остави нещо за ядене, като на кученца,  после те си заспиват сами, и после пак си продължават с телевизора докато стане време майка им да дойде.  И, естествено, когато тя дойде, те са със сменени памперси,  изтрити сополи и са в стаята при другите деца.  Слуховете са, че тази жена работи без никакви права и разрешителни.  А на мен все ми е чудно, как за всички тези години, никой не я е проверил.   А ти ако се замишляш за вариант за Йо-йо, проучи местата много добре, а ако може изобщо не го оставяй до 3 години.     

# 279
  • Някъде там...
мишпахтон и пеутон едно и също ли е?

# 280
  • София-България, Израел - където си поискам
Стискам палци за Габи Peace
Дани, чудесна идея да направиш мишпахтон Laughing виж колко бебока има в темата, а дай боже и повече да стават Laughing само трябва да ги съберем в един район, за да ти е по-лесно Joy.
Стефи, ходи повече от две години в мишпахтон, бяха 6-7 деца. Няма да ви казвам как ми се късаше сърцето и колко болести преболедува Sad , но нямах избор. Единственото хубаво- започна да говори  на иврит и аз се запознах с една майка,  с която станахме приятелки.

# 281
Елинда, аз също съм виждала много неща. Да не говорим, че съм работила в реномиран маон на Наамат в Цфон Тел Авив, където се разиграваше пълен театър пред родителите. Знаеше се предварително кой и кога ще дойде на проверка и така... Затова и предпочетох да не посещават такива заведения.
Бубе, принципно е едно и също. Разликата е във възрастта.  Пеутот са по-големи бебета  Grinning. До година и половина се водят тинокот, а после пеутот до три. В маон групите се делят на тинокиа, пеутон и понякога може да има тром, тром хова.

# 282
  • Някъде там...
Аз имам малко наблюдения от нашите тинокия, пеутон и ганим, реакцията ми е  Sick Учителките са гадни, гнусни и кухи лейки а и истерички...Мизерници...Казах на мъжо, че ако ще имаме скоро дете да му мисли, то няма да е в селото на градина  Naughty От сега да се готви да работи яката ама моето дете при тея няма да бъде щото ще ме вкарат в затвора. Аз без да ми е там детето ми идва да ги пребия  Twisted Evil Честно такова отношение към животни не съм виждала, всички родители се оплакват абе...
Ментуш, не те мисля направо, за мен това е грандиозен проблем  Confused

# 283
Бубе, то живот и здраве да се стигне до там решение все ще се намери. Мъж ти сега ще изучи и после ще получава много, много пари, а ти ще си гледаш бебетата до две години  Grinning  Sunglasses. Между другото това е една от причините децата ми да са породени  Laughing. С мъжът ми си говорихме, че така и така си стоя в къщи с едно, то поне да оползотворя времето и да се отчетем с бройката  Laughing. Пък и майка ми ме отмени, когато имах нужда.
След втората годинка е много по- лесно, тогава може да се разбира и от поведението и думите на детето какво е положението. До тогава най- добре в къщи, баба или в краен случай метепелет, но с амлацот и близък контрол  Laughing. Пак да кажа има и добри градини.

# 284
  • Някъде там...
, а ти ще си гледаш бебетата до две години 

Shocked Защо в множествено число???Печатна грешка  Praynig ??? 

Общи условия

Активация на акаунт