Учениците в провинцията с по-добро образование от софиянчетата

• 8 553
  • 233
  •   1
Отговори
# 225
Разбирам те, но ти сама каза, макар и в друга тема - Рим не е построен за един ден.  А ние имаме и наследството от онова време, когато София беше мечтата на всеки.  А профсъюзите ни, меко казано, не са много ефективни. 

# 226
  • България-Швейцария
Не за всички е била мечта София, в които градове имаше индустрия никой не се е натискал много-много да ги напуска.
И притеснителното е точно, че в последните 20 години не строим, а рушим и продаваме.

# 227

Не защитавам провинцията и не съм с особено високо мнение за сегашното културно, образователно и духовно ниво като цяло там, но тук не мога да не се сетя, че в историята на България почти няма виден учен, откривател, ярка фигура на общественик и държавник, интелектуалец, будител или пионер в каквото и да било отношение (доколкото ги имаме изобщо), който да е от София.
Софиянци във върховите постижения на последното българско царство и републиките ни почти няма.
За сметка на това е пълно с професори, големи художници, писатели и изтъкнати дейци, започнали от "селянчета".
Не знам - може би "селото" носи повече амбиция и заряд за успех, и затова статистиката е такава.

# 228
Аз пък не се сещам за някоя поп-фолк звезда от София. Явно провинцията дава тази вдъхновяваща атмосфера.

# 229
Не си чувала за Алисия  Flutter

# 230
Не си чувала за Алисия  Flutter

Не знаех, че е от София. Ама нали Виктория гонеше. Пък провинциалистчето Николета я прее...Не сме животоспособни софиянци.  Липсва ни хъс.

# 231
Ти мани другото, ами от пет минути мисля по казуса. Другата софиянка е Лияна ( онази дето с Благой Георгиев, докато жена му ражда). Стил и класа в Студентски град, както се казваше в една реклама по радиото.

# 232
  • на брега на морето

Не защитавам провинцията и не съм с особено високо мнение за сегашното културно, образователно и духовно ниво като цяло там, но тук не мога да не се сетя, че в историята на България почти няма виден учен, откривател, ярка фигура на общественик и държавник, интелектуалец, будител или пионер в каквото и да било отношение (доколкото ги имаме изобщо), който да е от София.
Софиянци във върховите постижения на последното българско царство и републиките ни почти няма.
За сметка на това е пълно с професори, големи художници, писатели и изтъкнати дейци, започнали от "селянчета".
Не знам - може би "селото" носи повече амбиция и заряд за успех, и затова статистиката е такава.

Peace

# 233
Аз, понеже съм била учителка в София и провинцията - по чужд език, мога да кажа, че учителите сме си все тия навсякъде. Но в София едно дете веднага го смазва тълпата (и в буквалния смисъл), ако реши да е примерно.
По интелект учителите може да сме навсякъде еднакви, но това мъкнене с транспорт рано в задръствания и високите децибели от учениците в същите ранни часове те превръща в една говореща латерна, която удовлетворява ученическото нежелание за учене.   

Общи условия

Активация на акаунт