Израел-52

• 37 816
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
Цитат
Много искам гумени ботуши ама жълти на бели маргаритки  

Кой номер носиш  Mr. Green  Бубе , както живееш " на село " , представям си как е попил дъждът в земята и капките по зелените листа и се разнася миризма на дъждддд , ауу умирам си . . . както и аромата на мокър асфалт ..  Щракни някоя снимка някой път на твое село по дъжд  .. беше качвала преди милиони години едни хоризонти едни небеса още си спомням и  пазя много приятно чувство разглеждайки онези ти снимки  Heart Eyes

Тали имаш много хубава позиция за възпитанието на децата си , де всички родители да бяха като теб  Wink

За брита , аз не съм от компетентните , но към тези които са го направили , кога децата вече осъзнато знаят за какво става дума ?  А при по големите батко/кака , които чакат с нетърпение бебо как се възприема , обяснява ли се изобщо или в повечето случаи са по настрана ?

# 421
Тиги  Joy, нашите чак до там не са стигали, но имаха някои мечти за мен, аз също си представях нещата по различно, но то любов ли бе да го опишеш  Heart Eyes.

Авива, мерси, далеч нямам такива претенции. Родителството е едно предизвикателство и няма оригинална рецепта, стремя се да съм толерантна, обичаща и подкрепяща, но заедно с това трябва да очертая ясно, някои граници и принципи.

За брита- това тук е ежедневие, част от живота. Децата още от детската градина слушат приказки от Танах и това се научава ненатрапчиво. Един вид това този ритуал е даденост. Предполагам, че говорят в семействата си кои повече, кои по- малко. Големите братя и сестри знаят за тези традиции и повечето я очакват с радост и гордост. Пак казвам това е важна част от живота тук.

Последна редакция: пт, 04 фев 2011, 17:33 от Tali Dan

# 422
  • На дивана, под юргана
... аз също си представях нещата по различно, но то любов ли бе да го опишеш  Heart Eyes.

Е, то по принцип Животът е това, което се случва, докато си правиш други планове...  Wink

# 423
... аз също си представях нещата по различно, но то любов ли бе да го опишеш  Heart Eyes.

Е, то по принцип Животът е това, което се случва, докато си правиш други планове...  Wink

Точно на място  Laughing! Затова я харесвам тази мисъл Peace.

# 424
  • Някъде там...
Днес имах аз неловка ситуация с история за брит...Ами възрастен мъж започна да разказва на шефа ми, че е бил на три години като са му направили брит и незнам какво си...Ами на мен ми стана неудобно пък те си говорят за чурки  Blush

# 425
  • T"A
Вечната тема  Mr. Green
И на мен ми се е случвало да присъствам на такъв разговор, обаче аз срама нямам  Mr. Green

Авива, на хората на им прави такова впечатление, то е част от житейския кръговрат тук и хората не гледат на брит милата като на нещо, което се маха, а като нещо, което те допълва.  Wink На децата (братя/сестри) няма какво да им обясняват, все едно да питаш какво обясняват на по-голямата сестра, когато водят бебето да му бият имунизация...

Илка, ще ти пиша на лични, за да не виси толкова интимен разказ на показ в нет-пространтвото. Който е успял да го прочете - успял.  Simple Smile

МЧ, мерси за инфото, мисля, че и ние в някой момент ще отидем на хомеопат... За ваксините на 1 годинка - тя каза ли на колко приема да се разделят? Приятелка ми каза, че ги е разделила на 2 приема...

Последна редакция: сб, 05 фев 2011, 10:44 от Mentha

# 426
Честито на всички -днес е  Ден на семейството!  Hug

Авива, добре дошла си ни отново! Недей да изчезваш за толкова дълго Hug.

Илка, за брита мисля,че е  много индивидуално- има достатьчно много такива, които спазват традицията/завета, както и други, които не -по една или друга причина. Както е в БГ, така е и тук. 
Предполагам, че не очакваш сега всички да започнем да се изреждаме по ред на номерата.
--
Говорих с Цвети. В неделя постъпват в болницата, а в понеделник,живот и здраве, е операцията. Сега са в Ришон  до колкото разбрах. Тя ще пише когато има възможност.
--
И още нещо за ваксините- 45 причини, да защитите бебетата си от ваксини:
http://hpathy.com/homeopathy-papers/45-reasons-to-protect-infants-from-vaccines/

P.S. И аз си имам пералня в БГ  Laughing

# 427
Ментуш, не ми каза на колко. Аз и не питах. Но съм чувала, че ги разделят на 2 пьти.

# 428
  • T"A
На мен не ми стиска да откажа, но по-щадяща схема на слагане ми е на сърце...

Големите хубави очи на Йойо са възпалени и хич не му е лесно, та покрай него моите болежки не са за оплакване.

