Учениците в провинцията с по-добро образование от софиянчетата

• 8 552
  • 233
  •   1
Отговори
# 45
  • Ямбол
Нормално е софиянчетата да имат по-лошо образование при толкова селяндурщина,която ги заобикаля...
О, горките те, все някой друг им е виновен - я учители, я селяни. А селяните ги изпреварват вече, но нищо, те нали се топлят с потеклото си, другото не е важно.

# 46

"Кампанията не е проучване, не е и мащабна проверка на грамотността." -  Та, какви изводи си вадите?

# 47
Вълк, отдавна не те съм те : виждала : .
Мисля, че в провинцията дават много добро ниво на образование. Има страхотни педагози, с човешки сърца, знаещи и можещи. Децата са като всички останали. Зависи семейната среда, после е училището. Това е моето мнение.

Последна редакция: ср, 22 дек 2010, 09:49 от koki1

# 48
хм, 90% от учителите ни в елитното софийско училище, все още говорят с провинциалния си акцент и с грешките от диалекта си по произход - това как ще го коментират от въпросния образователен портал?
Да разбираме ли, че предпочитате вашия си диалект с "пишеме, четеме, ходиме, ...."?

не точно, но все пак когато децата били някъде си, а според класната са билЕ, когато листовете са листята, когато болничните са болнИчни, кое да предпочета?
иначе жената е много приятна и адекватна начална учителка, но щерката се прибира с най-разни лафове, от които получaвам потрес

пп и с цитираното имах предвид, че изследването е пълна глупост, т. е. с нищо не ми доказва извода, който претендира, че е постигнат, а не че е неверен или пък верен

# 49
  • Варна
Нормално е софиянчетата да имат по-лошо образование при толкова селяндурщина,която ги заобикаля...

Оф, прекалявате вече. Не знам защо се смята, че в София заминава само пасмината на провинцията и влачи там порочното си влияние. Всичките ми приятели, които се установиха в София, са с чудесно образование, много умни и успяващи хора.

# 50
Откъде си го изсмука това за по-доброто образование? Дори в линковете, които си дала се говори за граматика и някои граматични особености. С което далеч не се изчерпва образованието. До-добро, ама друг път. Затова пълните отличници от Горно нанадолнище, като се преместят в голям град и успеха им се премества с две единици надолу. 

# 51
А аз се учудвам защо наред с "ме-кането" не е отразено все по-паразитиращото Й? Дали защото в училищна възраст не е така разпространено, както сред 20+ - годишните? Лошото е, че както доскоро ми служеше за критерий за определяне възрастта на пишещия, сега ми прави впечатление, че възрастта на използващите го нараства, вече и 40+ -годишните го употребяват. Включително и тук, а това наистина ме вбесява.

# 52
Откъде си го изсмука това за по-доброто образование? Дори в линковете, които си дала се говори за граматика и някои граматични особености. С което далеч не се изчерпва образованието.

Peace
Много са относителни тези резултати. Като ги съберат на едно място и изиптват и оценяват заедно, може да се каже. Като например на кандидатстудентския изпит - оказва се, че хич не са с по-добро образование.

# 53
  • Пловдив
Откъде си го изсмука това за по-доброто образование? Дори в линковете, които си дала се говори за граматика и някои граматични особености. С което далеч не се изчерпва образованието.

Peace
Много са относителни тези резултати. Като ги съберат на едно място и изиптват и оценяват заедно, може да се каже. Като например на кандидатстудентския изпит - оказва се, че хич не са с по-добро образование.
Не го забелязвам да ти кажа. Точно на кандидат-студентски изпити. И после в университета. Учениците от провинцията въобще не се представят по-зле.

# 54
Аз пък мисля , че родителите от провинцията настояват дечицата да учат , за да могат да скокнат у Софето , ако не за гимназията , то със сигурност поне за университет.( болни амбиции) После като дойдат тука са като отвързани кучета. И преди да сте се нахвърлили влезте в някое от общежитията в студенски, да витите как вместо да учат прелитат по гащи от стая в стая ooooh!

# 55
До колкото си спомням в Топ 5 на училищата по успех на матурите нямаше нито едно провинциално. Даже май в топ10 нямаше.
Но аз за всеки случай моите ще ги пратя да учат в Лондон.

# 56
До колкото си спомням в Топ 5 на училищата по успех на матурите нямаше нито едно провинциално. Даже май в топ10 нямаше.
Но аз за всеки случай моите ще ги пратя да учат в Лондон.

Ти пък - прати ги в Кърджали.

# 57
Ми точно:) Какъв е смисъла от това на фона на общата катастрофална картина.
Освен, че Пипи ще спи спокойна, че 'провинциалистчетата"  са по-образовани от 'софиянчетата'.  Laughing
Аз отдавна спя спокойно, защото знам, че е така, а и нямам комплекси на тема произход. Просто не бях виждала как подскачате на тази тема и сега много ме забавлявате. Joy

Последна редакция: ср, 22 дек 2010, 10:07 от Pipi_Dalgoto_Chorapche

# 58
И на мен ми е забавно как провинцията почва да се тупа в гърдите като шебек, свършил голямата работа, при всяко такова изказване. 

# 59
А аз се учудвам защо наред с "ме-кането" не е отразено все по-паразитиращото Й? Дали защото в училищна възраст не е така разпространено, както сред 20+ - годишните? Лошото е, че както доскоро ми служеше за критерий за определяне възрастта на пишещия, сега ми прави впечатление, че възрастта на използващите го нараства, вече и 40+ -годишните го употребяват. Включително и тук, а това наистина ме вбесява.
Притежателното местоимението "ù" ли имаш предвид? За да го изпиша това, използвах U с ударение от чужда клавиатура. Просто не знам как да изпиша И с ударение с българската фонетична клавиатура... Ако имаш ноу-хау, ще споделиш ли?

Общи условия

Активация на акаунт