Учениците в провинцията с по-добро образование от софиянчетата

• 8 591
  • 233
  •   1
Отговори
# 135
Толкова навътре я взеха някои тази дискусия, че си забравиха чувството за хумор някъде при документите за местожителство и акта за раждане ooooh!
А, нова си още и не си им свикнала  Simple Smile Този род теми от години протичат по един и същи начин: най-напред Лиляна обяснява какъв отвратителен град е София и как пари да й дават, няма да стъпи там, след това Вълкът се включва с Вълчето, което скъсва задниците на тъпите софета; в последните 1-2 теми наблюдавам и подкрепление от страна на Пипилота, която обяснява как няма провинциални комплекси. От другия отбор играят Трещерица Павето и Бабилия, за която подозирам, че е Богдана Карадочева (или поне втората истинска кореняк-софиянка)  Simple Smile
Joy Joy Joy
  bouquet

# 136
  • на брега на морето
Дона, като прочетох предположението ти, че Бабилия е Богдана Карадочева подскочих от приятна изненада и надежда да е тя. Но не е. Бабилия има друга професия и други интереси, не е певица.

То направо е за тема "Кой на какви ключови думи реагира във форума"  Laughing

bouquet

Вълче му викам. Знае да дави, дърпа, къса, хапе. Има хъс и за работа, и за живот.

Накратко казано - минава през трупове.

# 137
То направо е за тема "Кой на какви ключови думи реагира във форума"  Laughing
Ще я пуснеш ли или аз?Simple Smile

# 138
  • Варна
Пускай, Рокси, че излизам.

# 139
Четох, четох... мислех да напиша че в централна България е най-верен правоговора  Mr. Green , но се отказах  Laughing ... резултата е в наша полза така, че когато цифрите говорят аз ще замълча.  LaughingPeace

# 140
  • Ямбол
...
 най-напред Лиляна обяснява какъв отвратителен град е София и как пари да й дават, няма да стъпи там, ...
Много си права, че не харесвам София, дори и студентството си не съм изкарала там. В тази тема обаче ме засегна повече репликата, че софийските учители за нищо не ставали. И не защото са софийски, а защото са учители, на които това им било работата - да образуват трайна грамотност, без значение има ли приемственост отсреща или не.
Нямам наблюдения над софийски ученици и не мога да направя сравнение. Знам обаче какво е да си учител, без значение в София или Ямбол, затова имам долу-горе представа на какво се дължи разрастващата се неграмотност.

# 141
Четох, четох... мислех да напиша че в централна България е най-верен правоговора  Mr. Green , но се отказах  Laughing ... резултата е в наша полза така, че когато цифрите говорят аз ще замълча.  LaughingPeace

Търново ли ще рече това? Не съм много съгласна сякаш, но нейсе.
Изобщо не мога да разбера защо диалектното произнасяне на някои думи, звуци, се смята за порок? Не сме говорители по телевизията. На много места по света произношението е повод за гордост- например оксфордското often. Аз лично не се срамувам от варненското си произношение, не мога да изтрия родното си място, мога само да стана смешна, опитвайки се да го скрия.
Неумението да се изразяваш, както устно, така и писмно, е съвсем друго нещо.

# 142
Много си права, че не харесвам София, дори и студентството си не съм изкарала там. В тази тема обаче ме засегна повече репликата, че софийските учители за нищо не ставали. И не защото са софийски, а защото са учители...
Според мен у теб са се борили два противоположни порива - дали да злорадстваш, че софийските учители за нищо не ставали, или да се възмутиш, че софийските учители за нищо не ставали  Laughing

# 143
  • София
[От другия отбор играят Трещерица Павето и Бабилия, за която подозирам, че е Богдана Карадочева (или поне втората истинска кореняк-софиянка)  Simple Smile

Аз съм втората истинска кореняк-софиянка, а първата е баба ми (която, доколкото знам, не е Бабилия). За третото място Бабилия и Богдана Карадочева може да спорят, ако искат, но в отделна тема, за да не ми оспамват родословието.  Crossing Arms

# 144
Аз съм втората истинска кореняк-софиянка, а първата е баба ми (която, доколкото знам, не е Бабилия). За третото място Бабилия и Богдана Карадочева може да спорят, ако искат, но в отделна тема, за да не ми оспамват родословието.  Crossing Arms
Беж в отбора тогава, и без това Бабилия не се е вясвала скоро и Трещерица сама отбива идещите от изток атаки  Laughing

# 145
  • Ямбол
Буболина, имам спомен, също играеше в отбора на Бабилия, но и нейното място е незаето до момента.

# 146
Рокси съгласна съм това са безсмислени конфликти, аз лично нямам нищо против шопския диалект... Mr. Green

Софиянци нека си припомнят къде е първото светско училище в страната и да не си мислят, че всичко се върти само около тях...

# 147
  • София
Бих подпомогнала Трещи с удоволствие, но нямам време да чета цялата тема, защото бързам за фирмен купон. Но ако темата оцелее до утре, с радост ще разясня на недотам кореняк-софиянците за дълбоките и непреодолими класови, расови, интелектуални и културни различия между нас.

# 148
Настоявайте честе нещо повече от другите,но сте в голЯяяяма грешка.

Ясно е, че сме повече - половин България сме.
Хахах, откога половината е повече от другата половина.

# 149
Четох, четох... мислех да напиша че в централна България е най-верен правоговора  Mr. Green , но се отказах  Laughing ... резултата е в наша полза така, че когато цифрите говорят аз ще замълча.  LaughingPeace

Търново ли ще рече това? Не съм много съгласна сякаш, но нейсе.
Изобщо не мога да разбера защо диалектното произнасяне на някои думи, звуци, се смята за порок? Не сме говорители по телевизията. На много места по света произношението е повод за гордост- например оксфордското often. Аз лично не се срамувам от варненското си произношение, не мога да изтрия родното си място, мога само да стана смешна, опитвайки се да го скрия.
Неумението да се изразяваш, както устно, така и писмно, е съвсем друго нещо.

На мен в подобни случаи ми е много странно произволното смесване на диалекта с грамотността. Човек може да си ползва първия или местното наречие и да няма проблеми с второто.
В случая се обсъжда второто. За първото си спретнете тема.
А никой диалект не е "по- диалект" от друг. Освен ако не продължим по лайсната за от "Витоша по- високо" и т.н.
Ето, Вълк, то и половината имала по- голяма част.

Общи условия

Активация на акаунт