Иначе проблемът ми трябва да се реши, но нали помните, че преди няколко страници ви разказвах, че точно посещение на лекар не ми е възможно.  Confused

И аз съм "за" форумска среща! Елинда, да разчитаме ли и на теб?

Някой да се е престрашил да опита фалафела на Макдоналдс? Аз да. Mr. Green

П.С. Честит Ден на семейството и от мен! Grinning

Последна редакция: сб, 05 фев 2011, 01:28 от Mentha

# 429
  • Някъде там...
Имам си въпросче и искам подробно отговорче:
Преди да забременеете правихте ли ( ако да, какви) изследвания. Мъж ми тука се обяснява за някакви ваксини и аз му казах, че не искам и не давам (максимум тетанус)  та има ли някакви ваксини или да пребия мъж ми  Mr. Green

# 430

Някой да се е престрашил да опита фалафела на Макдоналдс? Аз да. Mr. Green
Ха-ха! И как беше? Нищо не казваш...
Ние точно се смяхме с мъжо, че е доста странна идея да се предлага фалафел там...Все пак го продават под пьт и над пьт...
Как го измислиха този фалафел в Макдоналдс не знам.

Борянка, аз ваксини предварително не съм слагала. И не бих сложила. Пребии го, ако ме питаш  Wink !Ама утре! Нали все пак днес си е празник Laughing .
И изследванията ги правех в последствие.
Единственото, което започнах  от рано е фолиевата киселина.

# 431
цамбур ..  Wink

МЧ добре заварила   Simple Smile

Цитат
На децата (братя/сестри) няма какво да им обясняват, все едно да питаш какво обясняват на по-голямата сестра, когато водят бебето да му бият имунизация...

Е , имунизацията  е универсална за всички  Laughing , докато милата засяга само представителите на силния пол... Wink  Ако особено по-голямото детенце е момиченце , а милата  се приема за гордост , не  се ли чувства малко пренебрегната , по - маловажна и т.н. Не знам ,все ми се струва по особена материя , особено ако са няколко деца в семейството  и то не толкова до материалния акт ми до психологическото възприятие   ...

Имам си въпросче и искам подробно отговорче:
Преди да забременеете правихте ли ( ако да, какви) изследвания. Мъж ми тука се обяснява за някакви ваксини и аз му казах, че не искам и не давам (максимум тетанус)  та има ли някакви ваксини или да пребия мъж ми  Mr. Green
Joy Joy Joy ох , не дей , моля ти се  Joy

# 432
  • Някъде там...
Той си мисли, че в Бг ядем доматите колците, че ми липсват ваксини за морбили, шарка и незнам си какво дето ни ги правят като бебета  Crazy Аз му викам не давам ваксини и той щооооо страх ли те е  ooooh! Пък мен хич не ми харесват тези идеи да ми вкарват разни щамове в кръвта и блях...Не разбирам нищо от ваксини, но нещо не ми харесва хич  Rolling Eyes
Значи остава само генетичните  Peace

# 433
Бубе, можеш да си пуснеш евентуално и кръвна картина -за да си наясно с общото състояние и най-вече заради желязото . Аз се оказах на прага на анемията тогава, та ми изписаха  желязо.

Авива, аз тези работи не ги разбирам.Ще трябва да изчакаш да се изкажат специалистите.

# 434
  • T"A
Авива, предполагам, че се приема като чисто и просто различие на половете. Както и предимството на мъжа да пишка, без да си сваля гащтите  Mr. Green Но имам приятелка, която точно това я дразни в идеята за брит мила - различното отношение към мъжа и жената. Но тя още няма деца.

Бубе, той само и само, за да те набоцкат  Mr. Green
Отиваш на лекар и казваш, че искаш бебе и той дава направление за стандартни изследвания, едно от които е дали имаш антитела за рубеола. Ако не го изследваш преди това, ще ти го изследват след това. Цитонамазка също е по-добре да се направи преди това. Генетичните могат да се направят в началото на бременността, но имаше един тест (за Тай-закс май беше), за котйо казват, че преди бременността дава по-вярни резултати.

Фалафелът не е лош, но не е точно фалафел  Laughing Аз не се сдържах, няколко години избягвах фалафелджийниците, но с бременността ми се върна крастата...  Blush

Днес установих, че много си обичам педиатъра на малкия. Дано не ме разочарова по-нататък, де, че то в кризи се изпитват специалистите...
Вие как сте си ги избирали? По препоръки ли, близост до населено място, какво беше водещ фактор?

Общи условия

Активация на акаунт