Учениците в провинцията с по-добро образование от софиянчетата

• 8 551
  • 233
  •   1
Отговори
Провинциалистите били не знам какви си, все те са ни виновни. А сега кой ни е виновен?
Софийските учители май за нищо не стават.

http://news.ibox.bg/news/id_657202224

http://olddnes.dir.bg/news/uchenitzi-gramotnost-7649465

# 1
Е ,че като сме от "провинцията" да не говорим нечленоразделно и да висим по дърветата...голямо чудене..голямо нещо Thinking

# 2
  • София
Не съм убедена, че проблемът е в учителите  Rolling Eyes По-скоро в самата среда на живот и в родителите. В София родителите обикновено все бързат, все са заети, постоянно са нервни и стресирани и не обръщат достатъчно внимание на децата си... които пък от своя страна разполагат с безброй възможности за губене на време и вършене на простотии вместо за учене.
Разбира се, говоря съвсем общо. Няма нужда да ми скачате с обяснения как вие си гледате децата по съвсем друг начин  Peace

# 3
  • Ямбол
И защо според теб учителите трябва да са виновни за това?

# 4
много хубаво , браво на провинцията.
а направи ли ви впечатление, че пишат на английски по-грамотно

http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fdnes.dir.bg%2Fnews% … t%3D4&h=9523d

# 5
  • При хората, които обичам
Няма значение дали в столицата или в провинцията, грамотността явно се нуждае от обгрижване и поощряване. Децата трябва да я възприемат като част от личното си израстване, не просто някакъв си предмет в училище. И не бива да се правим, че не ни касае, защото децата си имали учители. Да, ама си имат и родители, които могат и трябва по всякакъв начин да възпитат у детето си любов към родния език. Ако децата ни обичат майчиния си език, те ще уважават и правилата му.

# 6
Ееее  we`re the champion  Mr. Green

# 7
А някой случайно да си задава въпроса КЪДЕ и ЗАЩО ще са по-качествени учителите?

Дали в т.нар. провинция (мразя тази дума), където за едно работно място се изтрепва сума ти народ да кандидатства и всеки си трепери за работното място или тук?

# 8
  • При хората, които обичам
Част от отговора, Жоз, е спомената в първия линк - класовете тук са по-малки. Малката ми дъщеря е в клас от 14 деца. Аз не просто съм доволна, аз съм щастлива от факта.
Колкото и да е добър и отдаден на професията си един учител, за него е невъзможно да отдели и по минутка на дете, ако те са двойно повече.

# 9
Децата пишат, както говорят. А говорът им не зависи от учителите, а от семейната среда.

Цитат
Често се среща "пишеме", "четеме", "играеме" вместо "пишем", "четем", "играем".

Това скоро ще отпадне като грешка - всички журналисти и политици говорят така.  Mr. Green

# 10
хм, 90% от учителите ни в елитното софийско училище, все още говорят с провинциалния си акцент и с грешките от диалекта си по произход - това как ще го коментират от въпросния образователен портал?

# 11
Част от отговора, Жоз, е спомената в първия линк - класовете тук са по-малки. Малката ми дъщеря е в клас от 14 деца. Аз не просто съм доволна, аз съм щастлива от факта.
Колкото и да е добър и отдаден на професията си един учител, за него е невъзможно да отдели и по минутка на дете, ако те са двойно повече.
14 деца? Хммм, Де, не им ли създават проблеми за маломерност или имат разрешение от общината?

иначе, да, тук такива размери на паралелки можеш да срещнеш само в частни училища, за жалост.

# 12
И какво чудно има в това???
Нима само в София трябва да има отличници!!!  newsm78

# 13
Платил си някой да му пуснат статия.... Абсолютно не мога да повярвам, че в Кърджали учениците са по-грамотни. Никъде не са посочени методите по които се е стигнало до тази статистика, в колко учебни заведения са направени тестове или са им викали отличниците от градовете. Имам преки наблюдения върху образованието в Кърджали и мога да твърдя категорично, че тезите в статията не са верни освен ако не са изпитвани единици ученици.

# 14
И защо според теб учителите трябва да са виновни за това?

Ami koi drug?
Nali ne iskash da kajesh che sofianchetata sa po-tapi?
I ne smiatam che e otgovornost na roditelite, a tochno na uchitelite. Tova im e rabotata.

Izvinete za latinitsata. Imashe predi butonche za kirilitsa na saita, az li ne go vijdam ili go niama veche?

Общи условия

Активация на акаунт